Dodaj do ulubionych

My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 23

22.10.04, 11:14
Bylo o TV, serialach, filmach, potem zeszlo na mielosc smile))

Zadalam pare pytan ws. mielosci dojrzalej, co to jest, czym sie oznacza, i w
sumie odpowiedzi nie mamy (jeszcze)... wink

Wojciech sie przyznal do ewenementu wyjatkowego mianowicie spozycia mocnego
alkoholu, i cos od rana go nie widac, wiec podejrzewam, ze oklada glowe lodem
i spija wode spod ogorkow... wink))))

Otwieram - o czym chcecie, o tym mozna gadac smile))))
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:18
      czesc Jutka - milych rozmow! Ja narazie troche poslucham smile)))))
      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:19
        Dzien dobry Mm smile))

Jak to jest, ze w niektorych tematach towarzystwo sie nie kwapi? wink))

Drocze sie, drocze sie.... wink
        • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:24
          Na temat miłości dojrzałej wypowiadać sie nie będę...Ale temat leczącego się
          Wojciecha jest interesujący smile Toż on ponoć nieużywawszy???
          A sok z kiszonych ogórków wypijam niemal od razu po otwarciu słoika...Potem
          wyżeram ukiszony czosnek...no a potem muszę zrobić z tych "ogołoconych" ogórków
          zupę - żeby biedaki się nie zeschli..
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:31
            No wlasnie Moniu, Wojciech nieuzywawsz, a wczoraj uzywszy... smile

Jak bede juz miec duzo sloikow z ogorkami (w odroznieniu od teraz, kiedy mamine
            ogorki na wage zlota i zupy z nich nie robie) - bede postepowac dokladnie jak
            ty. Czosnek tez na wstepie wyzeram. smile
        • tom_tam Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:30
          d.dobry,-
          a.. o czym tu gadac jak:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=16902395
          powszechne przekonanie iz "do tanga trzeba dwojga" w efekcie - daje zyciowo
          potwierdzone wnioski iz: " w tancu (parami) to... panowie depcza palce u nog
          partnerek, nieumiejetnie prowadza i... wogole RANO (po tych tancach) - smakuja
          mrozony sok z kiszonych ogorkow smile.
          Zycie jest brutalne sad
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:32
            Tom, czy chcesz dac do zrozumienia, ze wszyscy panowie sa.... ??
            ;-(
            • tom_tam Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:39
              NIE "wszyscy panowie" tylko Wasza, kobieca, opinia o ... panach smile.

W zyciu nie slyszalem "lamentow" moich kolegow (hetero) o tym iz ich partnerka
              w tancu deptala im po palcach, nie placi alimentow, czy ... zostawila
              ich "bezradnych" z trojgiem dzieci-niemowlat na "laske losu".

Moze... ja mam zlych kolegow?
              hmmm......
              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:46
                tom_tam napisał:
                >
                > Moze... ja mam zlych kolegow?
                > hmmm......
                Moze panie takich rzeczy nie robia i nie ma sie na co skarzyc....
                smile
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:38
      Witam wszystkich wink Ja wiedziałem,że tak będzie, ja wiedziałem, że tak będzie.
      No i jest. Widać najciekawszy dla Was jest casus pascudeus Wojtek wink Dobrze,
      śmiejcie się, śmiejcie. Mnie tam wcale nie jest do smiechu ;-(
      Dziewiczość lasu świadczy o impotencji wiatru.
      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:41
        jowoj napisał:

> Witam wszystkich wink Ja wiedziałem,że tak będzie, ja wiedziałem, że tak
        będzie. No i jest. Widać najciekawszy dla Was jest casus pascudeus Wojtek wink
        Dobrze, śmiejcie się, śmiejcie. Mnie tam wcale nie jest do smiechu ;-(
        Nie przejmuj sie Wojciechu smile))) Aspiryna, woda z ogorkow, male piwo do
        obiadu... i z glowy... smile

I dzien dobry smile)))))
        • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:48
          Wojteczku - dzień dobry...smile)))) Jak samouczucie?smile
          Zamiast gdzieś tam ćwiartkę niszczyć - z nami pić winko powinieneś...smile
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:51
            monia.i napisała:

> Zamiast gdzieś tam ćwiartkę niszczyć - z nami pić winko powinieneś...smile
            O! o! o! Swinte slowa jasnie pani hrabinio wink))))))
            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:54
              Ale ja łyk. Skąd mnie znać takie formy wink)))
              • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:58
                Wojciechu...Z literatury wiem, iż hrabiny lubieją czasem poobcować z prostym
                ludem...
                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:01
                  A lubiejom, lubiejom, z tym prostym ludem. Przejrzałem prase:
                  info.onet.pl/997494,69,item.html
                  Alboś my to jacy tacy, jacy tacy.....
                  Dziewiczość lasu świadczy o impotencji wiatru.
                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:06
                    fuj..

swoja droga, jakie to rzeczy sie w tej naszej Polszcze dzieja, nonono...
                    smile))))))))
                  • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:07
                    Szczerze mówiąc - nie o tym myślałam. A "to" widziałam już...i szczerze mówiąc -
                    zemdliło mnie. Nic nie rozumiem. Jestem głupia...albo zacofana...
                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:09
                      Ani jedno, ani drugie Moniu. Ale to fakt, i z faktami sie nie dyskutuje
                    • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:10
                      Moniu, ani to ani to smile

spoko. patrz moj wpis o tym, a wlasciwie pierwsze slowo smile
                      • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:17
                        Dzięki - od razu, dzięki wam, poczułam sie ciut mniej głupia i zacofana..smile
          • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:52
            Witam Monia. Masz rację. Ja dzisiaj pełen skruchy przyznam rację nawet
            dzielnicowemu. I żadnych piwek. Wyganianie diabła, Belzebubem by to było. Już
            wróciłem do świata żywych.
            • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 11:56
              Hmmm...Pajny jest taki potulny, skruszały pan smile I masz rację - żadnych piwek.
              Jakieś jedzonko stawiające na nogi i magnez do połknięcia.
              i święty spokój.
              No...my, co najwyżej smile
              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:01
                monia.i napisała:

> Hmmm...Pajny jest taki potulny, skruszały pan smile I masz rację - żadnych
                piwek.
                > Jakieś jedzonko stawiające na nogi i magnez do połknięcia.
                > i święty spokój.
                > No...my, co najwyżej smile
                my jako lekarstwo na kaca?.... hmmmm.......

Wojciechu, nie martw sie, przejdzie ... smile
                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:06
                  Już przeszłowink Nie było tak źle. Gotuję golonkę. Zjem całą, z chrzanem
                  • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:10
                    smile))))))))))))))))))))))))
                    Oplułam się kawą..smile)))))))
                    • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:13
                      monia.i napisała:

> smile))))))))))))))))))))))))
                      > Oplułam się kawą..smile)))))))
                      à propos wojciechowej golonki?

na skore z golonki mowie "fuj" smile
                      reszte lubie....
                      smile
                      • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:20
                        jutka1 napisała:

> **********
                        > à propos wojciechowej golonki?
                        >
                        Tak smile Z taką...satysfakcją to podkreślił - że CAŁA będzie dla niego...smile))

> na skore z golonki mowie "fuj" smile
                        > reszte lubie....
                        > smile

Środek jest pyszny...ale do tego białego i galaretowatego wokół nie mogę się
                        przekonać..Chciaż co i raz ktoś mi tłumaczy, że "przecież ta skóra jest
                        najpyszniejsza". Może...ale za to jak wygląda..
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:33
                          Skórka z golonki musi mieć złocisty kolor i musi być przypieczona i chrupiąca.
                          Nie jest to zdrowe? Życie w ogóle jest niezdrowe wink))
                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 14:34
                            jowoj napisał:

> Skórka z golonki musi mieć złocisty kolor i musi być przypieczona i
                            chrupiąca.
                            > Nie jest to zdrowe? Życie w ogóle jest niezdrowe wink))
                            Wole skorke z kurczaka prawde mowiac....

Zycie jest niezdrowe, ale powinno byc przynajmniej przyjemne... skorka od
                            golonki mi nie sprawia przyjemnosci, prawde mowiac smile

Uwaga, bede krzyczec....
                            NIKT O MIELOSCI NIE CHCE PISAC ???????

nikt nikogo nie kocha kurcze blade? nikt nie ma mysli na temat? nie bawie sie
                            tak....

scene "z filmu" opisze osobno, bo nie na ten temat...
                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 14:48
                              O miłosci, prawisz mamy mówić?. Od pewnego czasu, nie mam nic do powiedzenia na
                              ten temat;-(
                              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 14:58
                                Niniejszym daje za wygrana.
                                Musze pomyslec nad tematem...

Albo wy moze pomyslcie o czym mielibyscie ochote? Cos mnie mozg boli....

Ide walczyc z biletem.
                                Ale za chwile wracam smile
                                • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 16:55
                                  Dluga ta chwila Jutko smile))
                                  A a propos Arkadii to ciekawa jestem Ew opinii.Osobiscie nie lubie takich
                                  gigantow,zwlaszcza w czasach terorystow.
                                  ml
                                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 17:12
                                    ML,

najpierw walczylam z biletem..
                                    potem mialam spotkanie..

jestem jeszcze prawie godzine, a potem ziuuuuuuuuuuu smile
                                    week-end!

• jutka1 Niestety.... idem.... 22.10.04, 17:50
                                    ...... i sie odklikowywuje....

zajrze wieczorem...

bajubajjjj smile)
                                    • marialudwika Re: Niestety.... idem.... 22.10.04, 19:21
                                      J.w.smile
                                      ml
                                  • ewelina10 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 20:27
                                    marialudwika napisała:
                                    > A a propos Arkadii to ciekawa jestem Ew opinii.

Prawie wszystko w "Jednym", i duży rozmach. Brakuje tylko „wesołego miasteczka”.
                                    Lepiej omijać rondo Babka-Radosław, są duże korki.
                                    Zaskoczenia nie było, chociaż dziwi mnie fakt powstania aż tak dużego centrum
                                    handlowego na przestrzeni, która wydawała mi się wcześniej dużo mniejsza.
                                    Pojechaliśmy tylko celem małego rekonesansu, bez zakupów, aby nie robić sobie
                                    żadnego kłopotu. Mimo tego, zmęczyliśmy się niemożebnie hałasem i tłumem ludzi.
                                    Na piętrze są całe kompleksy barów, restauracyjek, kafejek, ale brak jest
                                    miejsca jakiegoś zacisznego hmm ... miejsce zaciszne w centrum handlowym ? Też
                                    mam pomysły smile
                                    Na poziomie 2 Cinema City, ale chyba jeszcze w remoncie. .
                                    Potrafię się zaadaptować zarówno w kafejce dużego centrum handlowego jak
                                    również w spokojnej i cichej, gdzieś na przykład na Tamce, w której niedawno
                                    towarzyszył mi tylko samotnie siedzący starszy pan, w którym odkrywałam przy
                                    wyjściu p. Wokulskiego (Kamasa).
                                    hmm ... rondo Babka ... toż to moje rodzinne okolice...
                                    tia ... w przyszłym roku bedem przyjeżdżać tam częściej do drugiej bliskiej mi
                                    osoby...
                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:14
                      Muszę wyjść z domu. Zgubiłem klucze i od dwóch dni wymieniam zamki. Idę
                      wymienić jeden z nich. Oczywiście kupiłem nie taki, jaki powinienem kupić ;-(
                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:17
                        tanszy zamek niz wymiana zgubionej bransolety..... ;-(((

odklikowywuje sie na obiad.. na pewno nie golonka.. smile
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:19
                          Nie wiesz co traciszwink)
                • ewelina10 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:12
                  .... rankiem po kablu telefonicznym mnie uściskano, wycałowano, wsadzono nawet
                  na Olimp ... i obiecano dużą wódkę, bez której nie rozbieriot ...
                  Obiecanki cacanki głupiemu radość ... zawsze, kiedy się spotykamy jeeezdeśmy
                  samochodami ...
                  Pa. Mam zamiar dzisiaj dotrzeć do Arkadii.
                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:15
                    Czesc Ew. smile

Sawa taxi.... 644 44 44 smile)))))))))))))))))))))
                    (albo inna, ja tylko Sawe na pamiec znam... smile
                    • ewelina10 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:32
                      jutka1 napisała:
                      > Sawa taxi.... 644 44 44 smile)))))))))))))))))))))
                      > (albo inna, ja tylko Sawe na pamiec znam... smile

Radio taxi 919
                      ... ale on sam nie chce wrócić na parking do domu.
                      Kuń kiedyś, to był coś ... znał drogę na pamięć i tylko trochę owsa
                      wymagał... smile
                    • ewelina10 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:32
                      Mnie już tutaj nie ma. Siedzę w płaszczu i w butach na nogach. Pa
                  • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:18
                    Cześć Ew. Każdy by chciał dotrzeć do Arkadii. Ale pierwszy raz czytam, że można
                    się tam dostać taxiwink)))
                    • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 12:26
                      Przejeżdżam koło Arkadii raz w tygodniu. Ciekawe, kiedy mnie skusi. Jak na
                      razie - ten ogrom raczej działa zniechęcająco aniżeli zachęcająco. Jaką ilością
                      wolnego czasu trzeba dysponować, żeby całość "oblecieć"...?
                      Wchodzi się zapewne rano - a wychodzi wieczorem. Albo wcale.
                      • monia.i Re: My tu gadu gadu...wieczorkiem 22.10.04, 21:50
                        Osobisty ogląda wielBłonda a ja sobie klikam. Piątkowy wieczór. Wreszcie.
                        Szkoda tylko, że tu tak cicho...Ale i tak jest bosko!smile
                        • ada296 Re: My tu gadu gadu...wieczorkiem 22.10.04, 21:58
                          witaj Moniu
                          też rzucam okiem na Błąda
                          kiedyś oglądałam pasjami
                          ale to były czasy kiedy wypożyczało się video
                          i siedziało w miłym towarzystwie do rana by pieniądze za wypożyczenie się
                          zrekompensowały
                          fajne czasy to były
                          • monia.i Re: My tu gadu gadu...wieczorkiem 22.10.04, 22:02
                            Osobisty nie odpuszcza - ogląda wszystkie i za każdym razem smile I się kryguje,
                            że tylko tak dla jaj i absolutnie nie na poważnie...ale wzroku od telewizora
                            nie odrywa...
                            • marialudwika Re: My tu gadu gadu...wieczorkiem 22.10.04, 22:23
                              A co to jest???
                              ml
                              • marialudwika Re: My tu gadu gadu...wieczorkiem 22.10.04, 22:24
                                Teraz juz wiemsmile
                                ml
    • ewelina10 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 20:41
      PS' małe zakupki potrzebne mi na dzisiaj zrobiłam u "siebie", tam by wymagało
      to poświęcenia więcej czasu.

Niiio ... tiiia ... kłopot z tym lunatykowaniem ...
      A znajomi mówią, że szybko się uczeem ...
      Nic z tego... lunatykowanie chyba jednak okazuje się sprawą zbyt trudną dla
      mnie.
      Ciiicho ... Jutki, Jowoja, Mlki ... nie ma, może uda mi się spokojnie papatki
      zrobić.
      Pa
      • verbena1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:04
        Ogladam ,z duzymi przerwami na komputer Park Jurajski. Przed chwila dinozaur
        pozarl kogos, krew leje sie strumieniami brr.
        • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:06
          uwielbiam oglądać z Młodszym filmy typu Park czy Bond
          on tak to przeżywa smile
          i jestem mu potrzebna co by się nie bał i nie denerwował smile
          • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:13
            Mój Mąz niby starszy od twojego Młodszego - a też przeżywa. Co chwila muszę mu
            powtarzać, że to wszystko jest na niby - i że te piękne kobiety wokół 007 tak
            naprawdę są brzydkie i maja krótkie nogi...
            • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:22
              naprawdę mają krótkie nogi ???
              smile
              • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:28
                Na pewno!smile Przecież wszystkim wiadomo, że telewizja kłamie...smile)) To jest
                anatomiczna niemożliwość - na takich długich, jak na filmie źle by im sie
                chodziło...Niewygodnie. smile Tak mi sie wydaje...
                • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:31
                  pewnie masz rację
                  mój kolega występował dawno temu na festiwalu w Zielonej Górze
                  no kurcze - on był z metra cięty
                  a w TV chłop co najmniej metr osiemdziesiąt
                  telewizja kłamie smile
                  • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:32
                    a gdzie jest Jutka i Jowoj ?
                    • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:35
                      He,he,na to pytanie to tylko Oni znaja odpowiedz smile)
                      ml
                      • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:37
                        randkują ?
                        bez mojej zgody ?
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:41
                          Cześć Dziewczyny. Nijak z Jutką nie randkuję. Wizytę musiałem zrealizować.
                          Wróciłem, i co widzę? Niecnie mnie obgadują.
                          Bo ja znam przykazanie: nie pożądaj żony bliźniego swego nadaremno
                      • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:40
                        Jutka pewnikiem sie radośnie weekenduje a Wojciech stosuje rozsądną
                        przeplatankę - i dzisiaj poszedł spać przed 22 o gołej szklance mleka na
                        przykład smile
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:42
                          Nie lubię mleka wink)
                          • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:44
                            Jowoj i nie pożądasz żony bliźniego swego nadaremno ?
                            a daremno ?
                            smile
                            pij mleko - będziesz wielki smile
                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:46
                              Daremno? Anowink))
                              • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:48
                                Jowoj
                                a tak poważnie
                                gdzie jest Jutka ?
                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:51
                                  Hospody pomyłuj. Nie będziesz stróżem brata (siostry) swego (swojej). He he,
                                  wzięło mi się za klasykę literatury. Nie wiem, sam się zastanawiam.wink))
                                • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:53
                                  Jutka miala byc wieczoremsmile
                                  Pewnie ma gosci albo "cus"..
                                  ml
                                  • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:55
                                    Witaj ML. Przeczytałem wpis na zwierzakach. (o psie) Oczy mi się spociły wink))
                                    • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:57
                                      Witaj J.,wieczorowa pora smile
                                      ml
                                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:59
                                        halo smile

wroce niedlugo, ale musze sie gosciowa zajac

pol godziny smile
                                    • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:03
                                      jowoj napisał:

> Witaj ML. Przeczytałem wpis na zwierzakach. (o psie) Oczy mi się spociły wink))

Jaki wpis? Ja dzisiaj na hasło "pies" i "oczy" reaguję łzawo...Półrocznicę
                                      mam sad
                                      • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:09
                                        ML skopiowała tekst. Zajrzyj na Nasze zwierzaki wink
                                      • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:19
                                        Tak,smutna historia,choc "wymyslona",ale niestety tak bywa i to nawet bardzo
                                        czesto a Zw.Kynologiczny udaje,ze nie widzi sad((((
                                        Na szczescie zdarzaja sie jeszcze hodowle nie dla "kasy" a z milosci do rasy.
                                        ml
                                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:24
                                          Obawiam się,ze nie jest to historia wymyślona. Kiedy dawno, dawno temu
                                          odbierałem swoją Pandę z hodowli, widziałem, że to nie hodowla a obóz
                                          koncentracyjny. Zgłosiłem ten fakt TPZ. Zgadnijcie z jakim rezultatem? Tak,
                                          zgadliście ;-(
                                          • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:29
                                            Domyslam sie odpowiedzi bo ZK to jedna wielka KLIKA!!!
                                            ml
                                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:32
                                              Ale przynajmniej moja Susia przeżyła swoje cudowne naście lat.
                                              Wszystkich zwierzaków nie uratujemy, ML. Niestety;-(
                                              • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:33
                                                Wobec wiekszosci zla jestesmy bezsilni sad(((
                                                ml
                                                PS Ja na moje suczydlo tez mowie Susia!!
                                              • ada296 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:35
                                                Jutka zgłoś się
                                                jesteś potrzebna
                                                daj optymizmu wiele
                                                tym, którzy potrzebują
                                                trudne zadanie ale zjawiaj się biegiem smile
                                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:36
                                                  Spokojnie Ado. Wszystko pod kontrolą wink)
                                                • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:38
                                                  jestem, adzielcu smile

nie uwierzysz:
                                                  osobisty nie zrozumial ze z nim zerwalam

co z wami panowie??????
                                                  • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:39
                                                    A kiedy zmienimy lokal?
                                                    ml
                                                  • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:40
                                                    Jutko zaloz watek,coby byl na jutrosmile
                                                    ml
                                • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:54
                                  ada296 napisała:

> Jowoj
                                  > a tak poważnie
                                  > gdzie jest Jutka ?
                                  Przeca napisalam, ze wieczorem zajrze... mam goscia wizytujacego i bylysmy na
                                  miescie..

czesc adzielcu smile))))

i moniu, i ml, i wojciechu, i ew odbiegnieta po zakupach.... smile)))
                                  • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:56
                                    Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuutka wink)))))))))))))))))))))))))))))!!!!!!!!!!!
                                    • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:58
                                      To jednak mialam racje,ze gosc i "cus"..
                                      ml
                                      • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:00
                                        Witam wszystkich nieustajaco ,zajadajac Danette,na poprawe nastojusmile
                                        ml
                                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:59
                                      No i nie pisałem com łyk, i elegancko nie potrafię się zachować? wink
                                    • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 22:59
                                      Wojcieeeechuuuuuuuuuuu
                                      smile
                          • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:00
                            Dlatego "na przykład" napisałam. Może być szklanka wódki...zawsze to
                            rozsądniej, niż półtorej szklanki tejże...
                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:02
                              Monia, ja Cię proszę. Ty mi nie potrzebujesz mówić o żadnej wódce wink))
                            • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:03
                              Oj,ta Jutka,ledwo przyszla juz wyszla sad((
                              ml
                              • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:11
                                ML - właśnie przeczytałam Twój wpis na Zwierzakach sad(( Idę obmyć twarz, bo
                                głupio wyglądam...
                              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:27
                                Jestem
                                czesc ml smile

• marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:29
                                  O zguba sie znalazla!!Witaj czarodziejko!
                                  ml
                                  • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:30
                                    Jutka smile)) Szczyptę optymizmu poproszę - bom zdołowana...sad
                                    • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:31
                                      Sluszna uwaga,a o optymizm to prosze "uprzejmnie" Jutke smile))
                                      ml
                                    • jutka1 Optymizm 22.10.04, 23:36
                                      jest dobrze
                                      mogloby byc o wiele gorzej

chcialam o mielosci, wyszlo o ....

zostawic was samych...
                                      smile

• no_no Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))) Czesc 22.10.04, 23:35
      jutka1 napisała:

> Bylo o TV, serialach, filmach, potem zeszlo na mielosc smile))

> Otwieram - o czym chcecie, o tym mozna gadac smile))))

To ja jeszcze o tych serialach.
      Zawsze zastanawiałem się, dlaczego i jakiego pokroju ludzie oglądają je
      pasjami, wiernie, nawet latami towarzysząc ich bohaterom do 5668 odcinka.

Trudno mi było znaleźć jakiś jeden wspólny portet dla serialowego widza.
      Dzisiaj przeczytałem na ten temat wywiad z psychologiem społecznym, Wojciechem
      Baryłą, zamieszczony w Dzienniku Bałtyckim.

Z jego wypowiedzi wnioskuję, że nie jest to zjawisko nowe. Nowe, jest tylko
      medium. Jak twierdzi psycholog:
      "Większość przyjemności, które czerpiemy z telewizji, kiedyś czerpaliśmy
      z innych źródeł. A to z literatury, a to z 'dziurki od klucza', podglądania,
      plotkowania. Z tym, że te starsze sposoby, jak poglądanie, wiązały się z pewnym
      ryzykiem. A telewizja jest bezpieczna."
      W świetle przytoczonej opinii, można chyba wyciągnąć śmiało wniosek,
      że widz "serialowy", to potencjalny plotkarz podpatrujących życie innych
      przez "dziurkę w drzwiach"smile))

Inny rodzaj widza, to mający głęboką potrzebę wiary w cuda.
      Wywiad jest dość długi, więc ograniczę się do konkluzji.

Wg pana Baryły:
      Cyt: "To jest nieprawdopodobne, że widzowie kupują takie historie, czasami
      zupełnie absurdalne (chodzi tu m.in. o uśmiercanie i przywracanie do życia
      głównych bohaterów - dop. mój) Ale tacy już są, mają niezwykłą potrzebę cudu."

Chciałbym dodać, że nie wierzę w cuda, a gdyby ktoś chciał zadać mi najbardziej
      dotkliwą karę, wystarczyłoby, że skazałby mnie na ich oglądaniesmile)

No - cytaty i pisatysmile
      • jutka1 No_no 22.10.04, 23:42
        wyobraz sobie, ze czytam ciagle.

mam bardzo eklektyczny gust, ale wiekszosc to tzw. "dobra" literatura

i przy tym lubie seriale, jakie - odsylam do poprzedniej czesci...

i co? i pan Baryla ma teorie, ale one sie do mnie nie odnosza

psychology rules....
        • no_no Re: No_no 24.10.04, 20:35
          jutka1 napisała:

> wyobraz sobie, ze czytam ciagle.

Wyobrażam sobie, że czytasz ciągle nie tylko forumsmile),
          bo gdzieś przeczytałem, że do obiadu przeglądasz "Przekrój"smile))

> mam bardzo eklektyczny gust

Do napisania tego postu zainspirował mnie właśnie ten gust.
          Musiałem sobie przypomnieć, co toto ten eklektyczny znaczy.
          W słowniku stoi, że z gr. 'eklektikós' = wybierający; nietwórczy,
          niesamodzielny, kompilacyjny.
          Jutka, co jak co, ale o brak samodzielności, nie podejrzewałem cięsmile)
          _________

> i co? i pan Baryla ma teorie, ale one sie do mnie nie odnosza
          > psychology rules....
          _________

No właśnie, wydaje mi się, że psychologia w odniesieniu do ciebie,
          nie może się odnieść, boś ty wyjątkowy przypadeksmile), a na pewno zasadniczo
          różniący się od ponad 10 mln telewidzów, zasiadających przed najpopularniejszymi
          polskimi serialami: "M jak miłość" "Na dobre i na złe".

No - allo, aloowink)
          • jutka1 Re: No_no 24.10.04, 21:00
            na ile sie orientuje, to eklektyczny oznacza zroznicowany.. oczywiscie moge sie
            mylic

do obiadu czytam the Economist (w piatki) albo IHT albo ksiazke akurat na
            tapecie, albo gadam z ludzmi, z ktorymi jem obiad smile)))

Alo alo tez lubie smile))

Polskie seriale mi sie wszystkie zlewaja w jeden... ale lubie, bo POLSKIE
            smile)))))))))))))
            • no_no Re: No_no 24.10.04, 21:10
              jutka1 napisała:

>... ale lubie, bo POLSKIE
              > smile)))))))))))))

Też cię lubię, boś Polkasmile

No - polski Dżems Bądsmile
              • jutka1 Re: No_no 24.10.04, 21:38
                no_no napisał:

> Też cię lubię, boś Polkasmile
                >
                > No - polski Dżems Bądsmile

a skad wiesz?

Jutka smile
                • no_no Re: No_no 24.10.04, 21:52
                  jutka1 napisała:
                  > ******
                  a skad wiesz?

> Jutka smile

A toś mnie zbiła z pantałykusmile
                  Jutka Kozłowskasmile, to musi być Polka...

No - chyba że musi, to na Rusismile)
                  • jutka1 Re: No_no 24.10.04, 22:00
                    Kozlowska to Stenia byla...

smile))))))))

ps. zbijanie z pan-ta-lyku - lubiem..... wink))))))
                    • no_no Re: No_no 24.10.04, 22:12
                      jutka1 napisała:

> ps. zbijanie z pan-ta-lyku - lubiem..... wink))))))

Sadystka, i do tego jeszcze cieszy się z biciasmile))

No - zbity z tropu łyksmile
                      • jutka1 Re: No_no 24.10.04, 22:17
                        no_no napisał:

> Sadystka, i do tego jeszcze cieszy się z biciasmile))
                        >
                        > No - zbity z tropu łyksmile
                        Drogi panie łyk wink

Uwielbiam pana zbijac z taku wink))))))
                        • no_no Re: No_no 24.10.04, 22:26
                          jutka1 napisała:

> *********
                          > Drogi panie łyk wink
                          >
                          > Uwielbiam pana zbijac z taku wink))))))

Droga pani sadowink)))))))))))))))))))
                          Nie lubię być zbijanysmile
                          Wobec powyższego, koniec miłoścismile))

No - majtki na swoje miejscesmile)))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka