Dodaj do ulubionych

Seksowny umysł

16.07.13, 20:46
..bo jeśli najbardziej seksowną częścią męskiej istoty jest mózg to przynajmniej wśród moich znajomych całkiem kiepściutko. Trzeba się nimi zaopiekować, opatrzyć rany, zrozumieć porażki, asekurować przy wychodzeniu z życiowych traum, wzmacniać naruszone ego...No ja wszystko rozumiem, bo niby kobieta od tego...ale wtedy gdy facet do jaskini z łupem wraca, a nie leży i nad niemocą "świata" piszczy... Kiedyś Danuta Rinn śpiewała "Gdzie ci mężczyźni". Cholernie, cholernie szkoda...
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: Seksowny umysł 17.07.13, 11:58
      No cóż, bywa i tak, bywa inaczej. Widać gołym okiem, że płeć kiedys zwana piękną okazala się też silniejszą. I sama sie zastanowiam czy to juz tak zostanie ?
      • zebo3 Re: Seksowny umysł 17.07.13, 14:15
        No dobrze, Drogie Panie, podyskutujmy może. Czego obecnie oczekujecie od płci brzydkiej?
        • lablenka_x Re: Seksowny umysł 17.07.13, 14:59
          Ja? miłości,zrozumienia,wsparcia,poczucia bezpieczenstwa i wspólnoty przeżywania i widzenia świata,poczucia humoru i...nie strojenia fochów z byle powodówwink
          • mammaja Re: Seksowny umysł 18.07.13, 00:52
            Bardzo dobrze to ujęłaś Lablenko. Ja niestety raczej muszę byc teraz wsparciem i na to juz nie ma rady. Nie mam więc specjalnych oczekiwań - co było nie wróci - byle nie było gorzej.
            • fedorczyk4 Re: Seksowny umysł 18.07.13, 09:20
              Ja nadal mam oczekiwania. Takie jak Lx, plus jeszcze oczekuje zaskoczen. Wsparcie jest tym czego potrzebuje najmniej, byle sie ze mna nie wojowalo, klod pod nogi nie rzucalo to z reszta juz sobie sama poradze smile Zreszta ja sie specjalnie nie czepiam wspolczesnych factow. Nie mam wrazenia ze jakos sie roznia od swoich dziadow, pradziadow. To raczej my sie zmienilysmy, nasza rola w spoleczenistwie, nasze oczekiwania wobec nas samych i naszego zycia no to i zmienil sie nasz sposob postrzegania tej drugiej polowy ludzkosci.
            • pocahontas-inc Re: Seksowny umysł 23.02.14, 19:59
              Czytam blogi żeby mieć rozeznanie w temacie, przyciągnął moją uwagę jeden szczególnie ciekawy. Autor podaje kilka wskazówek po czym poznać prawdziwego mężczyznę. Najbardziej podoba mi się zdanie: "Prawdziwy Mężczyzna ciężko pracuje na swoją zajebistość każdego dnia".
          • zebo3 Re: Seksowny umysł 18.07.13, 11:22
            Próbuję się ustosunkować na własnym doświadczeniu. Gdy mam oczekiwania to zawsze zaczynam od siebie. Czy ja zrobiłem wszystko lub dużo żeby było dla niej OK? W większości odpowiedź brzmi raczej nie. I teraz tak...oczekuję miłości, ok, ale czy ja daję tą miłość w taki sposób jaki ona by chciała, czy ona potrzebuje mojej takiej a nie innej miłości, czy ona to w ogóle odbiera jako miłość? I analogicznie inne pojęcia wymienione. Np. Wspólnota przeżywania i widzenia świata? Jak dla mnie absolutnie niewykonalne. Jak mężczyzna może te dwie czynności zrobić tak jak kobieta. Przecież my faceci inaczej przeżywamy chyba wszystko, inaczej też widzimy świat. A czy dajesz facetowi to poczucie humoru, czy jesteś wesoła i....nie stroisz fochów z byle powodów. A co robi dobrego on jeśli już w ogóle coś robi?
            I proszę, to nie jest forma jakiegokolwiek ataku, tylko pytania jakie mi się nasunęły w moim związku. Zapraszam do dyskusji.
            • kan_z_oz Re: Seksowny umysł 27.02.14, 08:54
              Po wieeelu latach obcowania z jednym mezem, to moge tylko stwierdzic, ze: Prawda jest, ze kobiety sa z innej planety niz mezczyzni.
              Nie probojac (probujac??) wiec zmienic nikogo, obecnie to tylko mam zyczenie aby moj mily przestal zamykac na noc drzwi do wc oraz podnosic klape od sracza do gory.
              O te drzwi sie notorycznie rozbijam w nocy jako slepa cma we snie, wpadajaca nastepnie w dol jakis wypelniony woda.
              Tak mnie to wqorwia, ze jestem sie gotowa rozwiesc, by zazyc spokojnego sie wysikania w nocy.

To wglad w moj kobiecy skrecony swiat, ktory mam nadzieje posluzy Zebo jako inspiracja do nieskonczonej listy pytan.

Pa
              Kan
              • verbena1 Re: Seksowny umysł 27.02.14, 20:34
                Kan, proponuje wybudowanie wlasnej ubikacji bez drzwi i klapysmile

Poza tym nie rozumiem co ma wspolnego meski umysl z seksem? Jest nieskomplikowany, pozbawiony fantazji, znajduje sie w innym miejscu niz kobiecy?

Mezczyzni jak i kobiety podlegaja ciaglej ewolucji.
                Kobiety rozpedzily sie juz tak bardzo w emancypacji ,ze przynosza ubitego zwierza do domu, oprawiaja go, gotuja strawe a na koniec potrafia przybrac wdzieczna poze czekajac w lozu na mezczyzne, ktory...... niechetnie odrywa sie od komputera i wymawiajac sie bolem glowy odwraca w lozu na drugi bok.
                Trzeba sie do tej zmiany pomalu przyzwyczajac, same tego chcialysmysmile
              • zebo3 Re: Seksowny umysł 01.03.14, 11:25
                No dobrze, ale żeby coś wyjaśnić to trzeba zadać kilka pytań żeby wiedzieć na czym stoimy, kan_z_oz...Tak, pytań może być nieeeeeskończenie wiele ale to chyba zależy od w miarę obiektywnego spojrzenia na pochodzenie z innych planet a przez to i różnice między kobietami i mężczyznami.
                I teraz wiemy że na rzeczy są 1. drzwi do toalety a które się rozbijasz. 2. Podniesiona klapa od sedesu do którego możesz wpaść.
                I nikogo nie próbujmy zmieniać bo nie jesteśmy zwierzętami które można tresować.
                Uważam gruntownie że albo tolerujemy niedoskonałość drugiej strony i nie przeszkadza nam to bardzo mocno i da się z tym żyć albo nie. No bo czy była rozmowa z drugą stroną o tym żeby....
                przestal zamykac na noc drzwi do wc oraz podnosic klape od sracza do gory....?

Ja na przykład przez długi czas byłem na tyle nieprzytomny że w nocy zapominałem wodę spuścić ale wreszcie znalazłem sposób aby to robić.
                Na pewno jesteśmy z innych planet na pewno nie będziemy nic robić tak samo i .....to jest właśnie najpiękniejsze na tym świecie. Przecież ja nigdy nie wniosę sobą wdzięku, kobiecości, nie ugotuję jak ona i nie zakręcę tyłkiem tak jak ona, a ona nie będzie stanowcza, zdecydowana i męska, nie wywierci dziur na szafki i nie naprawi kranu. Oparłem to na kilku prostych czynnościach ale przekładają się one właśnie na podstawowe różnice...)))) Czyż nie tak?
              • wawak40 Re: Seksowny umysł 29.03.14, 01:45
                No własnie, czemu klapa ma byc zakmnieta ?
                • joujou Re: Seksowny umysł 29.03.14, 09:03
                  Myślę,że nie tyle chodzi o klapę,co o deskę sedesową,a to wkurza nas wszystkie,gdy jesteśmy nieco zaspane wink
                  Ostatnio zasłyszane:małżeństwo to związek dwojga ludzi,z których każde jest w stanie przysiąc, że tylko to drugie chrapie w nocy smile
        • interlokutorka Re: Seksowny umysł 18.01.14, 21:17
          > Czego obecnie oczekujecie od płci brzydkiej?

To ja zaproponuję minimalistycznie: obecności.

Jestem samowystarczalna, samofinansująca się, sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem. I tylko to puste mieszkanie - własne, ale puste - takie smutne...
          • wawak40 Re: Seksowny umysł 05.04.14, 23:28
            O! Prosze! I nie przeszkadzalaby Ci podniesiona klapa sedesowa ? smile
            • mammaja Re: Seksowny umysł 06.04.14, 00:06
              no, tez tak kiedys tanczylam, tylko mnie strzyka w kolanach smile
              • wawak40 Re: Seksowny umysł 06.04.14, 08:05
                > no, tez tak kiedys tanczylam, tylko mnie strzyka w kolanach smile

a to w jakim temacie przepraszam ? wink
                • mammaja Re: Seksowny umysł 06.04.14, 17:06
                  To odpowiedz na link podsuniety przez przedpiscę smile
                  • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 06.04.14, 19:57
                    chciałem tylko wykazac, ze sexualność mojego mózgu wykracza nieco poza deske klozetową. mieści sie gdzies tak pomiędzy turecka tancerką , a Julią niekoniecznie na balkonie.
                    bo to i wygodniej i bezpieczniej i nie wymaga spłuczki smile
      • zebo3 Re: Seksowny umysł 18.07.13, 11:31
        Tak, kiedyś płeć silniejsza miała inne obowiązki i były inne obyczaje. Kto słyszał kiedyś o urlopie tacierzyńskim? Kto się bawił kiedyś w piaskownicy z maluchami? Czy ktoś słyszał kiedyś o depresji? A o depresji u mężczyzny? A o wykształconym i bezrobotnym mężczyźnie? Do sytuacji z seksmisji jeszcze daleko ale to kobiety swoją ambicją i parciem do przodu zmieniły zwyczaje i obyczaje. Czy ktoś widział kiedyś kobietę kierowcę autobusu?? Wymieniam tu czynności fizyczne ale to one przyczyniły się do zmiany siły psychiki płci zwanej kiedyś silną..)))
    • noiree007 Re: Seksowny umysł 23.02.14, 18:17
      Szlag by, że też tego nie wiedziałamwink)) a ja głupia chwaliłam inną część męskiego organizmu, i mam za swoje...z czerwonym winem w niedzielny wieczór sama przed kompemwink))
      • wawak40 Re: Seksowny umysł 06.04.14, 00:19
        No w koncu ktos zauwazyl tez inne rownie istotne (albo nawet i bardziej istotne) czesci ciala u mezczyzn smile

Toz nawet w biblii jest napsiane:
        "Bóg dał mężczyźnie dwie rzeczy odróżniające go od kobiety - penisa i mózg.potem pomyślał i zrobił w penisie dziurkę, żeby mózg się nie udusił.."
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 25.03.14, 09:05
      farfurkaa napisał(a):

> ..bo jeśli najbardziej seksowną częścią męskiej istoty jest mózg to przynajmnie
      > j wśród moich znajomych całkiem kiepściutko.
      .....................
      polecam z calym przekonaniem smile "Tu i teraz"-wydawnictwo "znak" /tylko bez paniki smile / / autorzy p.auster i j.m. coetzee....erudycja, urok, czar, powaga i radość obok siebie. zabawa słowem- rozmowy listowne dwóch facetów . czesto zaczynaja sie na Kafce , a kończą poprzez dygresje na wikingach
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 25.03.14, 12:30
      sexowna cześć mózgu u faceta bywa wrażliwe na coś w tym stylu :
      www.youtube.com/watch?v=6Iapqgekl3I
      hey
      • mammaja Re: Seksowny umysł 26.03.14, 03:42
        Akurat na " w tym stylu" to i moja częśc mozgu chetnie sie uwrazliwia, moze nie tak seksownie, jednakze smile
        • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 26.03.14, 08:43
          mammaja napisała:

> Akurat na " w tym stylu" to i moja częśc mozgu chetnie sie uwrazliwia, moze ni
          > e tak seksownie, jednakze smile

u wielu facetów seownośc mózgu działa w sposób prosty:
          przykładowo-
          widze kobiete z gatunku Mariza, słysze jak spiewa Rozabranka, w podswiadomosci budzi sie obraz -rozbieranka...
          co prawda, zanim do tego dojdzie, wiedzie droga, nie dluga, nie krótka, ale zawsze ciekawa smile
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 26.03.14, 10:32
      sexualnosc męskiego umysłu objawia sie też czasem tak :

www.youtube.com/watch?v=QtOlUqXPQFo
      hey
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 26.03.14, 11:29
      na temat naszej?....sexualności znalazłem takie cos :
      wbrew pozorom i opinii smile.....to mądrzejsze i bardziej "analityczne" niz całe epopeje napisane w roznych ksiazkach -"panowie z marsa, kobiety z wenus" itd et

www.youtube.com/watch?v=KiMZK08eTeY
      do tego dodałbym z tej samej pólki :

www.youtube.com/watch?v=B5fESuOFzYI
      i wszystko jasne .

trzeźwiejący bohater w pampersie
      • mammaja Re: Seksowny umysł 27.03.14, 00:16
        No to zaskakoczyłeś mnie totalnie ! Pogrązywszy się nocą w lekturze "Tu i teraz" ( na stronie Znaku - link "zajrzyj do ksiązki" ) - bylam pod wrażeniem. Dzisiaj przelknęłam gładko Młodego Frankensteina z jodlującą panienka, ale Michal Wisniewski w gatkach to juz za dużo na mój mózg !
        Tego nie kupuje żadną półkulą !
        • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 27.03.14, 07:10
          ja też ni kupuje wszystkiego co w sklepie widze, co nie znaczy, ze tego nie ma wink i nie jest to towar przy okazji drogi.
          jak zwał , tak zwał....jesli mój mózg jest cokolwiek sexualny, to mówi sie trudno smile
    • cetherena Re: Seksowny umysł 29.03.14, 16:37
      farfurkaa napisał(a):

>Trzeba się nimi zaopiekować, opatr
      > zyć rany, zrozumieć porażki, asekurować przy wychodzeniu z życiowych traum, wzm
      > acniać naruszone ego...

Ja to widzę tak: kiedyś, jak mężczyzna miał kłopot, szedł z kumplami na piwo.
      Kilka dekad kobiety pracowały nad tym, żeby mężczyźni otwierali się na emocje i rozwijali swoją wrażliwość. Jak już to osiągnęły i mężczyźni nauczyli się opowiadać o swoim życiu wewnętrznym, to mamy kłopot z tym, że jednak wolimy silniejszy, nieco mniej emocjonalny męski styl bycia smile
      • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 02.04.14, 07:39
        deska sedesowa jako miernik sexualnosci męskiego umysłu ?....zasadniczo nie mam nic do dodania smile
        • wawak40 Re: Seksowny umysł 02.04.14, 08:41
          zasadniczo nic dodac.. wszystko ujac
          • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 02.04.14, 08:49
            www.youtube.com/watch?v=WUCH9ZhCaAs
            sexi
            • mammaja Re: Seksowny umysł 02.04.14, 09:59
              Widzę, ze temat troszke skrecił , ale filmik obiecujacy, moze nawet wyjdziesz z pampersa?
              • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 02.04.14, 10:04
                mammaja napisała:

> Widzę, ze temat troszke skrecił , ale filmik obiecujacy, moze nawet wyjdziesz z
                > pampersa?
                nie wiem, czy temat "skręcił". z tego co przeczytałem, przedłem temat do sedna...sexualnośc męskiego organu praktyczna.
                i tyle.
                to w końcu nie jakis facet pisal o sexownych zaletach opuszczonej deski tutaj ...i tym sie polecam.
                • mammaja Re: Seksowny umysł 03.04.14, 07:42
                  Mysłalam że to jest temat o mozgu, ale nie napisalam że ty skreciłes temat smile
                  • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 03.04.14, 08:23
                    mammaja napisała:

> Mysłalam że to jest temat o mozgu, ale nie napisalam że ty skreciłes temat smile

do uzywania deski mózg jest niewątpliwie poządany. co sie tyczy sexualności mózgu?
                    nie wiem, czy istnieje w ogóle jakakolwiek inna forma sexualności.
                    tyle, że co dla mnie zmysłowe, dla innego wyuzdane. co dla mnie podniecajace, dla innego perwersyjne...i na odwrót.
                    nie wspomne o prostactwie...ale to tez funkcja mózgowa.
            • wawak40 Re: Seksowny umysł 02.04.14, 10:01
              czad! wink
              szczegolnie to wsuwanie i wysuwanie...wink
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 05.04.14, 13:01
      seksowny umysl:
      bodżce, doswiadczenie, ciekawość nowego, instynkt i cel tego wszystkiego:

www.youtube.com/watch?v=rmZakctn9cs
    • wolfbreslau Re: Seksowny umysł 06.04.14, 20:27
      tak też bywa drogie Panie :
      www.youtube.com/watch?v=5Fwm8D8WIeg
      smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się