putapu 05.11.06, 09:37 Czy komus pomogl sok z noni na migrene? Szukalam na tym forum jakichs informacji ale znalazlam tylko reklamy i linki do stron oferujacych sprzedaz tego soku. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcbeal28 Re: sok moni a migrena 05.11.06, 13:05 swego czasu chciałam tego spróbować, ale odstraszyła mnie cena i tylko i wyłącznie sprzedaż przez internet. Lubię 'rzeczy naturalne', ale migrena przekonała mnie, że aby z nia zyć a jednoczesnie walczyć trzeba uzywać 'twardych' farmaceutyków. a sok to chyba nazywa się NONI ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: sok moni a migrena 05.11.06, 16:43 Mnie odstraszyło to, że pomaga na wszystko :) Jak coś pomaga na wszystko, to przeważnie nie pomaga na nic poza skutecznym opróżnieniem portfela... Odpowiedz Link Zgłoś
putapu Re: sok moni a migrena 05.11.06, 22:13 Dzieki za rady. Juz sie 8 lat zmagam z migrena i probuje wszystkiego. Mam napady 2 razy w miesiacu, zgodnie z cyklem hormonalnym. Przeszly tylko w czasie ciazy ale przeciez nie mozna byc ciagle w ciazy...:) W zeszlym roku wzielam serie zastrzykow/blokad w szyje - oczywiscie nic nie pomoglo tylko wydalam kupe kasy. Probowalam tez akupunktury i masazy kregoslupa - rowniez bezskutecznie. Czasami mam wrazenie ze to jakas zmowa firm farmaceutycznych, ze znalezni juz lek zapobiegajacy migrenom tylko po co go sprzedawac jak mozna doic ludzi systematycznie na srodkach przeciwbolowych... Pozdrawiam serdecznie Ania putapu Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: sok moni a migrena 06.11.06, 03:43 Ania, to lepiej spróbuj tryptanów. Jeśli zadziałają - no to wydasz te 30-60 zł miesięcznie, ale będziesz miała spokój :) Poza tym, coś ty, gdyby znaleźli lek pomagający w migrenach, toby go sprzedawali, ale za taką cenę, że hoho! Zyła złota :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9955 Re: sok moni a migrena 06.11.06, 22:31 witam.Ja o tym soku nie slyszalam,ale aktualnie zażywam krople homeopatyczne Mastodynon N 30 kropli rano i wieczorem.Biore je juz 8 tygodni,ale rzeczywiscie bóle dopadaja mnie cyklicznie,na okolo tydzien przed miesiaczką,wiec mają związek z hormonami. Nie wiem,czy to moj psychika,ale wydaje mi sie ze po tych kroplach jest troche lepiej Odpowiedz Link Zgłoś