ewelina10 29.02.04, 10:15 Cieszę się, że to ja mogę rozpocząć kolejną edycję tego wątka Mam taką nadzieję, że tutaj każdy znajdzie swoje miejsce, nawet ten co ma malo czasu Zapraszam do naszych bieżących wiadomości. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 10:20 Pogoda na obrzeżach Warszawy jest taka, jak na tę porę roku, czyli lekki mrozek. Cieszę się, że dziś niedziela, a to oznacza, że mamy więcej czasu dla siebie. Spotkamy się wieczorem. Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim tym, co tu zajrzą i mnie przeczytają, jak również i tym, którym nie uda się tego dzisiaj zrobić Odpowiedz Link
bodzio49 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 10:50 I u nas od dłuzszego już czasu mrozik się utrzymuje. Jak na te tereny to i tak długo. Błotka pozamarzały. Można spacerować gdzie się tylko podoba. Szkoda tylko, że słoneczko tak rzadko wygląda. Zaraz po obiadku wybieramy się na dłuuugi spacerek do lasu. Miłej niedzieli wszystkim. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:01 Slonce,blekit i lekki mrozek.Zimny wiaterek.Pozdro ml P.S.Tytul watku "dzisiajki" byl ladniejszy!!!! Odpowiedz Link
andulka7 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:18 U mnie jeszcze nie sypie. Dopiero będzie, przynajmniej przepowiadacze pogody tak twierdzą. Zrobię dziś syty obiadek - goszczę Rodziców. A po poobiednim wypoczynku, jak się w sobie zbiorę, jak się zawezmę, TO PITA WYPEŁNIĘ Miłej reszty weekendu wszystkim życzę )) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:52 andulka7 napisała: > się w sobie zbiorę, jak się zawezmę, TO PITA WYPEŁNIĘ > Nie wypełniaj, szkoda niedzieli Jutro Gazeta Wyborcza dołączy program komputerowy do wypełniania Pitów. W zeszłym roku skorzystałam i wszystkie rozliczenia poszły błyskawicznie. Urząd Skarbowy nie miał uwag. Odpowiedz Link
andulka7 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:36 wedrowiec2 napisała: > andulka7 napisała: > > Nie wypełniaj, szkoda niedzieli Faktycznie, szkoda. Nie wypełniłam )) >Jutro Gazeta Wyborcza dołączy program > komputerowy do wypełniania Pitów. Co roku wypełniam sama, ćwiczę mózgowie. Też się jeszcze nie przyczepili szczęśliwie ) Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 11:53 witam wszystkich w pochmurne niedzielne przedpoludnie. Cale szczescie, ze w nocy troche przymrozilo i mozna sucha stopa na spacerek. Zabieramy nasza czeredke (dwa jamniole i owczarka rasy NRD) i idziemy wybiegac. Moze nie beda takie ublocone jak wczoraj. Potem na obiadek pieczone ziemniaczki z salatka. Pozdr Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:20 Tez jamniczka tyle ze w wieku emerytalnym 14 lat i juz na dlugie spacerki nie chadza. Nadmienie ze wszystkie czworonogi sa dziewczynami. Spacerek byl jednak i tak dosyc szybki bo wialo i przewiewalo. Teraz ziemniaczki sie pieka, a slatka przegryza w lodowce. Pozdr Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:09 Spacer w cieplym sloneczku byl wrecz bajeczny.Duzo znajomych psiarzy,mile rozmowy i psie igraszki,wszelkich mozliwych ras i wielkosci.Tafla jeziora blekitna a na niej ptactwo wodne.Pozdro ml Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 14:22 Boczus juz wystygniety robil za wedlinke na sniadanko i na jutro jeszcze troche zostalo. Mniammmm Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:37 Zasypalo nas na nowo i wciaz sypie.Samochod po 15 minutach stania wyglada jak balwan. Chyba trzeba pojechac do cieplych krajow! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:41 mammaja napisała: > Chyba trzeba pojechac do cieplych krajow! Po co do ciepłych krajów, wystarczy do Szczecina. Śniegu nie ma, chmur śniegowych na niebie też nie widac A ja tak lubię śnieg i ekstremalne warunki... Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 19:52 No to u nas sie chyba robia ekstremalne, a jesli tak dalej pojdzie to do rana na pewno juz beda. Znajac reflex naszych sluzb juz drze na mysl o porannej drodze do miasta. Brrrrr... Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:27 Miało być spokojnie, a nie wyszło. Rozglądałam się za materiałami budowlanymi i ich cenami. I pomyśleć, że kiedyś musiałam stać po nocach w kolejkach, brać wolny dzień w pracy, aby kupić jakąś terrakotę, glazurę, .... a nazwy "gres" w ogóle nie znałam. Każdą rzecz trzeba było zdobywać. Przeprowadzony 2 lata temu remont domu pomaga mi dzisiaj poruszać się w tym szerokim asortymencie materiałów budowlanych. Aleje Jerozolimskie za rondem Zesłańców Syberyjskich, do niedawna tereny pokryte połaciami pól, w większości zurbanizowano. Niekończące się ogromne centra handlowe i biznesowe, pokryte w całości szkłem połączonym z aluminium, oświetlone kolorowymi reklamami neonowymi sprawiają wrażenie nowoczesnego miasta. Odpowiedz Link
bet-ka Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:38 Nie pisałam do Was jeszcze, ale czytam od dni kilku... U mnie miało być spokojnie i było. Przed południem spacer - pieski wybiegać - potem błogie lenistwo podszyte jednakże wyrzutami sumienia, że praca zaległa nietknięta. Zimno, wietrznie, mróz. Ja chcę lato... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:45 Witaj bet-ko Śmieszna sprawa, dziś, po długiej przerwie czytała forum o górach (czasami tam pisywałam) i zapamietałam Twoja wypowiedź o Gąsienicowej. Po kilku godzinach Ty zjawiasz się na tym forum. Miłosników gór i piesków jest tu sporo. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 21:45 Witaj Bet-ko. Niedziela jest dniem błogiego lenistwa i .... dobrze )) Lato też będzie,a w nagrodę powiem Ci w tajemnicy, że wcześniej jeszcze przeżyjesz najpiękniejszą porę roku, jaką jest wiosna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 29.02.04, 22:00 Witam jeszcze jedna "psiare" na naszym forum!!!!Pisz do nas koniecznie!Pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:18 Najpierw witaj betko na naszym forum , właśnie w tym dniu. Mam nadzieję ,że następna Twoja wypowiedź nie pojawi się za 4 lata. Dziś 29, więc luty jest miesiacem przestępczym , jak mówiły moje dzieci. W Szkocji w tym dniu panny mogły oświadczać się wybranym przez siebie panom. Jeśli oświadczająca nie podobała się wybrańcowi , mógł się wykupić od ślubu jakimś drogim prezentem typu suknia jedwabna, krowa itp. Ciekawe czy można było oświadczać się wielu panom równocześnie ,czy tylko jednemu. Gdyby wielu , to taka szpetna panna szybko dorobiłaby się sporego majątku. Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:31 Obejrzelismy wlasnie nagrany wczoraj kabaret Olgi Lipinskiej.Byl wyjatko smieszny i pelen aktualnych tekstow.Przerazajacego belkotu i nieporozumien,niewiedzy i ignorancji totalnej i nietety rowniez w realu doswiadczylam akurat dzisiaj zetkniecia z potworna glupota.Wiec humor mam na 3-. Odpowiedz Link
mammaja Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:38 Witaj Betko - o Hali Gasienicowej moglabym nieskonczenie. Spedzilam tam spory kawalek zycia. Moze kiedys pogadamy! Odpowiedz Link
em_em Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 01.03.04, 05:24 mammaja napisała: > Witaj Betko - o Hali Gasienicowej moglabym nieskonczenie. ach, Gąsienicowa - kiedyś bez pobytu tam zima była "niezaliczona" Odpowiedz Link
bepeef Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 22:44 lablafox napisała: > Najpierw witaj betko na naszym forum , właśnie w tym dniu. Mam nadzieję ,że > następna Twoja wypowiedź nie pojawi się za 4 lata. Wypowiedź może nie - ale rocznicę pierwszej wypowiedzi Betki na forum 40+ będziemy obchodzić za 4 lata Witaj ! > Dziś 29, więc luty jest miesiacem przestępczym , jak mówiły moje dzieci. > W Szkocji w tym dniu panny mogły oświadczać się wybranym przez siebie panom. > Jeśli oświadczająca nie podobała się wybrańcowi , mógł się wykupić od ślubu > jakimś drogim prezentem typu suknia jedwabna, krowa itp. > Ciekawe czy można było oświadczać się wielu panom równocześnie ,czy tylko > jednemu. Gdyby wielu , to taka szpetna panna szybko dorobiłaby się sporego > majątku. Myślę, że przy takich odległościach w górzystej na dodatek Szkocji to i do jednego kawalera ciężko było dotrzeć (W dodatku "szpetnym pannom" B. Odpowiedz Link
bet-ka Re: Taki dzień i wszyscy go przegapili? 29.02.04, 23:11 Oj, będę pisać na pewno! Bom i psiara i kociara i pogadać lubię. A i metrykalnie jak najbardziej w porządku. Dzięki za ciepłe słówka. Pozdrawiam spod Olsztyna (tego na Warmii). A dzień "przestępczy" najzwyczajniej przegapiłam! Odpowiedz Link
lablafox Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 08:42 Zero stopni i słonecznie. Na niebie od zachodu wiszą ołowiane chmury zwiastujące śnieg? desz? , a może pójdą dalej. Do wiosny już tylko 20 dni. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 09:45 Ostre slonce,wyz atmosferyczny,temperatura ponizej zera.tak zwana zdrowa pogoda. Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 12:05 Hej,dosypalo sniegu przez noc - ale z komunikatow radiowych slysze ,ze na poludniu Polski jeszcze wiecej! Na szczescie wszystko oswietlone promieniami slonca wyglada optymistycznie! Odpowiedz Link
em_em Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 14:19 dziś miałam tak zasypany garaż, jak jeszcze tej zimy nie było - a odśnieżałam "do czarnego" w sobotę po południu Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 14:52 Pojawil sie komunikat ,ze dostalam wirusa .Faktycznie - byly w poczcie dwa tajemnicze e-maile. Musialam zeskanowac zawartosc kompa przez program antywirusowy.Napisal ze byl wirus "W98 INFINITE.1". Wiecie cos o nim? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:04 Wiosennie,pojawily sie mlode pokrzywki,znalazlam biedronke,ptaki swiergola jak nigdy,ruch w przyrodzie,czuje sie,ze idzie wiosna!!!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:17 Pada deszcz ze śniegiem, z przewagą deszczu. Temperatura dodatnia, więc na szczęście nic nie zamarza. Forsycje kwitną, na krzakach róz widać ciemnoczerwone zaczątki liści. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 15:29 Dzisiaj bylam z wizyta u pewnej starszej pani. Pani ta mieszka od 40 lat poza Polska, najpierw w Izraelu teraz w Holandii. Mowi cudowna polszczyzna, taka przedwojenna, snuje ciekawe opowiesci, namietne czyta ksiazki, wlasnie donioslam jej pare ze swojej biblioteczki. Najbardziej zdumiewajace jest ze pani Gienia ma 92 lata, jest ciekawa swiata, wie co sie dzieje w polityce i jest bardzo pogodna, kochana,starsza Pania ,ktora o nikim nie mowi zle. Wracam zawsze od Niej troche lepsza . Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 18:01 Rano robilam za Zenka i odsniezalam, potem stalam w korku godzine, ale potem juz bylo tylko lepiej. Poza jedynie zebaczem (opisalam w obiadkuXX), ale to przynajmniej koty tesciowej skorzystaja. Wieczor tez chyba bedzie mily. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 19:57 Poniedziałek za mną, wtorek ciężki i w ogóle cały miesiąć. Liczę na dobry Teatr Telewizji dzisiaj, z Z. Zapasiewiczem. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:14 Dziś, wspólnie z wodnikiem33, lekarzem rodzinnym i baterią środków farmaceutycznych walczyliśmy ze straszliwa infekcją u alfredki. Temperatura wreszcie spadła do przyzwoitych rozmiarów. Pierwsza, i mam nadzieję ostatnia, runda jest wygrana przez nas Odpowiedz Link
warum Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:29 Zycze zdrowia Alfredce i chuchajcie na nia! Moze to ta wiosna na zachodzie, a zima na wschodzie, i wirusy jakies odzyly.Szybkiego powrotu do zdrowia i kalwiaturki zycze A. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:36 O,bardzo zal mi Alfredki.Infekcje sa obrzydliwe. Spedzilam dzisiaj prawie 2 godz. czekajac z mloda na kolejke do lekarza. Nasluchalam sie o goraczkach infekcjach itd.Napewno jutro bedzie lepiej - pozdrowienia! Odpowiedz Link
bet-ka Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:33 Dzisiejszy dzień to chaos pomieszany z bałaganem. Bez sensu i w dodatku smutny na końcu. Złe wiadomości dla bliskich mi osób. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:39 Zycze zdrowka Alfredce!!!Spadku goraczki i lepszego samopoczucia!!!Serdecznosci dla chorej i jej opiekunow!! ml Odpowiedz Link
warum Re: Dzisiaj 1 marca 01.03.04, 22:52 Ale jutro bedzie nowy dzien, miejmy nadzieje lepszy Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 11:52 Kolejny biało-ziębliwy dzień. Bez śladu słońca na niebie. Czy komuś jeszcze się wydaje, że tegoroczna zima jest jakaś taka...długa??? Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 12:39 Zostalam odcieta od internetu - ze zlosci koncze rozpoczete wczesniej porzadki i wywalam tony papierow. Bardzo mi brakuje tej mozliwosci zagladania co jakis czas na forum.Widac juz sie od was uzaleznilam.Za oknem ciagle to samo i jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 13:04 U nas wiosna cala geba!!!Slonce dogrzewa ostro,narcyzy w rozwkwicie i forsycje,ptaki treluja jak w jakims raju,jest 12 stopni.Oby juz zima nie wracala!!!Jednak ta wczorajsza biedronka byla zwiastunka ocieplenia. W zwiazku z powyzszym pomalu zaczynam wiosenne porzadki,ale moze jednak lepiej isc na dogging?Pozdro ml P.S. Mm ostatnio porzadkowalam jak bylam odcieta od sieci,tez ze zlosci!! Niestety jestem uzalezniona... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 15:03 Na dworze chłodno, ponuro, nijako. Alfredka, w przypływach swiadomości, dziekuje serdecznie za życzenia powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 16:13 U nas tez taki nijaki, troche szary, troche mglisty, wilgotny, +2. Snieg lezy, a w Iraku ciagle sie zabijaja. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 16:20 Chyba telepatia/znow!!!/ bo wlasnie zamierzalam zapytac jak ma sie dzis Alfredka!!!!Pozdrow Ja ode mnie serdecznie!!! ml Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 18:25 Witam i zaraz wypadam, bo muszę do dentysty z bolącym zębem, który mnie w nocy zbudził.Na razie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 02.03.04, 19:01 Oby Ciebie u niego nie bolalo!!!!Tego zycze ml-z rwa kulszowa... Odpowiedz Link
ewelina10 Do Omeri 02.03.04, 19:07 To i tak długo z bólem wytrzymałaś przez cały dzień. Powodzenia Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Do Omeri 02.03.04, 19:11 Omeri - trzymaj się. Zęby zdecydowanie nie udały się Stwórcy Odpowiedz Link
bet-ka Re: Do Omeri 02.03.04, 20:04 Wyrazy współczucia z powodu dentysty - mam nadzieję, że już po wszystkim. A u nas dzisiaj śnieg z deszczem, ale więcej śniegu. Do wiosny chyba jeszcze daleko - narcyzy i forsycje mam tylko w pamięci. A może ktoś podrzuci trochę wiosennych zdjęć? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Do Omeri 02.03.04, 20:08 Piękne wiosenne zdjęcia są na naszej stronie www.40plus.ca (link w górnej części forumowego wstępu). Wystarczy wejść, kliknąć na kalendarz, potem marzec i kolejne dni okraszone są pięknymi zdjęciami> Odpowiedz Link
omeri Re: Do Omeri 02.03.04, 21:22 Jestem z powrotem i czeka mnie leczenie kanałowe.Na szczęście moj Pan doktor jest uroczy. Dzięki Wam za miłe słowa i zrozumienie. Odpowiedz Link
mammaja Re: Do Omeri 02.03.04, 21:41 Bardzo cie zaluje ,no ale trudno ,dobrze chociaz ,ze masz uroczego doktora. Mam nadzieje,ze narazie cie znieczulil! Odpowiedz Link
glodn-y Re: Do Omeri 02.03.04, 21:43 mammaja napisała: > Bardzo cie zaluje ,no ale trudno ,dobrze chociaz ,ze masz uroczego doktora. > Mam nadzieje,ze narazie cie znieczulil! Najlepsze znieczulenie,to uroczy doktorek(a) ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Polecam ! 02.03.04, 21:51 Jezeli chcecie sie naprawde dobrze zabawic z odrobina smuteczku dla 40+ polecam film "miedzy slowami" - ( idiotyczny tytul - orginalny "zagubione w tlumaczeniu" - moze trzeba bylo jeszcze troche poglowkowac nad tym tytulem po polsku) - z Billem Murrayem, ktory wlasnie dostal Oskara. I dotego niebywale zdjecia Tokio. Serdecznie polecam. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Polecam ! 03.03.04, 05:09 Pogoda dzisiaj .... jeszcze nie wiem, bo ciemno na dworzu. Odwożę syna na dworzec, jedzie na dwa dni do Krakowa. Ja się dzisiaj podróżuje pociągami ??? Troszkę tęsknię za Wami, bo ostatnio jestem tylko z doskoku. Mam dzisiaj zaprawkę u mojej mamy prawdziwej i rzetelnej pracy. Trzeba doprowadzić mieszkania do ładu po wielkim remoncie. Wymieniano stare rury w całym bloku, zakładano liczniki wody, skuwano ściany, więc przy okazji zarządziłam odmalowanie już całego mieszkania. Mama "bombardowała" mnie telefonami, troszkę przerażona tym bałaganem. Robotnicy spowodowali nawet awarię wody, która zalała łazienkę, ale kiedy moja reakcja była stanowcza, to mama z boku dawała mi znaki, bojąc się, że zbyt ostro traktuję fachowców Na szczęście dzisiaj końcówka malowania i porządki. Będę wieczorkiem, chociaż nie wiem, czy będę miała jeszcze siłę do Was się odezwać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Do Omeri 02.03.04, 22:24 Pocieszajacy jest fakt,ze doktorek ma mila aparycje.. ml Odpowiedz Link
bet-ka Re: Dzięki, Wedrowcze 03.03.04, 07:50 Za informacje o zdjęciach, oczywiście. Obejrzałam z przyjemnością i dobrze , bo od rana śnieg sypie i sypie... Zadymka, kurzawa, zawieja i co tam kto jeszcze sobie życzy. Chmury nisko - ciężkie, wypasione. Do wiosny daleko. Odpowiedz Link
lablafox Dzisiaj 03.03.04, 08:02 W Poznaniu resztki śniegu na trawnikach , 0 stopni, ale leci bialy drobny śnieżek , niewiadomo skąd i wybielił chodniki jak cukier puder ciasto. Lx Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 10:18 Dzisiaj już troche spokojniejszy dzień, a przede wszystkim nie boli mnie ząb. Miłego dnia wszystkim zyczę i do wieczora. Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 11:06 Z rana było piękne słońce - ale gdzieś się straciło.. Całe szczęście, że zdążyłam sobie naładować baterie na resztę dnia! Cieszę się Omeri, że z Twoim zębem lepiej... Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 11:18 Pogoda jak wczoraj,czyli slonecznie,ale troche mgliscie.Temperatura 9 stopni.Ptaszki treluja.Pozdrowka ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:03 Rano bylo wszystko zalodzone - mam nadzieje ,ze juz podtopnialo , bo slonce swieci a rownoczesnie te male sniezyneczki wedruja jakby z dolu do gory. Widze ,ze mam co czytac na forum. Odpowiedz Link
jamajka10 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:17 Przeczytałam co piszecie i odruchowo spojrzałam w okno.A tam- zadymka!Ściana płatków wielkich jak pastylki.W ogóle to jestem chora,przez załzawione oczy słabo widzę i te płatki,i nawet monitor.Popijam gorącą herbatę,która nie ma żadnego smaku i czekam,aż się poprawi tu i tam.Zagrypione pozdrowienia- Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 12:55 Zdrowka Ci zycze Jamajko!!Z powodu kaprysnej pogody ostatnio-rano zimno,w poludnie goraco etc. tez jestem "kichajaca" co nieco.Nie ma jak goraca herbatka!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 13:31 Zycze zdrowia Jamajko, u nas ranek byl jak z bajki. Osniezone drzewa i wlasciwie caly swiat na tle blekitnego nieba. Przypomniala mi sie sliczna ksiazeczka o Heidi, ktora mialam w dziecinstwie. Ale teraz juz norma - blocko, coraz szarzej itd. Od W-wy nadciagaja ciezkie, sniezne chmury. +5. Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 13:41 A może dolej sobie, Jamajko, soku malinowego do tej herbaty? I smak będzie bardziej wyrazisty, no i na przeziębienie pomoże...Żdrowia Ci życzę! Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 14:34 I na kominku juz napalone -Jamajko - czeka na ciebie fotel i filizanka herbaty z malinami! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 15:17 Słoneczne, czyste niebo i przerażająco zimny wiatr. Tuman (czyli ja) poszedł do pracy w lekkim płaszczu i z gołą głową. Dobrze, że alfredka wraca do formy. W razie czego będzie miał się mną kto opiekować Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 15:38 Oj,Wedrowcze , nie rob takich wolt,bo " za wczesnie,kwiatku, za wczesnie , jeszcze polnoc mrozem dmucha, z gor biale nie zeszly plesnie, dabrowa jeszcze nie sucha..." Ale ciesze sie z poprawy zdrowia Alfredki. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 16:19 Popoludniowy spacer byl piekny,zieleni sie nieomal wszystko.Znow pojawily sie krokusy,jakis drugi rzucik chyba,w trawie rozowe stokrotki a na klombikach bratki miniaturowe we wszystkich kolorach.Nad jeziorem chlodniej,ale gdy usiadlam na lawce "za wiatrem" bylo goraco.Na blekitnej tafli jeziora majestatycznie plywaj duze grupy labedzi.Oby juz wiosna nie odchodzila..Pozdro ml P.S. Ciesze sie,ze Alfredka ma sie lepiej!!! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 20:31 Dziś ukończył 70 lat człowiek, bez którego nie byłoby przemian w Polsce, wielki społecznik, oddany ludziom, pełen poświęcenia dla innych - Jacek Kuroń. Wszystkiego dobrego panie Jacku. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 20:46 Tak jeden z nielicznych "sprawiedliwych" A teraz? Przed chwilą w TV jakiś d.... z opieki społecznej tłumaczył się przed kamerami dlaczego odwiedzając regularnie rodzinę (kontrolował na co wydawane są pomocowe pieniądze) od 2 lat nie zauważył, że tatuś pije i katuje regularnie małego chłopca. Tłumaczył, że oni pracują tylko 8 godzin a potem nie wiedzą co się tam dzieje. Straszne. Tak działają instytucje państwowe. To nie są tacy ludzie jak nasza mammajka, niestety. Lepiej już skończę. Odpowiedz Link
warum Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 21:29 Dzisiaj na wschodzie przez 2-3 godziny rano mielismy totalny paraliz komunikacyjny w Lublinie.Wyjazd z parkingow byl mozliwy na wspomaganiu przez silne ramie/ bo snieg ogarniety na bok blokowal /. Gesto padalo z gory, z boku, a pod spodem wyslizgany lodKoszmar w godzinach porannego szczytu. Za to ok 9- piekne slonce w kilka godzin duzo rozpuscilo, i ulice mialy kawalkami czarne nawierzchnie. A teraz znow sypie, co sprytniejsi- poparkowali na wolnych chodnikach/ sa wyzej)i mniej trzeba rano odkopywac/ Ale.... wiecie jak jest teraz pieknie? wszedzie idealnie bialo, bo tylko odgarniete szuflami sciezki dla pieszych, a... piaskarki pewnie wystartuja jutro po 7-ej razem z pierwsza zmiana( Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 03.03.04, 21:49 Wlasnie myslalam o Tobie Warum,jak pokazywali TO w dzienniku.Tego bialego cudu niestety nie pokazali,ale drogi tak.Pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 09:01 Dzisiaj w Poznaniu mały mrozik i pruszy śnieg . Szaro. Lx Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 10:08 JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ ....... śnieg nie prószy, tylko wali jak oszalały ślisko, obrzydliwie... Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 10:28 Chlodniejszy dzien i niesloneczny,taki "dolkowy"(((((.Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:09 Milego dnia - chociaz wyc sie chce tak szaro i zimowo.Ale nic to - obudzmy w sobie optymizm!Zwlaszcza,ze wysluchalam o ewentualanej wyprowadzce firmy Roover na Slowacje z powodu przedluzajacych sie rozmow w Warszawie.Duzo nam tego optymizmu potrzeba! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:35 Inwestorzy wybierają Czechy i słowację od nas, zaś ZUS-y i budżet nas, a ja przełączam się na muzykę i wbrew wszystkiego sobie robię: )) albo tak: he he he i tym, co my tu mamy dzisiaj do załatwienie....... Wyznaję zasadę - są kłopoty, to trzeba ich rozwiązać, a jak ich nie ma, to po co sobie obciążać nimi przed czasem głowę. Wszyscy piszą o zimie i padającym śniegu a ja tak się spieszę ze swoimi sprawami, bo czuję, że spóźnię się z nimi przed wiosną. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:36 ..... a jak sobie sama nie mogę, to na kłopoty "Bednarski" Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 11:46 Witaj Ewelino,myslalam o tobie - jak sie udalo sprzatanie po remoncie?Czy nie padlas calkiem? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 12:57 Chyba dobrze, bo mama z całego bloku jako pierwsza ma już rozłożony dywan. Jestem wzruszona w stosunku do tego miejsca i sąsiadek mamy. Ja się tam wychowałam, i pamiętam tych ludzi, kiedy jako rodziców moich koleżanek i kolegów. Najczęściej są to już same staruchowieńkie wdowy, które pamiętają mnie jako smroda. Możesz sobie wyobrazić, że one zapraszały mnie od mieszkania do mieszkania, żaląc się na ten cały bałagan wywołany remontem. Kompletnie sobie nie radziły z tym całym zamieszaniem. Muszę przyznać, że mieszkania mają "zagracone" meblami, a w nich mnóstwo jakiś pamiątek. Stanowi to nie lada kłopot jak to wszystko odsunąć, aby dostać się do ścian. Od wielu lat odkąd wyprowadziłam się, nasze spotknia ograniczały się tylko do Dzień dobry i tych parę słów zdawkowych. Zaufanie do mnie nabrało teraz trochę zabawnych znamion, nawet czuję trochę się zażenowana, kiedy zwierzają mi się o swoich dzieciach, które przecież mają już swoje lata, typu .... nie mają dla nas czasu; sama muszę się borykać z tym remontem; syn ukończył dwa fakultety, a taki sierota, że gwoździa nie wbije do ściany..... One czują się naprawdę zagubione. Musiałam je uspakajać swoimi radami, żeby były spokojne, nie denerwowały się, a będą miały wszystko zrobione. Pocieszałam jak mogłam, że czyściutko będzie i lepiej się w tym poczują. Mama mówi, że one każą teraz fachowcom tak i tak robić, bo tak powiedziała Ewelina i koniec. Wczoraj trochę cierpliwości straciłam do mamy, bo chce mieć dobrze zrobione, a kiedy interweniuję, to boi się, aby panom fachowcom zbytnio się nie dostało. Ogólnie jestem zadowolona, mama ma tak zrobiona jak chciała, chociaż wiem, że wczoraj chciała przeze mnie umrzeć, kiedy kazałam brygadzie poprawiać robotę Uppsss ale się rozpisałam, to ze wzruszenia. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 14:57 Bardzo podbudowała mnie twoja opowieśc o remoncie u twojej mamay. W tym roku, w budynku, w którym mieszkają moi rodzice będzie wymiana tzw. pionów, czyli wszystkich rur wodociągowych i kanalizacyjnych. Pół biedy rury, ale okazało się, że biegna one w czymś w rodzaju komina z azbestu!! To wszystko też będzie usuwane. Do fachowców mam podejście podobne, jak Ty Szef wymieniaczy okiennych, którzy w zeszłym roku działali w moim mieszkaniu, do teraz na mój widok staje na baczność. Może robić to często, bo ciągle usuwa usterki, a tylko wrodzona słodycz charakteru nie pozwala mi mówić "a nie mówiłam" Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 15:08 To chyba jakas plaga z tymi rurami i remontami. U mojej mamy byly juz trzy wymiany pionow. Ostatni w zeszlym tygodniu. Szczesliwie bardzo sprawnie tym razem poszlo i fachowcy jacys tacy bardziej fachowi byli. Mama sie nadenerwowala, ja nasluchalam, a potem poszlo jak z platka. Nawet kafelki polozyli jak trzeba i pomalowali kuchnie za grosze. U nas dzien jak w calej srodkowej Polsce zimny, bury i ponury. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 15:57 Powiedziano mi, że zmieniają jakiś system warszawski, który już dzisiaj nie jest stosowany. Rurę kanalizacyjną pionową w małym pokoju wymieniono na plastykową, w łazience zaś zdjęto kolanko wystające z sufitu i poprowadzono inną drogą kanalizację, część kafelków uległa zniszczeniu. Dewastacja mieszkania była totalna. W tej sytuacji większość zdecydowała się na malowanie całego mieszkania. Firma remontowa ustaliła sobie odpowiedni dla siebie harmonogram pracy, który polega na rozpoczęciu pracy równocześnie w kilku mieszkaniach na raz. W praktyce wygląda to tak, że panowie fachowcy mają rozgrzebane kilkanaście mieszkań na raz, a lokatorzy robią poszukiwania za nimi po sąsiadach i błagają o skończeniu rozgrzebanych u nich w mieszkaniu prac. Niektórzy z mieszkańców wykorzystując remont prowadzony prze Wspólnotę, chcą dwie pieczenie sobie zrobić na raz, płacąc indywidualnie za dodatkowe roboty, zatrzymując w ten sposób u siebie ludzi. Mieliśmy szczęście, że remont zaczął się od mojej mamy klatki. Przypomniały mi się czasy "Antek podaj cegłę". Nie wyobrażam sobie takiej organizacji pracy u siebie. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 17:11 No to jestes dzielna i bardzo podoba mi sie twoja rola w remoncie domu mamy.Troche ci zazdroszcze , tych starych sasiadow,tego domu z dziecinstwa i przedewszystkim mamy. Czasami trudno sie pogodzic ,ze brak kogos z latami tylko sie nasila. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 04.03.04, 17:32 Masz racje Mm!!!!Jak jade do W-wy to spotykam w moim dawnym domu wielu sasiadow,niektorzy znaja mnie od xx lat,od czasu,gdy mialam 3 lata.Mamy nawet czesty kontakt telefoniczny.Moj syn ma na kazdej klatce schodowej przyjaciela a z trzema prowadz razem firme.Smiejemy sie,ze nasz dom jest jak z serialu DOM.Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 09:02 Przeglądam moją korespondencję w realu, tę fizycznie dostarczoną i rozbawił mnie fragment pisma z banku: "Naszym celem jest realizacja Waszych marzeń.... Specjalnie dla nich tworzymy ... które pomagają profesjonalnie zrealizować te marzenia"" Mogę być już spokojna. W Warszawie piękna pogoda. Śnieg mieni się jaskrawo w słońcu "podlizując się" do nas, ale ja i tak wyglądam już na wiosnę. Miłego dnia. Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 12:00 Dzien rzeczywiscie piekny i oby taka pogoda wytrzymala przez weekend. A prawdziwa korespondencja to ostatnio juz tylko rachunki i reklamy, nawet nie chce sie do skrzynki zagladac. Chyba to nasze forum to taki wyczekiwany listonosz XXI wieku. Bardzo sie ciesze, ze przychodzi. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 13:41 Pogoda taka sobie,szaro i buro,niestety.Troche "dolkowo",ale nie dam sie zadnym "deprechom".Psy mnie tak wyganialy,ze ledwo dycham.Poszly za krolikami i zniknely na godzine w chaszczach parku.A ja za nimi, a one kolka i koleczka,coraz wieksze i wieksze...Kroliki sie pochowaly w norkach i pewnie pekaly ze smiechu:0.Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 13:51 Psy wiedzialy co robia - chcialy cie dluzej na spacerku potrzymac (bez papieroska). A ja brne dalej w porzadki z ostatnich paru lat skladania rozmaitych papierow. Ale wreszcie widze swiatelko w tunelu! Pogaoda sliczna,przynajmniej przez okno. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XX 05.03.04, 15:52 Widac nastał czas na porządki. Wczoraj zaczęłam przkopywać się przez podkłady papierów. Dziś zakończyłam upychani enajważniejszych papierzysk po szufladach. Biurko oczyściłam, mogę zabrać się do następnej pracy. Odpowiedz Link