Dodaj do ulubionych

Koenzym Q10

06.07.10, 09:51
Wiecie, chodzę do Kliniki Leczenia Bólu i tam, między innymi, polecili mi stosowanie koenzymu Q10. Poczytałam o nim, że głównie na serce i jakoś tak bez przekonania go kupiłam. Ale teraz zauważam, że on chyba naprawdę pomaga. Stosuję dwie kapsułki dziennie po 30mg i jeśli nie zupełnie eliminuje, to na pewno znacząco zmniejsza mi ból głowy.
A próbowałam już magnezu, imbiru i innych rzeczy i jeszcze po niczym nie zauważyłam tak szybkiej i dużej poprawy.
Wczesniej myślałam, że może to ten Topamax, który biorę, ale chyba nie. Jak skończyło mi się opakowanie koenzymu i przez kilka dni go nie brałam, to ból wrócił. Szybko więc kupiłam nowe i znowu biorę i jest lepiej.
Myślę, że spóbować nie zaszkodzi.
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Koenzym Q10 06.07.10, 22:31
      Ja biore od czasu do czasu, 120 mg dziennie przez miesiac, dwa,
      ale na moje migreny nie dziala,
      natomiast deczko podnosi mi energie.

Ale wiadomo, - na kazdego co innego dziala inaczej,
      gratuluje wiec suckcesu i zycze aby tak zawsze :)

Minnie
      • eni40 Re: Koenzym Q10 07.07.10, 11:50
        brałam dlugi okres czasu .. kilka lat temu ale na serce.. bardzo mi
        pomógł.. tylko nie pamietam jak było wtedy z głową..no na pewno nie
        rypała mnie codziennie tak jak teraz.. hmm moze by spróbowac z
        nowu?? jest Q10 z lecytyną jakby ktoś nie wiedzial..takie pudełko
        ecru z wielka literą Q ... o ten ..bardzo dobry

www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/197
        • mika_1 Re: Koenzym Q10 07.07.10, 13:43
          O, przy zmęczeniu pomaga. Chyba muszę taki zakupić. Bo inaczej będę spać na stojąco :(

• eni40 do miki 09.07.10, 07:35
            na zmęczenie kup sobie Body Max ..drogi jest ale mozna kupic
            listek.. to wspaniały preparat z żeń-szeniem i witaminami.. juz po
            pierwszej tabletce (ciemno brązowe .. bo są różne..więc kup brązowe)
            poczujesz sie lepiej.. ja po maratonie bolu glowy , skrajnym
            wyczerpaniu i zmęczeniu ktore jest objawem po codeinie wlasnie znowu
            zaczelam brać body Max .. lepiej sie poczułam.. a kiedyś bardzo
            mocno pomogł mi na bole glowy wiec polecam.. Chyba to ten

www.orbifarm.pl/product-pol-230-Bodymax-Plus-150tabl-.html
            • mika_1 Re: do miki 09.07.10, 14:21
              Eni, dzięki za radę. Tylko - jak myślisz, czy to pomoże mi też na
              zmęczenie wywołane Topamaxem? Bo to nie takie klasyczne zmęczenie ze
              zmęczenia, że tak powiem;)
              Ale spróbuję, nie zaszkodzi mi. Kupię listek, jak mówisz i spróbuję.
              Dzięki za radę!
              • minniemouse Re: do miki 09.07.10, 23:10
                w Body Max skladzie jest podane ze jest zielona herbata.

zielona herbata jak kazda zawiera kofeine, ale starannie nie podaja ile jej jest w tym preparacie.

za to nie zalecaja kobietom w ciazy i dzieciom, oraz stosowac dluzej niz 3 mies.'
                to moze byc miedzy innymi ze wzgledu na zawartosci tej kofeiny. warto by bylo dowiedziec sie ile tego zawiera.

Minnie
                • eni40 mini 10.07.10, 08:50
                  akurat ten o ktorym napisalam nie moze zawierac duzo z prostej
                  przyczyny.. ze mnie po nim nie "tłucze" jak po innym z podana dawka
                  kofeiny.. moj organizm niestety bardzo nie lubi kofeiny i zaraz
                  reaguje na nią.. Są na rynku inne rodzaje body Maksa własnie z dawką
                  kofeiny.. w tym nie ma podanej wiec nie ma jej duzo.. ot tak jak
                  mówisz ze jest zielona herbata wiec..
    • Gość: sergiusz Re: Koenzym Q10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.16, 08:30
      Ja dostałem wyjątkowego powera po Q10. Szybciej się poruszam, jestem zwinniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka