ada296 13.12.04, 00:06 już za chwilę jakie macie plany ? ja jestem w "polu" nie wiem co bym chciała nie wiem co będę mogła bo kwestia dzieci w tym dniu jeszcze nie ustalona... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glodn_y Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:23 Nie gdzie,tylko z kim? - Dobranocka,śnij pięknie Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 09:10 Czesc Adzielcu ) Nie przejmuj sie, ja tez nie wiem jeszcze cogdziezkim.. Moze w gorach w domku gorskim przyjaciol.. Moze u przyjaciol w miescie.. Moze cos jeszcze innego. Zobaczymy - i tyle... )) Odpowiedz Link
nokata Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 16:22 Po raz drugi bedziemy z moim szczesciem siedzieli w domku, a nie na wielkich balach. Nie bedziemy musieli (jak to czasami bywalo) ogladac buziek moczonych w bigosie, robic uprzejmych min do niekoniecznie pierwszej swiezosci kawalow, wachac niekoniecznie dobrze dobranych mieszanek perfum, itd. Bedziemy w kapciach [albo i bez]. Bedziemy w wygodnych ciuszkach [.....]. To jest pozytywna strona nasego sposobu zasylwestrzenia sie. Jest i negatywna: nie bedziemy ze znajomymi. Nie bedziemy mogli plotkowac siedzac wygodnie w fotelach, i robic kilku innych rzeczy ktore robi sie na przyjeciu w grupie dobrych znajomych. A moze jeszcze gdzies potuptamy, albo wyjedziemy i bedziemy mogli i pozawracac glowe nogami, i postrzepic jezory i sprawdzic, czy szampan jest dobrze schlodzony, a 01 stycznia wytarzac sie bezstresowo w sniegu ))) Troszke czasu zostalo, jak by nie patrzec 2,5 tygodnia. To jakby co, to zycze i Wam rozkosznej zabawy i szczypiacych w nos babelkow ) Odpowiedz Link
verbena1 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:15 Prawdopodobnie przy komputerze. Kto sie przylacza? W Holandii nie ma hucznych balow, nie ma nawet normalnych domowych prywatek. Ludzie nie wiedza co to jest prawdziwy Sylwester! Jest za to potworna kanonada juz od samego rana. Mlodziez robi sobie zabawe wypelniajac wielkie banki na mleko jakim materialem wybuchowym. Huk jest potworny. O 12 w nocy jest nastepne szalenstwo, fajerwerki,wtedy wszyscy wylegaja na ulice z szampanem i jest okazja poznac swoich sasiadow na codzien ukrytych w domach. Nie mozna przespac Sylwestra mimo najszczerszych checi,zadne stopery nie pomoga. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:33 Dyzuruje. Nie wspolczujcie, to z wyboru. Jest u nas taka niepisana umowa: w Wigilie dyzuruja mlodsi a "seniorzy" ciesza sie dziecmi i wnuczetami. W sylwestra modi baluja a "seniorzy" pracuja, co WCALE nie wyklucza milego towarzystwa (jestesmy bardzo zzyci), dobrej muzyczki w tle, a nawet jakiegos suplementu kulinarnego szefa kantyny. O polnocy - jak wszyscy, wlacznie z co szczesliwszymi "delikwentami" maja prawo do toastu. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:39 Sylwestrowe dyżury zawsze były ciężkie. Podwójna obsada chirurgów często nie dawała rady pijanym, pokaleczonym watahom przewalającym się po szpitalnych pomieszczeniach. Jeszcze gorzej było, gdy dochodziła do tego "ostra" neurologia. O suplementach szefa kuchni nikt nawet nie marzył Odpowiedz Link
felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:52 Tu sie pije troche inaczej, wiec watahy mniej liczne i aktywne. Za to dowyboru - do lokoru urazow eeki - otwieranie ostryg daje sie we znaki. Neurochirurgia, kardiologia, psychiatria i gineko- dyzuruja w osobnych "lokalach". Odpowiedz Link
felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:54 Bossszzzz! Jeszcze nie bylo toastu a ja jUZ TYLE litErowek nasadzilam.mialo byc oczywiscie: do wyboru - do koloru urazow reki. Odpowiedz Link
omeri Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:56 Bilety na koncert melodie świata zakupione i czekają cierpliwie, potem już w małym gronie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:08 Raczej kameralnie,o ile huk,o ktorym pisze powyzej Verbena na to pozwoli. ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:38 Przez wiele kolejnych lat staralismy sie spedzac Sylwestra w Warszawie, w gronie Znajomymych i nie na prywatkach tylko na "balu". W tym roku (dzieki Opatrznosci!), p.malzonka napomyka cicho, ze moze znow do Warszawy ale... posiedzimy z wnukami a dzieci niech sie pobawia (sic) )). Ze ja czuje sie i wygladam staro i nie chce mnie sie - OK!, ale moja Polowica? - hmmmmm..... Zaczynam sie zastanawiac czy czeste uwagi kolegow ze mam zgrabna i "duzo mlodsza" ode mnie zone nie byly wylacznie grzecznosciowym: bla-bla ) Odpowiedz Link
nokata Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:41 a moze by przyklad z informatykow wziac??? www.joemonster.org/article.php?sid=4100&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link
instant Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 22:54 Ty mnie nie strasz Nokata, bo ja wlasnie z informatykiem mam zamiar sylwestrowac. Ciekawe, co oni maja w tych kubeczkach... Odpowiedz Link
lablafox Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 23:14 My jak co roku w domu , ale tym razem chyba sami. Zobaczymy. Odpowiedz Link
mammaja Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 23:29 My w ostatnich latach spedzlismy Sylwestra u przyjaciolki, ktorej wlasnie juz nie ma Odpowiedz Link
dado11 Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 01:44 Bedzie. Extra. Opowiem pozniej Szukam natchnienia...Postac, charakterystyczna...kobieca, zwiewna, filmowa.... )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 14:36 Ja bede pracowac , z duzym prawdopodobienstwem 14 godzin. Wigilia zreszta to samo. Zeszloroczna Wigilie w DSS wspominam bardzo milo ( tez podwojna szychta... ) Ciekawe jaki bedzie Sylwester. Co do dyzurow lekarskich w Sylwestra to przezylam niejeden (( Waz jest anestezjologiem latajacym helikopterem i jezdzacym karetka. Wiele opowiesci sylwestrowwych i swiatecznych uslyszalam ( Takie jest zycie klasy pracujacej )) Kran. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 17:39 A moj Maz jest krawcem a ja nigdy nie uszylam zadnego np garnituru.Od 20 lat nie przyszylam nawet guzika. Odpowiedz Link
ewapf Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 17:53 jan.kran napisała: > Ja bede pracowac , z duzym prawdopodobienstwem 14 godzin. > Wigilia zreszta to samo. > > Zeszloroczna Wigilie w DSS wspominam bardzo milo ( tez podwojna szychta... ) > Ciekawe jaki bedzie Sylwester. > > Co do dyzurow lekarskich w Sylwestra to przezylam niejeden (( > Waz jest anestezjologiem latajacym helikopterem i jezdzacym karetka. > Wiele opowiesci sylwestrowwych i swiatecznych uslyszalam ( > > Takie jest zycie klasy pracujacej )) > Kran. To je zachowaj dla siebie, Kranie. Uwazaj,bo moze tez zwiotczyc. Odpowiedz Link
instant Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 23:29 dado11 napisała: > Szukam natchnienia...Postac, charakterystyczna...kobieca, zwiewna, filmowa.... > )) --------------- Isadora? Baletki, powiewna kiecka na ramiaczkach, dlugi jedwabny szal, ewentualnie efektownie wkrecony w jakies kolo ze szprychami, ktore np. moze byc elementem stroju partnera ) Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Sylwester :-)) 16.12.04, 03:35 Oczywiście bal ) oczywiście na sto par ) Oczywiście przy orkiestrze ) I oczywiście jak zwykle... ja nie mam co na siebie wlożyć )) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: Sylwester :-)) 16.12.04, 07:50 Oczywiściw bal) Na jedną parę plus nastolatka plus pies) Oczywiście spacer o północy i oczywiście w tym samym od lat kożuszku) I oczywiście będzie wspaniale) Nie lubię większych imprez w sylwestra,ale w karnawale zawsze na jakąś wyskocze! Odpowiedz Link
lablafox Re: Sylwester :-)) 17.12.04, 22:44 Przyjezdża do nas przyjaciółka z Gdyni. Pewnie i wnuczki nam podrzucą. Odpowiedz Link
monia.i Re: Sylwester :-)) 17.12.04, 23:03 Ognisko w przydomowym ogrodzie u przyjaciół Same zalety Głośne śpiewy wskazane - byle grupowe (a nie każdy sobie i pod nosem)...Romantyzm i prostota w jednym - czyli niebo gwiaździste nad głowami i puchowy śniegu tren wokół (wariant optymistyczny - innym...cóż...nie będziemy sobie na razie głowy zawracali). Kiełbaski, bigos, wódeczka z zaspy lub grzaniec z termosu...Do domu nad ranem blisko - a jeśli chodzi o strój...cóż...chętniej zainwestuję w nowy, ładny golfik niż w elegancką kieckę bez pleców... Odpowiedz Link
robsonnnk Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 21:08 Poczekam może mnie ktoś zaprosi,tak najłatwiej,ale pewnie skończy sie tak samo jak w tamtym roku czyli o północy a własciwie tuż przed nią - Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 21:33 Ja spędzę chyba w domu. Czyli będę tu zagladał. Może coś zorganizujemy? Odpowiedz Link
antyproton Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 22:12 jaki dziwny byl ten 2004 , taki bedzie i sylwester ... ciepla plaza , ja i ... co bedzie to bedzie , 40 lat ma sie tylko raz w zyciu ... Odpowiedz Link