Dodaj do ulubionych

Yerba Mate

09.09.07, 19:01
Pił ktoś yerbę? Słyszałam, że b. dobra dla zdrowia. Myślałam żeby kupić i
spróbować czy na M nie zadziała :))
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Yerba Mate 09.09.07, 22:05
      Ja nie pilam ale slyszalam ze jest to stymulant, nie tak silny
      silny jak kofeina, i lagodniejszy dla zoladka.
      Jak sprobujesz to nie zapomnij napisac jakie efekty.

Venus
    • ika997 Re: Yerba Mate 05.10.07, 15:28
      Kupiłam pije sobie między ziołami, zobaczymy. Pawlikowska i Cejrowski zachwalają
      i piją, ale...nie mają migren.
      • ika997 Re: Yerba Mate 30.12.07, 15:38
        Piję od września regularnie, chwalę sobie, bo zastąpiłam tym kawę, ale na
        migrenę nie pomogło. Mam lepszą przemianę materii, wspomaga obciążony żołądek,
        trzymam prawidłową wagę chyba dzięki temu bo zioła Klimuszki skończyłam pić.
        Zaczęło mi smakować i na pewno nie przestanę pić.
        • arkadiusz_77 Re: Yerba Mate 31.12.07, 18:00
          Odkryłem tą herbatę z 5-6 lat temu. Polubiłem jej smak. Nie
          zauważyłem jakiś efektów zdrowotnych, ale generalnie zawsze dobrze
          się po niej czułem.
          Pzdr.
          • minniemouse Re: Yerba Mate 31.12.07, 23:50
            Dzieki za podzielenie sie wrazeniami. No to tyle chociaz dobrze ze
            smakuje, i wspomaga przemiane materii. To tez cos :)

Minnie
            • arkadiusz_77 Re: Yerba Mate 03.01.08, 07:06
              Naprawdę Yerba Mate zastępuje wam kawę? Z tego co pamiętam to w
              ulotce nie ma nic o tym, że ta herbata działa pobudzająco jak kawa,
              no ale może tak działa.. Dla mnie kawa to kawa i żadna herbata jej
              nie zastąpi.
              • ika997 Re: Yerba Mate 07.01.08, 00:45
                Zastępuje w sensie, że pobudza bardzo dobrze, to nie jest herbata tylko
                ostrokrzew paragwajski, ma substancje pobudzające. Nie polecam saszetek z
                marketu, to śmieci jak wszystko co w saszetkach, ale to moja skrajna opinia.
                Piję Pajarito.
                • arkadiusz_77 Re: Yerba Mate 07.01.08, 05:06
                  piję Yerba Mate ekspresową, innej zresztą nie znam.
                  • Gość: Marek B. Re: Yerba Mate IP: *.security.pl 09.04.08, 18:22
                    Polecam m.in. Pajarito - z tych silniejszych :)

A co do pobudzenia.. oj pobudza, pobudza.. wieczorem, jak padam na
                    pysk, a tu jeszcze jakaś robota została - zaparzam yerbę i.. po
                    chwili jestem jak nowy (zresztą generalnie jakiś taki.. hmm..
                    odtruty organizm się po tym robi).

Natomiast piękne jest to, że jak przestajesz siorpać i kładziesz się
                    spać.. to nie telepiesz się jak po kawie, tylko po prostu zasypiasz
                    i śpi się cudownie dobrze. Jak dla mnie yerba ma same zalety...
                    tylko na początku trzeba się przyzwyczaić do jej smaku (można to
                    osiągnąć np. zaparzając słabszą niż w przepisach - ja zaczynałem od
                    1/3 tykwy, a nie 3/4 czy połowy).

• Gość: gomar Re: Yerba Mate w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 01:10
      Bardzo tanio z profesjonalną obsługą można kupić Yerbę na Allegro od osoby o
      nicku limonka13. Super doradzi i ceny bardzo korzystne.
      • Gość: zyrafa46 Re: Yerba Mate w Poznaniu IP: *.chello.pl 26.10.08, 09:23
        Czy to prawda, że tę her. Wróć. Ten napój pije się DO 18:00. Potem jesteśmy zbyt
        pobudzeni.
        Nie cierrpię kawy. A piję. Chyba bym polubiła Yerbę, gdybym mogła zostawić kawę.
        Potwierdźcie, ze ta limonka 13 dobra jest. :-).
        • mamakluska Re: Yerba Mate w Poznaniu 26.10.08, 10:42
          No właśnie miałam pytac gdzie to można kupić, też pomyslałam o allegro ale jak
          nie ma sprawdzonego sprzedawcy to też śmieci mozna kupic takie jak w markecie.
          cóż, warto spróbować

pozdr.
          • Gość: Yerbaworld Re: Yerba Mate w Poznaniu IP: *.satfilm.net.pl 02.11.08, 20:42
            Zapraszamy wszystkich chcących rozpocząć przygodę z Yerba Mate do naszego nowo
            otwartego sklepu internetowego. Można w nim zaopatrzyć się w różne gatunki Yerba
            mate oraz akcesoria niezbędne do picia naparu z tego niezwykłego zioła.
            Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie w
            niej coś dla siebie.
            Nasz sklep mieści się pod adresem www.yerbaworld.pl
            • minniemouse Re: Yerba Mate w Poznaniu 02.11.08, 23:37
              "niezbedne akcesoria"?? wystarczy goraca woda i kubek albo szklanka.
              bez przesady.

Minnie
              • mariolaccc Re: Yerba Mate w Poznaniu 11.11.08, 20:48
                Oprócz kubka i wody przydałaby się jednak bombilla - bez tego nie wyobrażam
                sobie w ogóle picia yerba mate.
                • minniemouse Re: Yerba Mate w Poznaniu 14.11.08, 00:57
                  jak ktos tak lubi to oczywscie ale bombilla to w koncu tylko slomka
                  z sitkiem, tyle ze metalowa :)

Minnie
                  • mariolaccc Re: Yerba Mate w Poznaniu 14.11.08, 19:29
                    Racja, można do kubka włożyć sitko i pić przez słomkę, a jak się nie ma małego
                    sitka, to można zaparzyć yerbę w garnku. Smacznego :)
                    • minniemouse Re: Yerba Mate w Poznaniu 14.11.08, 22:39
                      lol, nie nie, chodzilo mi o to ze tradycyjnie yerbe pije sie w
                      wydrazonych dyniach (gourds to 'dyniowaty' gatunek) ew. w
                      bambusowych pojemniczkach a esencje wsypuje sie do bombilli ktora
                      jest polaczeniem sitka ze slomka, bo

w sumie jest to tradycjna metoda parzenia wynikajaca najbardziej z
                      warunkow geograficznych ale rownie dobrze sluzy herbata Yerba w
                      torebkach (jak nasza zwykla herbata) i do tego wystarczy kubek.

No ale potem pomyslalam sobie ze mozna zaparzyc herbate z torebki
                      a mozna ja przygotowac z zachowaniem chinskiego rytualu - jak kto
                      lubi - wiec zwracam honor :)

Minnie
    • karinsja najlepsza Mate : ) 13.11.08, 23:47
      najlepsza jest w takiej małej herbaciarni na starówce w warszawie :) ale może
      najpierw spróbuj zanim kupisz, bo jest specyficzna i nie kazdemu musi smakować
    • monika-unica Re: Yerba Mate 22.11.08, 17:58
      WSZYSTKICH AMATORÓW YERBA MATE ZAPRASZAM NA PROMOCYJNĄ AUKCJĘ SKLEPU
      INTERNETOWEGO yerbamate.pl, NA KTÓREJ MOŻNA NABYĆ DWUKILOGRAMOWE
      PAKIETY Z DOWOLNIE PRZEZ SIEBIE WYBRANĄ YERBA MATE WRAZ Z GRATISOWYM
      BIDONEM ORAZ DARMOWYMI PRÓBKAMI NATURALNYCH, ARGENTYŃSKICH HERBAT
      WSPOMAGAJĄCYCH ODCHUDZANIE ZA JEDYNE 45 ZŁ.

www.allegro.pl/item489039314_prom...mate_bidon.html
      AUKCJA JEST JEDNORAZOWA I TRWA JESZCZE TYLKO 6 DNI, A DOSTĘPNYCH
      JEST ZALEDWIE 20 PAKIETÓW.

MYŚLĘ, ŻE WARTO ZAJRZEĆ

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!
      • Gość: Yerbopijca Re: Yerba Mate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:45
        A ja ostatnio robiłem zakupy w nowym sklepie internetowym www.yerbaworld.pl i
        jestem pozytywnie zaskoczony - bardzo niskie ceny (niższe nawet niż na Allegro).
        Polecam wszystkim Pajarito - klasyka wśród yerb.
    • Gość: mic Re: Yerba Mate IP: *.icpnet.pl 08.04.09, 19:40
      w poznaniu w sklepie z fajkami wodnymi na sw marcinie w pasazu rozowym jest
      bardzo duzy wybor i bardzo dobre ceny
      1kg pajarito w cenie 20zł
      • Gość: niu_82 Re: Yerba Mate IP: 213.227.102.* 09.04.09, 15:04
        Może jeszcze jakaś reklama?

Generalnie temat dotyczy yerby ale forum migreny, z czego można
        wyciągnąć wniosek, że możemy rozmawiać o jakichś konotacjach
        pomiędzy jednym a drugim.
        Yerbe można kupić w tak wielu miejscach, że chyba nie trzeba tu
        wklejać takich informacji.
        • Gość: POZnan Re: Yerba Mate IP: *.icpnet.pl 08.05.09, 23:23
          chyba dobrze ze ludzi informują się o nowych miejscach, są to przydatne informacje
    • billiejean1 Re: Yerba Mate 17.05.09, 17:55
      Herbata pu-erh a yerba mate

Chcę się dowiedzieć, czy picie razem tych herbatek może przynieść jakieś
      negatywne (zdrowotne) konsekwencje. ??

Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew.
    • Gość: mateista Re: Yerba Mate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:24
      Piję od roku. Yerba spowodowała u mnie lekką impotencję.
      • cemilia Re: Yerba Mate 28.05.09, 12:47
        O ile da się pić yerbę bez odpowiedniego naczynka (matero) o tyle nie da się
        zbytnio bez tej wspomnianej metalowej słomki z sitkiem - bombilli. YM pobudza
        ale nie rozdrażnia. Daje energię na cały dzień a nie tylko godzinę czy dwie po
        wypiciu (jak dajmy na to kawa). Generalnie nie ma też zbytniego wpływu na sen.
        Zawiera ogrom witamin, mikroelementów, oczyszcza organizm, odchudza, pomaga
        rzucić palenie, podnosi libido... wiele wiele i wiele więcej. Polecam szczerze -
        piję ponad rok i nie wyobrażam już sobie bez niej życia :)

Zainteresowanym polecam rzeczową i fachową lekturę a nie rozpowszechnianie
        plotek, typu - po co mi jakaś rurka, albo nie wolno pić po 18 itd.
    • Gość: Mitaminer Re: Yerba Mate IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.09, 21:27
      Jeśli ktoś chce się czegoś dowiedzieć na temat Yerby zapraszam na mateowo.pl.
    • bluespainter Re: Yerba Mate 10.06.09, 00:23
      Od tygodnia siorbię Rosamonte. Nie powiem żeby to było jakieś rewelacyjne w
      smaku, ale uwierzyłem Wojtkowi Cejrowskiemu, którego bardzo cenię i teraz to już
      całkiem mnie "yerbnęło" Głowa pracuje na zupełnie innych obrotach. Dla mnie
      REWELACJA ! (ból nie minął, ale łatwiej sobie z nim poradzić)
      • minniemouse Re: Yerba Mate 10.06.09, 08:38
        No prosze. A jak z energia? mnie by sie przydalo wiecej energii...

Minnie
        • bluespainter Re: Yerba Mate 12.06.09, 02:08
          FULL POWER - tego się nie da inaczej określić. Po drugim zalaniu w człowieka
          wstępuje dynamit. Trzeba tylko pilnować "procedury" t.zn. nie zaparzyć (woda
          musi mieć max. 80 st.C) Polecam lekturę Yerba Mate forum i oczywiście Wojtka
          Cejrowskiego. Mnie nieżle "potrzepał" COLON Od tygodnia bez prochów - dla mnie
          bajka , czego życzę wszystkim obolałym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka