marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:03 Czy to konkurencja,czy tez kulig??? ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:06 Gdzie sa gospodarze? Odpowiedz Link
rudakitka Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:07 Jestem,mam koczek jak Bardotka,krotką kiecke i złote rajstopy,czy można? Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:09 Mucha ze stodniówki tego glodnego bardziej Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:21 A czy moja spodnica aksamitna/majaca 16 lat/ nie jest aby niemodna? ml z kieliszkiem zimnej Wyborowej.. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:24 Moja spódnica też wiekowa - z chińskiego jedwabnego aksamitu, w kolorze czerwonego wina - może i niemodna, ale pięknie wiruje w tańcu Odpowiedz Link
em_em Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:26 a moja spódnica ........... kurcze, nie chce się dopiąć ( Odpowiedz Link
omeri Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:27 A ja bez spódnicy... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:28 Szalem jedwabnym z frędzlami, w pasie owińcie się. Odpowiedz Link
mammaja Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:35 Przepraszam,czy tu jest garderoba pan? Bo ja wlasnie po przejazdzce saniami chcialam sie odswiezyc! Uwaga na moje boa, em-emciu. A te dzety to jeszcze preababci.To mozna juz przejsc na salony.... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:37 Boa - węże w takim miejscu ?? Z wężami do ML proszę, ona kocha wszelkie zwierzęta Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:41 Tak sie chichram,ze omal spodnic w pasie nie peknie!!! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:45 Gadziną się opasz Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:47 Nie omieszkam,ale ktora??Moze tym boa? ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:51 Uważaj on jest samozciskowy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:54 O to chodzi,bedzie dobrze trzymal!!! ml P.S. A Glodny to sie chyba nas przestraszyl!!!Wlozyl muche i uciekl!! No,chyba,ze mzonka nie pozwolila...albo sunia. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:01 Och!!1 Wiecie ? Nawet sobie nie wyobrazalem,do głodnej głowy mi nie przyszło, że takie ech!!!1fajne jesteście! Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 21:55 Oczami wyobrażni !!!widzę!! Te z niedopiętym i te bez ...., i nie powiem żeby mnie się nie, PODOBAŁO Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:12 Same baby i jeden rodzynek. Medal Ci się należy za odwagę Glodny. Wiedziałam, żeś fajny facet. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:16 Własnie - gdzie nasi panowie? Gdzie Mark, Piotr, Krwawy... Tylko Bodzio usprawiedliwił się szusami na stoku. Dobrze, że jest Głodny - zawsze na niego mozna liczyć. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:18 Nie tylko JEST ale ma zawsze wspaniale poczucie humoru!!!! ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:23 Jest ,jest, ale za plecami ma ................no powiedzmy suńke) Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:29 Ale do Martini to ...ech ,aż się ręce trzęsą... A najlepiej !wyłącz komp,i zostańmy sami z martini, nie bardzo wiem o co jej chodzi? Figury trzyboczne,mało mnie interesują Odpowiedz Link
mammaja Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:31 A ja twoje zdrowie czysciszka przemycona pod futerkiem ,na stronie - nie masz to jak polonez.Poloneza czas zaczac! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:38 Poloneza czas zacząć - Podkomorzy rusza I zlekka zarzuciwszy wyloty kontusza, I wąsa podkręcając, podał rękę Zosi I skłoniwszy się grzecznie, w pierwszą parę prosi. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:38 Niebieski czy biały?? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:41 Bialo-niebieska Wyborowa...trunkow krolowa!! ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:46 A czy ktos moglby zacytowac XIII ksiege? Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:47 A za co pijemy? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:49 Wiitaj Marku - dziś swieto Świętego od Win Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:50 hmmm... mam wszystko oprocz wina, ale widze ze martini tez moze byc... muche tez mam Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:50 jeszcze jeden do ...,kurde a kto doniesie zaopatrzenie. pić to wszystcy,a płacić to nie ma...........))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:51 Mysle,ze nasz Mark to jakis koktail zaraz zrobi!!! ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:53 Mark,spużnialski,KANIAKA JUŻ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:54 Feline przygotowała moc trunków, jest z czego robić koktaile - może będziemy służyć Ci jako muzy i stworzysz nową kompozycję? Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:56 U nas zimno wcale nie puszcza; wlasnie wrocilem a tam -26 ... niech to cholera, a wiec nie ma to jak cos konkretnego na szybko... rzucam sie na szklamke szkockiej. A tak swoja droga, to czy ktos z Was robil kiedys grzanca? Najlepszy byl zwykly jabol, troche gozdzikow, miodu, podgrzac i voila... moze jakies inne przepisy na ten special? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 22:59 Może grog - szybciej rozgrzewa:150 ml ciemnego rumu, sok z 2 cytryn, 2 łyżki cukru, 4 goździki, 2 cm kory cynamonu i 600 ml gorącej wody Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:06 marku z tym jabolem to ??? wiem,wiem sentyment,też chciałbym mieć 15 lat no może 16 a Karniak i tAK cIEBIE NIE ominie ps Mowi.lem ,że Feline tempo narzuciła ,och coś te kwadraciki mnie się .. no te z tymi znaczkami Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:10 Ja karniaczka zawsze chetnie... oby tylko klawisze za szybko nie zaczely sie zajaczkowac Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:15 Mnie sie juz od godziny "zajaczkuje".W zyciu tyle nie wypilam!!!Wirtualnie ma sie rozumiec.Odnotowuje,resztkami swiadomosci wielu nieobecnych!!Moni- niet,Ada/nb.usprawiedliwiona/,Dan-jeszcze spi,Warum wogole nie widac ostatnio... Moze jeszcze nadejda? ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:08 wedrowiec2 napisała: > Może grog - szybciej rozgrzewa:150 ml ciemnego rumu, sok z 2 cytryn, 2 łyżki > cukru, 4 goździki, 2 cm kory cynamonu i 600 ml gorącej wody A jak to sie pije? Rum jednym haustem z nogami wsadzonymi w 600ml goracej wody a cytryna z cukrem na zagryche? )))) Zartuje... i przyznam, ze brzmi ciekawie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:13 ) właśnie tak, zgadłeś Odpowiedz Link
mammaja Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:13 Sluchajcie! Jak wysylalam "nie placz Ewka " to mnie wywalilo z kompa .Musialam sie resetowac (tak to sie nazywa?). Ciekwae komu to przeszkadzalo! Witaj Mark! Do grzanca (wino wino,czyli patyliem pisane) dodawalo sie cukier waniliowy i korzenie - takie jak do piernika,albo chociaz gozdziki. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 24.01.04, 23:19 Wlasnie bylam zdziwiona,ze tak zniknelas bez slowa... ml Odpowiedz Link
rudakitka No,nie 24.01.04, 23:23 Dlaczego mi nikt nie powiedział,ze pijemy WIRTUALNIE?Ja wypiłam 4 drinki realnie i mżonek mi w bluzke zagląda ,bo prześwituje.Wy sobie spac pójdziecie a ja co? Migdalenie?FEEEEE Odpowiedz Link
dan8 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 25.01.04, 02:11 Ja celebruje ten wirtualny bal tylko soczkiem pomaranczowym,za wczesniej na cos mocniejszego. Jestem bardzo mocno spozniona,ale po przeczytaniu "konwersacji" moge powiedziec slowami wieszcza "I ja tam z goscmi bylam,miod i wino pilam " i to zakonczenie ksiegi XII -tej,a nie jak podpuszczala Feline nieistniejacej XIII- tej. Odpowiedz Link
2525m Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 25.01.04, 18:48 przepraszam,a co to takiego jest curvasier..???? Namietnie gustuje w trunku zwanym przez zabojadow COURVOISIER..z koneserami moge o kolorkach etykietek na buteleczkach porozmawiac.W glowe zachodze coz to za nowy trunek. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 25.01.04, 18:56 Wybacz Głodnemu - założycielowi tego wątku- on jest dygrafikiem( Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 25.01.04, 18:57 Widzisz, tak sie sklada, ze tu zebrala sie grupa dosc zwariowanych ludzi, mozesz nazwac ich "Towarzystwem Wzajemnej Adoracji" zeby spedzic wieczor w sympatycznej atmosferze. przypadkiem zreszta im sie to udalo. Nie przeszkodzilo nam nawet przejezyczenie jednego z uczestnikow, ktory "polknal" literke. A co do etykietek - ja wystrzegam sie tych pozornie "eleganckich", kapiacych od pozlotek i meczacego oczy skomplikowanym liternictwem. Bardzo czesto za taka etykietka kryje sie butelka przemycanej przrz "mrowke" slowackiej podrobki. Najlepsze "courvoisier'y", "armagnac'i" czy "koniaki" jakie pijalam mialy nalkejony zwykly kawalek "papioorka" i nagryzmolony drapiaca stalowka rocznik. Ale po takowy nalezy sie udac do "zrodla". Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier,..+żywczyk,:)zaczynam 25.01.04, 19:19 Powitanie niezbyt mile 2525m,ale mimo to witamy.Ponizej masz wyjasnienie sprawy... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 25.01.04, 19:29 To az tak sie nie poznales (-as) na zarcie Glodnego? To przeciez dowcip pokolen naszych dziadkow - jak pan zaprosil elegancka "lafirynde" na kolacje i chca zamowic trunki pyta - curvazie ? (bo wymowe mial kiepska) - a panna odpowieda : zje,zje, a i wypije.Wiec jedyny blad,ze powinno byc przez "z" ,coby kazdy zrozumial! Odpowiedz Link
omeri Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 25.01.04, 20:03 Znam to wersji zapytania kelnera, na co pan odpowiada nie k... już jadła. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 25.01.04, 20:07 A moze tajemniczy 2525 mialby jednak odwage wystapic pod swoim dawnym nickiem? Albo sie przedstawic i przywitac,skoro tu wchodzi! ml Odpowiedz Link
2525m Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 17:42 Bardzo dziekuje mammaja za wyjasnienie dowcipu.Jak to zwykle bywa faraon sie smial a ja nie znalem. Wystapienie moje bylo spowodowane innym zdarzeniem..z zycia wziete..Do moich przyjaciol przylecial ojciec z polski pan sedzia. Taaaaaki gosc ..no wiec po koniaczku. Wyciagnalem z barku courvoisier'a ,taki na specjalne okazje.Gosc pociagnal.skrzywil pyszczydlo i dobil mnie psychicznie pytaniem..: panie Mirku sam pan to pedzil..???? Panno Marialudwiko,zareczam,ze na forum 40 + byla to moja pierwsza wypowiedz,tak ze posadzanie mnie o dawne nicki to nieporozumienie. Przedstawiam sie wiec.Miroslaw mam na imie.Miejsce zamieszkania Toronto.Wiek 40+.Numer buta 40+ . i to by bylo na tyle...swoja droga musze zmienic ten nick 2525...przy rejestracji wpisalem byle co,a chyba od nowa trzeba przeprowadzic rejestracje,co bym uzywal innego . Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 17:59 Witamy 2x25 )) Zdecydowanie, Ma-Lu zawiodl cie wech. A to w dodatku przybysz z Kanady! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 18:17 No zawiodl,choc naogoL nie zawodzi!!!W tym wypadku nawet jestem z tego faktu zadowolona. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 18:02 Witaj kolejny Kanadyjczyku. Niedugo będzie Was więcej niż tubylców. Czuj się dobrze w naszym zwariowanym gronie Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 18:16 To zmienia postac rzeczy!!!!Widac mam alergie albo fobie,albo jednoi drugie! Zdarza sie w najlepszej rodzinie!!!Dobry koniak lubie,zwlaszcza w restauracji,hm. No tak do kawy!!!I w milym towarzystwie,jako zakonczenie obiadu.Pozdro ml Odpowiedz Link
roomtsays Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 18:36 Ale Wersal!!!;-O))) Boa, muchy... Myślałem się wkupić na imprezkę XIII Księgą, ale znana mi stronka niestety w przebudowie. Odpowiedz Link
jej_maz Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 19:55 Witam Mirka... nawet nie zdajesz sobie sprawy ile mamy ze soba wspolnego ) Odpowiedz Link
monia.i Re: Mucha,martini,curvasier - do 2525 26.01.04, 20:14 Może sobie zdaje z tego sprawę.)) Odpowiedz Link