Dodaj do ulubionych

widzenie jednooczne

30.07.06, 19:35
Witam wszystkich nie znalazłem tego tematu ale jak jest to przepraszam :] Nie widze na jedno oko od ok 13 lat a mam 18 (uszkodzenie nerwu wzrokowego). W tym oku mam zeza rozbieznego a drugie jest w porządku widze na nie dobrze. Więc mam pytanie czy opłaca sie robic operacje zeby usunąc zeza, bo słyszałem ze niewidzące oko bedzie zezowac cały czas. Jesli ktos spotkał sie z taką sytuacją, albo ma tak samo niech napisze jakies swoje przemyslenia albo fakty dotyczącetego problemu. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich z tym problemem.
Obserwuj wątek
    • kaja_01 Re: widzenie jednooczne 01.08.06, 13:24
      Hej,
      temat ten byl juz chyba kilkakrotnie poruszany..jednak nigdy nie bylo
      konkretnej odpowiedzi, slyszalam wiele teorii na ten temat. Niestety byla tez
      taka, ze operacja niedowidzacego oka nie ma sensu, bo oko i tak moze powrocic.
      Sama mam ten sam problem, operacje mam 5 pazdziernika i postanowilam
      zaryzykowac..Zawsze przeciez moze byc lepiej;)..mysle ze warto, teraz jestem
      optymistycznie do tego wszytskiego nastawiona, moze dlatego ze do zabiegu
      jeszcze daelko,ale tak mam nadzieje ze bedzie ok. Bardzo pomogly mi opinie,
      przezycia, doswiadczenia osob z tego forum za co bardzo dziekuje..:)i
      przedewszytskim wsparcie...podrawiam cieplutko i zycze wytrwalosci w dazeniu do
      celu.. bo jak to pisze jedna z naszych kolezanek"to jedno z marzen, a marzenia
      sa po to zeby jes spelniac"...prawda?!
      • lipa1515 Re: widzenie jednooczne 03.08.06, 14:32
        Trzeba spełaniać albo przynajmniej dązyc do spełnienia :)Mam małą prośbe kaja_01, mogła bys napisac gdzie masz tą operacje, jak trzeba sie tam umawiac,i takie tam inne sprawy. Byłbym ogromnie wdzięczny :)
        • aneczka42111 Re: widzenie jednooczne 03.08.06, 15:11
          Cześć

Zgadzam się z Wami - dospełniania naszych marezńmusimy dążyćchoćczasem tobardzo
          kręta droga.Wiem,żepytałeś Kaję,alepozwolę sobie również odpowiedzieć.
          Zabiegi takieprzeprowadzane sąw wielu miejscach w Polsce. Dużo osób z tego forum
          (w tym ja)miało zabiegi w Bytomiu i Katowicach u dr Jochan.
          Dokładne dane są na liście polecającej - warto kontaktować sięod razu z
          Ośrodkiem Zabiegów Dziennych w Szpitalu Specjalist. nr 1 w Bytomiu.

Ania
        • kaja_01 Re: widzenie jednooczne 05.08.06, 19:06
          No właśnie dlatego uważam że warto spróbować, bo to zawsze o jeden krok więcej
          do szczęścia, nie?!;)Jasne, że mogę napisać, chcoiaż zrobiła to już
          Aneczka;)..tak więc myslę że wsyztsko już jasne, jeżeli masz jeszcze jakieś
          wątpliwości pisz śmiało;)Ja w sumie za dużo też jeszcze nie wiem, bo jak pisałam
          jestem jeszcze przed zabiegiem,ale w miarę możliwości postaram się pomóc;)

• lipa1515 Re: widzenie jednooczne 06.08.06, 16:24
            Dzieki Aneczko :) No własnie chciałbym wiedziec więcej jak tam sie zapisac ile to kosztuje, bo do Bytomia mam około 350 kilometrów więc jest to troche drogi i nie chciałbym jechac na darmo :]
            • aneczka42111 Re: widzenie jednooczne 06.08.06, 16:58
              Kosztuje to tylko trochę wysiłku, zapisywać się nie trzeba. Wszystko już
              zostało opisane tu na forum.

Ania
              • lipa1515 Re: widzenie jednooczne 13.08.06, 16:17
                Własnie tak siedze i szukam ale nie moge znalezc jak to wszystko ma przebiegac,dzwonic czy zapisywac sie jakos inaczej. Jak dojechac juz znalazłem :)
                • aneczka42111 Re: widzenie jednooczne 13.08.06, 19:10
                  Wystarczy zadzwonić i zapytac kiedy dr Jochan będzie dostępna w Bytomiu. Tylko
                  tyle. Potem już pójdzie gładko:)

ANia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka