Dodaj do ulubionych

Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla panow

08.07.05, 20:17
Brakuje mi tu kacika gdzie by sobie mozna bylo pogadac jak facet z facetem.
Z kuflem piwa , kieliszkiem czegos mocnego i cygarem w zebach.
O wszystkim , o zyciu , sporcie , polityce , samochodach , biznesie ,
dziewczynach.
Tak jak sie normalnie rozmawia ze znajomymi facetami w barze.

Zauwazyliscie jak zmieniamy od razu postawe , temat , slownictwo jak tylko
wcisnie sie miedzy nami jakas kobieta ?
Nie ma co ukrywac , jestesmy inna generacja niz dzisiejsze dwudziestolatki ,
oni przy dziewczynach zachowuja sie tak samo jak bez.

No to do sedna ...
Nie wiedzialem jak nazwac klub :
klub prawdziwego mezczyzny - za pretensjonalnie ,
klub seniora - tknie emerytura ,
klub testosteronu - hehehe , coraz go mniej , panowie , coraz mniej .

Tak wiec niech bedzie normalnego , takiego jakimi byli nasi dziadkowie i
ojcowie , przed era emancypacji kobiet .

Z kobietami mamy przegrane . W czasach ktore ida , one beda gora .
Sa bardziej opanowane , wygadane , sumienne , obowiazkowe , pracowite .
Nie mamy szans z naszymi wadami , tak milymi i cenionymi przez nas .
Pewnie , wybitne jednostki , jeszcze dlugo ich wiekszosc bedzie rodzaju
meskiego , ale przecietny obywatel , ktory bedzie sie pial na wyzsze szczeble
w spoleczenstwie to bedzie kobieta .

To tyle na wstep , zapraszam i zapodaje pierwszy watek ....

Obserwuj wątek
    • antyproton Siatkowka. 08.07.05, 20:24
      Polska - Kuba 3:2

w finalach ligi swiatowej .

Bardzo dobry mecz Polakow. Mamy naprawde dobry zespol .
      Co ciekawe , argentynski trener Lozano porozumiewa sie z polakami po ...wlosku ,
      bo duzo zawodnikow gra we wloskiej lidze.
      Ubawilem sie jak podczas jednej przerwy na czas komentator wloskiej telewizji
      staral sie dociec co to znaczy jedyne zdanie wypowiedziane po polsku przez
      Lozano " kur... m.c" . Doszli do wniosku ze musi to byc cos zwiazanego z
      religia np. O Jezu , bo czesto slyszeli to u polskich graczy a wiadomo ze
      polacy to bardzo religijny narod. smile)

Tak trzymac , jutro drugi mecz , prawdopodobnie z serbia .
      Marzy mi sie final z Brazylia .....

• skrzydlate Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 22:09

uwaga, ja podgladam po cichutku wink ale ja nie jestem górą, ja taka cichutka
      myszka, piwko Wam podam, co? zimne! wink)))
      • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 22:19
        skrzydlate ,
        pifko dobre .
        Moze cos zatanczycie na scence w rogu ?
        Jakiegos kankana ? wink

Jutro gramy z Serbia .
        • skrzydlate Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 09.07.05, 15:17
          niestety, ja cichutka myszka, mogę nożkę na nożkę JEDYNIE założyć smile)
    • jutka1 DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 22:25
      Drogi Neutrino smile))

Wpisuje sie tu poniewaz, jak wiesc gminna (i powiatowa) niesie po internecie,
      tak naprawde jestem starszym panem stukajacym z biblioteki publicznej w Klodzku. Albo
      w Bardzie Slaskim. Mam owlosione lydki i sandaly Dr. Scholl'a, zone megiere
      i musze sie chronic w bibliotece.
      Postac Jutki sobie wymyslilem w wolnych chwilach miedzy forum Aktualnosci,
      forum Kobieta, i forum Wino. Szczegolnie to ostatnie pozwolilo mi na rozluznienie
      umyslu i stworzenie kogos tak durnowatego jak ten Jutek.

Lubie pilke nozna i reczna, i inne dyscypliny cielesne szcz. zapasy. Ale nie
      w blocie bo jestem pedant i czyscioch.

A Luiza to moj brat, wyglada podobnie, tyle ze klika z biblioteki publicznej
      w Wellmington.

Z meskim usciskiem reki i walnieciem w plery!!

wink))))))))))))))
      • mantra1 Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 22:38
        A ja mam na imie Krzysio i mam 15 lat i tesz kiedys bende durzy, wiec jusz teraz
        sie zapisóje do klubu menszczyzn. Poprosze o letygimacje. A jakbyście mieli
        jakies fajne curki, albo kolerzanki, to napiszcie do mnie, tylko tak, zeby
        zona...yyyy...znaczy mamusia nie otwożyla listu.

Kurna Olek, kto mi podpier... ostanie piwo? Pewnie znowu ten gowniarz. Ide
        nalomotac zone, ze dzieciaka nie umiala wychowac, stara rura...

smile)
      • antyproton Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 22:40
        smile)))))))

Hehehe , a twoje zdjecia w albumie to pewnie twoja mlodsza siostra lub
        opiekunka .
        Jak widzisz nad wejsciem wisi napis : klub NORMALNYCH mezczyzn , tzn .
        nie takich co siedza w bibliotece i kobiety udaja wink

P.S.
        Na owlosienie najlepszy jest Fadiamone .

smile)))

• jutka1 Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 22:55
          Zdjecia w albumie to Florence Nightingale smile))
          Moje lydki i klata wskazuja na wysoki poziom testosteronu, wiec prosze mnie
          nie dyskryminowac, prego smile

ps. Porady w temacie "jak traktowac kobiete" moge dawac..... za darmo.... no, prawie....
          wink))
          • mantra1 Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 23:03
            jutka1 napisała:
            >
            > ps. Porady w temacie "jak traktowac kobiete" moge dawac..... za darmo.... no, p
            > rawie....
            Te, koles, to ja bylbym zainteresowany. Bo z tymi malolatkami na czatach to sam
            wisz jak jest - ni to z wlosem, ni pod wlos...w morde
            • jutka1 Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 23:14
              Ani z, ani pod, mlody czlowieku!!!
              Trza sie skupic na jednym miejscu, a nie tak latac od Annasza do Kajfasza!

Ech ta mlodziez.....
              wink))))
          • antyproton Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 23:04
            Za porady dziekujemy , nie nada .
            Teorie mamy opanowana na szostke z plusem.
            Z praktyki oblalismy .

smile)
            • jutka1 Re: DEMENTI i spowiedz :-)) 08.07.05, 23:08
              Neutrino, caro mio!!!
              Toz ja porady o praktyce chce dawac, nie o zadnych tfuj teoriach!

To co? Robimy geszeft?
              smile))
    • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 22:45
      Chyba trzeba bedzie zrobic wstep tylko z zaproszeniem i tylko dla czlonkow
      (nomen omen) wink

Jeszcze zaden facet sie nie pojawil (oprocz mnie) , a juz trzy ciekawskie
      zenskie nosy sie pojawily.
      Oj korci te baby , korci ....

wink)))
      • witekjs Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 23:02
        Pojawię się, chociaż siedzę w swojej bibliotece i właśnie otworzyłem zimne piwo.
        Mało nas tutaj i głównie serwuje się herbatkę.
        Mam tylko nadzieję, że nie obsiądą klubu feministki, typu pewnej Pani Kingi.
        Ciekawe jak tu będzie?

Witek
        • jutka1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 23:09
          Witku, pozwolisz, ze sie z Toba stukne lampka czerwonca?
          Dawno Cie nie widzialam. Ciesze sie, i mam nadzieje, ze wszystko ok u Ciebie.

J. smile
        • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 23:13
          witekjs napisał:

Ciekawe jak tu będzie?

Hm, to zalezy , czy nam dadza spokojnie delektowac sie "naszymi" tematami.
          Czlowiek zaczal pokornie , z pochylona glowa , chcial przycupnac w ciemnym
          barze , w kaciku .
          One maja tygodniki dla kobiet , seriale , fora , czaty , kolezanki , spotkania .
          Czy my sie czepiamy jak one sobie gadaja w babskim gronie ?

I to ma byc obywatelska wolnosc , ja sie pytam ?

smile)))

• mantra1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 23:16
            No juz dobra, dobra ide sobie stad i zabieram Krzysia & Co. smile)
            Ale podgladac i tak bede tongue_out
            Donne dududu...in cerca di guai...
          • jutka1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 08.07.05, 23:32
            Pozdrowienia dobranocne od starszego pana z Klodzka...

I zostawiam Was juz w meskim gronie, bo od kiedy za namowa Anty zlikwidowalem
            owlosienie na lydkach, tak jakos dziwnie sie poczulem....

Spijcie dobrze smile
    • glodn_y Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 08.07.05, 23:10
      on
      zapisuje sie do tego klubusmile))
      • jutka1 Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 08.07.05, 23:13
        Glodny smile))
        To ja, starszy pan z klodzka, co sobie durnowatego Jutka wymyslil smile))

ps. Anty mi radzi, ze owlosione lydki sa passe, ale jak ja bede w bibliotece wygladac
        bez wlosow na lydkach?????*
        • bodzio49 Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 09.07.05, 00:10
          I ja podpisuję klubową listę. Dopiero wróciłem do domciu. Wyskoczyłem na kilka
          partyjek szachów z kuzynem. To też raczej jedna z męskich rzeczy. Krągłe pewnie
          nie będą w tym zajęciu przeszkadzać jakby ktoś chciał. Bo w pogaduchach to
          czarno widzę. Krągłe to strasznie ciekawskie stforzenia.
          • bodzio49 Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 09.07.05, 00:28
            Jutro ostatni dzień wolności. Żonka pojechała w góry do Kościeliska a mnie źli
            ludzie nie dali urlopu i zostałem z synem. Ale dobrze to nam zrobiło. Pobylismy
            troche sami, odpoczeliśmy od tych codziennych pouczeń, drobiazgowości. Było
            nieźle choć niełatwo by było tak na dłuższy czas. Pralka już pełna. Ale poza
            tym dajemy sobie świetnie radę. Nawet młody znacznie więcej pomaga niż zwykle.
            • oqo Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 09.07.05, 01:06
              mam dziwne wrażenie iż ten klub będzie najbardziej obleganą twierdzą , ale do
              zdobycia ....smile
            • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 09.07.05, 11:11
              bodzio , tym samym udowodniliscie , ze mozna przezyc pare dni bez zrobienia
              zadnego prania i bez zawalenia calego domu brudnymi rzeczami.
              Kobiety tego nie potrafia. One maja juz w genach , ze przynajmniej jedno
              dziennie trzeba zrobic , a jak dwa to jeszcze lepiej.
              Od dawna podejrzewam , ze w ramach nalogu wrzucaja do kubla czyste zeczy po
              to tylko , zeby pralka byla pelna .

smile)))
              • jutka1 Re: Klub normalnego mezczyzny - czy "baby" jeden 09.07.05, 11:58
                Neutrino smile))))
                Jeszcze jeden dowod na to, ze nie jestem kobieta, ale starszym panem z Klodzka!

I w szachy grywam, to do Bodzia smile)))
    • skrzydlate !!!! 09.07.05, 15:23
      przeczytalam komentarze, jesteście odjazdowo męscy, usteczka rozchylam w niemym
      podziwie, pokornieję i ręcę mi dugocza znieśmiałości, moze jeszcze piwka,
      dzisiaj mecz wieczorkiem, może goloneczkę, albo co?
      • jutka1 Re: !!!! 09.07.05, 16:53
        Hej, Skrzydelko-czy-Nozko wink)))
        Sadzac po odzewie, chyba we dwie sobie zaordynujemy te goloneczkie z pyfkiem (ort.zam. wink
        Ooooo, zapomnialam, ze jestem starszym panem z biblioteki publicznej w Klodzku wink
    • antyproton Siatkowka 2 09.07.05, 19:16
      Spoko , nie ma odzywu bo normalny mezczyzna w sobote po poludniu ma duuuzo
      bardzo waznych spraw na glowie odkladanych przez caly tydzien , a nie tak jak
      wy kawka , gazetka i fuma , fuma . wink))

O 20.00 gramy z Serbia.
      Mamy szanse , jak nigdy od prawie 30 lat zagrac w waznym finale .
      Ale musimy zagrac jak z nut , poprawnosc nie wystarczy .
      No i te zagrywki.... musza ryzykowac i rabac. Brazylijczycy praktycznie atakuja
      z zagrywki jak spod siatki .
      Bo z tymi balonikami to udalo sie z mlodziutka Kuba , na Serbie moze nie
      wystarczyc.
      • skrzydlate Re: Siatkowka 2 09.07.05, 20:41
        meczyk jest cacy... aż zapomniałam o golonce, wystarczy pyfko wink
        • antyproton Re: Siatkowka 2 09.07.05, 21:05
          2:0 .

Cicho i sza coby nie zapeszyc .
          • skrzydlate Re: Siatkowka 2 09.07.05, 21:09
            nio smile))
            • antyproton Re: Siatkowka 2 09.07.05, 22:29
              No i zapeszylim sad(

Zal mi chlopakow , zasluzyli sobie na ten final.
              Ech , biednemu zawsze wiatr pod gorke wieje .

Skrzydlate , daj to pifko i jakas smutna piesn zaintonuj ...

• skynews Re: Siatkowka 2 09.07.05, 22:49

Nie ogladalem meczu, zacytuje wiec GW - sport:
                "Po dwóch wygranych setach polscy siatkarze prowadzili w trzecim 21:16.
                Przegrali tę partię, choć wydawałoby się, że takie rzeczy w siatkówce nie mogą
                się zdarzyć. Przegrali wygrany mecz i jutro zagrają tylko o 3. miejsce zamiast w
                wielkim finale z Brazylią."

To co juz kiedys pislem o polskich sportowcach:
                brak im mentalnosci zwyciezcow...
              • bodzio49 Klub normalnego mezczyzny 09.07.05, 22:57
                Następnym razem pójdzie im lepiej. Za goloneczkę dziękuję. Wystarczy pifko.
                Postanowiłem zrzucić parę kilo. Tak bez powodu. Żeby się przekonać czy
                potrafię. Już jestem 2 kg poniżej swojej normy z ostatnich lat. Jeszcze trochę
                chciałbym. Kiedyś znałem dziewczynę, która rozkładała mnie w szachy niestety
                (dla niej) miała słabą głowę do alkoholu i po kilku pifkach ja ją rozkładałem.
                • bodzio49 Re: Klub normalnego mezczyzny 09.07.05, 23:07
                  Takie przegrane mecze nie wiadomo dlaczego zdarzają się czasem. W finale
                  Wimbledonu była podobna sprawa. Davenport prowadziła już bardzo wysoko i nagle
                  nie wiadomo dlaczego przestało jej wychodzić i gładko przegrała w Venus
                  Wiliams. Może dlatego, że ja zacząłem kibicować za tą czekoladką smile
                  • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny 10.07.05, 11:03
                    Tez uwazam , ze nie nalezy dramatyzowac i rozdzierac szat.
                    Mamy dobra , mloda druzyne.
                    Nie wyszlo teraz , wyjdzie nastepnym razem.
                    Przeciez gdyby sie nie zakwalfikowali do final four to nikt by nie mial do nich
                    wiekszych pretensji.

Ech , w ramach odprezenia ide sobie pograc w beacha na plazy przy basenie.Mamy
                    siatke na ok. 1.80 m i takie "sciecia" odchodza ze nawet Swiderski by sie nie
                    powstydzil. smile))
                    • skrzydlate Re: Klub normalnego mezczyzny 10.07.05, 12:26
                      a ja uwazam, ze i tak dobrze jest i juz smile

Bodzio, żałuj, goloneczka chudziutka i soczysta, a autorytety udowodnily, ze nie
                      tyje sie od tłuszczu, a od węglowodanow i znowu kochanego ciałka nie moze byc
                      mniej, bo to nie dobrze wink
                      • jan.kran Re: Klub normalnego mezczyzny 13.07.05, 09:21
                        O jaki fajny Klub!

Przyniosłem krzynkę piwa i pizzę.
                        Połowę w zatłuszzcznym kartonie Wam zostawiam.

Naprawdę widzę że macie ciężko w życiu z tymi kobietami. No ale jak sobie
                        pościelesz...

Ja jestem singel i sobie chwalę. Nikt mi nie jazgocze za uszami że nie ma co na
                        siebie włożyć i że Mamusia ma jutro urodziny i na piątą jesteśmy zaproszeni.
                        O piątej jest mecz Pernambuco - Luxemburg ale czy to ma znaczenie...

Jak mam wolne to chodzę do południa w slipach i mam włączone Eurosport a komp
                        jest tylko moj.
                        Pranie załatwia ta rozwódka z naprzeciwka i inne potrzeby też.

Żyć nie umierać.

Ale na takie życie trzeba sobie zapracować.
                        Jak sobie pomyślę że 20 lat z tą zołzą Jadźką wytrzymałem... Brrrr !

Dobrze że się koło niej zakręcił ten hydraulik. Teraz on ma skaranie boskie .
                        Jan.
                        • skynews Re: Klub normalnego mezczyzny 13.07.05, 12:34

Które z zachowań jest najbardziej obciachowe?

- noszenie grubego, złotego łańcucha
                          - zostawianie metek na rękawach marynarki
                          - rozmawianie w kinie lub teatrze przez komórkę
                          - ruszanie z piskiem opon na światłach
                          - noszenie białych skarpetek do ciemnego garnituru
                          - zdejmowanie tłumika w samochodzie
                          - siorbanie i mlaskanie podczas posiłków

Men's Health
                          • lablafox Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kobietę 13.07.05, 12:45
                            Dla mnie siorbanie , siorbanie , siorbanie i sposób posługiwania się sztućcami
                            i łokieć na stole z sylwetką półleżącą nad talerzem, potem skarpetki, potem
                            łancuch , reszta do juz tylko drobnostki
                            • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 13:46
                              Trudno ukrywac , ze te atrybuty naleza do naszej plci.
                              Ciekawe , kto jest bardziej naturalny i normalny ?
                              Oni , ktorzy robia te rzeczy bez skrepowania , czy my , ktorzy narzucamy sobie
                              pewne normy w towarzystwie ?

Mowi sie ,ze prawdziwym mezczyzna z klasa trzeba sie urodzic .Taki zachowuje
                              sie w ten sam sposob bedac sam jak w towarzystwie pieknej damy.
                              Ale ostatnio mamy problemy z przyrostem naturalnym wink

Pare lat temu spotkalem u mojego klienta we wloszech delegacje niemieckich
                              managerow z BMW . Kilku z nich mialo granatowe , dwurzedowe garnitury ze
                              zlotymi guzikami w stylu ks.karola a do tego sandaly z kolorowymi skarpetkami.
                              Byl lipiec i straszny upal.

• mammaja Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 14:16
                                Zapamietalam z wczesnej mlodosci pewnego charakterystycznego faceta, ktory na
                                tle ogolnie "zuniformizowanych" krakowian rzucal sie w oczy ekscentrycznym
                                bialym trenczem (jeszcze moj tata uzywal nazwy: prochowiec)i sandalami na bose
                                nogi! Tak sie nie chodzilo! Juz jako "calkiem dorosla" czytajac wspomnienie o
                                Antonim Kepinskim, ktorego ksiazki wiele pomogly mi z zyciu, przypomnialam sobie
                                te postac.To byl on! Nigdy bym nie przypuszczalasmile
                                Uwaga wiec ze stereotypami ubraniowemi
                              • skynews Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 14:31

Niemcy lubia niekiedy wprowadzac do swoich ubiorow elementy strojow ludowych majacych podkreslac przywiazanie do tradycji w przeciwienstwie np. do Polakow,
                                ktorzy najczesciej chcac za wszelka cene byc "top", korzystaja z obcych wzorow,
                                niekiedy juz nieaktualnych.

Tych ktorych widziales to nie byli prawdziwi Bawarczycy.
                                Ci w upalny dzien ubrani byli by z pewnoscia w skorzane krotkie spodnie z szelkami, biala haftowana niekiedy koszule, biale podkolanowki i oczywiscie kapelusz z szarotkasmile)
                                • mantra1 Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 19:45
                                  Brak siorbania i mlaskania w niektorych krajach azjatyckich jest traktowany jako
                                  afront, bo oznacza to, ze posilek nam nie smakuje. Najmilej widziane jest
                                  zakonczenie go donosnym beknieciem. W moim rankingu meskich "polepszaczy ego" na
                                  pierwsze miejsce wysuwa sie wszelka bizuteria (czywiscie poza zegarkiem,
                                  obraczka i leganckimi spinkami do makietow - tylko kto dzis nosi spinki?) z
                                  lancuchami, sygnetami i bransoletami na czele. Rownie obiachowe jest noszenie
                                  bialych skarpetek do garnituru i butow typu "cwaniaki" z dzyndzelkami, tudziez
                                  wywijanie rekawow marynarki (najlepiej blyszczacej) podszewka na zewnatrz. Tyle
                                  jest chodzi o wyglad. Gadanie przez komorke w kinie czy teatrze to juz nie
                                  obciach, a zwykle chamstwo.
                                  Ruszanie z piskiem opon, czy zdejmowanie tlumika, albo rozpedzanie motocykla
                                  typu Harley, czy Kawasaki na glownej ulicy w miescie do 130km/h jest takim
                                  samym, bezmyslnym "umilaniem" zycia bliznim, jak wjazd na skrzyzowanie, gdy nie
                                  ma mozliwosci opuszczenia go przed kolejna zmiana swiatel. Wlasnie wczoraj dwa
                                  takie bezmozgie palanty zakrokowaly w ten sposob jedno ze skrzyzowan na mojej
                                  trasie.
                                  • skynews Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 21:20

Zauwazyliscie ze teraz wiekszosc dziadkow nosi komorki na paskach w specjalnych futeralach niekiedy drozszych od samej komorki ?
                                    Jak to sie zmienilo; jeszcze nie tak dawno mowili "a na co mi to"smile))
                                    • ewelina10 Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 22:02
                                      skynews napisał:
                                      > Jak to sie zmienilo; jeszcze nie tak dawno mowili "a na co mi to"smile))

chętnie kupiłabym komórkę mojej mamie, gdyby w sprzedaży można było dostać taką
                                      tylko z podstawowymi funkcjami i z większymi cyferkami na klawiaturce.

byłabym spokojniejsza o nią.
                                      • ewelina10 Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 22:24
                                        obciachowe ? hmmm ... chyba białe skarpetki i ciemny garnitur. zbytnio mi się
                                        opatrzyły, kiedy parę lat temu jeszcze, były one częstym elementem ubioru
                                        powstającej kadry ludzi przedsiębiorczych smile

PS' moje własne doświadcznie podpowiada, abym uważała na pozory. nie raz mnie
                                        one już gubiły i musiałam zmieniać swoje zdanie na temat innej osoby smile

ach te nienaganne maniery, dobrze czasami poczekać ze swoimi wnioskami wink
                                      • wenus440 Re: Klub normalnego mezczyzny -odbiór przez kob 13.07.05, 22:26
                                        no wlasnie,
                                        dlaczego nie bierze sie wlasciwie
                                        potrzeb ludzi starszych pod uwage?
                                        gdzie to pamiec i wzrok juz nie ten
                                        a co za tym idzie potrzeby nie wygorowane?
                                        proste handy z podstawowymi funkcjami,
                                        z dobrze czytelna klawiatura, przy niektorych
                                        to i ja mam problemy z przeczytaniem i wybraniem
                                        numeru, takie wszystko dzis mikroskopijne,
                                        az do przesadysmile
                                        Ewelino chyba odkrylas tzw. dziure na rynkuwink
    • antyproton I-sze wybory Miss Forum 40+ 16.07.05, 20:58
      Wiem , ze smutno na forum , wiec zeby otrzasnac sie no i ze sezon ogorkowy w
      pelni chcialem zaproponowac wakacyjne wybory miss forum 40+ .
      Prosze o potraktowanie watku z przymrozeniem oka , z gory przepraszam jezeli
      kogos niechcaco urazilem lub ominalem(hehe, mysle ze to przysfoi mi wiecej
      wrogowek) wink)

Proponuje nast. kategorie , od razu zamieszczam moje kandydatki:

1.URODA
      - Jutka - za usmiech, czerwone wlosy i piegi
      - Mammaja - w czasach studenckich to musial byc niezly lodolamacz meskich
      serc. Oko eksperta sie nie myli .
      - Ada - ladna jest i juz.

2.FIGURA

- Mammaja - patrz jak wyzej
      - Verbena - zachowac taka figure w Holandi to wielki wyczyn
      - Luiza_w_ogrodzie - po tych wszystkich dlugosciach basenu musi miec figure
      jak dwudziestolatka .

3.INTELIGENCJA

- Mantra - rzeczowa , ostry , dowcipny jezyk.Trudny przeciwnik w dyskusji.
      - Jutka - wie wszystko .
      - Ada - powie jedno zdanie , czasem to wiecej niz cala ksiazka .

4. POCZUCIE HUMORU

- Skrzydlate - ma fajne podejcie do zycia i swiata .
      - Wywrot - z taka to konie krasc.Wrocisz na forum czy nie ?
      - Jutka,Ada,Mantra - ja je tak jakos razem widze .Jak sie dobiora trzy na raz
      to mozna niezle sie zabawic.

5. KUCHNIA

- Jutka - nie wiem czy dobrze gotuje , ale sie stara i przyklada wink
      - Mammaja - za propagowanie polskiej kuchni
      - MariaLudwika - za ciekawosc , odwage dla nowych smakow , niepoddawanie sie
      holenderskiej kuchni .

6. PRACOWITOSC

- Jan.kran - wiecznie w pracy , udaje sie do pracy lub wraca z pracy wink
      - Jutka - uczy,pisze,gotuje,kosi,sadzi,muruje,podlewa,zalatwia,czyta.
      - Lx - czysta aktywistka.Nie usiedzi , wie gdzie pada,gdzie swieci slonce,
      gdzie spadaja gwiazdy i gdzie sa korki na drodze.

7. SERCE

- Lx - kto zna jej dzialalnosc i wie co przeszla .
      - MariaLudwika - kochala wszystkich
      - Ada - ma zawsze cieple slowo dla wszystkich .

wink))))))
      • mammaja Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 16.07.05, 21:28
        Az mnie zatkalosmile Wysoko mnie oceniles, Anty, ale uroda przemija smile
      • jutka1 Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 02:48
        Neutrino, caro mio smile))

Wiem, ze nic nie wiem. I tej wersji sie trzymam smile

W kwestii pracy... hmmm. Gotuje zupy,..., piiiiip..., krawaty wiaze ..., piiiip wink)))

poza tym jestes stronniczy jesli o moja denna osobke chodzi, ale Ci wybaczam,
        bo Pino D. lubisz, a dla mnie to rekomendacja pierwszego rzedu! smile))) ....

ps. Jak nas oplotkowujesz, to tez pozwole sobie napisac, ze Ty... hmmm...
        zupelnie niczego sobie, tylko co nam po tym, jakes sie zakochal?? wink))))

pps. il baccio, caro smile))
        • bodzio49 Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 07:36
          A to spryciarz. Tylko jabłka - nagrody jeszcze brakuje.
          • bodzio49 Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 08:11
            Poza tym, co ty taki poprawny Anty? Nie doczytałeś, że większość uznała cycki
            za najważniejsze smile))
            • antyproton Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 11:19
              Bodzio , masz calkowita racje :

8. CYCKI

- Luiza-w-ogrodzie - od plywania staja sie jedrne i oplywowe.Wezcie to sobie
              do serca ; na basen , moje panie , na basen ! wink

- Felinecaline - nie wiem czy sa piekne (pewnie sa ) ale na pewno zdrowe ,
              z tymi wszystkimi testami,autokontrolami i medykalami wink
              A zdrowe znaczy piekne .

- miejsce zarezarwowane dla kandydatki , ktora sobie sprawila silikonowe smile
              To premia za odwage , chec podobania sie i wiare w siebie .
              Tylko ktora sie do tego przyzna ? wink

• no_no Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 10:51
        No, no smile, Antype, wymyśliłeś wontek, że aż na chfiłę urlop z wrażenia
        przerwałem...
        Jutka i kuchnia? Ha! Coś czuję, że przy tych Jej zupkach "francuskich" ala
        bruillysmile i wymyślnych sałatkach, prędzej z głodu bym zdechłsmile, niźli się
        pożywił. A jeszcze ten wszechobecny fetor czosnku...No, niecrying((
        Dla mnie mistrzem forumowej patelni, bezapelacyjnie, bezkonkurencyjnie, jest...
        Dado!smile To co ta dziewczyna wyprawia w kuchni, to poezjasmile, że palce lizać...

Co do urody naszych Pań, nie wypowiem się, bo nie znam się na tymsmile Co do
        inteligencji, lepiej przemilczęsmile A reszta? Ujdzie w tłokusmile

Ze względów dyplomatycznych, może jednak zamilknę całkiemwink, proponując
        straceńcom, którzy chcieliby głosować i narazić się Paniom "na amen"smile, jeszcze
        jedną kategorię - OSOBOWOŚĆ - w której można by ocenić "zawodniczki" za
        całykształtsmile)

Pozdrawia Was łondanskij dandysmile
        no_no - aaaaa hoj!smile
        • lablafox Ohhhhhhhh Anty 17.07.05, 11:02
          Wzruszyłeś mnie.
        • jutka1 No_no ma racje 17.07.05, 11:07
          Kulinarnym mistrzem swiata i okolic jest Dado smile))
          (u mnie na pewno bys sie No_no nie wyzywil, fakt, bo ja czosnek jakbym mogla
          to i do kawy bym przemycila hehehehe smile)))
          Mam swiadkow jednak, ze w ogole ode mnie czosnkiem nie czuc, musi metabolizm
          taki mam smile))
          • antyproton Re: No_no ma racje 17.07.05, 11:32
            Jutek ,
            pociesze cie , ze ja z przypraw to tylko czosnek uznaje i uzywam.
            Przewaznie drobno kroje na 1mm kostki , w ten sposob laczy sie z potrawa,
            nadaje jej mocne tlo , bez mozliwosci znalezienia smaku czosnku na pierwszym
            planie .

No_no , nie czytam obiadkow zbyt dokladnie , ale zaraz sie wezme za lekture
            Dado, co notabene po wlosku znaczy tez kostka rosolowa .

Szkoda ze jeszcze trwaja badania nad mozliwoscia przekazu zapachow przez
            internet. Moze juz niedlugo ...

• jutka1 Re: No_no ma racje 17.07.05, 11:37
              Neutrino, tos mi bratem jest!
              Bez czosnku nie umiem. I nie chce.
              Bardzo ladnie napisales o tym "tle" smile)

No, ale skrecamy meski watek na kulinaria... hedonisci przebrzydli!! wink))
    • jan.kran Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 11:22
      Tak z ciekawości.
      Czy panowie lubią silikonowe cycki?
      Mam kolezankę w pracy ,posiadaczkę owych.Bardzo sztucznie wyglądaja...
      K.
      • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 11:33
        Nie wiem , jeszcze sie na takowe nigdy nie natknalem w realu .
        Czy ewentualnie kolezanka zgodzilaby sie udostepnic w celu przeprowadzenia
        eksperymentu ?
        • jan.kran Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 11:38
          antyproton napisał:

> Nie wiem , jeszcze sie na takowe nigdy nie natknalem w realu .
          > Czy ewentualnie kolezanka zgodzilaby sie udostepnic w celu przeprowadzenia
          > eksperymentu ?

Zapytamsmile))))) Ale w tym celu musiałbys wpaśc do Oslo.
          Nie wiem czy trzeba konwersować jak się testuje silikonowe cycki ale na wszelki
          wypadek może dobrze ja byś posiadał norweski lub angielski smile)))
          Jakby były pytania w sprawach technicznych... K.
          • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 11:41
            Posiadam angielski w stopniu podstawowym ,
            ale zapewniam cie ze do tych badan wloski jest najlepszy i niezastapywalny !
            Wszystkie kobiety potrafia go zrozumiec swoim szostym zmyslem ...
            wink)
            • jan.kran Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 11:47
              No to pogadam z Ingavill. Czy wyniki badań opublikujesz na forumie ?
              Ona na ten włoski poleci , bo Norweżki mają słabość do wszystkiego co
              południowe. Chyba na zasadzie kontrastu...
              Kran.
              • mantra1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 12:21
                Wprowadziles mnie, Anty w stan takiego zaklopotania, ze przez poltorej doby
                kombinowalam, co Ci odpisac. No i nic nie wykombinowalam smile)
                Mam tylko nadzieje, ze ten ranking nie ma nic wspolnego z kawalem o zabie smile)
                • antyproton Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 12:26
                  Czy chodzi o te zabe , ktorej nie chcial pocalowac informatyk ?
                  Jezeli tak to smile)))))))))))

Ale widze ze ci zabilem cwieka , hahaa .

• verbena1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 13:34
                    Mily Anty
                    Z ubolewaniem stwierdzam ,ze ten ranking jest stronniczy i niepelny.
                    Pominales moja kandydatke numer jeden ,to jest skandal!
                    Proponuje wiec powolac Specjalna Komisje do doglebnego (prosze nie kojarzyc)
                    zbadania tej sprawy.
                    W sklad komisji wejda przede wszystkim kobiety ,jako istoty inteligentne i
                    sprawiedliwe.
                    Precz z silikonem i botoksem, niech zyja matki Polki,naturalne i piekne.
                    Pozdrawiam mimo wszystko smile))) Verbena
                    • bodzio49 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 13:59
                      I mi się wydaje, że pominąłeś parę ładnych nóg Anty i nie tylko. Jednoosobowo
                      nie zaryzykuję przyznawaia punktów, aż taki desperados to nie jestem ale udział
                      w komisjii do "badania", jak najbardziej. Gdyby były problemy z tym wyjazdem do
                      Norwegii to uprzejmie informuję, że jestem prawie umówiony na wyjazd na ryby do
                      Norwegii na wiosnę z fajnymi facetami. Jakby co to pomogą smile.
                      • mantra1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 14:14
                        Hahaha Antyprotku, nie o ten kawal mi chodzilo. Juz jedna na monitorze stoi smile)))
                        Kawal, ktory mialam na mysli, to ten:

Król Lew zwołał wszystkie zwierzęta na specjalną naradę na głównej polanie w
                        lesie. Kiedy wszystkie już przyszły rozkazał:
                        - Cisza! Muszę was posegregować i w tym celu wszystkie ładne zwierzęta staną po
                        lewej stronie, a wszystkie mądre po prawej.
                        Po chwili wszystkie zwierzęta zrobiły co Lew rozkazał, tylko żaba stała nadal na
                        środku polany.
                        - A ty, żaba, dlaczego nie stanęłaś jak inni? - zapytał Król Lew.
                        - Kurde! No przecież się nie rozerwę! smile)
                        • verbena1 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 14:25
                          Mantro, nic dodac nic ujac smile))
                          • skynews Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 16:59

Anty,
                            to nie zabawa i wybory tylko selekcja, dyskryminacja i ponizanie !
                            Zastrzeżenia i uwagi na poczatku watku nie zmieniaja niczego.
                            Nie robi sie takich rzeczy.
                            Dales dupy totalnie i do tego jeszcze cuchniesz czosnkiem jak pastuchsmile
                            • mantra1 Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 17:11
                              Eeeetam zaraz dyskryminacja i ponizanie smile)
                              Zabawa w duchu ogorkowej kanikuly i tyle. A panienki nie takie znowu mimozy i
                              jak im sie zachce chciec to tez jakies wybory Mistera forum w odpowiednich
                              kategoriach przeprowadza.
                              Tak cos czuje wink)
                              • skynews Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 17:55

Ale czosnkiem cuchnie i inaczej byc nie mozesmile))

Ogorkowa kanikula - jasne:
                                jezeli juz to nalezy wziasc pod rozwage raczej wszystkie, a nie tylko wybrane !
                                Rozdzelanie i selekcja roznych cech to tak jak w Twojej bajce o zabie: zaba sie
                                nie mogla rozerwac, a niektorzy musza chodzic parami aby... miec jeden caly mozg!

Niektore, stojace wysoko w rankingu sa nawet zadowolone, chociaz mam nadzieje ze
                                ich odpowiedzi to raczej ironia.
                                Niektorym jest z pewnoscia przykro i tego nalezy wlasnie unikac w towarzystwie.
                                • jutka1 czosnek i inne 17.07.05, 18:21
                                  U mnie w domu tez "cuchnie" czosnkiem, a jesli ktos jest az tak wrazliwy, to
                                  po prostu do mnie nie przychodzi.
                                  Tez mnie mozesz Sky nazwac pastuchem, czemu nie, na wsi mieszkam, trzode sobie
                                  dokupie, i wszystko sie bedzie zgadzac smile

Dawanie dupy? Eeee toz to zarty byly, co Wy...
                                  • skynews Re: czosnek i inne 17.07.05, 19:02

W domu nie "cuchnie" czosnkiem.
                                    Zapach swiezego czosnku, jast bardzo przyjemny i moze byc nawet podniecajacysmile))

Spozywajacy go cuchna okropnie i to juz krotko po zjedzeniu, a noc i nastepny dzien to juz prawdziwa tragedia dla otoczenia: oddech, wlosy, cale cialo - wszystko to moze przyprawic o mdloscismile
                                    Najgorsze jest to ze osoba w takim stanie z niczego sobie nie zdaje sprawy,
                                    nie ma pojecia ze "pachnie" i nie pomoga zadne kapiele, mycie zebow, plukanie
                                    ust oraz perfumy top fragrance!!!

Jutka,
                                    ja Cie nie nazwalem pastuchem, a poza tym Ty nie cuchniesz bo taki masz metabolizm ...hi, hii, hiiismile))

Jestes Top w rankingu Anty - zarty?
                                    Bawi Cie to?
                                    Pytam tlko.
                                    • jutka1 Re: czosnek i inne 17.07.05, 23:08
                                      Sky,
                                      Zarty, owszem. I przyjelam zartobliwie, i odpisalam zartobliwie.

Bo przeciez:
                                      Nie jestem piekna,
                                      Wiem ze nic nie wiem,
                                      Kucharka, hmmm... tylko niektorym odpowiada,
                                      No, w temacie poczucia humoru sie zgodze wink))

W sprawie cuchniecia czosnkiem. Musze chyba poszerzyc badania opinii. Dam znac,
                                      jak zbiore grupe reprezentatywna smile
                              • ewelina10 Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 18:06
                                z tą dyskryminacją to może ciut przesada, ale z tym daniem d... zgadzam się wink
                                • antyproton Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 19:44
                                  No coz , nie wszyscy maja poczucie chumoru albo nie wszystkim odpowiada pewien
                                  jego rodzaj .
                                  Sky , moze nie zauwazyles , ze moje uwagi byly wszystkie pozytywne , nikogo nie
                                  obrazalem ani ponizalem, nie jest to w mojej naturze .
                                  I nie robilem zadnego rankingu , podalem tylko moje kandydatki , liczac ze inni
                                  podadza swoje.
                                  Nikogo nie zmuszam ani nie zachecam do udzialu w zabawie , o ile sie nie myle
                                  to ty czesto prosiles o wyluzowanie .
                                  Sam najchetniej zamiescilbym wszystkie dziewczyny z naszego forum na podium
                                  miss , myslalem ze jest to jasne dla wszystkich .
                                  Ale jak ktos chce to i Teresie z Kalkuty dorobi zle intencje .

Jezeli twoj kometarz mial byc smieszny o czym by mogly swiadczyc emotikony ,
                                  to polecam ci jakis czat dla malolatow, tam sie smieja z takich kawalkow .

• skynews Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 20:36

Sluchaj Gosc,
                                    siedzisz sobie w salonie i do towarzystwa tam zgromadzonego mowisz:
                                    ty masz urode, ty masz figure, ty jestes inteligentna itd.
                                    Sa to tylko pozornie pozytywne uwagi i tylko Ci sie wydaje ze nikomu nie sprawiasz przykrosci faworyzujac, poza tym, okreslone osoby.

Jak ktos jest piekny, czy inteligentny to nie moze miec serca i byc pracowitym
                                    oraz odwrotnie?
                                    Nie jest to selekcja, dyskryminacja i ranking?
                                    Tylko co?
                                    A moze podlizywanie sie okreslonym osobom?

Widze ze bajki Mantry o zabie nie zrozumiales absolutnie.!!!
                                    Nie postepuje sie tak w towarzystwie - no chyba ze w buszu sie wychowales smile))

ps
                                    mlodziez mnie uwielbia, zarazaja mnie systematycznie mlodoscia i...wszystko jest ok!!!
                                    Nie zarzucaj tez nikomu braku poczucia humoru bo jak do tej pory to jest dokladnie odwrorniesmile))
                                    • antyproton Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 20:53
                                      Mogles po prostu albo nic nie pisac albo napisac ze ci to nie odpowiada.
                                      Nie byloby sprawy.
                                      Probujesz przypisac mi intencje , ktore sam sobie wypatrzyles .
                                      Nie chce sie znizac i atakowac ciebie osobiscie , uznaje te zasade na forum ,
                                      wiec uwazam nasza dyskusje za zamknieta.

• skynews Re: I-sze wybory Miss Forum 40+ 17.07.05, 21:27

Spokojnie, bez nerwow.
                                        O co sie obrazasz "mimozo czosnkowa" ? )))
                                        Po co tez uwazac dyskusje za zamknieta skoro sie ona jeszcze w ogole nie rozpoczela?
                                        Nie chcesz sie znizac powiadasz - nie rozumie, chyba ze zakladasz ze i tak stoisz na straconej pozycji wiec moze i slusznie postepujesz, ale zapewniam
                                        ze ja nie gryze i nie kopiesmile))

Enjoy!
    • ewelina10 Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 20:56
      Skoro Baśka miała fajny biust ...
      nie starczyło tym odzielić już wszystkich wink))

podtrzymuję danie d... ale to przecież też żart, noo niie ?

dla mojego poczucia humoru wklejam piosenkę, która mi w tym momencie przyszła
      na myśl smile

BAŚKA. Wilki.

Baśka miała fajny biust,
      Ania styl, a Zośka coś co lubię.
      Ela całowała cudnie
      Nawet tuż po swoim ślubie
      Z Kaśką można było konie kraść
      Chociaż wiem,
      Że chciała przeżyć ze mną swój pierwszy raz
      Magda zło, Jolka mnie zagłaskałaby na śmierć
      A Agnieszka zdradzała mnie

Piękne jak okręt
      Pod pełnymi żaglami
      Jak konie w galopie
      Jak niebo nad nami

Karolina w Hollywood
      Z Aśką nigdy nie było tak samo
      Ewelina zimna jak lód,
      Więc na noc umówiłem się z Alą
      Wszystko mógłbym Izie dać,
      Tak jak Oli, ale one wcale nie chciały brać
      Małgorzata, jeden grzech, aż onieśmielała mnie
      A Monika była OK

Piękne jak okręt
      Pod pełnymi żaglami
      Jak konie w galopie
      Jak niebo nad nami

Piękne jak okręt
      Pod pełnymi żaglami
      Jak konie w galopie
      Jak niebo nad nami

• skynews Re: Klub normalnego mezczyzny - watek tylko dla p 17.07.05, 21:34

Pewnie ze to zarty!
        Piosenka fajna i fajnie zaspiewana.

Nie mowi sie biust tylko pomponysmile))
    • fan-j23 w temacie "cycki" 18.07.05, 08:46
      najważniejsze żeby były zdrowe!!idę w tym tygodniu na USG a we wrześnie na
      mammografie.I wcale nie zależy mi czy pan doktór powie,że dobrze masowane(bo mi
      tak czasami mówi),najważniejsze zeby powiedział,że jest wszystko OK.A to czy
      jeszcze jakis "Anty" sie nimi zachwyci jest mi zupełnie obojętnewink).
    • antyproton Sudoku 18.07.05, 16:25
      Kto gra w Sudoku ?

Od miesiaca nie moge sie od tego oderwac .

Link do programu z Sudoku :

www.sudoku.com/
      Trzeba kliknac na download , zainstalowac i nie dac sie wciagnac !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka