Dodaj do ulubionych

DZISIAJ XX

29.02.04, 10:15
Cieszę się, że to ja mogę rozpocząć kolejną edycję tego wątka smile
Mam taką nadzieję, że tutaj każdy znajdzie swoje miejsce, nawet ten co ma
malo czasu wink
Zapraszam do naszych bieżących wiadomości.
Obserwuj wątek
    • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 10:20
      Pogoda na obrzeżach Warszawy jest taka, jak na tę porę roku, czyli lekki
      mrozek. Cieszę się, że dziś niedziela, a to oznacza, że mamy więcej czasu dla
      siebie.
      Spotkamy się wieczorem. Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim tym, co tu
      zajrzą i mnie przeczytają, jak również i tym, którym nie uda się tego dzisiaj
      zrobić crying
      • bodzio49 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 10:50
        I u nas od dłuzszego już czasu mrozik się utrzymuje. Jak na te tereny to i tak
        długo. Błotka pozamarzały. Można spacerować gdzie się tylko podoba. Szkoda
        tylko, że słoneczko tak rzadko wygląda. Zaraz po obiadku wybieramy się na
        dłuuugi spacerek do lasu. Miłej niedzieli wszystkim.
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:01
          Slonce,blekit i lekki mrozek.Zimny wiaterek.Pozdro
          ml
          P.S.Tytul watku "dzisiajki" byl ladniejszy!!!!
        • em_em Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:06
          sypie śnieg
          sypie
          sypie
    • andulka7 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:18
      U mnie jeszcze nie sypie. Dopiero będzie, przynajmniej przepowiadacze pogody
      tak twierdzą.
      Zrobię dziś syty obiadek - goszczę Rodziców. A po poobiednim wypoczynku, jak
      się w sobie zbiorę, jak się zawezmę, TO PITA WYPEŁNIĘ big_grin
      Miłej reszty weekendu wszystkim życzę smile))
      • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:52
        andulka7 napisała:

> się w sobie zbiorę, jak się zawezmę, TO PITA WYPEŁNIĘ big_grin
        >

Nie wypełniaj, szkoda niedzielismile Jutro Gazeta Wyborcza dołączy program
        komputerowy do wypełniania Pitów. W zeszłym roku skorzystałam i wszystkie
        rozliczenia poszły błyskawicznie. Urząd Skarbowy nie miał uwag.
        • andulka7 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:36
          wedrowiec2 napisała:

> andulka7 napisała:
          >
          > Nie wypełniaj, szkoda niedzielismile
          Faktycznie, szkoda. Nie wypełniłam smile))

>Jutro Gazeta Wyborcza dołączy program
          > komputerowy do wypełniania Pitów.
          Co roku wypełniam sama, ćwiczę mózgowie. Też się jeszcze nie przyczepili
          szczęśliwie smile)
    • dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:53
      witam wszystkich w pochmurne niedzielne przedpoludnie. Cale szczescie, ze w nocy troche
      przymrozilo i mozna sucha stopa na spacerek. Zabieramy nasza czeredke (dwa jamniole i owczarka
      rasy NRD) i idziemy wybiegac. Moze nie beda takie ublocone jak wczoraj. Potem na obiadek
      pieczone ziemniaczki z salatka. Pozdr
      • marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 12:08
        A jaki jest czwarty piesek?Pozdro
        ml
        • dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:20
          Tez jamniczka tyle ze w wieku emerytalnym 14 lat i juz na dlugie spacerki nie chadza. Nadmienie ze
          wszystkie czworonogi sa dziewczynami. Spacerek byl jednak i tak dosyc szybki bo wialo i
          przewiewalo. Teraz ziemniaczki sie pieka, a slatka przegryza w lodowce. Pozdr
      • mammaja Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 12:14
        A boczuszek juz zjedli z chlebkiem?
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:09
          Spacer w cieplym sloneczku byl wrecz bajeczny.Duzo znajomych psiarzy,mile
          rozmowy i psie igraszki,wszelkich mozliwych ras i wielkosci.Tafla jeziora
          blekitna a na niej ptactwo wodne.Pozdro
          ml
        • dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:22
          Boczus juz wystygniety robil za wedlinke na sniadanko i na jutro jeszcze troche zostalo. Mniammmm
          • mammaja Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:37
            Zasypalo nas na nowo i wciaz sypie.Samochod po 15 minutach stania wyglada jak
            balwan. Chyba trzeba pojechac do cieplych krajow!
            • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:41
              mammaja napisała:

> Chyba trzeba pojechac do cieplych krajow!

Po co do ciepłych krajów, wystarczy do Szczecina. Śniegu nie ma, chmur
              śniegowych na niebie też nie widacsmile
              A ja tak lubię śnieg i ekstremalne warunki...
              • dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:52
                No to u nas sie chyba robia ekstremalne, a jesli tak dalej pojdzie to do rana na pewno juz beda.
                Znajac reflex naszych sluzb juz drze na mysl o porannej drodze do miasta. Brrrrr...
                • omeri Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 20:05
                  Jak to dobrze,że ja jutro wyjątkowo na 10tą!
    • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:27
      Miało być spokojnie, a nie wyszło.
      Rozglądałam się za materiałami budowlanymi i ich cenami.
      I pomyśleć, że kiedyś musiałam stać po nocach w kolejkach, brać wolny dzień w
      pracy, aby kupić jakąś terrakotę, glazurę, .... a nazwy "gres" w ogóle nie
      znałam. Każdą rzecz trzeba było zdobywać. wink
      Przeprowadzony 2 lata temu remont domu pomaga mi dzisiaj poruszać się w tym
      szerokim asortymencie materiałów budowlanych.
      Aleje Jerozolimskie za rondem Zesłańców Syberyjskich, do niedawna tereny
      pokryte połaciami pól, w większości zurbanizowano. Niekończące się ogromne
      centra handlowe i biznesowe, pokryte w całości szkłem połączonym z aluminium,
      oświetlone kolorowymi reklamami neonowymi sprawiają wrażenie nowoczesnego
      miasta.
      • bet-ka Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:38
        Nie pisałam do Was jeszcze, ale czytam od dni kilku... U mnie miało być
        spokojnie i było. Przed południem spacer - pieski wybiegać - potem błogie
        lenistwo podszyte jednakże wyrzutami sumienia, że praca zaległa nietknięta.
        Zimno, wietrznie, mróz. Ja chcę lato...
        • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:45
          Witaj bet-kosmile Śmieszna sprawa, dziś, po długiej przerwie czytała forum o
          górach (czasami tam pisywałam) i zapamietałam Twoja wypowiedź o Gąsienicowej.
          Po kilku godzinach Ty zjawiasz się na tym forum. Miłosników gór i piesków jest
          tu sporo.
        • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:45
          Witaj Bet-ko.
          Niedziela jest dniem błogiego lenistwa i .... dobrze wink))
          Lato też będzie,a w nagrodę powiem Ci w tajemnicy, że wcześniej jeszcze
          przeżyjesz najpiękniejszą porę roku, jaką jest wiosna.
          Pozdrawiam.
          • omeri Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 22:00
            Witaj Bet-ko w naszym gronie. Skąd nadajesz?
          • marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 22:00
            Witam jeszcze jedna "psiare" na naszym forum!!!!Pisz do nas koniecznie!Pozdro
            ml
            • lablafox Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:18
              Najpierw witaj betko na naszym forum , właśnie w tym dniu. Mam nadzieję ,że
              następna Twoja wypowiedź nie pojawi się za 4 lata.
              Dziś 29, więc luty jest miesiacem przestępczym , jak mówiły moje dzieci.
              W Szkocji w tym dniu panny mogły oświadczać się wybranym przez siebie panom.
              Jeśli oświadczająca nie podobała się wybrańcowi , mógł się wykupić od ślubu
              jakimś drogim prezentem typu suknia jedwabna, krowa itp.
              Ciekawe czy można było oświadczać się wielu panom równocześnie ,czy tylko
              jednemu. Gdyby wielu , to taka szpetna panna szybko dorobiłaby się sporego
              majątku.
              Lx
              • mammaja Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:31
                Obejrzelismy wlasnie nagrany wczoraj kabaret Olgi Lipinskiej.Byl wyjatko
                smieszny i pelen aktualnych tekstow.Przerazajacego belkotu i
                nieporozumien,niewiedzy i ignorancji totalnej i nietety rowniez w realu
                doswiadczylam akurat dzisiaj zetkniecia z potworna glupota.Wiec humor mam na 3-.
                • mammaja Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:38
                  Witaj Betko - o Hali Gasienicowej moglabym nieskonczenie. Spedzilam tam spory
                  kawalek zycia. Moze kiedys pogadamy!
                  • em_em Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 01.03.04, 05:24
                    mammaja napisała:

> Witaj Betko - o Hali Gasienicowej moglabym nieskonczenie.

ach, Gąsienicowa - kiedyś bez pobytu tam zima była "niezaliczona"
              • bepeef Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:44
                lablafox napisała:

> Najpierw witaj betko na naszym forum , właśnie w tym dniu. Mam nadzieję ,że
                > następna Twoja wypowiedź nie pojawi się za 4 lata.

Wypowiedź może nie - ale rocznicę pierwszej wypowiedzi Betki na forum 40+
                będziemy obchodzić za 4 lata wink
                Witaj !

> Dziś 29, więc luty jest miesiacem przestępczym , jak mówiły moje dzieci.
                > W Szkocji w tym dniu panny mogły oświadczać się wybranym przez siebie panom.
                > Jeśli oświadczająca nie podobała się wybrańcowi , mógł się wykupić od ślubu
                > jakimś drogim prezentem typu suknia jedwabna, krowa itp.
                > Ciekawe czy można było oświadczać się wielu panom równocześnie ,czy tylko
                > jednemu. Gdyby wielu , to taka szpetna panna szybko dorobiłaby się sporego
                > majątku.

Myślę, że przy takich odległościach w górzystej na dodatek Szkocji
                to i do jednego kawalera ciężko było dotrzeć wink (W dodatku "szpetnym pannom" wink

B.
                • bet-ka Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 23:11
                  Oj, będę pisać na pewno! Bom i psiara i kociara i pogadać lubię. A i
                  metrykalnie jak najbardziej w porządku. Dzięki za ciepłe słówka. Pozdrawiam
                  spod Olsztyna (tego na Warmii). A dzień "przestępczy" najzwyczajniej
                  przegapiłam!
                  • lablafox Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 08:42
                    Zero stopni i słonecznie. Na niebie od zachodu wiszą ołowiane chmury
                    zwiastujące śnieg? desz? , a może pójdą dalej.
                    Do wiosny już tylko 20 dni.
                    Lx
                    • marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 09:45
                      Ostre slonce,wyz atmosferyczny,temperatura ponizej zera.tak zwana zdrowa pogoda.
                      Pozdro
                      ml
                      • mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 12:05
                        Hej,dosypalo sniegu przez noc - ale z komunikatow radiowych slysze ,ze na
                        poludniu Polski jeszcze wiecej! Na szczescie wszystko oswietlone promieniami
                        slonca wyglada optymistycznie!
                        • em_em Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 14:19
                          dziś miałam tak zasypany garaż, jak jeszcze tej zimy nie było - a
                          odśnieżałam "do czarnego" w sobotę po południu
                          • mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 14:52
                            Pojawil sie komunikat ,ze dostalam wirusa .Faktycznie - byly w poczcie dwa
                            tajemnicze e-maile. Musialam zeskanowac zawartosc kompa przez program
                            antywirusowy.Napisal ze byl wirus "W98 INFINITE.1". Wiecie cos o nim?
                            • marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:04
                              Wiosennie,pojawily sie mlode pokrzywki,znalazlam biedronke,ptaki swiergola jak
                              nigdy,ruch w przyrodzie,czuje sie,ze idzie wiosna!!!!!Pozdro
                              ml
                              • wedrowiec2 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:17
                                Pada deszcz ze śniegiem, z przewagą deszczu. Temperatura dodatnia, więc na
                                szczęście nic nie zamarza. Forsycje kwitną, na krzakach róz widać
                                ciemnoczerwone zaczątki liści.
                                • verbena1 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:29
                                  Dzisiaj bylam z wizyta u pewnej starszej pani. Pani ta mieszka od 40 lat poza
                                  Polska, najpierw w Izraelu teraz w Holandii. Mowi cudowna polszczyzna, taka
                                  przedwojenna, snuje ciekawe opowiesci, namietne czyta ksiazki, wlasnie
                                  donioslam jej pare ze swojej biblioteczki. Najbardziej zdumiewajace jest ze
                                  pani Gienia ma 92 lata, jest ciekawa swiata, wie co sie dzieje w polityce i
                                  jest bardzo pogodna, kochana,starsza Pania ,ktora o nikim nie mowi zle. Wracam
                                  zawsze od Niej troche lepsza .
                                  • dado11 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 18:01
                                    Rano robilam za Zenka i odsniezalam, potem stalam w korku godzine, ale potem juz bylo tylko
                                    lepiej. Poza jedynie zebaczem (opisalam w obiadkuXX), ale to przynajmniej koty tesciowej
                                    skorzystaja. Wieczor tez chyba bedzie mily.
                                    • omeri Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 19:57
                                      Poniedziałek za mną, wtorek ciężki i w ogóle cały miesiąć. Liczę na dobry Teatr
                                      Telewizji dzisiaj, z Z. Zapasiewiczem.
                                      • wedrowiec2 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:14
                                        Dziś, wspólnie z wodnikiem33, lekarzem rodzinnym i baterią środków
                                        farmaceutycznych walczyliśmy ze straszliwa infekcją u alfredki. Temperatura
                                        wreszcie spadła do przyzwoitych rozmiarów. Pierwsza, i mam nadzieję ostatnia,
                                        runda jest wygrana przez nassmile
                                        • warum Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:29
                                          Zycze zdrowia Alfredce i chuchajcie na nia! Moze to ta wiosna na zachodzie, a
                                          zima na wschodzie, i wirusy jakies odzylysad.Szybkiego powrotu do zdrowia i
                                          kalwiaturki zycze A.
                                          • omeri Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:32
                                            Ode mnie także dużo zdrowia.
                                          • mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:36
                                            O,bardzo zal mi Alfredki.Infekcje sa obrzydliwe. Spedzilam dzisiaj prawie 2
                                            godz. czekajac z mloda na kolejke do lekarza. Nasluchalam sie o goraczkach
                                            infekcjach itd.Napewno jutro bedzie lepiej - pozdrowienia!
                                        • bet-ka Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:33
                                          Dzisiejszy dzień to chaos pomieszany z bałaganem. Bez sensu i w dodatku smutny
                                          na końcu. Złe wiadomości dla bliskich mi osób.
                                          • marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:39
                                            Zycze zdrowka Alfredce!!!Spadku goraczki i lepszego samopoczucia!!!Serdecznosci
                                            dla chorej i jej opiekunow!!
                                            ml
                                          • warum Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:52
                                            Ale jutro bedzie nowy dzien, miejmy nadzieje lepszysmile
    • monia.i Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 11:52
      Kolejny biało-ziębliwy dzień. Bez śladu słońca na niebie. Czy komuś jeszcze się
      wydaje, że tegoroczna zima jest jakaś taka...długa???smile
      • mammaja Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 12:39
        Zostalam odcieta od internetu - ze zlosci koncze rozpoczete wczesniej porzadki
        i wywalam tony papierow. Bardzo mi brakuje tej mozliwosci zagladania co jakis
        czas na forum.Widac juz sie od was uzaleznilam.Za oknem ciagle to samo i
        jeszcze gorzej.
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 13:04
          U nas wiosna cala geba!!!Slonce dogrzewa ostro,narcyzy w rozwkwicie i
          forsycje,ptaki treluja jak w jakims raju,jest 12 stopni.Oby juz zima nie
          wracala!!!Jednak ta wczorajsza biedronka byla zwiastunka ocieplenia.
          W zwiazku z powyzszym pomalu zaczynam wiosenne porzadki,ale moze jednak lepiej
          isc na dogging?Pozdro
          ml
          P.S. Mm ostatnio porzadkowalam jak bylam odcieta od sieci,tez ze zlosci!!
          Niestety jestem uzalezniona...
          • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 15:03
            Na dworze chłodno, ponuro, nijako.
            Alfredka, w przypływach swiadomości, dziekuje serdecznie za życzenia powrotu do
            zdrowia.
            • dado11 Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 16:13
              U nas tez taki nijaki, troche szary, troche mglisty, wilgotny, +2. Snieg lezy, a w Iraku ciagle sie
              zabijaja.
            • marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 16:20
              Chyba telepatia/znow!!!/ bo wlasnie zamierzalam zapytac jak ma sie dzis
              Alfredka!!!!Pozdrow Ja ode mnie serdecznie!!!
              ml
              • omeri Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 18:25
                Witam i zaraz wypadam, bo muszę do dentysty z bolącym zębem, który mnie w nocy
                zbudził.Na razie.
                • marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 19:01
                  Oby Ciebie u niego nie bolalo!!!!Tego zycze
                  ml-z rwa kulszowa...
                  • ewelina10 Do Omeri 02.03.04, 19:07
                    To i tak długo z bólem wytrzymałaś przez cały dzień.
                    Powodzenia
                    • wedrowiec2 Re: Do Omeri 02.03.04, 19:11
                      Omeri - trzymaj się. Zęby zdecydowanie nie udały się Stwórcysad
                      • bet-ka Re: Do Omeri 02.03.04, 20:04
                        Wyrazy współczucia z powodu dentysty - mam nadzieję, że już po wszystkim.

A u nas dzisiaj śnieg z deszczem, ale więcej śniegu. Do wiosny chyba jeszcze
                        daleko - narcyzy i forsycje mam tylko w pamięci. A może ktoś podrzuci trochę
                        wiosennych zdjęć?
                        • wedrowiec2 Re: Do Omeri 02.03.04, 20:08
                          Piękne wiosenne zdjęcia są na naszej stronie www.40plus.ca (link w górnej
                          części forumowego wstępu). Wystarczy wejść, kliknąć na kalendarz, potem marzec
                          i kolejne dni okraszone są pięknymi zdjęciami>
                          • omeri Re: Do Omeri 02.03.04, 21:22
                            Jestem z powrotem i czeka mnie leczenie kanałowe.Na szczęście moj Pan doktor
                            jest uroczy. Dzięki Wam za miłe słowa i zrozumienie.
                            • mammaja Re: Do Omeri 02.03.04, 21:41
                              Bardzo cie zaluje ,no ale trudno ,dobrze chociaz ,ze masz uroczego doktora.
                              Mam nadzieje,ze narazie cie znieczulil!
                              • glodn-y Re: Do Omeri 02.03.04, 21:43
                                mammaja napisała:

> Bardzo cie zaluje ,no ale trudno ,dobrze chociaz ,ze masz uroczego doktora.
                                > Mam nadzieje,ze narazie cie znieczulil!

Najlepsze znieczulenie,to uroczy doktorek(a) wink)
                                • mammaja Re: Polecam ! 02.03.04, 21:51
                                  Jezeli chcecie sie naprawde dobrze zabawic z odrobina smuteczku dla 40+
                                  polecam film "miedzy slowami" - ( idiotyczny tytul - orginalny "zagubione w
                                  tlumaczeniu" - moze trzeba bylo jeszcze troche poglowkowac nad tym tytulem po
                                  polsku) - z Billem Murrayem, ktory wlasnie dostal Oskara. I dotego niebywale
                                  zdjecia Tokio. Serdecznie polecam.
                                  • ewelina10 Re: Polecam ! 03.03.04, 05:09
                                    Pogoda dzisiaj .... jeszcze nie wiem, bo ciemno na dworzu. Odwożę syna na
                                    dworzec, jedzie na dwa dni do Krakowa. Ja się dzisiaj podróżuje pociągami ???
                                    Troszkę tęsknię za Wami, bo ostatnio jestem tylko z doskoku.
                                    Mam dzisiaj zaprawkę u mojej mamy prawdziwej i rzetelnej pracy. Trzeba
                                    doprowadzić mieszkania do ładu po wielkim remoncie. Wymieniano stare rury w
                                    całym bloku, zakładano liczniki wody, skuwano ściany, więc przy okazji
                                    zarządziłam odmalowanie już całego mieszkania.
                                    Mama "bombardowała" mnie telefonami, troszkę przerażona tym bałaganem.
                                    Robotnicy spowodowali nawet awarię wody, która zalała łazienkę, ale kiedy moja
                                    reakcja była stanowcza, to mama z boku dawała mi znaki, bojąc się, że zbyt
                                    ostro traktuję fachowców crying
                                    Na szczęście dzisiaj końcówka malowania i porządki.
                                    Będę wieczorkiem, chociaż nie wiem, czy będę miała jeszcze siłę do Was się
                                    odezwać.
                                    Pozdrawiam.
                                    • em_em Re: Polecam ! 03.03.04, 06:17
                                      pada - ale będzie ślizgawka sad((((((((((((
                                • marialudwika Re: Do Omeri 02.03.04, 22:24
                                  Pocieszajacy jest fakt,ze doktorek ma mila aparycje..
                                  ml
                          • bet-ka Re: Dzięki, Wedrowcze 03.03.04, 07:50
                            Za informacje o zdjęciach, oczywiście. Obejrzałam z przyjemnością i dobrze , bo
                            od rana śnieg sypie i sypie... Zadymka, kurzawa, zawieja i co tam kto jeszcze
                            sobie życzy. Chmury nisko - ciężkie, wypasione. Do wiosny daleko.
                            • lablafox Dzisiaj 03.03.04, 08:02
                              W Poznaniu resztki śniegu na trawnikach , 0 stopni, ale leci bialy drobny
                              śnieżek , niewiadomo skąd i wybielił chodniki jak cukier puder ciasto.
                              Lx
    • omeri Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 10:18
      Dzisiaj już troche spokojniejszy dzień, a przede wszystkim nie boli mnie ząb.
      Miłego dnia wszystkim zyczę i do wieczora.
      • monia.i Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 11:06
        Z rana było piękne słońce - ale gdzieś się straciło..sad Całe szczęście, że
        zdążyłam sobie naładować baterie na resztę dnia!smile
        Cieszę się Omeri, że z Twoim zębem lepiej...smile
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 11:18
          Pogoda jak wczoraj,czyli slonecznie,ale troche mgliscie.Temperatura 9
          stopni.Ptaszki treluja.Pozdrowka
          ml
          • mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:03
            Rano bylo wszystko zalodzone - mam nadzieje ,ze juz podtopnialo , bo slonce
            swieci a rownoczesnie te male sniezyneczki wedruja jakby z dolu do gory.
            Widze ,ze mam co czytac na forum.
            • jamajka10 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:17
              Przeczytałam co piszecie i odruchowo spojrzałam w okno.A tam- zadymka!Ściana
              płatków wielkich jak pastylki.W ogóle to jestem chora,przez załzawione oczy
              słabo widzę i te płatki,i nawet monitor.Popijam gorącą herbatę,która nie ma
              żadnego smaku i czekam,aż się poprawi tu i tam.Zagrypione pozdrowienia-
              • marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:55
                Zdrowka Ci zycze Jamajko!!Z powodu kaprysnej pogody ostatnio-rano zimno,w
                poludnie goraco etc. tez jestem "kichajaca" co nieco.Nie ma jak goraca
                herbatka!!!Pozdro
                ml
              • dado11 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 13:31
                Zycze zdrowia Jamajko, u nas ranek byl jak z bajki. Osniezone drzewa i wlasciwie caly swiat na tle
                blekitnego nieba. Przypomniala mi sie sliczna ksiazeczka o Heidi, ktora mialam w dziecinstwie. Ale
                teraz juz norma - blocko, coraz szarzej itd. Od W-wy nadciagaja ciezkie, sniezne chmury. +5.
              • monia.i Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 13:41
                A może dolej sobie, Jamajko, soku malinowego do tej herbaty? I smak będzie
                bardziej wyrazisty, no i na przeziębienie pomoże...Żdrowia Ci życzę!
                • mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 14:34
                  I na kominku juz napalone -Jamajko - czeka na ciebie fotel i filizanka herbaty
                  z malinami!
                  • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 15:17
                    Słoneczne, czyste niebo i przerażająco zimny wiatr. Tuman (czyli ja) poszedł do
                    pracy w lekkim płaszczu i z gołą głową. Dobrze, że alfredka wraca do formy. W
                    razie czego będzie miał się mną kto opiekowaćsmile
                    • mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 15:38
                      Oj,Wedrowcze , nie rob takich wolt,bo " za wczesnie,kwiatku, za wczesnie ,
                      jeszcze polnoc mrozem dmucha, z gor biale nie zeszly plesnie, dabrowa jeszcze
                      nie sucha..." Ale ciesze sie z poprawy zdrowia Alfredki.
                      • marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 16:19
                        Popoludniowy spacer byl piekny,zieleni sie nieomal wszystko.Znow pojawily sie
                        krokusy,jakis drugi rzucik chyba,w trawie rozowe stokrotki a na klombikach
                        bratki miniaturowe we wszystkich kolorach.Nad jeziorem chlodniej,ale gdy
                        usiadlam na lawce "za wiatrem" bylo goraco.Na blekitnej tafli jeziora
                        majestatycznie plywaj duze grupy labedzi.Oby juz wiosna nie odchodzila..Pozdro
                        ml
                        P.S. Ciesze sie,ze Alfredka ma sie lepiej!!!
                        • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 20:31
                          Dziś ukończył 70 lat człowiek, bez którego nie byłoby przemian w Polsce, wielki
                          społecznik, oddany ludziom, pełen poświęcenia dla innych - Jacek Kuroń.
                          Wszystkiego dobrego panie Jacku.
                          • bodzio49 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 20:46
                            Tak jeden z nielicznych "sprawiedliwych" A teraz? Przed chwilą w TV jakiś d....
                            z opieki społecznej tłumaczył się przed kamerami dlaczego odwiedzając
                            regularnie rodzinę (kontrolował na co wydawane są pomocowe pieniądze) od 2 lat
                            nie zauważył, że tatuś pije i katuje regularnie małego chłopca. Tłumaczył, że
                            oni pracują tylko 8 godzin a potem nie wiedzą co się tam dzieje. Straszne. Tak
                            działają instytucje państwowe. To nie są tacy ludzie jak nasza mammajka,
                            niestety. Lepiej już skończę.
                            • warum Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 21:29
                              Dzisiaj na wschodzie przez 2-3 godziny rano mielismy totalny paraliz
                              komunikacyjny w Lublinie.Wyjazd z parkingow byl mozliwy na wspomaganiu przez
                              silne ramie/ bo snieg ogarniety na bok blokowal /. Gesto padalo z gory, z boku,
                              a pod spodem wyslizgany lodsadKoszmar w godzinach porannego szczytu. Za to ok 9-
                              piekne slonce w kilka godzin duzo rozpuscilo, i ulice mialy kawalkami czarne
                              nawierzchnie. A teraz znow sypie, co sprytniejsi- poparkowali na wolnych
                              chodnikach/ sa wyzejsmile)i mniej trzeba rano odkopywac/
                              Ale.... wiecie jak jest teraz pieknie? wszedzie idealnie bialo, bo tylko
                              odgarniete szuflami sciezki dla pieszych, a... piaskarki pewnie wystartuja
                              jutro po 7-ej razem z pierwsza zmianasad(
                              • marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 21:49
                                Wlasnie myslalam o Tobie Warum,jak pokazywali TO w dzienniku.Tego bialego cudu
                                niestety nie pokazali,ale drogi tak.Pozdro
                                ml
                                • lablafox Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 09:01
                                  Dzisiaj w Poznaniu mały mrozik i pruszy śnieg . Szaro.
                                  Lx
                                  • em_em Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 10:08
                                    JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ .......
                                    śnieg nie prószy, tylko wali jak oszalały
                                    ślisko, obrzydliwie...
                                    • marialudwika Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 10:28
                                      Chlodniejszy dzien i niesloneczny,taki "dolkowy"sad(((((.Pozdro
                                      ml
                                      • mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:09
                                        Milego dnia - chociaz wyc sie chce tak szaro i zimowo.Ale nic to - obudzmy w
                                        sobie optymizm!Zwlaszcza,ze wysluchalam o ewentualanej wyprowadzce firmy Roover
                                        na Slowacje z powodu przedluzajacych sie rozmow w Warszawie.Duzo nam tego
                                        optymizmu potrzeba!
                                        • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:35
                                          Inwestorzy wybierają Czechy i słowację od nas, zaś ZUS-y i budżet nas, a ja
                                          przełączam się na muzykę i wbrew wszystkiego sobie robię: wink)) albo tak: he he
                                          he i tym, co my tu mamy dzisiaj do załatwienie.......
                                          Wyznaję zasadę - są kłopoty, to trzeba ich rozwiązać, a jak ich nie ma, to po
                                          co sobie obciążać nimi przed czasem głowę.
                                          Wszyscy piszą o zimie i padającym śniegu a ja tak się spieszę ze swoimi
                                          sprawami, bo czuję, że spóźnię się z nimi przed wiosną.
                                          • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:36
                                            ..... a jak sobie sama nie mogę, to na kłopoty "Bednarski"
                                            • mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:46
                                              Witaj Ewelino,myslalam o tobie - jak sie udalo sprzatanie po remoncie?Czy nie
                                              padlas calkiem?
                                              • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 12:57
                                                Chyba dobrze, bo mama z całego bloku jako pierwsza ma już rozłożony dywan.
                                                Jestem wzruszona w stosunku do tego miejsca i sąsiadek mamy. Ja się tam
                                                wychowałam, i pamiętam tych ludzi, kiedy jako rodziców moich koleżanek i
                                                kolegów. Najczęściej są to już same staruchowieńkie wdowy, które pamiętają mnie
                                                jako smroda. Możesz sobie wyobrazić, że one zapraszały mnie od mieszkania do
                                                mieszkania, żaląc się na ten cały bałagan wywołany remontem. Kompletnie sobie
                                                nie radziły z tym całym zamieszaniem. Muszę przyznać, że mieszkania
                                                mają "zagracone" meblami, a w nich mnóstwo jakiś pamiątek. Stanowi to nie lada
                                                kłopot jak to wszystko odsunąć, aby dostać się do ścian. Od wielu lat odkąd
                                                wyprowadziłam się, nasze spotknia ograniczały się tylko do Dzień dobry i tych
                                                parę słów zdawkowych. Zaufanie do mnie nabrało teraz trochę zabawnych znamion,
                                                nawet czuję trochę się zażenowana, kiedy zwierzają mi się o swoich dzieciach,
                                                które przecież mają już swoje lata, typu .... nie mają dla nas czasu; sama
                                                muszę się borykać z tym remontem; syn ukończył dwa fakultety, a taki sierota,
                                                że gwoździa nie wbije do ściany.....
                                                One czują się naprawdę zagubione. Musiałam je uspakajać swoimi radami, żeby
                                                były spokojne, nie denerwowały się, a będą miały wszystko zrobione. Pocieszałam
                                                jak mogłam, że czyściutko będzie i lepiej się w tym poczują. Mama mówi, że one
                                                każą teraz fachowcom tak i tak robić, bo tak powiedziała Ewelina i koniec.
                                                Wczoraj trochę cierpliwości straciłam do mamy, bo chce mieć dobrze zrobione, a
                                                kiedy interweniuję, to boi się, aby panom fachowcom zbytnio się nie dostało.
                                                Ogólnie jestem zadowolona, mama ma tak zrobiona jak chciała, chociaż wiem, że
                                                wczoraj chciała przeze mnie umrzeć, kiedy kazałam brygadzie poprawiać robotę wink
                                                Uppsss ale się rozpisałam, to ze wzruszenia.
                                                • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 14:57
                                                  Bardzo podbudowała mnie twoja opowieśc o remoncie u twojej mamay. W tym roku, w
                                                  budynku, w którym mieszkają moi rodzice będzie wymiana tzw. pionów, czyli
                                                  wszystkich rur wodociągowych i kanalizacyjnych. Pół biedy rury, ale okazało
                                                  się, że biegna one w czymś w rodzaju komina z azbestu!! To wszystko też będzie
                                                  usuwane. Do fachowców mam podejście podobne, jak Tysmile Szef wymieniaczy
                                                  okiennych, którzy w zeszłym roku działali w moim mieszkaniu, do teraz na mój
                                                  widok staje na baczność. Może robić to często, bo ciągle usuwa usterki, a tylko
                                                  wrodzona słodycz charakteru nie pozwala mi mówić "a nie mówiłam"smile
                                                  • dado11 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 15:08
                                                    To chyba jakas plaga z tymi rurami i remontami. U mojej mamy byly juz trzy wymiany pionow.
                                                    Ostatni w zeszlym tygodniu. Szczesliwie bardzo sprawnie tym razem poszlo i fachowcy jacys tacy
                                                    bardziej fachowi byli. Mama sie nadenerwowala, ja nasluchalam, a potem poszlo jak z platka. Nawet
                                                    kafelki polozyli jak trzeba i pomalowali kuchnie za grosze. U nas dzien jak w calej srodkowej Polsce
                                                    zimny, bury i ponury.
    • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 15:57
      Powiedziano mi, że zmieniają jakiś system warszawski, który już dzisiaj nie
      jest stosowany. Rurę kanalizacyjną pionową w małym pokoju wymieniono na
      plastykową, w łazience zaś zdjęto kolanko wystające z sufitu i poprowadzono
      inną drogą kanalizację, część kafelków uległa zniszczeniu. Dewastacja
      mieszkania była totalna. W tej sytuacji większość zdecydowała się na malowanie
      całego mieszkania. Firma remontowa ustaliła sobie odpowiedni dla siebie
      harmonogram pracy, który polega na rozpoczęciu pracy równocześnie w kilku
      mieszkaniach na raz. W praktyce wygląda to tak, że panowie fachowcy mają
      rozgrzebane kilkanaście mieszkań na raz, a lokatorzy robią poszukiwania za nimi
      po sąsiadach i błagają o skończeniu rozgrzebanych u nich w mieszkaniu prac.
      Niektórzy z mieszkańców wykorzystując remont prowadzony prze Wspólnotę, chcą
      dwie pieczenie sobie zrobić na raz, płacąc indywidualnie za dodatkowe roboty,
      zatrzymując w ten sposób u siebie ludzi.
      Mieliśmy szczęście, że remont zaczął się od mojej mamy klatki. Przypomniały mi
      się czasy "Antek podaj cegłę". Nie wyobrażam sobie takiej organizacji pracy u
      siebie.
      • mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 17:11
        No to jestes dzielna i bardzo podoba mi sie twoja rola w remoncie domu
        mamy.Troche ci zazdroszcze , tych starych sasiadow,tego domu z dziecinstwa i
        przedewszystkim mamy. Czasami trudno sie pogodzic ,ze brak kogos z latami tylko
        sie nasila.
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 17:32
          Masz racje Mm!!!!Jak jade do W-wy to spotykam w moim dawnym domu wielu
          sasiadow,niektorzy znaja mnie od xx lat,od czasu,gdy mialam 3 lata.Mamy nawet
          czesty kontakt telefoniczny.Moj syn ma na kazdej klatce schodowej przyjaciela a
          z trzema prowadz razem firme.Smiejemy sie,ze nasz dom jest jak z serialu
          DOM.Pozdro
          ml
    • ewelina10 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 09:02
      Przeglądam moją korespondencję w realu, tę fizycznie dostarczoną i rozbawił
      mnie fragment pisma z banku:

"Naszym celem jest realizacja Waszych marzeń.... Specjalnie dla nich
      tworzymy ... które pomagają profesjonalnie zrealizować te marzenia""

Mogę być już spokojna.
      W Warszawie piękna pogoda. Śnieg mieni się jaskrawo w słońcu "podlizując się"
      do nas, ale ja i tak wyglądam już na wiosnę.
      Miłego dnia.
      • dado11 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 12:00
        Dzien rzeczywiscie piekny i oby taka pogoda wytrzymala przez weekend. A prawdziwa
        korespondencja to ostatnio juz tylko rachunki i reklamy, nawet nie chce sie do skrzynki zagladac.
        Chyba to nasze forum to taki wyczekiwany listonosz XXI wieku. Bardzo sie ciesze, ze przychodzi.
        • marialudwika Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 13:41
          Pogoda taka sobie,szaro i buro,niestety.Troche "dolkowo",ale nie dam sie zadnym
          "deprechom".Psy mnie tak wyganialy,ze ledwo dycham.Poszly za krolikami i
          zniknely na godzine w chaszczach parku.A ja za nimi, a one kolka i
          koleczka,coraz wieksze i wieksze...Kroliki sie pochowaly w norkach i pewnie
          pekaly ze smiechu:0.Pozdro
          ml
          • mammaja Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 13:51
            Psy wiedzialy co robia - chcialy cie dluzej na spacerku potrzymac (bez
            papieroska). A ja brne dalej w porzadki z ostatnich paru lat skladania
            rozmaitych papierow. Ale wreszcie widze swiatelko w tunelu! Pogaoda
            sliczna,przynajmniej przez okno.
            • wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 15:52
              Widac nastał czas na porządki. Wczoraj zaczęłam przkopywać się przez podkłady
              papierów. Dziś zakończyłam upychani enajważniejszych papierzysk po szufladach.
              Biurko oczyściłam, mogę zabrać się do następnej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka