Dodaj do ulubionych

TO JUZ JEST ZWYKLE CHAMSTWO!!

06.02.05, 17:25
Wlasnie sprobowalam wejsc do albumu, zeby wycofac z niego swoje fotki i
zlikwidowac czlonkostwo. Zastalam drzwi zamkniete. Pytam: jakim prawem nie
dano mi zabrac z niego zdjec, ktore sa moja wlasnoscia??? Jakim prawem ktos
przywlaszczyl sobie szate graficzna, ktorej jestem autorem??? Co daje mi
pewnosc, ze to, co zostawilam w Albumie, nawet jesli zniknelo, po odebraniu
mmi uprawnien nie zostalo w obecnej sytuacji przez kogos skopiowane i nie
bedzie uzyte do jakichs niecnych celow. Album tworzylismy na zasadzie
wzajemnego zaufania. W tej chwili zaufanie to zostalo mocno naduzyte, ze nie
wspomne juz o braku przestrzegania jakichkolwiek zasad wspolzycia. Odeszlam z
tego forum i mialam juz wiecej na nim nie pisac. Weszlam raz, zeby zalatwic z
Bodziem sprawe albumu. Sadzilam, ze potrafimy te sprawe zalatwic jak dorosli.
Okazalo sie, ze nie. I prosze mi tu nie wciskac kitu, ze to "aleternatywni"
nie potrafia sie rozejsc kulturalnie. Prosze zajrzec na tamto forum i
zobaczyc, jak moze ze soba rozmawiac grono lubiacych sie ludzi. A tu wciaz
nie przestaje wrzec, wciaz wam malo wszystkiego: "wladzy", ambicji,
zlosliwosci, miedlenia tego samego w kolko az do bolu i oskarzania tych,
ktorych juz tu nie ma, bo maja was w nosie. Prosze o wpuszczenie mnie na
chwile do albumu, zebym mogla stamtad wycofac swoje materialy, a nastepnie o
zabanowanie mnie na tym forum. Wyrzucam je z listy ulubionych i nie chce juz
tu ani czytac, ani pisac.
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: TO JUZ JEST ZWYKLE CHAMSTWO!! 06.02.05, 17:41
      Nawet nie przypuszczalam, ze sie z toba jeszcze kiedykolwiek zgodze. A zgadzam
      sie przynajmniej co do tytulu watku. Dzis po poludniu nadalam wszystkim
      dotychczasowym uzytkownikom Albumu status vice-admina. Ktos sobie to
      wykorzystal dla zrobienia glupiego, chamskiego zartu. Zagadka pozostaje tylko,
      dlaczego wybral sobie wlasnie Ciebie?
      • instant Re: TO JUZ JEST ZWYKLE CHAMSTWO!! 06.02.05, 17:53
        Dla mnie to zadna zagadka. Jesli jest tak jak mowisz, a nic mi nie wiadomo o
        nadaniu statusu vice admina wszystkim, bo nie moge tam wejsc, to prosze przyjac
        moja ponowna aplikacje (zaraz ja zloze), nadac mi ponownie status, jaki mialam,
        zebym mogla zlikwidowac stamtad swoje zdjecia i strone tytulowa. Po czym mozesz
        mi osobiscie, badz kolektywnie odebrac czloknostwo. Z tego co wiem, podobny
        numer wykonano w stosunku do Bodzia i Wedrowca. Dlaczego wybrano ich? Tez
        pozostaje dla mnie zagadka.
        • em_em Re: 06.02.05, 17:55
          a ja się w pierwszej chwili zmartwiłam że jestem zwykły member

teraz mam przynajmniej alibi ;P
          • bodzio49 Re: 06.02.05, 18:03
            I ja zostałem zabanowany. Dzięki feline za współpracę. Ja niebędę prosił o
            możliwość wejścia nawet na chwilę chociaż dałaś dowody, że nie można ci ufać
            ani na jotę. I nie dziwi mnie już, że ktoś wędruje za tobą po innych forach i
            robi reklamę. Stać ciebie na niezłe świństwa.
          • felinecaline Re: To, co napisalas 06.02.05, 18:06
            em-emko chyba zdejmuje ze mnie odium odpowiedzialnosci - zmieniajac funkcje ze
            szczegolna uwaga dopatrzylam, zeby wszyscy zostali "awansowani" zwlaszcza
            zalezalo mi na Tobie w kontekscie wkladu pracy w strone ca. W efekcie bylo
            zatwierdzonych 33 v-adminow. Komus bardzo chodzi o wykorzystanie sytuacji i
            sianie zametu.
            Instant - oczywiscie, klucz wysle.
            • em_em Re: 06.02.05, 18:14
              w kontekście tego siania, to naprawdę się cieszę z braku uprawnień

nie dajmy się zwariować

• em_em PS 06.02.05, 18:30
                ktoś z "zaufanych" (skoro tylko tacy otrzymywali kluczyki) nadużył zaufania
                pozostałych

wypowiedzi nawet tych skłóconych mówiły jasno o woli pozostawienia
                albumu "ponad podziałami" - poza tym wykasowany został Bodzio, a ze świecą
                szukać osoby mniej konfliktowej i akceptowanej powszechnie

nie mam zamiaru spekulować kto to mógł być, żeby się nie zatruwać atmosferą
                podejrzliwości wszystkiego i wszystkich wokół
                wolę sobie zostać ślepa, głucha, lekko nienormalna, ufna do granic głupoty tongue_out

i będę sobie pisać
                najwyżej sama sobie odpowiem
                • verbena1 Re: PS 06.02.05, 18:44
                  Przed chwila zajrzalam do albumu i co zobaczylam:
                  - na liscie figuruje 18 vice adminow (w tym ja)
                  - kazdy vice admin moze w kazdej chwili anulowac czlonkostwo dowolnej osoby
                  - na liscie oczekujacych sa 22 osoby w wiekszosci zupelnie nieznane
                  - kazdy z vice adminow moze wpuszczac nowe osoby bez porozumienia sie z
                  pozostalymi

Bodzio zostal usuniety z listy uczestnikow albumu co jest dla mnie zupelnie
                  niezrozumiale i oburzajace.
                  Sytuacja obecna nie podoba mi sie zupelnie, album przestaje byc prywatna
                  wlasnoscia forum 40+.
                  Jesli tak ma wygladac nasz album musze z przykroscia zrezygnowac z uczestnictwa
                  w nim.
                  Mam wrazenie ,ze ktos z premedytacja chce zniszczyc nasze forum i sklocic
                  uczestnikow.
                  Jedynym wyjsciem jest stworzenie albumu od nowa.
                  • mammaja Re: PS 06.02.05, 19:26
                    No coz - przykre, ze nie tylko nie udalo sie zachowac jednego forum, to
                    jeszcze nie mozemy w najprostszych sprawach dojsc do porozumienia. Jak na 40+
                    to poprostu zenujace. Ale tez nie mam watpliwosci, ze komus zalezy na
                    rozwalaniu tego co bylo. Tylko za nic nie moge tego pojac. Smutne.Album dawal
                    wiele radosci i integrowal. Mial byc dowodem wzjemnego zaufania.Moze za szybkie
                    tempo tych rozwodow? Bez prob pojednania - w szczegolny sposob dotyka to nas,
                    ktorzy nie chcieli ani rozlamow, ani rozrob.
                    • instant Re: PS 06.02.05, 20:00
                      Owszem, dostalam od Feline kluczyk do Albumu, tyle, ze moge tam wejsc tylko
                      jako member, co juz mnie nie upowaznia, do zabrania np. swojej winietki ze
                      strony glownej, a nawet do pisania (nie wiem, dlaczego, moze z przyczyn
                      technicznych, ale obawiam sie, ze album stal sie polotwarty, czyli taki, ktory
                      kazdy moze ogladac, ale do pisania trzeba zlozyc aplikacje). Ale to juz nie moj
                      problem. Winietke zostawiam wiec na pamiatke, podobnie jak fotki - temu, kto je
                      stamtad wykasowal. Bylo tam tez pare fotek Ady, ktore wrzucilam jej
                      grzecznosciowo ze swojego konta, gdy miala problemy techniczne. Niechaj wiec
                      trwaja te "gry i zabawy ludu polskiego". Do zobaczenia gdzies, kiedys i
                      wylacznie z tymi, ktorzy nie stracili jeszcze resztek zdrowego rozsadku.
                      Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego
                      -instant
                    • kamfora Re: PS 06.02.05, 20:05
                      Gdy zobaczyłam Album ok 16 w "nowej wersji" to mi to właśnie przyszło
                      do głowy: że ktoś nie wytrzyma i spróbuje się "zabawić" sad

Chciałabym się napisać: nie wierzę, żeby to zrobił ktoś z nas.

Ale napiszę: nie wierzę już nikomu. Nie chcę wierzyć.
                      • verbena1 Re: PS 06.02.05, 20:19
                        Zrobilam eksperyment, probowalam wejsc do Albumu z komputera mego meza pod
                        innym haslem.Na szczescie nie zostalam wpuszczona. Wynika z tego ze rozrabia
                        ktos ,kto byl juz wczesniej w albumie.

Pytanie do Bodzia.
                        Co stalo sie z Twoimi zdjeciami,sam usunales czy ktos cie w tym wyreczyl?
                        • marialudwika Re: PS 06.02.05, 20:24
                          I ja tak zrobilam! Z wynikiem identycznym!
                          ml
                          • felinecaline Re: PS 06.02.05, 20:41
                            Klodka w winiecie albumu potwierdza, ze jest on wciaz tajny. Caly czas zabawia
                            sie ktos z dotychczasowych uzytkownikow, teraz przywracajac poczawszy od
                            drugiej strony listy pierwotny statut wszystkim. Jaki jest tego cel poza glupia
                            zabawa? Sklocic nas jeszcze bardiej. W kogo glownie uderza? W jedyna osobe z
                            tego grona, ktora byla przeciwko wspoldysponowaniu albumem - czyli we mnie.
                            dziekuje, "przyjacielu".
                            • verbena1 Re: do Felinecaline 06.02.05, 20:50
                              Ty masz jeszcze wladze nad albumem mozesz wiec przywrocic pierwotny stan aby
                              nikt juz wiecej nie macil.
                              W jakim celu dalas mozliwosci wspoldzialania 18 osobom?
                              W ten sposob klotniom i podejrzeniom nie bedzie konca. Nie chce mi sie w to
                              bawic.
                              • felinecaline Re: do Felinecaline 06.02.05, 21:41
                                Stan pierwotny (z wyjatkiem Instant, ktora mimo 2 krotnego przeslania kluczyka
                                sie nie pojawila) zostal przywrocony. Zeby moc zwrocic Instant uprawnienia musi
                                ona wejsc do Albumu jako uczestnik, by ponownie pojawic sie na liscie. Wtedy
                                mozna bedzie zmienic funkcje. Wytlumacze Wam czemu Was dzis awansowalam:
                                sadzilam, ze jesli Albumù z Waszej woli byl dostepny WYLAcznie dla uczestnikow
                                forum 40+ to byly tam TYLKO osoby, ktore sami wpusciliscie (poza Jutka i
                                Morsa, ktore wpuscilam ja) i do ktorych mielismy zaufanie.
                                Ktos z tego zaufanego grona jednak sobie pozwolil "poigrac" - nie tylko
                                usuwajac trzy osoby (dlaczego akurat TE osoby?),ale i likwidujac "kolejke w
                                poczekalni" i liste wykluczonych. potem zaczal modyfikowac stanowiska
                                uczestnikow, degradujac poprzednio przeze mnie wawansowanych. Tyle, ze to
                                czynnosc dosc dluga i zmudna, wiec napewno nie dla kogos niecccccierpliwego i
                                na domiar zlego "na modemie".

A pytanie Glodnego calkiem do rzeczy.
                                • lablafox Re: do Felinecaline 06.02.05, 23:07
                                  Jestem nietechniczna , mało kumata i faktycznie przygłupawa jeśli chodzi o
                                  album .Weszłam do niego bez przeszkód,aż sie zdziwiłam.
                                  Czy mozesz mi wytłumaczyć jaki status ma teraz ten album , kto do niego może
                                  wejść .On jest nadal wspólny, czy teraz tylko nasz?
                                • jutka1 Re: do Felinecaline 06.02.05, 23:11
                                  ktokolwiek tak sie zabawial, i chyba nie musze pisac, ze to nie bylam ja,
                                  zachowal sie ... nie mam slow.

sad((((((
                                • instant Re: do Felinecaline 07.02.05, 00:30
                                  Feline, po otrzymaniu kluczyka weszlam do albumu. Ostatni post, jaki widzialam
                                  byl napisany przez ML, ze nie chce byc asystentem. Zostawilam tam nawet
                                  slowo "test", bo probowalam, czy da sie cos napisac. Drugi raz juz wejsc nie
                                  moglam po paru minutach, bo po raz kolejny MSN kazal mi skladac aplikacje.
                                  Pewnie ponownie ktos mnie wywalil. I juz nie bede wchodzic wiecej, nie mam po
                                  co. Dziekuje.
                                  • mammaja Re 07.02.05, 00:36
                                    Jak wszyscy sie kasuja to ja zostawiam jedno swoje zdjecie na pamiatke i
                                    mozecie nawet zrobic sobie plakat !
    • glodn_y Re: Pytanie do Instant? 06.02.05, 21:08
      Czy taki wątek o chamstwie załozyłas też na alternatywach?
      Przecież tam też są bywalcy albumu.
      I mam jakies takie wrażenie,że" ktosik " kto jest na tyle tchorzliwy ,i boi
      się pod swoim nickiem zalożyc "podrobe",jest też zdolny i innych (........)
      można wpisywać co kto myśli.
      Nie wspominając o tych ktorzy ,podbierają z "kasy" i najgłośniej krzyczą
      łapaj zlodzieja.
      ps
      Feline wielkie edzięki za wykopanie mnie z albumu już dawno temu.
      Problem mnie nie dotyczy,więc patrzę sobie z boczku.
      • felinecaline RDo Bodzia i nie tylko przemyslenia rudej kocicy 07.02.05, 16:15
        Bodziu! Twoje wczorajsze zabanowanie w "albumie" jest tylez mojego autorstwa
        co dzisiejsze
        "trollowanie " u alternatywnych. Jestem przekonana, ze autor krotochwili
        j est ten sam. Chcial zapewne ustawic forum alternatywne w roli "ofiary
        spisku", wykorzystal chwile mojej nieprzezornosci, zamacil w "Albumie" -
        wszyscy mieli myslec, ze to ja (a przynajmniej, OCZYWISCIE ktos stad, chcacy
        niecnie nasypac piasku w tryby nowej maszyny zwanej alternatywa)
        Potem, kiedy zorientowawszy sie, ze choc z trudem, ale zaczynam cos z jego
        poczynan rozumiec, o czym usilowalam Wam dac znac znowu zmienil taktyke i psoci
        na "alternatywach" - no bo przeciez tam tez, jak i w Albumie sa "sami swoi" i
        maja do siebie podobne zaufanie a wiec sila faktu podejrzenie znow padnie na
        nas.

Kto zas "biega za mna" po innych forach? Nie wiem, widac, jak czasem sie to
        zdarza niektorym, ktorzy uwazaja sie za dowcipnych przywiazano mi do ogona pare
        bardzo pustych puszek ale
        robiacych mnostwo halasu puszek.
        Natomiast wiem o 3 osobach, ktore moze nie "za mna" ale po mnie weszly na 0+ z
        innego forum gdzie dawniej pisalismy i czasem jeszcze wspolnie pisujemy. A ku
        mojemu wielkiemu zdumieniu znalazlam dzis w albumie zagubiona ...a moze
        specjalnie zostawiona wenecka karnawalowa zapewne maseczke jeszcze jednej.
        Zgube odeslalam. wink))
        • nitonisio Re: RDo Bodzia i nie tylko przemyslenia rudej koc 07.02.05, 16:26
          Oto post zamieszczony dziś na Alternatywnym i skierowany do Wędrowca:

Re: Pieprz i cynamon.
          nitonsio 07.02.2005 14:45 + odpowiedz

Słuchaj ślepy chudzielcu:
          nie zaczynaj znowu z pierdołami podobnymi jak na 40+.
          To ma być poważne forum!

Czy według Was nie świadczy on o tym, że osobnik ten jest znakomcie
          zorientowany na obu forach, jak i w Albumie?
          • em_em Re: 07.02.05, 16:55
            nitonisio napisał:

> Czy według Was nie świadczy on o tym, że osobnik ten jest znakomcie
            > zorientowany na obu forach, jak i w Albumie?

nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości - co nie zmienia faktu, że nie
            próbując nigdy do tej pory dedukować, dociekać, domniemywać - nie mam zielonego
            pojęcia kto to, a wystrzegałabym się jak ognia pochopnego rzucania oskarżeń

apeluję (jeśli można) o stoicki spokój i ZERO reakcji na zaczepki
            • marialudwika Re: 07.02.05, 16:57
              Uwazam podobnie!!!
              ml
              • verbena1 Re: Album 07.02.05, 17:23
                Byc moze jestem naiwna ale tez nie potrafie podejrzewac bywalcow Albumu o takie
                wredne zachwania.
                Wczoraj ,kiedy byly zawirowania w albumie spisalam intuicyjnie liste vice
                adminow zanim zniknela i poza 3 nieudzielajacymi sie nickami sami znajomi.
                Nie mam zdolnosci detektywa i nie probuje nawet dedukowac.
                Przyznaje od razu ,ze ja tez bylam na tej liscie.
                • felinecaline Re: Album 07.02.05, 17:59
                  Werbeno, ja tez wystrzegam sie wszczecia "polowania na czarownice". Tym
                  niemniej mam Wam do przekazania jeszcze jedno spostrzezenie: gdzies "znikl" mi
                  1 uczestnik .
                  Chronologicznie bylo to tak:
                  wczoraj w nieszczesliwym odruchu spowodowanym irytacja rozwojem dyskusji o
                  albumie "awansuje" wszystkich in gremio na vice-menagow.
                  Jakis czas potem Instant zauwaza, ze zostala zabanowana, o czym daje znac
                  zakladajac ten watek.
                  Po niej to samo przytrafia sie Bodziowi ) oraz Wedrowcowi..
                  Stan liczebny uczestnikow z 33 spada do 30. Jednoczesnie uczestnicy z drugiej
                  strony listy w moich oczach zostaja "degradowani" ze statusu vice-menago do
                  pierwotnego. Oczom swoim nie wierze.
                  Za Twoja rada zaczynam przywracac pierwotny status wszystkim. Moj "tajemniczy
                  pomocnik" przerywa swoje dzialanie.
                  Licznik uczestnikow nagle zamiast 30 wskazuje liczbe 29.
                  Dzis juz jest spowrotem 30, Instant weszla na liste.
                  Kim jest zguba??
                  Moze - powtazam MOZE to jest rozwiazanie zagadki??????,
                  A z innej beczki:Troll uzywa "polskiej czcionki"
                  Co zrobilaby ruda kocica chcac "potrollowac" na jakimkolwiek forum?
                  Zmienilaby czcionke i styl - choc CHOLERNIE trudno by jej bylo uniknac
                  swoich "alisci" i "azaliz" oraz wlasnie "" i ( ) i zamiast zwyklych "kobyl"
                  pisywalaby "stylem telegraficznym.
                  No i jeszcze pamietajmy - czas to pieniadz - troll albumowy nie ma czasu bawic
                  sie w mozolne przywracanie statusu wszystkim, bo modemowy licznik stuka...
                  A teraz mysle, ze pora zakonczyc ten "skandal w Clochemerle".
                  Zacznijmy - i alternatywnym tez SZCZERZE tego zycze nowa serie dyskusji -
                  o "wyrywaniu z posad bryly swiata" i o "du...ie Maryni" co kto kiedy woli.
                  A stara, ryza kocica wygladzi przed kominkiem nadpalone wasiki i wyczesze
                  przypalone futro.
                  Jak jej nikt nie kopnie w ...zadek to moze jeszcze nawet zamruczy wink))
                  • bodzio49 Re: Album 07.02.05, 20:52
                    Dosyć już tych pokrętnych tłumaczeń feline. Obrażasz inteligencje forumowiczów.
                    Ja nie mam żadnych wątpliwości choć też nie lubię posądzać bez dowodów. Od
                    dawna wkładałaś kij w szprychy. Podejmowałaś istotne decyzje sama. Nie
                    odpowiadałaś na pytania, na maile. A już ostatnii bezmyślne decyzje w albumie
                    dyskwalifikują ciebie w moich oczach ostatecznie. Życzę szczęścia.
                    • felinecaline Re: Album 07.02.05, 22:44
                      Zrzuc, Bodziu, prosze te toge obroncy inteligencji forumowiczow teraz, kiedy
                      Twoja wlasna zacmiewa poczucie urazonej dumy.
                      Powiedzialam i powtarzam: NIE JA cie usunelam z Albumu - niby dlaczego mialam
                      to robic? Dlatego, ze mialam inne od Twojego i pozostalych forumowiczow zdanie?
                      Nie pierwszy i nie ostatni zapewne raz. Mam do tego prawo, wyrazilam je ale nie
                      narzucalam go nikomu.
                      Co do odpowiadania na maile - istotnie, nie odpowiedzialam na jeden -
                      kurtuazyjne bla-bla-bla z Twojej strony w odpowiedzi na moj z wyjasnieniami w
                      sprawie "wpuszczenia" do albumu kogos, kogo nie bardzo koiajrzyliscie.
                      To byl jeden z 2 - slownie:dwu - zwei - two - deux - due - maili, ktore
                      kiedykolwiek od ciebie dostalam . Wczesniej nie dostalam NIGDY zadnej
                      korespondencji w sprawie albumu
                      Owszem, niekiedy "samowolnie" oproznialam "poczekalnie", kiedy kolejka
                      postulantow zaczynala dorownywac dlugoscia liscie uczestnikow. w ten sposob np
                      wpuscilam "Dziadzia Bodzia" nie majac watpliwosci, kto nim jest.
                      I to z mojej strony ostatnie slowo w tej sprawie. Ale nie na forum, mimo, ze
                      stara kocica jednak dostala kopniaka
                      • felinecaline Epilog- rekolekcje i "mea culpa". 08.02.05, 18:10
                        Zeby wreszcie zakonczyc sprawe Albumu. Bardzo Was przepraszam za cale
                        zamieszanie.
                        Zgodnie z ostatnim wpisem Instant w jego "Nowosciach" usuwam ja z listy
                        uczestnikow.
                        Jesli Bodzio nie obrazil sie "na smierc" chetnie odesle kluczyk i oddam funkcje
                        (jeszcze raz zapewniam, ze nie ja mu ja odebralam - zechce to uwierzy, nie
                        zechce - to trudno).
                        Poza tym album nadal dostepny jest na dotychczasowych zasadach, tzn tylko dla
                        juz posiadajacych kluczyki, obojetne czy z macierzystych 40+ czy
                        z "Alternatywy".jesli jest ktokolwiek chetny do menagowania - prosze bardzo, od
                        zaraz.
                        • bodzio49 Re: Epilog- 08.02.05, 19:25
                          Też uważam, że należy już zakończyć ten mało sympatyczny wątek.
                          Bodzio nie obraził się. Bodzio stracił do Ciebie feline zaufanie. I nie za to,
                          że ktoś go wylogował z albumu. Głównie za brak współpracy i jednoosobowe
                          decyzje. Nie tylko ja zrozumiałem, że decyzje o nowych członkach podejmujemy
                          wspólnie. A ostatnie działania dopełniły miarki. Mleko już się rozlało.
                          Alternatywni mają swój album i ja założyłem już dla nas nowy. Nie chcę się
                          jednak śpieszyć bo sytuacja jest dosyć skomplikowana. Zresztą masz swój album
                          na zapiecku ( skąd wylogowałem się sam) więc możesz się nim bawić. Pozdrawiam i
                          życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka