marialudwika 24.08.04, 19:39 Zakladam znow ten watek ,do wyzalania etc.Zalezy jak lezy :) ml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 24.08.04, 23:57 Fatalnie, dalej fatalnie.... W tym miesiacu nie bylo ani jednego dnia wolnego od migreny, ale bylo kilka ze trwala krotko i czulam sie calkiem dobrze- poza tym.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
rraavv Re: CO u WAS nr.4. 29.09.04, 12:40 Venus! To straszne, co piszesz. Dzien w dzien migrena? Tragedia! Ja to przy Tobie jestem migrenowiec-amator. Cos strasznego. Leczysz sie zapobiegawczo? W Twoim przypadku walka z objawami to chyba za malo. Probowalas leczenia profilaktycznego? Ja probowalem - bez wiekszych efektow, ale gdybym mial m. tak czesto jak Ty to na pewno bym dalej probowal. Depakina jest ciekawym lekiem - przez pewien czas zazywalem ja codziennie i wydawalo mi sie, ze juz po migrenie. Mialem nawet 40-dniowe okresy bez bolu. Polecam sprobowac! Jesli juz pisalas o tym, o co pytam, to sorry, ale ciezko przeczytac wszystkie Twoje posty - jest ich za duzo! :) pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie! korek Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 25.08.04, 08:42 A dziś sie obudziłam jakas taka zdrowa bo mimo to, że oczy mi łzawiły i w głowie szum to mnie nie bolało. Od zachodu idzie wielka chmura - pewnie zaraz będzie lało. Och, jak ja kocham deszcz - tylko on na mnie leci hihi. I teraz mam dylemat. Czy korzystać z tego czasu kiedy głowa mnie nie boli, odpoczywać, korzystac z przyjemności, napawac się tą ulgą, bawić się z dzieckiem? Czy może lepiej wysprzątac mieszkanie, zrobic pranie, obiad na kilka dni i pozałatwiać wszystkie zaległe sprawy.....? Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 25.08.04, 11:21 Istotnie dylemat! U mnie od 2 tygodni nie ma dnia bez bolu glowy,a pomiedzy nimi migrena :((( Pogoda wybitnie jesienna,dzis obudzil mnie znow bol glowy,dobrze,ze tu mozna bezkarnie ponarzekac,w realu juz jest z tym gorzej... Zycze Wam dnia BBG!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: CO u WAS nr.4. 25.08.04, 16:11 a u mnie migrena coraz rzadziej, nie wiem czemu. CZy Zomig może mieć działanie profilatyczne? Czasem mam migrenę półdniową (ale to wtedy wiem że pozostałe pół migreny dopadnie mnie za kilka dni), nawet ostatnio po alkoholu już mnie nie boli na drugi dzień. Bardzo się cieszę i dziwię tymbardziej że pogodę tutaj w Anglii mamy straszną, pada, od czasu do czasu słońce lub burza. I Zomig mi pomaga w 95%! Pozdrawiam - szczęśliwa Jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 26.08.04, 01:05 Tryptany raczej nie maja dzialania profilaktycznego. Moze ci sie poprawia - ale by bylo dobrze! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 26.08.04, 13:04 No i stało się. Z rana ból głowy nie do zniesienia. Teraz boli mniej ale żołądek podchodzi do gardła, duszno mi strasznie i słabo, kiepsko widzę - wszystko pływa. Czekam wieczora.... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO u WAS nr.4. 26.08.04, 16:41 a ja juz mam dosyc. glowa niby nie boli, ale i tak czuje sie zle. ciagle niewyspana, bo synek spac nie daje, a jak juz uda mi sie wyspac, to budze sie z bolem glowy. bez kawy sie nie obudze, zreszta musze wypic w ciagu dnia ze dwie kawki. w poludnie mam wrazenie, jakbym miala jakas pustke w glowie... lepiej zaczynam sie czuc pod wieczor, kiedy juz nic nie musze:) jakies ogolne oslabienie mnie dopadlo, malo jem, zapominam pic eh... a dwa tygodnie temu znowu odwodnilam organizm przez wlasna glupote. maz od rana do poznego wieczora w pracy i tak bedzie jeszcze do polowy wrzesnia:( ponarzekalam sobie, dobrze, ze chociaz tutaj moge... caluje cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 26.08.04, 19:49 Zupelnie jakby bolu glowy bylo malo to jeszcze zlamamalam sobie zebro."Pocieszajaca" wiadomosc od lekarki,ze moze mnie tak bolec do 6 tygodni : (((,wsciec sie mozna..Zapisala mi tabletki paraxetamol z codeina,moze pomoga i na glowe? ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 08:53 Zlamalas sobie zebro! o boze a jak??? bardzo ci wspolczuje, ML. Nadio, pamietaj ze dla nas migrenikow wysypianie sie jest zabojcze. Z drugiej strony wiem jak bardzo brakuje tego wyspania sie. unikaj moze wiec wysypiania sie rano, moze raczej ucinaj drzemki kiedy sie da. Chociaz sama nieraz sie wysypiam, pomimo ze wiem czym to grozi. Ale w koncu jestem tylko czlowiekiem.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 09:52 Pies mnie silnie pociagnal,tak znienacka "zarwal". Czy myslisz,ze mi paracetamol z codeina na bol glowy tez pomoze? ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 18:40 Zalezy ile tego w gramach jest, ale raczej tak. Moze wiesz ile? na pewno mozesz zapytac w aptece? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 19:00 mi paracetamol z codeina nie pomaga:( odnosze nawet wrazenie, ze po takiej tabletce czy dwoch mam silniejsze mdlosci niz bez tych prochow. no ale, kazda glowka jest inna:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabrrr Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 20:31 Ja po dwch dniach męki wracam do "świata żywych". Dwa wolne dni zmarnowane przez bol glowy... Jeszcze troche mnie ćmi, ale mam nadzieje, ze to juz koniec, bo jutro do pracy, a zapasy Sumamigrenu już mi sie skończyly. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 27.08.04, 22:26 Codeiny chyba 20mg bo tabletki maja na opakowaniu 500/20! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 28.08.04, 01:17 No to juz cos. Moje maja cos 300/30. A to niegrzeczny piesek! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 28.08.04, 15:42 WIesz Venus,powiem Ci,ze pomoglo mi to na bol glowy,ale mialam jakies dziwne palenie w gardle,cos jak zgaga..Natomiast bol zebra pozostal b.z. ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 30.08.04, 19:06 Peka mi glowa.Pogoda =koszmar.Wiatr i pada albo deszcz albo grad :( ml Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 31.08.04, 11:12 U mnie już od jakiegoś czasu spokój. Mogłoby już tak zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 31.08.04, 13:37 Rano zapowiadalo sie na wredna M,ale po dwoch bardzo mocnych kawach spokoj,pytanie na jak dlugo?Jedno wiem,ze za atakiem NIE teskne! ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 01.09.04, 21:45 Zapowiadala sie i przyszla:((( Dobrze,ze jest Imigran.Musialam uzyc dwukrotnie.Atak byl spowodowany gwaltowna zmiana pogody/z nizu wyz/,widac jestem meteopatka. ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 02.09.04, 18:51 Obrzydliwa pogoda dzisiaj- leje, szaro, ponuro.. dentysta robi mi koronke- przygotowal zeba- i cos boli. :( Glowa pewnie bedzie rozboli potem. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 02.09.04, 21:06 Pogoda jak drut!!!Lato,ale takie super przyjemne,23 stopnie,sladu wiatru nie ma ale gl. BOLI :((( ml Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: CO u WAS nr.4. 03.09.04, 08:46 Wiecie co, kobitki? Jak tak Was czytam, to dochodzę do wniosku, że ja tak naprawdę nie wiem, co to prawdziwa migrena... Piszecie o dwutygodniowych bólach głowy... Bardzo Wam współczuję! Moje migreny (migrenki?) trwają najwyżej 1,5 dnia. A ta wczorajsza - tylko kilka godzin. Przyszła niespodziewanie pod wieczór, łyknęłam coffecorn i pramolan. Potem był sex, krótka wizyta w łazience i zasnęłam. Obudziłam się wolna! Czyżby mój mężczyzna mnie uleczył? Kochane, życzę Wam spokoju do migreny... A skoro musi się ta okrutnica pojawiać, niech robi to sporadycznie... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 03.09.04, 11:54 Ja też słyszałam, że seks pomaga na bóle głowy. A mnie (odpukać) boli tylko rano, potem już jest ok, byleby nie łazić po dworze jak ostro świeci słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
malgunia Re: CO u WAS nr.4. 03.09.04, 13:45 a ja się zastanawiam co mi jest od dwóch tyg. NIE boli mnie głowa... A było tak, że częściej bolała niż nie bolała... Musiałam zmienić DHE na coś innego i teraz powinnam brać Propranolol, no i mam dylemat - może jestem uleczona? Oby, bo jak sie moja głowa dowie, co ja kombinuje, i jak rozboli..... aż strach się bać... malgunia Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia A dzisiaj... 03.09.04, 18:14 mija 9-ta rocznica mojej znajomosci z M. Oczywiscie M. tez nie zapomniala o tej rocznicy i mnie odwiedzila. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: A dzisiaj... 03.09.04, 18:36 To za roczek będziecie świętować dziesięciolecie.... o ile się wcześniej szczęśliwie nie rozstaniecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: A dzisiaj... 05.09.04, 10:38 Moj zwiazek z M trwa dluzej,bez oporow wezme rozwod!!! Wczoraj mialam tak koszzmarny bol glowy,ze niewiele brakowalo a pojechalabym na ostry dyzur.Imigran dawal efekt=zero. W koncu wypilam musujacy ibuprofen forte 600.Pomoglo. Zycze Wam bez! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: A dzisiaj... 05.09.04, 21:51 A wzielas tylko raz, czy bralas co dwie godziny? Dobrze ze Ibup ci w koncu pomogl. Na drugi raz wez Ibup po godzinie od wziecia Imigranu - moze szybciej przejdzie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: A dzisiaj... 05.09.04, 23:08 To znaczy,ze mozna,niepotrzebnie wiec nudze w watku obok! ml Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: A dzisiaj... 07.09.04, 09:59 ... stres, ból głowy, żal i rezygnacja. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: A dzisiaj... 07.09.04, 10:34 Wyz atmosferyczny-gigant a w glowie nadal "lupie",dzis wstalam z tak silnym,ze rozwazalam pojscie do lekarki domowej,ale po chwili zastanowienia "odpuscilam" sobie..brak mi na to "sily walki",poza tym mam swiadomosc,ze ona mi nic nie pomoze a arsenal sr. przeciwbolowych mam w domu.. ml Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: CO u WAS nr.4. 07.09.04, 15:25 a ja miałam wczoraj, wiadomo - pierwszy dzień okresu, poza tym niewyspanie (dziecko mi ząbkuje) i stres (za 2 tygodnie zaczynam studia!). Od samego rana (obudziłam sie z bólem, więc na takie coś szkoda mi Zomigu bo i tak nie pomoże), zaczęło przechodzić gdy mi się udało przespać (dopiero gdy synek się też położył). O 19 już byłam prawie sobą. Uwielbiam te dni pomigrenowe, mam zawsze tyle energii!!! A co do seksu to mi pomaga ale albo na pierwszy ból albo już pod koniec migreny:) tylko mąż zawsze ma opory bo wyglądam wtedy nieludzko i nie mogę ruszać głową;) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: CO u WAS nr.4. 07.09.04, 19:08 a i jeszcze teraz mnie dopadło od - uwaga - przepisu z forum kuchnia na pulpety w sosie ogórkowo-marchewkowym! Ale mnie głowa rozbolała...ciekawe co tam takiego jest? ja tylko próbowałam tego gdy doprawiałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 07.09.04, 23:16 Nie chce zapeszac,ale mi bol "odpuscil".Pytanie na jak dlugo i z jakim sie obudze..A jutro ciezki dzien. ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 08.09.04, 05:12 A mnie dzisiaj lupie lupie lupie lupie... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 08.09.04, 09:43 Wstalam z lupaniem,ale po kawie i panadolu uspokoilo sie... ml Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 08.09.04, 10:21 Nie boli.... nawet z samego rana nie bolała, ale kawe i tak wypiłam.... cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 12.09.04, 11:48 Po klku tzw.wzglednych dniach,gdy udawalo mi sie zapominac,ze mam glowe znowu boli.Nic dziwnego bo jest straszliwa wichura :( Zycze Wam bezbolowej niedzieli! ml Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 13.09.04, 08:03 Ło matko! ale jestem chora... Zapalenie gardła, zapalenie jamy ustnej, gorączka, ból głowy (ale inny), no i ten przeokropny katar, kaszel i kichanko. Chlip chlip Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 13.09.04, 13:20 Wspolczuje Ci tego paskudnego wirusa!!Mialam kiedys zapalenie gardla i jamy ustnej,bolalo okropnie i jesc trudno:(( Zdrowka zycze! ml-lekko zmigrenowana Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 13.09.04, 18:18 Wspolczuje ci Koleandro. Nienawidze chorowac- wystarczy migrena... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 14.09.04, 12:16 Jakos jak choruję to migreny nie mam... już sama nie wiem co lepsze, chyba wolę przeziębienie. Tylko teraz Ada zaczyna mi chorować... to już chyba wolę migrenę. No ale wybierac mi nie dane. Dzieki Wam za dobre słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 14.09.04, 15:06 Najlepiej by i dziecko i mama byly zdrowe,a mama bez migreny! Dzis znowu sztorm,jego zapowiedzia byl wczorajszy u.......wy bol glowy.Pewnie znowu bede musiala uzyc imigran :( ml Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO u WAS nr.4. 14.09.04, 19:40 Wczoraj mnie dopadla, z taka sila, ze szkoda mowic. Zreszta sama jestem sobie winna, bo... nie mialam czasu nic zjesc przez caly dzien, potem najadlam sie czekolady i musialam sprobowac dziadkowej orzechowki. Wiedzialam, co sie bedzie dzialo. I wiczorem sie doczekalam. Dobrze, ze byl to wieczor, to nie bralam juz zadnych prochow tylko wskoczylam do lozka. Udalo mi sie zasnac, choc bliskie spotkanie z klozetem mnie nie ominelo:( Rano bylo lepiej. Troszeczke jeszcze cmi, ale to juz nie mozna nazwac bolem. Eh, a w domu synek zakatarzony, maz zakatarzony, a ja lecze sie z bolu gardla:( Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 14.09.04, 20:59 Jestesmy tylko ludzmi, Nadio. Ja tez sie wczoraj skusilam na arbuza, i pewnie dlatego znowu rano mnie lupalo... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 15.09.04, 22:00 Coraz czesciej mam bole glowy na czubku glowy. Ale nieprzyjemnie. Na pewno jest to w jakiejs czesci migrena bo reaguje troche na tryptan. auuuuu Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 15.09.04, 23:32 Bol glowy nie przechodzi,ale probuje bez tryptanow,bo mi moze zabraknac :( ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 18.09.04, 21:44 Niedawno tu bylam i znowu jestem.Mam albo grype jelitowa albo migrene brzuszna : ( Kiedys Venus opisywala na czym ona polega,ale nie moge znalezc :( Jestem oklapla jak uszy spaniela. ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 19.09.04, 22:36 Venus mila!Jak sie lepiej poczujesz napisz cos o migrenie brzusznej,blagam!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 20.09.04, 01:03 .. z Kompedium: >>Migrena brzuszna występuje głównie u dzieci, ale zdarza się też u dorosłych, co jest przedmiotem sprzecznych doniesień. Polega ona na napadowych bólach brzucha z towarzyszącymi nudnościami i wymiotami, występujących niezależnie od napadów migrenowych. Przypadki te wymagają oczywiście różnicowania z chorobami jamy brzusznej.<, A wogole to najlepiej wrzuc do tego okienka u gory SZUKAJ "migrena brzuszna", ("w tresci"), i wrzuc 2003 rok - na pewno ci wyjdzie, bo wychodzi, tylko ja nie ma czasu szukac, so very sorry. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 20.09.04, 14:44 Dzieki Ci Venus,bede poszukiwac.Utkwilo mi w pamieci,ze o niej pisalas.Dlatego osmielilam sie Ciebie nudzic! ml Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO u WAS nr.4. 20.09.04, 10:01 Jestem lekko zaziebiona, gardlo znowu boli, choc ostatnio juz je wyleczylam. Dzisiaj rano obudzilam sie z czterema opryszczkami na ustach i piatej w nosku!!! Jestem zalamana, bo tak zle nigdy nie bylo, a opryszczke mialam ostatnio ze 2 lata temu, a tu prosze... Smaruje zoviraxem, jem wit.C, ale wiadomo, jak juz cos takiego wyskoczy, to trzeba przeczekac, az samo zejdzie eh... Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 20.09.04, 10:51 Ja mam przeziębienie już za sobą. Migrena na jakis czas też ucichła ale powraca znowu z powodu stresu. Mam napakowaną głowę myslami, przełyk zaciśnięty... no i głowa na nowo zaczyna boleć... Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 20.09.04, 14:41 Moja grypa jelitowa lub migrena brzuszna pomalu mija,ale trzy dni bylam tak slaba ,ze az sie balam!Temperwtura normalan a samopoczucie straszne,dreszcze i okropne bole kiszek.Byl to koszmarek.Juz wole chyba nawet migrene. Pozdrawiam Was ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 21.09.04, 18:06 Venus,szukalam i szukalam,jak radzilas !Wynik byl ZERO :((( ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 21.09.04, 19:19 To dziwne, moze czasem nie wychodzi a moze literki ci sie poplataly.. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 21.09.04, 19:22 Oh Ok- ja znalazlam ale jak podalam link to po sprawdzeniu czy link dziala..- oczywiscie nie dziala, pokazuje zero. Jeszcze raz pstryknelam- i o dziwo tez mi wyszlo zero.Szukam szukam- otoz musisz wcisnac okienko W TRESCI, rok 2003, sprobuj jeszcze raz.. Pole: treść podpis temat Rok: 2004 2003 2002 2001 Znaleziono: 16 [1] Migrena bez bolu glowy.. autor: Gość portalu: Venus data: 31-07-2003 06:26 *.cpe.net.cable.rogers.com [2] Re: Migrena bez bolu glowy.. autor: medka data: 31-07-2003 21:47 [3] Re: Migrena bez bolu glowy.. autor: Gość portalu: Venus data: 01-08-2003 06:47 *.cpe.net.cable.rogers.com [4] Jeszcze o migrenie brzusznej.... autor: venus22 data: 28-12-2003 06:22 [5] Re: Jeszcze o migrenie brzusznej.... autor: marialudwika data: 28-12-2003 11:29 [6] Re: MIGRENA???? autor: Gość portalu: Venus data: 13-09-2003 21:16 *.vs.shawcable.net [7] Re: ratunku!!!! MIGRENA autor: Gość portalu: Venus data: 26-09-2003 17:53 *.vs.shawcable.net [8] Re: W jaki sposob zdiagnozowaliscie, ze ... autor: venus22 data: 07-10-2003 19:26 [9] Re: niedotlenienie, epilepsja, ucisk mózgu czy... autor: Gość portalu: Venus data: 24-10-2003 20:24 *.vs.shawcable.net [10] Re: Czy ktoś miał podobne objawy? Proszę o radę autor: venus22 data: 01-11-2003 22:32 -------------------------------------------------------------------------------- 1 / 2 / następne » Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: CO u WAS nr.4. 22.09.04, 09:44 Wczoraj ledwo żyłam... w głowie szum a w oczach pląs jakiś... A dziś... z rana głowa mnie nawet nie bolała, wyspałam się jak nigdy! Teraz troszkę pobolewa ale bardzo delikatnie. Do lekarza juz się z miesiąc czasu szykuję ale przeraża mnie to, że będę musiała o 4 rano wstać - kolejki przed przychodnią!!! a potem przez resztę dnia oczywiście mocny ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 22.09.04, 11:01 Wczoraj wieczorwm a raczej w nocy mialam migrene w najgorszej postaci.Mdlosci,potworny bol.Imigran i aviomarin troche pomogly.Dzis glowa nie boli,ale jakas jestem otumaniona.Swiat wyglada ponuro.Pozdrawiam i zycze BBG! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 22.09.04, 17:40 Serdecznie wspolczuje, ML. jestes otumaniona, bo masz dalej migrene, tylko juz glowa nie boli. Zycze szybkiego dojscia do siebie... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 23.09.04, 09:35 Masz racje Venus!!Mam i glowa mi peka znow :(((( ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 24.09.04, 23:00 Pustki "na" Migrenie,wiec moze poszla ona na weekend w diably.Jesli o mnie chodzi to moze juz do nas nie wracac :) ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 25.09.04, 06:23 Bo sie do mnie wybrala .... :((( Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 25.09.04, 09:43 Venus,zycze by sobie szybko poszla.Wstalam dzis bez bolu glowy,wreszcie.Jestem jednak ostatnia seria oslabiona i zmeczona.Mam odczucie jak by po moim organizmie przeszedl huragan... ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 25.09.04, 21:20 Dobre okreslenie, ML. ja jeszcze mowie ze czuje sie jakby mnie kilka razy TIR przejechal.. albo ktos mnie w nocy jak ja spalam pala baseballowa obil... Dzisiaj niewiele lepiej- znowu BG z rana, tabletki.. itd.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 25.09.04, 22:19 Wspolczuje a wiem CO to jest!!Pozdrawiam serdecznie i zycze by BG minal!! U mnie wisi na wlosku bo pogoda tzw."migrenowa" ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 26.09.04, 14:17 Mam nadzieje,ze dzis wszyscy sa bez BG. Ja tez,by nie zapeszyc.Pozdrawiam niedzielnie ml Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0811 LUDZIE!!! 26.09.04, 14:34 Jak Was tak bolą głowy to po co siedzicie przy tych komputerach??? Przecież to Wam nie pomoże a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
indian_margerine Re: CO u WAS nr.4. 28.09.04, 08:25 U mnie teraz OK. Ale weekend był oczywiście do bani, bo miałam migrenę. Nie taką mocną, ale ból czułam nieustannie przez dwa dni (pomimo prochów: Propranolol i Aponaproxen). Miałam dużo do zrobienia. Trochę zdołałam - najgorsze było sprzątanie - mycie podłogi, w pewnym momencie myślałam, że ktoś z tyłu wbija mi ostry szpic i oko zaraz wyleci na podłogę. Od poniedziałku chodzę do pracy- jestem trochę osłabiona, ale głowa nie boli. Indian Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 29.09.04, 11:06 Po przerwie mam znow bol glowy,zaczal sie wczoraj wieczorem.A spowodowal go nadchodzacy sztorm,ktory moja glowa wyczuwa z wyprzedzeniem... ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Gosiu.. 29.09.04, 20:07 .. ja ma migrene od 20 lat, to co ma 20 lat w lozku lezec non stop? Mam dobre chwile, i gorsze chwile, kazdy tak z nas tak tu ma. jak jest chwila spokoju to mozna popisac. zreszta od czego sa okulary p/sloneczne. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Gosiu.. 29.09.04, 22:36 I ja mam mniej wiecej tak dlugo,jesli nie dluzej!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO u WAS nr.4. 01.10.04, 09:49 o ja naiwna. myslałam że już pożegmałam się z silnymi napadami pani m , a tu dzisiaj 8 na 10 juz siedzę z okładam na głowie i nosem w kibelu buuuuuuuu ryczeć mi się chce ide spać !! Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 01.10.04, 10:37 Trzymaj sie,mnie tylko peka leb!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO u WAS nr.4. 01.10.04, 13:12 ech mam dobrą wiadomość , przeszło po wzięciu nowego leku :) Lek nazywa się MIGPRIV suuper. Na mnie podziałał. Być może już o nim słyszałyście. 1 saszetka ( bo to w proszku do rozpuszczania) kosztuje około 3-4 zł :)) czuje się fajno:) pozdrawiamy ja i moja głowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 01.10.04, 22:24 Mam Migpriv,ale niestety efekt jego,w moim przypadku=O Ma jeden plus,mijaja po nim nudnosci. Ale jesli Ci pomogl to wspaniale! Moja glowina po 3 kawach rano uspokoila sie,ale z kolei maz ma migrene jak stad do Tokio!Ale ,o dziwo ,zawsze jak on ma ja nie mam i odwrotnie...Tak,czy owak mamy dom pelen migren :) ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 02.10.04, 23:07 Witam wszystkich weekendowo,zycze BBG. Sama mam,ale tzw. normalny,w porownaniu z M to pikus. ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 03.10.04, 17:12 Cud,moj BG dzis poszedl w sina dal,oby szybko nie wracal :) ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 05.10.04, 16:00 Niestety wrocil,w postaci migreny w calej krasie,w dodatku o 4 nad ranem.Na szczescie,nauczona doswiadczeniem,mam imigran zawsze pod reka!Przezorny ubezpieczony.Nosze go rowniez w torebce,i w samochodzie.. Pomogl,ale zaraz biore nastepny. ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 12.10.04, 15:41 Moja lepetyna nadal boli,ale nie o to chodzi. Martwie sie,co z nasza Venus!Kilka dni jej ani widu ani slychu.Venus!Odezwij sie! ml Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO u WAS nr.4. 12.10.04, 16:03 Miejmy nadzieje, ze nic sie nie stalo. Byc moze Venus walczy z jakas awaria komputera, albo zrobila sobie urlop od forum i od M :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO u WAS nr.4. 12.10.04, 21:40 Poslusznie sie melduje :)) jestem jestem tylko bylam bardzo zajeta caly weekend, a mielismy dlugi bo w Poniedzialek czyli wczoraj w Kanadzie byl Dzien Dziekczynienia (Thanksgiving Day)i bylam zaproszona do znajomych i w niedziele, i w poniedzialek.. i tak czas lecial.. Oprocz tego robie przerwe w braniu kodeiny juz 10 dni, ledwo sie trzymam na nogach.. czuje sie jakbym miala ciezka grype, boli mnie wszystko!! w srodku sie telepie, bola mnie kolana, i rozne takie dolegliwosci, nie jest za przyjemnie... A glowa prawie bez zmian.. moze mniej nie-migrenowych bolow.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 13.10.04, 00:00 Witaj Venus!!Dobrze,ze sie pojawilas!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 13.11.04, 20:40 Wskrzeszam dawno nie "uzywany",ale zawsze aktualny watek! Dodam jeszcze oytanie co u Ciebie Depresyjko??? ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 14.11.04, 23:16 Peka mi glowa,wina moja bo pilam piwo i jadlam chinszczyzne :( ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO u WAS nr.4. 15.11.04, 11:43 Masz racje Venus :) Do powyzszych czynnikow doszla diametralna zmiana cisnienia atmosferycznego,ze slonecznego wyzu zrobil sie deszczowy niz,wie 3 w 1. ml Odpowiedz Link Zgłoś
ewa155 Re: CO u WAS nr.4. 15.11.04, 16:18 dzisiaj byłam u okulisty i po badaniu dna oka rozbolała mnie głowa jak nie wiem co, to chyba przez to światło. paskudnie Odpowiedz Link Zgłoś