monia.i 12.06.10, 01:33 dzisiejszej nocy: www.youtube.com/watch?v=yUmJZ1kyYoU Jakoś tak nostalgiczno-tanecznie Wiem, że był już kiedyś taki wątek, ale nie chciało mi się szukać, więc utworzyłam nowy. Się kajam tańcząco Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 12.06.10, 21:13 Pozwol, ze pokajam sie z Toba przy tych dzwiekach Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 13.06.10, 22:50 Pozwalam Szczególnie, że to był mój ulubiony kawałek z ówczesnej "duetowej" płyty Santany. A i teledysk fajny, taki...gorący Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 14.06.10, 13:40 Nie wiem za co kajasz sie Marku, ale muzyzczka mnie poderwala! Dawno nie slyszlam Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 14.06.10, 16:21 Dzisiaj gra mi spokojniej... musi pogoda Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: A to mi w duszy gra 17.06.10, 20:47 Zawsze lubiłam, ale to nagranie obezwładnia mnie gestem który Edith Pwww.youtube.com/watch?v=nfLrwQQG1qIiaff robi zanim zaczyna śpiewć. Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 19.06.10, 01:03 Bardzo lubie Edyte. Za te ten gosciu jest moim absolutnie numerem jeden a ze dzisiaj piatek i weekendowy czas na drinka polecam posluchac tego. Odpowiedz Link
jej_maz Hmm... 19.06.10, 15:33 Dowiedzialem sie wlasnie ze link nie dziala, poniewaz video jest zablokowane poza Ameryka Polnocna, powiem wiec, ze bylo to swietne zrobiony clip Leonard Cohen'a "Closing Time". Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 19.06.10, 01:03 www.youtube.com/watch?v=goTda42baIw Nie przepadam za Żebrowskim, lubię Jopkową - ale ten kawałek był świetny: www.youtube.com/watch?v=goTda42baIw Odpowiedz Link
jan.kran Re: FED :) 19.06.10, 21:32 Przed chwilą na radiu tok szok był utwo® wokalny w języku francuskim o facecie który lubi grać na trąbce. Refrenem były słowa cool jazz Coś kojarzysz ? K. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: FED :) 20.06.10, 13:19 Oczywiście. Nie znalazłam sznurka do tej piosenki, więc wklejam ci cała jego stronkę. To Arthuir H. Mój ulubiony francuski muzyk www.arthurh.net/rumba.html Odpowiedz Link
jan.kran Re: FED :) 20.06.10, 13:51 www.youtube.com/watch?v=pVtxr39NiUM&feature=related )))))))) Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 12.09.10, 15:06 www.youtube.com/watch?v=yYGll4iGGLI&feature=related Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 18.12.10, 12:24 Na rozgrzewkę www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 18.12.10, 12:25 I jeszcze jeden: www.youtube.com/watch?v=jo1cyl0QbWo Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 08.01.11, 05:07 Na zakonczenie spokojnie i milo Uwielbiam ten kawalek i przyznam, ze jezeli kiedykolwiek zaczne sie uczyc grac na gitarze (a chodzi mi to po glowie zgodnie z zaleceniami Moni aby sobie cos znalesc ) to bedzie to pod wplywem tego kawalka Dobranoc! Odpowiedz Link
no_no Re: A to mi w duszy gra 17.10.11, 23:08 jou-jou, moniu.i. Dziękuję za pozdrowienia. Miło że pamiętacie. Bardzo miło. Pozdrawiam Was równie serdecznie. Przytulam wirtualnie. Ciepło tak ... A teraz by być w zgodzie z wątkiem, powiem Wam, co mi aktualnie w duszy gra! Bardzo proszę ... www.youtube.com/watch?v=tEVyDmcF7u0&feature=related Odpowiedz Link
en.ej Re: A to mi w duszy gra 17.10.11, 23:47 no_no rozwaliłeś mnie tą bombą Zwizualizowałam w swojej łepetynie grubusia w takich wygibasach i facjata drgawek dostała. Dziewczyny, które go znają wiedzą o czym mówię Pozdravki. Odpowiedz Link
jutka1 Re: A to mi w duszy gra 17.10.11, 23:49 No_no? No_nie!... Gdzieś Cię przeoczyłam? Jak miło Cię widzieć! Wideo przednie, obśmiałam się, dzięki. Odpowiedz Link
bbetka Re: A to mi w duszy gra 18.10.11, 10:27 Dla mnie też Szczególnie na początek dnia ! Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 18.10.11, 23:07 NO_no , ja tez pozdrawiam najserdeczniej i dołaczam do tanca Odpowiedz Link
no_no Re: A to mi w duszy gra 20.10.11, 22:27 mammaja napisała: > NO_no , ja tez pozdrawiam najserdeczniej i dołaczam do tanca NO jak tak, to ja bardzo proszę Panią do tańca. Ha! Łan, tu www.youtube.com/watch?v=A6DujJHg5FI&feature=related Dziękuję wszystkim pięknym 40.letnim z plusem za pozdrowienia. no_no i co? Kłaniam się, ściskam cyco tam jesce. Odpowiedz Link
dado11 Re: A to mi w duszy gra 20.10.11, 22:59 no,no całe wesele przekręciłam w tych rytmach w ostatni weekend następnego dnia żaden trzewiczek nie pasował.... sztywni goście, ale muuuuzzzyyyka ...mruuuu Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 20.10.11, 23:19 Piekny rock! I pomyslec, ze tak tanczyli "normalni ludzie", a nie jakies gwiazdy. Znam yakich, co do dzisiaj potrafia Dado - ostatnio cytuję Adama Hanuszkiewicza : "starość - to jest decyzja, ja jeszcze jej nie podjąlem ", więc nie waż się tu pisać o starzeniu. Poprostu nie podejmuj tej decyzji, nigdy Odpowiedz Link
no_no Re: A to mi w duszy gra 23.10.11, 11:17 jutka1 napisała: > No_no? No_nie!... > Gdzieś Cię przeoczyłam? Jak miło Cię widzieć! Fcale, ale to fcale nie dziwię się o święta Jutyldo, że mogłaś mnie przeoczyć, zważywszy, że wpadłem po latach na forum by uśmiechnąć się tylko, lekko tak, prawie niewidocznie dla oczu Twych ... (zielonych)? "Wszelkie stworzenie jest święte, każdy poranek jest święty. każdy dzień jest święty." vimeo.com/18434122 no_no - święty -- Żaden człowiek nie jest wyspą. Odpowiedz Link
jutka1 Re: A to mi w duszy gra 23.10.11, 12:13 No_ i niemal Ci się udało prześmignąć niezauważonym przez ócz mych piwności z zielonym. )) Z naciskiem na "niemal". Przychodź częściej, no_! A coby dzień święty święcić , dziś od rana słucham tego: www.youtube.com/watch?v=Bl0ltBonHeg&feature=related Odpowiedz Link
joujou Re: A to mi w duszy gra 23.10.11, 19:08 Wszelki duch chwali powrót No_no na łono forumowe Świętość No_no wynika głównie z faktu,że co by nie napisał,to nie można się nie uśmiechnąć,czyli pozytywne fluidy sieje wokół siebie Fajnie,że znów bywasz z nami. Odpowiedz Link
dado11 Re: A to mi w duszy gra 20.10.11, 22:54 cześć no_no, miło Cię widzieć... ale przyznam, że ten fioletto-sumo-hipo niezupełnie uzupełnia braki w duszy mej... co słychać? ja za chwil kilka znów zostanę babcią.... cóż powiedzieć... chyba powinnam pomyśleć nad procesem starzenia się? pozdro, d. Odpowiedz Link
jutka1 Re: A to? :-) 23.10.11, 18:03 Pamiętacie? www.youtube.com/watch?v=-t5YzH2pDcY&feature=related Odpowiedz Link
joujou Re: A to? :-) 23.10.11, 19:03 Jutko,całkiem przyjemnie Ci w duszy gra.Mnie pewnie też by tak grało,gdybym mogła sobie legnąć w pobliżu kominka i hmmm... a mnie tu rzeczywistość skrzeczy. Dziś jeszcze nocka,a jutro teścik z angielskiego i właśnie słuchając uświadamiam sobie,że z tekstu to chyba tylko she's zrozumiałam ,no może jeszcze parę słowek he,he ... mam jeszcze noc więc może coś uda mi się wbić do tępej łepetyny. Pozdrawiam Odpowiedz Link
no_no Re: A to mi w duszy gra 24.10.11, 21:53 A ja sobie tak siedze, siedze i siedze, i oczami swemi tańcze bluesa. I tak se tańcze, i tańcze ... Potrafi też ktoś tak z tu zgromadzonych? A? www.youtube.com/watch?v=6PGlbbyGPe0 no_no - bo we mnie jest sex! Odpowiedz Link
jutka1 Re: A to mi w duszy gra 24.10.11, 23:09 Tańczyć nawet lepiej potrafię, ale no_ ta wersja muzyki?... No_ nie no_. Oryginał Leonarda wolę bardzo zdecydowanie. Odpowiedz Link
joujou Re: A to mi w duszy gra 25.10.11, 14:11 Jeśli chodzi o taniec,to ja czuję się lekko upośledzona Odpowiedz Link
ewelina10 Re: A to mi w duszy gra 27.10.11, 16:31 Moja dzisiejsza nieśmiała chwilka we wspomnieniach www.youtube.com/watch?v=QxcCC2g1Ke0 Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 27.10.11, 22:31 Dlaczego niesmiala, Ewelinko ? Dobrzy są, obejrzalam jeszcze inne kawałki. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 04.11.11, 02:35 Ja naprawde mam slabosc do takich ludzi Polecam - Brad jest swego rodzaju legenda; pozwala nawet nagrywac clip'y z wlasnym udzialem, ale absolutnie odmawia zmiany stylu zycia - po prostu jest szczesliwy. Czyz nie o to powinno chodzic w zyciu? Spiewa przede wszystkim na ulicach, ale tez po knajpach i otwartych dla wszysktich imprezach jak ta tutaj - prawda ze super? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: A to mi w duszy gra 26.04.12, 20:18 Szukałam aż znalazłam troszkę już zakurzony wątek Ostatnio mi w duszy gra i słucham sobie wieczorkiem na "zasłużonym" odpoczynku. Utwór już trochę stary, wersja trochę wolniejsza od poprzednich, ale również porywająca www.youtube.com/watch?v=hh5ZdQrz4Qk&feature=related pozdr. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: A to mi w duszy gra 07.04.13, 08:02 Slicznie Ci gra Teraz bedzie po mnie "chodzilo" caly dzien Niech chodzi. Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 11.05.13, 01:00 www.youtube.com/watch?v=gS15ACUhTww Taki fajny instrumentalny kawałek z lat młodości - pamiętam, że często słyszałam go w radio o poranku, gdy szykowałam się do szkoły Odpowiedz Link
monia.i Re: A to mi w duszy gra 11.05.13, 01:59 I to jeszcze... www.youtube.com/watch?v=x-E7s9vZ-_o Odpowiedz Link
jan.kran Re: A to mi w duszy gra 12.05.13, 20:47 www.youtube.com/watch?v=6j522sOg8Oo A mnie gra to ... I jestem jakas taka wzruszona i dumna ze moje zagraniczne dzieci kumaja ten tekst Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 13.05.13, 12:07 Ech, to byly naprawde jakies lepsze czasy, kiedy "wszyscy" moi znajomi ogladali kabaret, chodzili "Pod Egide" i w parę i nnych miejsc. Teraz juz nie wiem, gdzie one są Moniu, przypomnialas świetne piosenki, dzieki Odpowiedz Link
witekjs Re: A to mi w duszy gra 16.06.13, 19:58 Dzień Dobry www.youtube.com/watch?v=hUG30Cvw81A Witek Odpowiedz Link
szymeknieslupnik Re: A to mi w duszy gra 16.06.13, 20:35 Dobry wieczór Witku, przyjacielu już prawie od drugiego dziesięciolecia ) wysłuchaliśmy z przyjemnością, Wędrowcowi wysłaliśmy. pozdrawiamy całym żeremiem Odpowiedz Link
alfredka1 Re: A to mi w duszy gra 16.06.13, 20:40 Errata Witku ma być .... przyjacielu nasz, już prawie od lat dziesięciu. Odpowiedz Link
witekjs Re: A to mi w duszy gra 16.06.13, 21:18 alfredka1 napisała: > Errata > Witku > ma być .... przyjacielu nasz, już prawie od lat dziesięciu. Pozdrawiam Was Przyjaciele, ciepło i życzliwie Zawsze wspominam bardzo przyjemnie czas, z Wami spędzany. Mam nadzieję, że będę Was odwiedzał częściej. Wasz Witek }:-})= https://www.youtube.com/watch?v=yzlUQkE5WjU Odpowiedz Link
witekjs Re: A to mi w duszy gra 16.06.13, 21:20 Pozdrawiam Was Przyjaciele, ciepło i życzliwie Zawsze wspominam bardzo przyjemnie czas, z Wami spędzany. Mam nadzieję, że będę Was odwiedzał częściej. Wasz Witek }:-})= https://www.youtube.com/watch?v=yzlUQkE5WjU www.youtube.com/watch?v=yzlUQkE5WjU Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 17.06.13, 00:34 No to na ta sama nute - to to juz klasyk Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 18.06.13, 17:56 Cieszę sie z odwiedzin Witka, re - pozdrawiam ! A saksofon uwielbiam - gra mi w duszy i w ciele Odpowiedz Link
jan.kran Re: A to mi w duszy gra 18.06.13, 23:47 Witaj Witku A ja słucham jak zwykle: www.fipradio.fr/player Odpowiedz Link
jej_maz Re: A to mi w duszy gra 21.06.13, 04:13 a ja gram dalej swoje bo ..."in the end it doesnt even matter" Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 21.06.13, 07:48 Fajne, ale nie w nastroju mojego letniego poranka A stronka Krana bardzo mi sie podoba, będe z niej korzystać. Odpowiedz Link
jan.kran Re: A to mi w duszy gra 22.06.13, 00:06 Kocham Sade a zwlaszcza : www.youtube.com/watch?v=cA9gUspn6gc A u nas gra: www.youtube.com/watch?v=aB3MUVQLetA Odpowiedz Link
jassmnize Re: A to mi w duszy gra 23.06.13, 12:35 A u mnie w kółko Pani Galewska Jestem oczarowana ,posłuchajcie ..... www.youtube.com/watch?v=H9H1zmWcCrk&list=FLJBZ_LSAPGf-PTel5iZVNtQ Odpowiedz Link
joujou Re: A to mi w duszy gra 18.10.13, 19:25 Przyjemnego wieczoru! www.youtube.com/watch?v=nvaZkSkOSwA&feature=player_embedded Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: A to mi w duszy gra 06.11.13, 22:51 po mnie ostatnio chodza wspomnienia : www.youtube.com/watch?v=TQ4dTqsZbVA i www.youtube.com/watch?v=1vhFnTjia_I no i oczywiscie: www.youtube.com/watch?v=zi2DjPeDdD8 Straaaaasznie sie w nim kochalam !!! Chyba tylko Cat Stevens mogl rywalizowac z nim w moich oczetach www.youtube.com/watch?v=DHXpnZi9Hzs Odpowiedz Link
mammaja Re: A to mi w duszy gra 06.11.13, 23:24 Ale pojechalaś piekna muzyka, Fed - znowu te mlodosci slady dzięki ! Odpowiedz Link
fedorczyk4 Stromae razy trzy 16.02.14, 11:20 www.youtube.com/watch?v=GSN7mxulzXg www.youtube.com/watch?v=S_xH7noaqTA www.youtube.com/watch?v=CAMWdvo71ls Odpowiedz Link
verbena1 Re: Stromae razy trzy 16.02.14, 14:13 Nie wiedzialam ,ze Stromae jest Belgiem. U nas Formidable leci w radiu na okraglo i nie moge sie od tej melodii odczepic. Szkoda ,ze nie rozumiem slow. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Stromae razy trzy 16.02.14, 17:26 Jutro sie postaram i caloksztalt przetlumacze "Ci i dla Cie". Acz glownie polega to na grach slowek a zwlaszca na grze glosem. Czyli "zuma zumarum" nieprzetulmaczlne Odpowiedz Link
mammaja Re: Stromae razy trzy 16.02.14, 21:51 Jest na teledysku tekst angielski, ale tez nie calkiem "kompatybilny". Swietna piosenka . Pamietacie "Formidable" Aznavour' a? Jest jak druga strona księżyca, albo calkiem inny świat. Klimacik teledysku też jest doskonały Odpowiedz Link
joujou Re: Stromae razy trzy 09.06.14, 00:32 Posłuchałam sobie Stromae,wszystko mi się podoba,a dormidable szczególnie(tłumaczenie tekstu można znaleźć w necie).Dzięki Fed! a 'nasz' Roch Poliszczuk też coraz bardziej sobie radzi.Wczoraj w Opolu jedną z Super Jedynek otrzymała piosenka z jego tekstem "To co nam było" Red Lips. Z Rochem i jego rodzicami zetknęłam się w przelocie,gdy on był jeszcze kilkuletnim dzieciakiem więc trochę śledzę jego rozwój,ale dopiero ta piosenka wpadła mi w ucho(w tle teledysku nasze miasto). www.youtube.com/watch?v=80rGVOBPj-0 Odpowiedz Link
joujou Re: Stromae razy trzy 09.06.14, 00:35 Oczywiście miało być Formidable (palec gdzieś zbłądził) Odpowiedz Link
mammaja Re: Stromae razy trzy 09.06.14, 12:40 Ta piosenka Rocha nie bardzo mnie zachwycila, ale to poprostu nie moj klimat, Opola nie obejrzalam - poczatek mnie zaniechęcił. Juz widocznie jestem do lamusa Odpowiedz Link
joujou Re: Stromae razy trzy 09.06.14, 17:55 he,he Mammaju,pewnie patrzę i słyszę nico odmiennie,bo odzywa się we mnie lokalny patriotyzm Odpowiedz Link
jan.kran Re: A to mi w duszy gra 12.07.13, 12:32 www.youtube.com/watch?v=i-h3NVBZ7yY Moj syn wyszukuje rozne ciekawe muzyczki w roznych jezykach i rodzajach muzycznych. M.in. powyzsze. Myslalalam ze to jakas niszowa sprawa a wlasnie Fip odtworzylo wiec Wam podrzuce. Piekny tekst ... Maman, je pense à toi, je t'écris D'un trois étoiles à Cachan Tu vois, faut pas que tu trembles ici J'ai un toit et un peu d'argent On vit là tous ensemble, on survit On ne manque presque de rien C'est pas l'enfer ni le paradis D'être un Africain à Paris (Refrain) Oh oh, un peu en exil Étranger dans votre ville Je suis Africain à Paris Sais-tu qu'ils nous ont promis des places ? Mais c'est par la voie des airs Elles ne sont pas en première classe C'est un oiseau nommé charter En attendant que l'oiseau s'envole Des mains noires aux doigts de fée Font tourner autour des casseroles Un soleil au goût de mafé (au Refrain) Et du dimanche au dimanche aussi Je ne fais que travailler Tu vois, j'en ai de la chance ici J'aurai bientôt mes papiers Maman, je sais que tu as l'habitude De trop vite t'affoler Surtout n'aie pas d'inquiétude Si un hôtel a brûlé (au Refrain) Paroles: Mike d'Inca, Magyd Cherfi. Musique: Sting 2007 "L'Africain" Titre original: "Englishman in New York" © Barclay note: adaptation de la chanson de Sting Odpowiedz Link