Dodaj do ulubionych

czy to migrena???

IP: *.197.122.88.threembb.co.uk 23.07.14, 15:28
Wyladowalem! W szpitaly Stwierdzili migrene.czy to mozliwe ze migrena tak potrafi rozlozyc? Leze na lozko nic mi nie jest tylko Sie podnosze bol glowy karku nie do wytrzymania ze zmusza mniewrocic do pozy ji poziomej.czy to migrena?? Prosze napiszcie cos juz niewiem co mam robic
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: czy to migrena??? 23.07.14, 18:05
      Migrena potrafi bardzo skutecznie rozłożyć, ale z tak ogólnego opisu naprawdę bardzo ciężko cokolwiek powiedzieć albo Ci doradzić. Czy możesz napisać bardziej szczegółowo - jak często Cię boli, w jakich okolicznościach, opisz ten ból.
      • Gość: marcin Re: czy to migrena??? IP: *.197.122.87.threembb.co.uk 23.07.14, 18:14
        Stalo to sie kilka dni temu mam33 lata i kondycje wydajw mi sie bardzo dobra.bol -jak leze na lozku nic absolytnie mi nie jest moE lekki szum w uszach ale jak sie podnosze to tak wielki bol glowy pojawia sie ze albo dobrowolnie wracam na lizko albo padam. Bolu.opis:jak sie podnosze zacYna sue od nuesanowirego bolu skroni a dalej calej glowy no i bol karku dichodzi -cUjesz sie jakbt 3tony stali polozyli ci na glowie
      • Gość: marcin Re: czy to migrena??? IP: *.197.122.87.threembb.co.uk 23.07.14, 18:16
        Boli jak to mozna bolem nazwac -za kazdym razem kiedy sie podnosze-a bol scina z nog
        • maadga Re: czy to migrena??? 24.07.14, 09:28
          Tak może być to migrena, ale równie dobrze może być ból od kręgosłupa, w pozycji pionowej obciążasz jakiś nerw i to może dawać ból. Generalnie w migrenie raczej (nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem) nie przechodzi całkowicie gdy leżysz.
          Wizyta u neurologa, pewnie tomografia lub rezonans będzie trzeba zrobić, i ja bym się nie ograniczała tylko do głowy ale też do odcinka szyjnego kręgosłupa.
          Pomyśl czy nie miałeś jakiejś kontuzji, upadku, potknięcia, gwałtownego szarpnięcia?
          • Gość: marcin Re: czy to migrena??? IP: *.as13285.net 24.07.14, 09:33
            Upadku nie malem ale mialem w szpitalu robiona punkcje kregoslupa
            • maadga Re: czy to migrena??? 24.07.14, 11:25
              NO to już masz punkt zaczepny
              pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_popunkcyjny
              miałam po znieczuleniu w kręgosłup po cesarskim cięciu i dokładnie taki ból jak opisujesz mnie leczono jeszcze w szpitalu dostałam zastrzyk z kofeiny domięśniowo i ogromne ilości kroplówek nawadniających. zgłoś się do szpitala który robił punkcję powinni pomóc, mnie ból minął po 2dniach. Współczuję.
            • annthonka Re: czy to migrena??? 24.07.14, 19:34
              Takie ortostatyczne bóle głowy to raczej nie migrena. Magda ma rację, to może być wynikiem punkcji. Jeżeli nie przejdzie to warto zrobić rezonans głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa.
              • Gość: marcin Re: czy to migrena??? IP: *.29.166.78.threembb.co.uk 24.07.14, 19:39
                Dziekuje wam bardzo za rady.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka