alin9 03.04.07, 11:32 Jestem tu nowa.Od prawie 20 lat mam migreny powiązane z wymiotami.Ani na ból ani na wymioty nie mam leków ponieważ na nic nie idę.Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anthonka Re: co na wymioty? 03.04.07, 18:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=42204908&v=2&s=0 Tu jest link do jednego z wątków dotyczących środków przeciwwymiotnych. Zachęcam Cię do poczytania forum, bo znajdziesz tu sporo cennych informacji na różne tematy związane z migreną. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: co na wymioty? 03.04.07, 21:33 Dzięki.Poczytałam i nic.Miałam torecan w czopkach(już mi nie pomaga)a reszta wymienionych tam leków na mnie nie działała. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: co na wymioty? 03.04.07, 22:01 No to moze sprobuj pic imbir. zdaje sie lyzeczka imbiru na pol szklani wody. tak naprawde to sa bole kiedy nie ma nic co pomoze na zadne objawy w migrenie :(. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: co na wymioty? 26.04.07, 12:17 jak wiadomo migrenowcom w czasie jej trwania zaburzona jest rowniez praca ukladu pokarmowego..ktora utrudnia wchłanianie sie leku przeciwbolowego.wazne jest zeby przyjąć jakis lek ktory zapobiegnie wymiotom i "uciszy" szalejące kiszeczki w brzuchu.. ja zanim wezme lek przeciwbolowy najpierw biorę zwykly aviomarin a za kilkanacie minut dopiero przeciwbolowy.. pomaga.. przestaje mnie mdlic, lek przeciwbolowy lepiej sie wchłania.. a i odkryłam ze przy stosowaniu aviomarinu szybciej mija migrena bo ma on tez wlasciwosci lekko uspokajajace.. wyprobuj.. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anna.2007 Re: co na wymioty? 04.04.07, 07:05 Nie mogę podzielić się doświadczeniem bo wymioty mam bardzo rzadko. Czasami mdłości, ale do opanowania. Co to znaczy, że na nic nie idziesz? Nie możesz przyjąć leku doustnie, czy nie idziesz do lekarza i na badania? Może jakieś zastrzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: co na wymioty? 04.04.07, 10:33 Na nic nie idę tzn.leki na mnie nie działają.Brałam torecan ale po iluś latach organizm traktuje to jak witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: co na wymioty? 04.04.07, 10:40 A czy oprócz torecanu próbowałaś innych środków przeciwwymiotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: tak 04.04.07, 21:46 w zasadzie w migrenie wymioty i mdlosci sa powodowane przez migrene, wiec czesto jak sie zazyje tryptan to caly atak przechodzi lacznie w wymiotami itd. czy bralas cos takiego? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: co na wymioty? 05.04.07, 15:57 Właśnie brałam.U mnie te dwie dolegliwości nie mają wspólnego leku.Ponadto mam problem większości tzn.jak już mam nieprzyjemności od strony żołądka wszystko zwracam(płyny i stałe).Moim zdaniem np. imigran i jemu podobne są daremne. Odpowiedz Link Zgłoś