Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 18.01.12, 17:45 Cześć Mam pytanie... Czy w migrenie często występuje ataksja? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Zaburzenie 19.01.12, 01:37 wiesz co, powiem tak. zalezy w jakim typie migreny. jak ktos ma taki typ ze ataksja jest jednym z objawow to nie jest to rzecz niezwykla. Ja mam migrene te bez aury, pospolita, aura tak prawdziwa wystapila u mnie bardzo bardzo BARDZO rzadko i bardzo krotko- doskownie tak nparawde to moze kilkanascie sekund. Ale przez cale moje zycie, przedmioty wylatuja mi z reki, jakbym nie dosciskala dloni. czasem mniej czasem bardziej. w/g mnie jest to pewan forma ataksji. Jesli jednak spotyka cie ataksja szczegolnie cie niepokojaca lub czesta, to koniecznie udaj sie do lekarza i zrob ten MRI. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: Zaburzenie IP: *.smrw.lodz.pl 19.01.12, 16:45 Wiesz co minnie... Zawsze przy napadzie mam zawroty głowy, zaburzenia świadomości i swego rodzaju ataksję. Tyle tylko, że ostatnio mam tak silne stany ataktyczne i zaburzenia równowagi przy napadzie ( takie z poczuciem niestabilności i zapadania się), że wyglądam jak pijana. Sama nie wiem... Dzięki. Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś