Dodaj do ulubionych

kto brał primolan lub propranolol na mogrene?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 15:59
Odezwijcie się jeśli brał ktoś z Was któreś z tych leków na złagodzenie napadów mogrenowych, chciałam porozmawiac- pilne.
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 25.01.12, 01:13
      O, ten lek juz tak dawno sie nie przewijal na forum ze moze cos znajdziesz w archiwum na razie.
      ja w kazdym razie 25 lat temu zbytnio sukcesu w tym nie mialam, sorry ...

Moze jeszcze ktos sie odezwie, z lepszymi nowinami.

Minnie
    • maadga Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 25.01.12, 09:10
      Brałam propranolol niestety skutki uboczne mnie dobijały a rezultatów prawie żadnych.
    • Gość: ćma cme goni Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 13:49
      Moja Mama bierze propranolol ale na serce ,a przy tym ustały Jej migreny (chyba ) bo wtedy też przechodziła przez okres przejsciowy ,a wtedy migreny lubią ustępowac
    • annthonka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 27.01.12, 00:33
      Czy nie chodzi Ci przypadkiem o prAmolan?
      Jeżeli tak, to ja brałam, ale niezbyt długo, bo... codziennie bolała mnie po nim głowa (bóle napięciowe, nie migrenowe, ale i tak mocno uciążliwe).
      • Gość: anka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:04
        tak pramolan-pomyliłam literki :/ zdecydowałam się wykupić. Rano wzięłam propranolol mam brac 1 raz dziennie a pramolan na wieczor-dzisiaj bedzie pierwsza dawka. Ja bardzo boję się nowych leków ale może nie będzie tak źle :) a moze bedzie lepiej ;)
        • annthonka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 27.01.12, 15:14
          Trzymam kciuki, żeby było lepiej :)
        • minniemouse Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 28.01.12, 02:42
          tak pramolan-pomyliłam literki :/ zdecydowałam się wykupić. Rano wzięłam propranolol mam brac 1 raz dziennie a pramolan na wieczor-dzisiaj bedzie pierwsza dawka. Ja bardzo boję się nowych leków ale może nie będzie tak źle :) a moze bedzie lepiej ;)

to dwa na raz.. jest wieksza szansa ze bedzie jakis efekt.
          ale tez skutki uboczne moga byc na poczatku bardziej meczace, ale nie zrazaj sie - po prostu
          trzymaj sie malych dawek dluzej nie zwiekszaj za szybko.

Minnie
    • Gość: kajteczek Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? IP: 94.75.90.* 27.01.12, 12:00
      od połowy listopada biorę Propranolol WZF 3 x 10 mg dziennie i chyba jakiś cud, ale migreny ustąpiły!!!!!!!
      Jestem migrenikiem od 20 lat, kilka razy w ciągu tego czasu wylądowałam na pogotowiu z tego powodu (potworny ból, wymioty, zaburzenia równowagi, światłowstręt, wysokie ciśnienie), silne migreny miewam kilka razy w miesiącu, a od listopada tylko kilka bólów głowy, które ustały po dużej dawce Ibupromu i nie musiałam brać Triptanu. W moim przypadku to naprawdę podziałoło! Biorę ten Propranolol regularnie, 3 x dziennie.
      Spróbujcie!
      • Gość: anka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:28
        tez bym tak chciała :) ja mam migreny tez kilka dni w tygodniu i to sa takie ciagi np. 5 dni pod rzad potem kilka dni przerwy i znowu albo 3 dni albo wiecej nawet 7 dni. Koszmar:( Ciekawa jestem ( bo lekarza nie zapytałam, mam po skaczeniu opakowania zglosic sie do kontroli) czy ten propranolol trzeba brac juz cale zycie, zeby migreny nie wracaly? Czy to kuracja np. kilku miesieczna i potem jest na jakis czas spokoj?
      • rosapulchra-0 Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 27.01.12, 16:08
        Zazdroszczę ci. Biorę propranolol od kilku miesięcy, najepiew dwa razy dziennie po 40 mg, teraz raz dziennie, rano jedną tabletkę 160 mg. Nie pomaga. Migreny mam, jak miałam :(
        Gdyby nie znajoma forumka, to cierpiałabym dalej, dziś dostałam sumatriptan i mam nadzieję, że mi pomoże. Propranolol mam brać nadal, choć żadnych efektów nie widzę.
      • Gość: anka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 19:29
        A czy myślicie że stosowanie np. propanololu codziennie jest mniej szkodliwe niz cinie, sumigry czy frimigu przy ataku. Ja jak wspominalam mam ataki bardzo czeste i czesto biore te leki, no ale propranolol i pramolan mam teraz brac codziennie.
        • minniemouse Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 28.01.12, 02:40
          Biorę propranolol od kilku miesięcy, najepiew dwa razy dziennie po 40 mg, teraz raz dziennie, rano jedną tabletkę 160 mg.

Jezlei bierzesz juz kilka miesiecy a efektu nie ma, to znaczy ze lek w twoim przypadku nie jest skuteczny.
          czas porozmawiac z lekarzem ze moze warto sprobowac cos innego - moze inny beta bloker, moze lek p/depresyjny, albo lek z zuplenie innej grupy.

Minnie
        • minniemouse Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 28.01.12, 02:43
          > A czy myślicie że stosowanie np. propanololu codziennie jest mniej szkodliwe ni
          > z cinie, sumigry czy frimigu przy ataku. Ja jak wspominalam mam ataki bardzo cz
          > este i czesto biore te leki, no ale propranolol i pramolan mam teraz brac codzi
          > ennie.

to w swoim guscie, to w swoim guscie....

Minnie
          • konwalka Re: kto brał primolan lub propranolol na mogrene? 28.01.12, 10:34
            ja biore od pomad roku, od kilku tygodni mam zwiekszona dawke, bo chyba do "starej" organiz sie przyzwyczaił
            pierwsze 10 mcy beta blokeru (half indera) - bajka
            migreny okazjonalnie, lekkie
            potem sie nasilily, az do schizy po zjedzeniu łososia wedzonego, gdy chcialam jechac do Dignitas i wlac sobie trucizne nawet po trupach ochrony
            lekarz mi powiedział, ze nie chodzi o to, żeby brac czesciej zomig, ale żeby miec rzadziej ataki i zwiekszył dawke bb
            znowu jest swiety spokoj, z wyłączeniem okresu okresu :)
    • annthonka Propranolol - pytanko 28.01.12, 14:48
      Dziewczyny, czy któraś z Was brała propranolol pomimo niskiego ciśnienia?
      Jakie odczucia?
      Ja mam standardowo 90/60, czasami niższe i wolałabym nie dostać zapaści...
      • Gość: anka Re: Propranolol - pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 10:34
        Dziewczyny biore juz 4 dni pramolan i propranolol. Jeśli chodzi o skutki uboczne-zadnych odczuć, czuję się normalnie. Pramolan miał mnie trochę uspokoić bo mam napady nerwów czasem, no to jak narazie mnie nie uspokoił bo wczoraj miałam znów gorszy dzień (pod względem mojej nerwicy) no ale to pewnie za wczesnie na skutki pozytywne. Natomiast z migreną miałam tak,że zaczęło mnie trochę ćmić już się bałam że idzie atak i oczywiście milion myśli czy już brać cinie czy czekać aż się rozkręci tak jak doktor mi kazała ale słuchajcie: bez żadnego środka przeciwbólowego to ćmienie po prostu ustało po niecałej może godzinie:) Mam nadzieję ze to propramolon robi swoje i już nie bede miała tych 7-mio dniowych ciągów migren.
        • annthonka Re: Propranolol - pytanko 31.01.12, 15:29
          Różnicę w samopoczuciu psychicznym po Pramolanie odczujesz najwcześniej po dwóch tygodniach (albo i jeszcze później), więc się nie zniechęcaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka