15.06.05, 15:03
Czy ktoś wie gcie przyjmuje dr Jochan (wiem , ze pracije w szpitalu w Bytomiu
i w Klinice 2000 gzie za wizytę trzeba płacić)czy przyjmije gdzies w poradni
NFZ bez płatnie? czy ktoś sie u niej leczył? miał operację na zeza?
Obserwuj wątek
    • snedocor Re: dr Jochan 15.06.05, 16:17
      Witaj

Dr Jochan przyjmuje i w Bytomiu i w K2000 w Katowicach. Osobiscie lecze sie w
      K2000 i wygladalo to tak: konsultacja (na ktora zwykle dluuugo sie czeka) - 70
      zł, potem operacja (na ktora czeka sie jeszcze dluzej) - na NFZ, nastepnie
      wizyta kontrolna po zabiegu (tu juz praktycznie bez czekania) - bezplatna. W
      momencie umawiania sie na druga operacje nikt nie żąda ponownie 70 zł, tak wiec
      mozna powiedziec ze jest to opłata jednorazowa jesli jest ciągłość leczenia.
      Jeśli chodzi o wrażenia nt. operacji, ktora mialem miesiac temu - wyraziłem je
      dość niedawno w którymś wątku... zdaję sie w "operacja TAK czy NIE". Efekt jest
      trwały, jedynie w godzinach wieczornych gdy oko jest bardziej zmęczone -
      istnieje tendencja do odchylania sie o taki jakis maly kąt, ale zobaczymy jak
      sprawa bedzie sie przedstawiała po drugiej operacji, ktora bycmoze ten defekt
      wyelimnuje. Jeśli jeszcze masz jakies pytania - chętnie odpowiem:)

Pozdro
      sned
    • aneczka42111 Re: dr Jochan 15.06.05, 16:24

Witaj raz jeszcze:)
      Rzeczywiście wszystko przebiega tak, jak opisał to Snedocor.Można uniknąć
      płacenia za wizytę konsultacyjną jadąc do Bytomia i tam umawiając się na zabieg
      już w Klinice2000. Tym sposobem całe leczenie jest darmowe.U mnie z terminami
      zabiegów nie było tak źle - mogłam sobie wybrać dogodny dla siebie czas (tzn.
      po sesji zimowej).

Pozdro:)

Ania
    • gajaw1 Re: dr Jochan 15.06.05, 17:35
      dzieki za podpowiedź
      Mam skierowanie do zabiegu na Ceglaną dla siebie,ale tam nikt nie chce udzelić
      szczegółowych informacji, tam też leczę dwoje dzieci chcę z kimś innym
      skonsultować prowadzone na Ceglanej leczenie słyszałam o dr Jochan mam
      nadzieję , że ona udzieli mi bardziej szczegółowych informacji
    • aneczka42111 Re: dr Jochan 15.06.05, 17:40
      Mówisz,że leczysz się na Ceglanej?Hmm... No ja mam raczej przykre
      doswiadczenia związane z tym miejscem, nie udalo im się w żaden sposób mi pomóc
      i generalnie mam bardzo negatywne zdanie o tym "okulistycznym kombinacie",
      gdzie właściwie jest się jedynie kolejnym "numerkiem" w kolejce,a nie
      konkretnym pacjentem...

Ania;)
    • gajaw1 Re: dr Jochan 16.06.05, 15:52
      Na Ceglanej leczę dwoje moich dzieci- chodzimy na ćwiczenia ortopotyczne ,
      wcześniej chodziłam z córka do poradni wojewódzkiej w K-cach na powstańców nie
      widzieli tam konieczności kierowania na ćwiczenia. szukam lekarza-specjalisty
      który udzieli mi wyjaśnień- na razie takiego nie znalazłam. Zapisałam sie juz
      na wizytę do dr jochan mam nadzieję , że będzie ok.

• aneczka42111 dr Jochan 16.06.05, 18:08
        Witam:)

Powiem Ci,że moi rodzice zrezygnowali z leczenie mnie w Klinice na
        Ceglanej i to było dobre rozwiązanie...Gorsze było takie,że nie szukali dla
        mnie innej drogi leczenia:( W każdym razie muszę przyznać,że pani dr Jochan
        naprawde bardzo, bardzo dużo zawdzięczam:)
        Trzymam kciuki mocno:) Mam nadzieję, że odezwoiesz się po wizycie i
        opowiesz jak było i jakie są efekty:)

Ściskam gorąco

Ania
        • gajaw1 Re: dr Jochan 16.06.05, 18:36
          wizytę mam dopiero na 8 lipca:( Odezwę sie na pewno
          • telson Re: dr Jochan 18.06.05, 19:32
            na bezpłatna wizyte w bytomiu u dr Jochan czekałem ok 2 tygoni, potem krótka
            rozmowa i skieorwanie na zabieg (tez bezpłatny) o efekcie napisze po 23
            wrzesnia bo na ten dzien mam sie stawic na zabieg (klinika2000)
            przychodnie na powstanców znam ale tam nie widzieli szans na poprawe kondycji
            moich oczu,wystarczyło poszukac w necie i trafic a Anie która poleciła wizyte w
            Bytomiu:)+pozdro dla neij+

wszystkiego dobrego dla dzieci

jzu sie nei moge doczekac wrzesnia

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka