Dodaj do ulubionych

Sylwester :-))

13.12.04, 00:06
już za chwilę
jakie macie plany ?
ja jestem w "polu"
nie wiem co bym chciała
nie wiem co będę mogła bo kwestia dzieci w tym dniu jeszcze nie ustalona...
Obserwuj wątek
    • glodn_y Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:09
      Może być i pole.
      • ada296 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:14
        Głodny witam Cię
        czemu nie śpisz ?
        • glodn_y Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:19
          Marzę sobie.
          • ada296 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:20
            marzysz o Sylwestrze w polu ? smile)
            • glodn_y Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:23
              Nie gdzie,tylko z kim?
              -
              Dobranocka,śnij pięknie
              • ada296 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 00:26
                z kim zatem ?
    • jutka1 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 09:10
      Czesc Adzielcu smile)

Nie przejmuj sie, ja tez nie wiem jeszcze cogdziezkim.. smile

Moze w gorach w domku gorskim przyjaciol..
      Moze u przyjaciol w miescie..
      Moze cos jeszcze innego.

Zobaczymy - i tyle... smile))
      • nokata Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 16:22
        Po raz drugi bedziemy z moim szczesciem siedzieli w domku, a nie na wielkich balach. Nie bedziemy musieli (jak to czasami bywalo) ogladac buziek moczonych w bigosie, robic uprzejmych min do niekoniecznie pierwszej swiezosci kawalow, wachac niekoniecznie dobrze dobranych mieszanek perfum, itd. Bedziemy w kapciach [albo i bez]. Bedziemy w wygodnych ciuszkach [.....]. To jest pozytywna strona nasego sposobu zasylwestrzenia sie.
        Jest i negatywna: nie bedziemy ze znajomymi. Nie bedziemy mogli plotkowac siedzac wygodnie w fotelach, i robic kilku innych rzeczy ktore robi sie na przyjeciu w grupie dobrych znajomych.

A moze jeszcze gdzies potuptamy, albo wyjedziemy i bedziemy mogli i pozawracac glowe nogami, i postrzepic jezory i sprawdzic, czy szampan jest dobrze schlodzony, a 01 stycznia wytarzac sie bezstresowo w sniegu smile)))
        Troszke czasu zostalo, jak by nie patrzec 2,5 tygodnia.
        To jakby co, to zycze i Wam rozkosznej zabawy i szczypiacych w nos babelkow smile)
        • verbena1 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:15
          Prawdopodobnie przy komputerze. Kto sie przylacza?
          W Holandii nie ma hucznych balow, nie ma nawet normalnych domowych prywatek.
          Ludzie nie wiedza co to jest prawdziwy Sylwester!
          Jest za to potworna kanonada juz od samego rana. Mlodziez robi sobie zabawe
          wypelniajac wielkie banki na mleko jakim materialem wybuchowym. Huk jest
          potworny. O 12 w nocy jest nastepne szalenstwo, fajerwerki,wtedy wszyscy
          wylegaja na ulice z szampanem i jest okazja poznac swoich sasiadow na codzien
          ukrytych w domach.
          Nie mozna przespac Sylwestra mimo najszczerszych checi,zadne stopery nie pomoga.
          • felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:33
            Dyzuruje. Nie wspolczujcie, to z wyboru. Jest u nas taka niepisana umowa: w
            Wigilie dyzuruja mlodsi a "seniorzy" ciesza sie dziecmi i wnuczetami. W
            sylwestra modi baluja a "seniorzy" pracuja, co WCALE nie wyklucza milego
            towarzystwa (jestesmy bardzo zzyci), dobrej muzyczki w tle, a nawet jakiegos
            suplementu kulinarnego szefa kantyny. O polnocy - jak wszyscy, wlacznie z co
            szczesliwszymi "delikwentami" maja prawo do toastu.
            • wedrowiec2 Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:39
              Sylwestrowe dyżury zawsze były ciężkie. Podwójna obsada chirurgów często nie
              dawała rady pijanym, pokaleczonym watahom przewalającym się po szpitalnych
              pomieszczeniach. Jeszcze gorzej było, gdy dochodziła do tego "ostra"
              neurologia. O suplementach szefa kuchni nikt nawet nie marzyłsad
              • felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:52
                Tu sie pije troche inaczej, wiec watahy mniej liczne i aktywne. Za to dowyboru -
                do lokoru urazow eeki - otwieranie ostryg daje sie we znaki. Neurochirurgia,
                kardiologia, psychiatria i gineko- dyzuruja w osobnych "lokalach".
                • felinecaline Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:54
                  Bossszzzz! Jeszcze nie bylo toastu a ja jUZ TYLE litErowek nasadzilam.mialo byc
                  oczywiscie: do wyboru - do koloru urazow reki.
                  • omeri Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 20:56
                    Bilety na koncert melodie świata zakupione i czekają cierpliwie, potem już w
                    małym gronie.
                    • marialudwika Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:08
                      Raczej kameralnie,o ile huk,o ktorym pisze powyzej Verbena na to pozwoli.
                      ml
                      • tom_tam Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:38
                        Przez wiele kolejnych lat staralismy sie spedzac Sylwestra w Warszawie,
                        w gronie Znajomymych i nie na prywatkach tylko na "balu".
                        W tym roku (dzieki Opatrznosci!), p.malzonka napomyka cicho, ze moze znow do
                        Warszawy ale... posiedzimy z wnukami a dzieci niech sie pobawia (sic) smile)).
                        Ze ja czuje sie i wygladam staro i nie chce mnie sie - OK!, ale moja Polowica? -
                        hmmmmm.....
                        Zaczynam sie zastanawiac czy czeste uwagi kolegow ze mam zgrabna i "duzo
                        mlodsza" ode mnie zone nie byly wylacznie grzecznosciowym: bla-bla smile)
                      • nokata Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 21:41
                        a moze by przyklad z informatykow wziac???
                        www.joemonster.org/article.php?sid=4100&mode=thread&order=0&thold=0
                        • instant Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 22:54
                          Ty mnie nie strasz Nokata, bo ja wlasnie z informatykiem mam zamiar
                          sylwestrowac. Ciekawe, co oni maja w tych kubeczkach...
                          • lablafox Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 23:14
                            My jak co roku w domu , ale tym razem chyba sami.
                            Zobaczymy.
                            • mammaja Re: Sylwester :-)) 13.12.04, 23:29
                              My w ostatnich latach spedzlismy Sylwestra u przyjaciolki, ktorej wlasnie juz
                              nie ma sad
                              • dado11 Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 01:44
                                Bedzie. Extra. Opowiem pozniejsmile
                                Szukam natchnienia...Postac, charakterystyczna...kobieca, zwiewna, filmowa....
                                smile))
                                • jan.kran Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 14:36
                                  Ja bede pracowac , z duzym prawdopodobienstwem 14 godzin.
                                  Wigilia zreszta to samo.

Zeszloroczna Wigilie w DSS wspominam bardzo milo ( tez podwojna szychta... )
                                  Ciekawe jaki bedzie Sylwester.

Co do dyzurow lekarskich w Sylwestra to przezylam niejeden sad((
                                  Waz jest anestezjologiem latajacym helikopterem i jezdzacym karetka.
                                  Wiele opowiesci sylwestrowwych i swiatecznych uslyszalam sad(

Takie jest zycie klasy pracujacej smile))
                                  Kran.
                                  • felinecaline Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 17:39
                                    A moj Maz jest krawcem a ja nigdy nie uszylam zadnego np garnituru.Od 20 lat
                                    nie przyszylam nawet guzika.
                                  • ewapf Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 17:53
                                    jan.kran napisała:

> Ja bede pracowac , z duzym prawdopodobienstwem 14 godzin.
                                    > Wigilia zreszta to samo.
                                    >
                                    > Zeszloroczna Wigilie w DSS wspominam bardzo milo ( tez podwojna szychta... )
                                    > Ciekawe jaki bedzie Sylwester.
                                    >
                                    > Co do dyzurow lekarskich w Sylwestra to przezylam niejeden sad((
                                    > Waz jest anestezjologiem latajacym helikopterem i jezdzacym karetka.
                                    > Wiele opowiesci sylwestrowwych i swiatecznych uslyszalam sad(
                                    >
                                    > Takie jest zycie klasy pracujacej smile))
                                    > Kran.

To je zachowaj dla siebie, Kranie.
                                    Uwazaj,bo moze tez zwiotczyc.
                                • instant Re: Sylwester :-)) 15.12.04, 23:29
                                  dado11 napisała:
                                  > Szukam natchnienia...Postac, charakterystyczna...kobieca, zwiewna, filmowa....
                                  > smile))
                                  ---------------
                                  Isadora? Baletki, powiewna kiecka na ramiaczkach, dlugi jedwabny szal,
                                  ewentualnie efektownie wkrecony w jakies kolo ze szprychami, ktore np. moze byc
                                  elementem stroju partnera smile)

• wywrot53 Re: Sylwester :-)) 16.12.04, 03:35
      Oczywiście bal smile)
      oczywiście na sto par smile)
      Oczywiście przy orkiestrze smile)
      I oczywiście jak zwykle...
      ja nie mam co na siebie wlożyć wink))
      • rudakitka1 Re: Sylwester :-)) 16.12.04, 07:50
        Oczywiściw balsmile)
        Na jedną parę plus nastolatka plus piessmile)
        Oczywiście spacer o północy i oczywiście w tym samym od lat kożuszkusmile)
        I oczywiście będzie wspanialewink)
        Nie lubię większych imprez w sylwestra,ale w karnawale zawsze na jakąś wyskocze!
        • lablafox Re: Sylwester :-)) 17.12.04, 22:44
          Przyjezdża do nas przyjaciółka z Gdyni.
          Pewnie i wnuczki nam podrzucą.
    • monia.i Re: Sylwester :-)) 17.12.04, 23:03
      Ognisko w przydomowym ogrodzie u przyjaciół smile Same zalety smile Głośne śpiewy
      wskazane - byle grupowe (a nie każdy sobie i pod nosem)...Romantyzm i prostota
      w jednym - czyli niebo gwiaździste nad głowami i puchowy śniegu tren wokół
      (wariant optymistyczny - innym...cóż...nie będziemy sobie na razie głowy
      zawracali). Kiełbaski, bigos, wódeczka z zaspy lub grzaniec z termosu...Do domu
      nad ranem blisko - a jeśli chodzi o strój...cóż...chętniej zainwestuję w nowy,
      ładny golfik niż w elegancką kieckę bez pleców...smile
    • robsonnnk Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 21:08
      Poczekam może mnie ktoś zaprosi,tak najłatwiej,ale pewnie skończy sie tak samo
      jak w tamtym roku czyli o północy a własciwie tuż przed nią -
      • bodzio49 Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 21:33
        Ja spędzę chyba w domu. Czyli będę tu zagladał. Może coś zorganizujemy?
        • antyproton Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 22:12
          jaki dziwny byl ten 2004 , taki bedzie i sylwester ...
          ciepla plaza , ja i ...
          co bedzie to bedzie ,
          40 lat ma sie tylko raz w zyciu ...
          • mammaja Re: Sylwester :-)) 21.12.04, 23:05
            Ale 40+ ma sie conajmniej 9 razy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka