mammaja 24.01.05, 17:33 Osniezone i pelne romantycznej zimy dzisiejki zparaszaja! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 17:39 Na sasiednim Forum kolezanka ze Szwajcarii opisuje snieg , w DE snieg ,w Polsce snieg. A u mnie jakies sladowe resztki. Mnie nie przeszkadza , bo zimy nie znosze, ale cos sie pomieszalo w przyrodzie czy co? W koncu jestem Kran Polnocny)) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 17:45 Jeszcze i na Ciebie przyjdzie kolej, Kranie! A w sprawie Ikei mialaś racje! Panowie polegli (narazie) poniewaz w komplecie nie bylo dostatecznej ilosci srub! Musze jutro pojechac po nie! Ale bedzie ladnie i rustykalnie, jeszcze dokupie od kompletu stolik nocny,czyjak sie mowilo w Galicji "nachtkastlik" ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 17:53 Zycze Ci Mamajo pieknej sypialni)) Te meble z "Ikei " jak sie skreci to juz dzialaja. Jak chodzi o sruby to niezaleznie jaki mebel nabylismy czy ikea, wyrob polski czy niemiecki to zawsze bylo za malo albo za duzo srub)) W Oslo sniegu niewiele, ale wieczorem robi sie zimno i za tym idzie slisko( Musze sobie kupic... no i jestem w kropce nie wiem jak to sie po polsku nazywa. Kolce na buty? Chyba sie na Forum Norwegia zapytam)) Kran. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 17:54 U nas snieg byl,ale juz go nie ma.Szkoda,ze tak krotko! ml Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 18:05 U mnie zima, jak na kartkach świątecznych. Gałęzie jodeł przygięte do ziemi. Wstyd przyznać, ale jestem zmęczona marszem po śniegu do kolan - straciłam kondycję przez komputer? Fotografuję "na gwałt", ale to znacznie trudniejsze niż jesienią. Od jutra przez tydzień ma sypać! Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 19:27 Na pewno tak. W Krynicy i Wierchomli z pewnością są świetne warunki. Ja nie zdążyłam nauczyć się jeździć, ale słucham, co ludzie mówią. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 19:47 Poczekam,az sie skoncza ferie! to najwiekszy luksus nie posiadania juz dzieci w wieku szkolnym. Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 21:04 Oj, nie wiem, czy się doczekasz! Ferie trwają już tydzień, a podobno w sumie to jest 6 tygodni! Zresztą tłum jest chyba tylko w Zakopanem i to w czasie, gdy Warszawa ma ferie, bo tam jest najwięcej pieniędzy i 90% ludzi uznaje (w Polsce) tylko Zakopane. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 22:04 No, jak Slask ma ferie to i Szczyrku i w Korbielowie pelno.W Krynicy chyba zreszta tez.Na Wierchomle piekny wyciag,ale w ostatnim dodatku do Gazety Turystyka ceny wyciagow w roznych miejscach i juz zaczynam przeliczac czy nie tanszy tydzien we Wloszech, kiedy nie placi sie juz za skipass.A jednak trsy niporownywalne. Podobno na Laskowej nawet teraz jest wielki osrodek - krakowiacy moga sobie wyskakiwac na pare godzin pojezdzic Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki.Nr.103 24.01.05, 22:13 A jak ktoś nie jeździ na nartach (czy w miastach żyją tacy ludzie?!), to jednak wspaniale jest u mnie: od kilku lat, w zimie nigdy nie spotkałam w lesie człowieka (poza drwalami), a latem rzadko. A las i widoki piękne! Sosen mało, świerków prawie nie ma, tylko jodły i buki. Odpowiedz Link
jutka1 sniezny wtorek 25.01.05, 09:53 Na Dolnym Slasku wciaz pada snieg. Jest bialo i czysto, i pieknie... dziendobrybardzo )) Odpowiedz Link
lablafox Re: sniezny wtorek 25.01.05, 10:19 Witaj Jutko , w Poznaniu nie pada ,ale jeszcze jest biało. Odpowiedz Link
kanoka Re: sniezny wtorek 25.01.05, 10:58 Hej, śnieżnie i jasno ) I nie za zimno! Taka zima to może być - jak dla mnie) Odpowiedz Link
mammaja Re: sniezny wtorek 25.01.05, 13:28 Witam w sloneczne i sniezne poludnie Dzien bardzo wypelniony,napisze wieczorem,ale widoki na osniezone swierki i sosny piekne.I nie za zimno.Bardzo milo! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: sniezny wtorek 25.01.05, 15:23 Witam. Właśnie dopiero wróciłam do biura. W Warszawie nie widać zimy poza parkami, a ulicami się jeździ bez poślizgu. Śródmieście, Muranów, Żoliborz, Saska Kępa są bez śniegu tylko na trawnikach jest jeszcze biało. Odpowiedz Link
dado11 Re: sniezny wtorek 25.01.05, 15:38 Czesc, u nas bialo, temperatura ok. 0. Wlasnie wrocilysmy z mloda z Warszawy, mloda z prawkiem w kieszeni, prowadzila Troche musi jeszcze pocwiczyc, ale jest niezle Na krzakach dzikiej rozy w naszym ogrodzie tlumy ptaszkow, cale stado jemioluszek, dzwonce, kosy, a na sloninkach sikory i dzieciol Strasznie milo je poogladac, przez lornetke, niektore pieknie ubarwione A jak tam poszlo twojej corce, Mammaju?? Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: sniezny wtorek 25.01.05, 19:39 Przeczytaj w pozytywnym watku,DadoA swoja droga zdawanie o 18tej wieczor pzry sypiącym sniegu to chyba absurd,Na polu manewrowym nie bylo widac zadnych lini( Moze rzeczywiscie lepiej jechac do Siedlec Bylam w Ikei,dostalam brakujace srubki,moze wreszcie doczekam sfinalizownia montazu . Odpowiedz Link
no_no Re: sniezny wtorek 25.01.05, 20:12 A u mnie, jak chyba wszędzie - zima) Aktualnie słucham muzyczki, a zza pleców dochodzi mnie jakieś chrobotanie) To mój złośliwy jamnik - Gacuś, leży rozciągniety na kanapie, i najzwyczajniej w świecie, obgryza sobie paznokcie))))) Gacuś, daj głos...Spojrzał tylko groźnie, więc nie przeszkadzam mu... Pozdrawia my: hau, hau) Odpowiedz Link
marialudwika Re: sniezny wtorek 25.01.05, 20:20 Wszedzie wokol snieg a ja mam znow zielone trawniki i laki,jest tylko lod na kanalach i innych takich,idzie ostry mroz,z polnocy... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: sniezny wtorek - do Dado 25.01.05, 20:39 Czy wiesz (znasz) cos o chinskim centrum handlowym w Wolce Kosowskiej? Czy warto tam pojechac? Bo to Twoje strony.... Odpowiedz Link
dado11 Re: sniezny wtorek - do MM 25.01.05, 21:54 Wspolczuje mlodej, bo moja strasznie to przezywala, jakby chodzilo conajmniej o operacje na otwartym sercu... A w Siedlcach mozecie sprobowac. Chyba bedzie szybciej i mniej nerwowo. Jedyny problem to odwiedziny w wydz. komunikacji i tam przeniesienie dokumentow do Siedlec. No a potem przynajmniej dwie wycieczki (zapisanie i egzamin). Wolka Kossowska to wielgachny bazar udajacy elegancki sklep. Znajdziesz tam wszystko co produkuje przemysl lekki (ciuchy, buty, torby, bizuterie, posciel, i milion innych dupereli), ale tez np. przyprawy. Wszystko jest duzo tansze niz w sklepach, mozna znalezc calkiem przyzwoite jakosciowo wyroby, i mase bylejactwa. Jak masz wolny dzien, to chyba warto. Ostatnio jak tam bylam to do wyboru byly chyba trzy kompleksy, dwa chinsko-wietnamskie i jeden turecki. Wszystkie ogromne... Pozdr. D A moze przy okazji wpadniesz na herbate??? Odpowiedz Link
mammaja Re: sniezny wtorek - do MM 25.01.05, 22:25 Dzieki, Dado! Propozycja nadwyraz kusząca Ale pewno poczekam do wiosny!To juz niedlugo! Wtedy z rozkosza przyjade na herbate, nawet jezeli omine centrum chinskie ! Odpowiedz Link
ewapf Re: sniezny wtorek 25.01.05, 21:24 jutka1 napisała: > . Jest bialo i czysto, i pieknie... > > Każda barwa na Ziemi zaczyna się od bieli zim... Każde ciepło na Ziemi - poprzedzone chłodem... ) > Odpowiedz Link
ewapf Re: sniezny wtorek 25.01.05, 21:54 ewapf napisała: > jutka1 napisała: > > > . Jest bialo i czysto, i pieknie... > > > > > Każda barwa na Ziemi zaczyna się od bieli zim... > Każde ciepło na Ziemi - poprzedzone chłodem... > > ) > > > W znieruchomiałej godzinie smakuję wiec powoli....kolejne stadia "wytrwałej" przemiany kolorów... Odpowiedz Link
kanoka Re: sniezny wtorek 25.01.05, 22:41 W południe byłam z mężem i psicą na spacerze w Lesie Kabackim. Zima, śnieg,lekki wiaterek i trochę mrozu - nie za dużo. Potem obiad, a potem goście - brat z żoną - wieczorne Polaków rozmowy...właśnie wyszli... Jutro kolejny, piękny dzień) Do jutra.... Odpowiedz Link
mammaja Re: sniezny wtorek 26.01.05, 12:35 W taki dzien ogarnia mnie nostalgia za gorami.Slonce,w miescie pewnie sladu nie ma po sniegu,a tu sobie lezy.Mam pilna prace, wiec siedze przy kompie zagladajac coraz na forum,coraz na osniezone swierki za oknem.Lacze sie w myslach z uroczystosciami w katedrze. Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 12:57 Aaaa, zresztą, jakie to ma znaczenie...? A tak przy okazji. Czy zauważyliście, że w dniach tygodnia jest więcej dni rodzaju męskiego? Hmm, czy to coś oznacza...?) Uśmiech poproszę) Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 13:12 Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to wydaje mi się), że najprzyjemniejsze dni tygodnia są (tak, tak panowie - nie ma co tego ukrywać - całkiem żeńskie Ach, wy słodkie sobótki i niedziele) Myśląc o was, aż się rozmarzyłem))))))))))) Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 13:23 Uśmiech jest? Jest) Noooo!!! To muzyka gra) Miłego dnia. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 14:19 Dzien dobry, No_no Witaj zadumana Mm I wszystkim dziendobrybardzo Pada, pada, pada. Nadal pieknie jest. Sosny i swierki za oknem ciezkie od bialych poduch. W ramach muzyki: slucham od paru dni 4-plytowej antologii jazz'u nagranego dla wytworni Verve. Cudenka. pozdrawiam! Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:11 jutka1 napisała: > Dzien dobry, No_no ------ A co tak oficjalnie, U2Ś? ) Odkiedyk wróciłaś na łono, coś jakbyś spoważniała, czy jak? Melancholia cię napadła zaraz za Paryżem, cy cuś? Tyko bez okno sie gapisz, muzyka ci w głowie, jakieś dżezy słuchasz, a w myślach ci tyko loty w dalekie i opce kraje? Zejdź na ziemie, daj co masz najładniejszego i szczebiotaj, co tam panie we wsi słychać) Cmok i tu, i tam) Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:13 A teraz... chlip, chlip... gryze sie gryze... gryze... palce.... gryze... palce.... i mam juz rece jak Wenus z Milo ( Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:21 A było podglądać?)) No! Czego oczy nie widzą, to sercu nie żal) A tak, cały manikir i pedikir, diabli wzięli...nic to Ewuś, nie becz, dam ci na kosmetyczkę) Przecież wiesz, że internetowa miłość, to tak na niby, to tylko taka gra bajtów) Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:27 Ja tam nie wiem,. czy bajtow, czy pixeli...( Jutko, Kuzynko droga.. Ja Ci ostatnia koszule oddam.. i od Diora, i Mme Chanel.. Ale .. co TO, to NIE)!!!! Uderzam w rzewna i trzewna nute , sluchajac "Bridge over troubled water"... Kto mi teraz powie " I'll dry them all, I 'm on your side? ) No_no, KTO? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 17:35 Przepraszam, Szwagierko droga, ale z No_no jedynie bajty wymieniamy, zadnych pikseli nienienienienie, I'll draw the line here! (zadnych zdjec ani nic, nienienienie... ) (No_no nie obrazaj sie skarbie )))) Kumo, przeca my z no_no zupelnie nieszkodliwie, a do tego ostatnio nieregularnie!! ) hahahahahahahaha....... Siem usmialam!! )) Cmoki dla ciebie tysz, Kuzynko )))) Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 17:42 No_no, ja widze Ulubiona Kumo, ze do Ciebie MUSZE zadzwonic... Razu ktoregos wieczorowa pora poczynie, wykrecajac (Pani wybaczy: wystukujac paznokciami obleczonymi w lakier bezbarwny)... Tylko mnie na tych, za przeproszeniem, Hawajach nie zapomnij... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 20:32 Ewka to sie spiesz z tem dzwonieniem, bo jutro moj ostatni wieczor w PL )) cmokcmok Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 20:33 Jutro, Jutko, dobrze???? )) Czy moj , pardon, numer jest Ci, zacna Kobieto, znany? Zapisalas? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 20:43 znany i zapisany Kuzynko teza i antyteza... )))) Moja najlepsza psiapsiolka ze studiow, do ktorej nb jade do Waszyngtonu, byla oskarzana przez grono ped., ze mnie deprawuje.... ja bylam oskarzana przez inna czesc grona ped., ze ja odciagam od nauki i demoralizuje... hahahahahaaaa )))) druga rzecz, ze pierwsza czesc grona wyslala psiapsiolke na dziekanke, i do dzis twierdzimy, ze to byl spisek, zeby nas rozdzielic... i tak sie nie udalo, do dzis jestesmy najbesciejszymi (slow.zam.) przyjaciolkami Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) --- Kumo!! :-) 26.01.05, 20:51 A u nas.. hahaha, nie do wiary... Razem zdawalysmy tylko jeden egzamin, chyba z fizjologii. Powiedzialysmy sobie: nigdy wiecej)) Te "pojecia" teza i antyteza wziely z czasow , kiedy jeszcze studiowalam filozofie) Ale w pore zostalam wywalona, z powodu , cytuje: "braku postepow") Przynajmniej nauczylam sie gotowac) Nie dalo sie ciagnac dwoch "srok" za ogon... Odpowiedz Link
jutka1 Hawaje... ;-(( 26.01.05, 20:34 Z Hawajow zrezygnowalam - albo ceny za wysokie, albo daty nie te (kiedy ceny nizsze). Nic to ) Polaze sobie po Venice Beach, Malibu i San Diego, tysz piknie ))) Odpowiedz Link
ewapf Re: Hawaje... ;-(( 26.01.05, 20:37 Ooooo, to bedziesz obok mojej Przyjacioly ze studiow)) Zawsze mowiono o nas "Teza" i "Antyteza"... A mimo to lubimy sie do dzisiaj) . Odpowiedz Link
ewapf Re: Hawaje... ;-(( 26.01.05, 20:41 Kumo, a czy - wybacz zuchwalosc pytania - bedziesz moze w, nie przymierzajac, Waldorff Astoria?) Ja bym tak.. raz chciala... zatanczyc... Wiesz, ten zapach... I Astor Piazolla... Odpowiedz Link
jutka1 Waldorff... 26.01.05, 20:45 Z Waldorff laczy mnie jedynie Waldorff Salad ))) Zatrzymuje sie u przyjaciol, za wyjatkiem Nowego Jorku, gdzie w ramach holdu dla Cohena i Janis zatrzymuje sie w Chelsea Hotel ) (serio! BARDZO przepraszam dzisiejkowiczow za bezwiedny kidnapping watku!! Ale to wszystko wina No_no, jak zwykle.. ))))) Odpowiedz Link
ewapf Re: Waldorff... 26.01.05, 21:05 jutka1 napisała: > >! Ale to wszys > tko wina > No_no, jak zwykle.. ))))) > Nienienie! Nie pozwalam tak mowic!!!) (Instynkt pewien bezwolnie mi sie wlacza) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Waldorff... 26.01.05, 21:08 ewapf napisała: > (Instynkt pewien bezwolnie mi sie wlacza) ********** No_no chyba bezwolnych nie lubi, ale ty wiesz najlepiej, Szwagierko... )))) (juz go tak nie bron, bo mu woda sodowa uderzy... )) Odpowiedz Link
ewapf Re: Waldorff... 26.01.05, 21:12 jutka1 napisała: > ewapf napisała: > > > (Instynkt pewien bezwolnie mi sie wlacza) > ********** > > (juz go tak nie bron, bo mu woda sodowa uderzy... )) > Taka jest, moja Droga Kumo, zasada) Mądrym... nie uderza... Zauwazylas??? Znasz mnie, poza tym) Mezczyzn ..rozpieszczam.. Od siebie.. wymagam Odpowiedz Link
jutka1 Re: Waldorff... 26.01.05, 21:14 ewapf napisała: > Taka jest, moja Droga Kumo, zasada) Mądrym... nie uderza... > Zauwazylas??? > > Znasz mnie, poza tym) > Mezczyzn ..rozpieszczam.. Od siebie.. wymagam ********** Z zasada sie zgodze... w drugim temacie... no popatrz: ja na odwrot ))))) Odpowiedz Link
no_no Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:41 ewapf napisała: > Kto mi teraz powie " I'll dry them all, I 'm on your side? ) > > No_no, KTO? ------ Ja tam nie wiem, kto. Ja sie na angielskim nie wyznaje, praktycznie cuś tam po polsku umiem i conieco, po francuskiemu), w którem to zresztą jenzyku, jutka obiecuje mnie podszkolić. Ot, co. Teraz chyba już wiesz, skąd się cmokasy wzieny, co je z jutką ćwicze, na razie zaocznie) A swoją drogą, tak się zastanawiam, ile to facet musi jenzyków znać, żeby się z kobietą dogadać?) Odpowiedz Link
ewapf Re: Przepraszam, czy to środa?:) 26.01.05, 17:43 no_no napisał: > ewapf napisała: > > > > A swoją drogą, tak się zastanawiam, ile to facet musi jenzyków znać, > żeby się z kobietą dogadać?) > > Jeden, drogi No_no Jeden... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Przepraszam, czy to środa?:) No... :-)) 26.01.05, 17:31 no_no skarbie, nie spowaznialam, innych tez nie, jenooooo...... kurcze, stalego lacza nie mam ciagle i sie z doskoku hop hop modemem lacze ( bede miec staly net po powrocie z dalekich i opcych krajufff ) we wsi, panie-nono-dziejku, nic nie slychac ino psy ... szczekaja ))) a to bezten snieg panienonodziejku... ale slicznie jest )) Z ploteczek, wojt-starosta-cycus (pardon co ze wsi pochodzi ciagle na korupcyjna sprawe a raczej apelacje czeka, i wies sie razem z nim nerwuje. Poza tym juz naprawde nic nie slychac. Zegar babciny wlasnie wybil jedno pas. Cmoki no_no, tu, tam, owam, i moze jeszcze w nosek )))) U2Ś ))) (bardzo mnie sie podobuje!! Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki.Nr.103 - sroda, sroda... 26.01.05, 18:20 No tak, jeszcze jeden "zenski" dzien, oznaczajacy ni mniej ni wiecej, calkiem "meski" srodek (tygodnia. I jak to srodek, byl nijaki, wszystkiego po troszku... Poza ornitologia, ktora nam sie wprost rzucala przez okno, w nowych odslonach -> okno reaktywacja, za moment Pozdr. D Odpowiedz Link
jutka1 Czwartek - snieg... 27.01.05, 09:02 Pada ciagle, podobno ma tak caly dzien.. Niestety, musze sie ruszyc z domu - najchetniej bym nosa nie wysciubiala. dziendobrybardzo )) Odpowiedz Link
kanoka Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 10:00 Dzień dobry Wszystkim) Śnieżek prószy, wiaterek ledwo, ledwo wieje, można wyruszyć w miasto bez obaw) Do zobaczenia wieczorową porą. Odpowiedz Link
josarna Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 10:00 Wykopałam ok. 40m tuneli o głębokości 0,4-1,2m - to w ramach zrzucania 1 zbędnego kilograma. Sypie. Miłego dnia! Odpowiedz Link
mammaja Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 10:23 Sypie drobniutki i gesty.Chwilami niektore platki leca z dolu do gory a inne zupelnie poziomo.Niestety musze wyruszyc w miasto - a tak milo byloby siedziec i gapic sie na ten snieg.Tuneli naszczescie nie trzeba kopac,najwyzej przyjdzie odsniezac zjazd do garazu. Bardzo milego dnia! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 11:11 Nie sypie,ale jest.Napadal w nocy.. Milego dnia zycze. ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 12:29 W Poznaniu nie sypie , są resztki, ale wieje dość zimny północyn wiatr. Nie wychodzę z domu bo przeziębiona jestem. Odpowiedz Link
oqo Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 15:24 porażkowy dzień - w wypadku na A4 zginął klawiszowiec założyciel Dżemu Paweł Berger .serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,2514760.html Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Czwartek - snieg... 27.01.05, 15:47 Bardzo smutna wiadomość W Szczecinie ciągle pada śnieg, jest lekki mróz i niezbyt przyjemny wiatr. Łyk gorącej herbaty i wracam do pracy, ale przy własnym domowym biurku. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Czwartek - sniegu nie ma. 27.01.05, 17:41 Wedrowcze, jak chodzi o herbatke do zajrzyj do herbaciarni, wstawilam dzbanek:- ))) Na wszystkich polaciach snieg ,tylko nie u mnie... Pewnie spadnie w marcu(( Kran Polnocny. Odpowiedz Link
no_no Re: Czwartek - Kiedy byłem mały 27.01.05, 19:10 oqo napisał: > porażkowy dzień - w wypadku na A4 zginął klawiszowiec założyciel Dżemu Paweł > Berger .serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,2514760.html ------- Kiedy byłem mały chciałem dojść na koniec świata Kiedy byłem mały pytałem co to życie Teraz jestem duży i wiem że w życiu piękne są tylko chwile... Dlatego czasem warto żyć... Odpowiedz Link
ewapf Re: Czwartek - Kiedy byłem mały 27.01.05, 19:30 ... kiedy bylem maly, pytałem co to życie, co to życie Mamo, widzisz, życie to ja i ty, ten ptak, to drzewo i kwiat - odpowiadała mi Twardnieje mi łza.... Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 18:58 Obejrzalam relacje z obchodow rocznicy wyzwolenia obozu w Oswiecimiu... Poplakalam sie ze wzruszenia po niezaplanowanym wystapieniu wiezniarki z Izraela. Pomieszaly mi sie w gardle wszystkie emocje, wscieklosc, zal, wspolczucie; nie sposob sobie wyobrazic cierpienia tych ludzi, tracacych matki, ojcow, braci, dzieci... Do tego zlosc na bezczelnych komuchow, ze sprzedali mi krzywa historie; coz za obrzydliwa hipokryzja(( Przepraszam, ze tak emocjonalnie, pozdr. D Odpowiedz Link
tom_tam Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 19:47 Dado,- dobre choc, ze Ty, no... moze jeszcze kilka osob z "katolickiego" srodowiska. Przeciez to byli TYLKO Zydzi... Jezusa Chrystusa "zamordowali", "przesladowali zawsze" polski, katolicki Narod i do kosciola nie chodzili, a tam - takie piekne kazania ks.Jankowski i kolesie na ten temat prawia. I w Radyju rydzykowym nareszcie prawdy o tej stodole w Jedwabnem mozna sie dowiedziec jak ksiadz miejscowy, prawdziwy Polak, wlasna piersia zydom bronil, by sie tam nie zamykali i nie podpalali siebie, swoich matek i wlasnych dzieci Z tym Oswiecimiem to... tez za bardzo nie wiadomo! Oboz Zaglady to byl dla Polakow a tych kilka milionow Zydow (jezeli!) - to napewno przy "okazji"... Kto by ich zreszta liczyl. Krzyzy trza nastawiac i najlepiej jakis kosciol katolicki postawic. Matki Boskiej Oswiecimskiej - Krolowej Polski - najlepiej. Boze - wasz "katolicki" - miej faryzeuszy w opiece. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 20:13 Szanowny tom_tamie, moze nie jestes tego swiadom, ale nie wywodze sie z zadnej wersji polskiego katolicyzmu, ani zadnej innej religii, a juz poglady ks. Jankowskiego czy ks. Rydzyka, napawaja mnie gleboka odraza. Dzisiejsza uroczystosc bolesnie uswiadomila mi godna pogardy ludzka przyware, jaka jest pokora i pazernosc, glupota i bezmyslnosc, a takze strach o wlasna skore obleczony we wprost nieprawdopodobna sadystyczna gorliwosc... Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 21:14 TT - jak zwykle kazda okazje wykorzysta, zeby dolozyc Rydzykowi.Ja rozumiem te niechec do Ojca Dyrektora i podziela ja wielu moich znajomych - ale w obec Oswiecimia w ktorego cieniu w pewnym sensie sie wychowalam, bo zginal tam moj wuj i inne bliskie rodzinie osoby to juz bym chciala zostawic te uwagi na boku. Teraz trzeba nie pozwolic zapomniec - jak powiedziano na uroczystoscich. Bo potrzebna jest jakas wielka powaga w tym dniu.Nawet na naszym Uniwersytecie Trzeciego Wieku rozpoczelismy dzisiejsze zajecia od minuty milczenia w holdzie poleglym. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 21:31 Właśnie chciałam napisać ,iz cały dzień .....ale po przeczytaniu TT odechciało mi się. To wsstrętne ,że , a niech tam .Znikam Odpowiedz Link
tom_tam Mammaja, Dado i p. mgr.LX 29.01.05, 09:40 wypisalem sobie kilkadziesiat linkow, tylko polskojezycznych,- dowodzacych naszego, polskiego, jawnego i nieskrepowanego juz niczym antysemityzmu. Dziwne, ale zupelnie przypadkowo, zwiazane sa z pewna grupa srodowisk (w tym "naukowych") znajdujaca sie pod szczegolna opieka, zyczliwoscia i poparciem przewazajacej czesci Hierarchi pewnego Kosciola i jego bezkrytycznych wyznawcow. Podaruje jednak Tobie, bo Ty czy Dado nie nalezycie zapewne do typowej wiekszosci jego wyznawcow. Moj wpis i takiej tresci "pod" wzmianka Dado w zadnym przypadku nie byl do Niej kierowany a wylacznie moim, osobistym i emocjonalnym stosunkiem do okolo- rocznicowych obchodow i politycznych motywacji czesci ich uczestnikow. Zapewne, moim "nieszczesciem" jest iz mialem okazje w zyciu poznac osobiscie kilku autentycznych Zydow, utrzymywac z Nimi przyjacielsko-osobiste kontakty i miec mozliwosc konfrontacji Ich pogladow, historii ich rodzin i losow z opinia "o Nich" w katolicko-"narodowo" polskim srodowisku z ktorego sam sie wywodze. Pani magister Lablafox i jej, podobnie jak Ona specjalistom-"psychologom" z kregu Jej (foeumowych i osobistych) przyjaciol - jeszcze raz dziekuje za "trafna" (jak zawsze) ocene stanu mojej psyche. Wzmianka o tym fakcie przy najblizszej spowiedzi oslodzi Jej zapewne pokutne zdrowaski "zadane" do odmowienia przez udzielajacego absolucji Pasterza duchowego. pozdrawiam,- tom Odpowiedz Link
ewelina10 Dzisiaj ... 29.01.05, 09:58 Oj myślałam, że pomyliłam wątki. Czy to "dzisiajki" ? Witam wszystkich. Zdążyłam już obrócić do sklepu po świeże bułeczki... prawie świeże, bo wygląda to raczej na nocny wypiek Na dworzu mroźno, ale można wytrzymać. Podobnie jak wczoraj śnieżek pada leniwie i nieśmiało. Odpowiedz Link
tom_tam Re: Dzisiaj ...Ew. 29.01.05, 10:58 ponoc "zwieze" pieczywo jest niezdrowe - jak pamietam porady "magistrow"- zywieniowcow (z czasow PRL-u) ) W sobote, szczegolnie juz o tej porze piece piekarnicze pracuja na "pelny gaz" - bedzie okazja nabyc autentycznie swieze. Pracuje podczas dnia w tygodniu a piatkowe wieczory moim zdaniem, na niektore tematy nie powinienem wogole zajmowac stanowiska. Nie dla wszystkich akurat niedziela jest dniem "swietym" jak i nie wszyscy sa dumni z posiadanego tytulu magistra. Nie ma z czego pozdrawiam, - mam nadzieje iz nie odmrozilas uszu?. "Babcie" powinny zachowac sporo zdrowia! - szarpanina z wnukami (w przyszlosci) wymaga go jak najwiecej ) tom Odpowiedz Link
kamfora do TT 27.01.05, 22:10 Raz powiedziane w taki sposób - jest zabawne. Gdy po raz setny - rodzi się wątpliwość, czy autor naprawdę kpi, czy też są to jego prawdziwe poglądy ubrane w kpinę dla zmylenia. Coraz bardziej uważam, że to drugie. Odpowiedz Link
lablafox Re: do TT 28.01.05, 11:21 kamfora napisała: > Raz powiedziane w taki sposób - jest zabawne. > Gdy po raz setny - rodzi się wątpliwość, czy autor naprawdę kpi, > czy też są to jego prawdziwe poglądy ubrane w kpinę dla zmylenia. > > Coraz bardziej uważam, że to drugie. Czyli ,że i Ty zauważasz jakąś obsesyjność myślenia . Hmmmm to może ze mną nie jest tak źle. Odpowiedz Link
glodn_y Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 22:25 tom_tam napisał: > Dado,- > dobre choc, ze Ty, no... moze jeszcze kilka osob z "katolickiego" srodowiska. > Przeciez to byli TYLKO Zydzi... > Jezusa Chrystusa "zamordowali", "przesladowali zawsze" polski, katolicki Narod > i do kosciola nie chodzili, a tam - takie piekne kazania ks.Jankowski i kolesie > > na ten temat prawia. > I w Radyju rydzykowym nareszcie prawdy o tej stodole w Jedwabnem mozna sie > dowiedziec jak ksiadz miejscowy, prawdziwy Polak, wlasna piersia zydom bronil, > by sie tam nie zamykali i nie podpalali siebie, swoich matek i wlasnych dzieci: > ( > > Z tym Oswiecimiem to... tez za bardzo nie wiadomo! > Oboz Zaglady to byl dla Polakow a tych kilka milionow Zydow (jezeli!) - to > napewno przy "okazji"... > Kto by ich zreszta liczyl. > Krzyzy trza nastawiac i najlepiej jakis kosciol katolicki postawic. > Matki Boskiej Oswiecimskiej - Krolowej Polski - najlepiej. > > Boze - wasz "katolicki" - miej faryzeuszy w opiece. > CIEKAWE CO TEN POST MA WYRAŻAĆ? -pogardę dla żydów ? -pogardę dla polaków? -pogardę dla katolików? -pogardę dla forumowiczów 40+ + ps Nienawiśc do wszystkiego co żyje , w psychiatrii ma swoja nazwę ........ ps2 Jednak Jej_maz mial racje co do twojej psychiki(znaliście się w realu) - Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 11:19 glodn_y napisał: > > > CIEKAWE CO TEN POST MA WYRAŻAĆ? > -pogardę dla żydów ? > -pogardę dla polaków? > -pogardę dla katolików? > -pogardę dla forumowiczów 40+ + > ps > Nienawiśc do wszystkiego co żyje , w psychiatrii ma swoja nazwę ........ > ps2 > Jednak Jej_maz mial racje co do twojej psychiki(znaliście się w realu) > > - Dzięki głodny za ten post, bo zastanawiałam się nad tym czy jestem wyjątkiem, skrzywionym, który mimo dostrzegania dobrych cech TT widzi jednak zawsze , zawsze pogardę do nas forumowiczów 40+, jak równiez do Polaków ( z małymi , wybitnymi w pojęciu TT wyjątkami). Odpowiedz Link
sarana Re: Dzisiejki.Nr.103 27.01.05, 22:45 A mi sie śnilo dziś w nocy, że ratowałam z obozu mała dziewczynkę, a ona wciąż mi uciekała. A potem szukałam jej ojca i wszystkich spotkanych panów pytałam się , czy to ich dziecko... Wszyscy tę rocznicę przeżywamy. Czy zastanawialiście się, kto nam opowie o swoich przeżyciach za 10, 20 ... lat ? Odpowiedz Link
jutka1 piatek 28.01.05, 07:18 Bialo. W nocy padal snieg, teraz juz nie. Ided konczyc pakowanie i szykowac sie do wyjazdu. Wszystkim zycze milego dnia Odpowiedz Link
eeffa Re: piatek 28.01.05, 08:18 Jutko witaj i wszyscy inni... Ledwo się rozpakowałaś i już się znowu pakujesz ? Zaraz wyjeżdżam na basen. Troszkę sobie odpuściłam i zaczynam czuć się jak połamana. Potem kilka spraw po mieście i wracam do domku. Dzisiaj mi się chce trochę w ciepełku posiedzieć. Stęskniłam się za Wami, może uda się nadgonić czytanie z forum. Przyłączam się do życzeń Jutki ... miłego dnia... Odpowiedz Link
jutka1 Re: piatek 28.01.05, 08:20 Witaj, Ew. Jade na dlugi urlop )) Niedlugo odcinam kabel, pakuje makowke, i w droge. W week-end jakos sie z Paryzewa polacze J. Odpowiedz Link
lablafox Re: piatek 28.01.05, 11:24 Jutko - jedź , korzystaj z każdej chwili , pókiś jeszcze młoda i sprawna. Zyczę przyjemności . Dziś w Poznaniu lekki mrozik .Sikorki juz były na sniadanku , a ja nadal uwięziona w domu poprzez własną głupotę - niedzielny spacerek z gołą głową , bo tak lubię. Efekty - zdjęcia kałuż i przeziębienie. Odpowiedz Link
jutka1 AQQ :-))) 28.01.05, 14:14 jestem w drodze - wszystko ok ))) na Okeciu zimno i snieznie Odpowiedz Link
ewapf Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:21 jutka1 napisała: > > > na Okeciu zimno i snieznie > Zeby sie tylko dimansz a Orly z tego nie zrobilo) Kumo, powodzenia! Odpowiedz Link
lablafox Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:24 No właśnie , Ewo nie bądź proroczynią))). Leć , Jutencjo, leć , czystego nieba i łagodnego lądowania. Odpowiedz Link
ewapf Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:34 lablafox napisała: > No właśnie , Ewo nie bądź proroczynią))). > Kajam sie, kopię pod sobą dołek, posypuję piaskiem i poklepuję głowę łopatką) Przyrzekam Lablafox - wiecej nie bedę) Odpowiedz Link
jutka1 Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:42 Ponowne dzien dobry, Ew. i Lx. ) Doloze wszelkich staran, zeby doleciec w jednym kawalku, wlacznie z przyjaznieniem sie z zaloga Ewo, toz ja wiem, ze ty o sniegu, ja tak specjalnie na ekscesy skrecilam )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: AQQ :-))) 28.01.05, 15:36 ja tu panienonodziejku slipie w monitor, a tu nagle jakby makiem zasial... ;-( ide na samolot. odezwe sie moze jutro z Paryzewa ) ps. pada snieg... Odpowiedz Link
jutka1 Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:25 Szwagierko, wprawdzie mam zamiar spozyc lampke czerwonca do kanapki, ale nie wiecej, wiec nie powinnam lotnisk i dni tygodnia pomylic (eufemizm na urwany film do niedzieli ))) Odpowiedz Link
ewapf Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:31 jutka1 napisała: > Szwagierko, wprawdzie mam zamiar spozyc lampke czerwonca do kanapki, ale nie > wiecej, wiec nie powinnam lotnisk i dni tygodnia pomylic (eufemizm na urwany > film do niedzieli ))) > Kuzynko szanowna, toż ja o sniegu tylko myslalam) Lec na czerwoncu, my wiemy, ile nam wolno Odpowiedz Link
eeffa Re: AQQ :-))) 28.01.05, 14:27 Poprzedni post pół godziny mi "wisiał" przed wysłaniem, bo mi zawezwano .....Jutko trzymaj się i uważaj na te oblodzone samoloty. Odezwij się z Paryżewa. Odpowiedz Link
eeffa Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 14:25 Lbx trzymaj się cieplutko. Na grzańca może już za późno, ale ja zwyczajem ludowym zalecam "nieokrzesany" czosnek Właśnie wróciłam i cieszę się, że przynajmniej dzisiaj nie muszę już wychodzić. Mam jeszcze domową pracę, ale ona już nie jest straszna Za oknem w oddali widać oświetlone przez słonko młode brzózki. W powietrzu nieśmiało tańczą maleńkie płatki śniegu. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 15:46 Jutko, milego urlopu, i lec bezpiecznie i wroc na lono forumowe predko)) Lx, zdrowiej szybciutko, podobno dobrze jest nogi do goracej wody, a potem welniane skarpety i pod koldre) U nas platki sniegu spadaja tak leniwie, jakby im sie nie chcialo... Ale spadaja tak jednostajnie od jakis 2 godzin i od samego patrzenia spac sie chce. Temp. ok -3 st. Niebo powoli szarzeje, nadchodzi zmierzch... Pozdr. D Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 16:08 Jutko, wracaj z pierwsyzmi ptakami wiosennymi Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 16:43 No i mamy zime! W nocy ma byc -14.Co nie przeszkadza mlodym osobom wybierac sie karnalowe imprezki.Natomiast na propozycje,zebym o 21-szej wpadla "do psa" odpowiadam kategorycznie: nie! Psunia moze te klika godzin posiedziec sama,nic jej nie bedzie.Natomiast na mysl, ze o tej porze mam wyprowadzac samochod i jechac ja odwiedzac ogarnia mnie smiech pusty. Bez litosci i trwogi!A komp jednak wyladowal "u fachowcow". Cos więcej niz wirus chyba mu jest.A gwarancja,oczywiscie, skonczyla sie 10 dni temu Milego week -endu! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 16:57 A u nas z kolei wiosna albo raczej skrzyzowanie listopada z grudniem.Mgla,4 stopnie ciepla /czytaj zimno,jak cholera bo wilgoc!/. Ciekawa jestem,czy psiunia sama usiedzi ,Mm???? Masz niezla zaprawe do przyszlej roli babci!!! Pozdrawiajac ml Odpowiedz Link
ada296 Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 17:33 kto ma dobrze leci w świat kto ma lepiej - spędza pierwszy w tym roku weekend bez towarzystwa ten "lepiej" to ja sama samusieńka tylko dla siebie i tak aż do niedzieli uwielbiam Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 16:46 Ludzie, ale jest pięknie! Tylko, że nie da się fotografować tam, gdzie by się chciało, bo nie ma szans wydostać się ze śniegu, a pies się topi! A propos: co to jest luksus? Dobry aparat cyfrowy, bo mój ma mało pikseli a dzisiaj zaciął się i przestał pracować. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki.Nr.103 28.01.05, 18:20 Josarno - ja mam aparat z duża ilościa pixeli , bo mówiono ,że taki najlepszy , a prawdę powiedziawszy wolałabym z większym zoomem. Ado ,życzę by nikt Twojego spokoju w tych chwilach samotności nie zakłócił. Ciesz się nimi i korzystaj na maxsa.Bądź głucha na wszystkie dzwonki , a najlepiej je powyłączaj. Odpowiedz Link