Dodaj do ulubionych

co na wymioty?

03.04.07, 11:32
Jestem tu nowa.Od prawie 20 lat mam migreny powiązane z wymiotami.Ani na ból
ani na wymioty nie mam leków ponieważ na nic nie idę.Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • anthonka Re: co na wymioty? 03.04.07, 18:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=42204908&v=2&s=0
      Tu jest link do jednego z wątków dotyczących środków przeciwwymiotnych.
      Zachęcam Cię do poczytania forum, bo znajdziesz tu sporo cennych informacji na
      różne tematy związane z migreną.
    • alin9 Re: co na wymioty? 03.04.07, 21:33
      Dzięki.Poczytałam i nic.Miałam torecan w czopkach(już mi nie pomaga)a reszta
      wymienionych tam leków na mnie nie działała.
      • venus22 Re: co na wymioty? 03.04.07, 22:01
        No to moze sprobuj pic imbir. zdaje sie lyzeczka imbiru na pol szklani wody.
        tak naprawde to sa bole kiedy nie ma nic co pomoze na zadne objawy w
        migrenie :(.

Venus
      • eni40 Re: co na wymioty? 26.04.07, 12:17
        jak wiadomo migrenowcom w czasie jej trwania zaburzona jest rowniez praca
        ukladu pokarmowego..ktora utrudnia wchłanianie sie leku przeciwbolowego.wazne
        jest zeby przyjąć jakis lek ktory zapobiegnie wymiotom i "uciszy" szalejące
        kiszeczki w brzuchu.. ja zanim wezme lek przeciwbolowy najpierw biorę zwykly
        aviomarin a za kilkanacie minut dopiero przeciwbolowy.. pomaga.. przestaje mnie
        mdlic, lek przeciwbolowy lepiej sie wchłania.. a i odkryłam ze przy stosowaniu
        aviomarinu szybciej mija migrena bo ma on tez wlasciwosci lekko uspokajajace..
        wyprobuj.. powodzenia
    • anna.2007 Re: co na wymioty? 04.04.07, 07:05
      Nie mogę podzielić się doświadczeniem bo wymioty mam bardzo rzadko. Czasami
      mdłości, ale do opanowania. Co to znaczy, że na nic nie idziesz? Nie możesz
      przyjąć leku doustnie, czy nie idziesz do lekarza i na badania? Może jakieś
      zastrzyki?
    • alin9 Re: co na wymioty? 04.04.07, 10:33
      Na nic nie idę tzn.leki na mnie nie działają.Brałam torecan ale po iluś latach
      organizm traktuje to jak witaminy.
      • anthonka Re: co na wymioty? 04.04.07, 10:40
        A czy oprócz torecanu próbowałaś innych środków przeciwwymiotnych?
    • alin9 tak 04.04.07, 10:52
      • venus22 Re: tak 04.04.07, 21:46
        w zasadzie w migrenie wymioty i mdlosci sa powodowane przez migrene, wiec
        czesto jak sie zazyje tryptan to caly atak przechodzi lacznie w wymiotami itd.
        czy bralas cos takiego?

Venus
    • alin9 Re: co na wymioty? 05.04.07, 15:57
      Właśnie brałam.U mnie te dwie dolegliwości nie mają wspólnego leku.Ponadto mam
      problem większości tzn.jak już mam nieprzyjemności od strony żołądka wszystko
      zwracam(płyny i stałe).Moim zdaniem np. imigran i jemu podobne są daremne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka