joujou Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:01 a co będzie jutro?-jeśli oczywiście możesz napisać. Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:04 Podobno jutro mają przyleciec na lotnisko w Poznaniu-Krzesinach te felerne F16. Muszą przelecieć nad Poznaniem z zachodu na wschód . Daj Boze ,żeby im części,paliwa i sił i starczyło na lądowanie w miejscach do tego przeznaczonych. Odpowiedz Link
joujou Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:08 To obiecuję trzymać we wszystkich przerwach między... trzymaniem długopisu,papieroska i wszelkich innych Odpowiedz Link
zbyfauch Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:08 "trzymajcie za nas jutro kciuki." Swoich nie macie? Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:13 Macie, ale myslisz ,ze starczy tylko nasze trzymanie? Asekuracyjnie wolę prosić o pomoc.) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:16 Ciekawe dlaczego F16 kojarzy mi się z "trafiony-zatopiony". Odpowiedz Link
bystra2000 Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:19 dobrze że nie lecą nad Olsztynem. Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 08.11.06, 18:44 Przyleciały. Wylądowały. Są. Odpowiedz Link
joujou Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 08.11.06, 20:01 Czyli możemy odetchnąć z ulgą ) W życiu piękne są tylko chwile... Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 08.11.06, 20:28 joujou napisała: > Czyli możemy odetchnąć z ulgą ) > > W życiu piękne są tylko chwile... Jeszcze będzie pompa .Przyjedzie matka chrzestna .Chodzą słuchy ,że na wieść , kto to będzie F16 się spłoszyły). Mieszkajacy w pobliżu lotniska protestują. Współczuję tez Kamforce.Nad jej głowom bendom latać). Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 08.11.06, 20:55 Czyli że jest jak zawsze. Cierpi ktoś, by latać mógł ktoś Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:20 Chyba dobrze Ci się kojarzy. Moze z tej Islandii nie dadzą rady dolecieć? Ciekawe ile nas (Polske) beda kosztowac części zamienne, po co nam taki szmelc? Odpowiedz Link
mammaja Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 07.11.06, 23:56 Czeka was inwazja samolotów i psow Samych wystawcow podobno 6000. MOja corka wybiera sie w pietek, ale tylko jak asystentka przyjaciolki. Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 08.11.06, 06:49 Rok rocznie chodzimy z Mamą na tę wystawę.W tym roku zabierzemy ze soba równiez paule. Z jednej strony się cieszę ,ale z drugiej już nie, bo gdy widze ,że pies jest traktowany jako eksponat,a potem poza wybiegiem traktowany czasami nawet podle to otwieram paszczęke i głośno komentuję w przestrzeń , albo bezpośrednio do adresata.Zal mi tych psów lakierownych , talkowanych , psikanych jakimiś płynami , aż mnie w nosie kręci ,a co dopiero mówić o psie. Odpowiedz Link
lablafox Wystawa psów 08.11.06, 20:54 mammaja napisała: > Czeka was inwazja samolotów i psow Samych wystawcow podobno 6000. MOja cork > a > wybiera sie w pietek, ale tylko jak asystentka przyjaciolki. Przyjaciółka jakiego psa będzie wystawiać?Oglądając rasy ,może i na asystentki zwróce uwagę. Odpowiedz Link
verbena1 samoloty 08.11.06, 21:01 No i co? Przelecialy? Prosze o dokladne sprawozdanie Odpowiedz Link
lablafox Re: samoloty 08.11.06, 21:38 Przeleciały , nawet huku nie było , jakoś tak cichcem.Niec nie odpadło .Wylądowały w całości - to podaję za lokalnym programem TV. Odpowiedz Link
no_no Re: samoloty 08.11.06, 21:40 lablafox napisała: > Niec nie odpadło . Wylądowały w całości ))))))))))))) Odpowiedz Link
lablafox Re: samoloty 08.11.06, 22:26 Hahaha, zaśmiałam się perliście, ale to byłby numer. Jack i Plack po angielsku. Odpowiedz Link
mammaja Re: samoloty 08.11.06, 22:41 Lx - przyjaciolka wystawia doga argentynskiego, molosy sa w sobota, a corka napewno bedzie fotografowac OSA czyli owczarki srodk - azjatyckie, upatrujac meza dla swojej Odpowiedz Link
lablafox Już wiem dlaczego F16 doleciały z opóźnieniem 09.11.06, 19:09 dziś przyleciałyby nawet przed czasem: Nad Polską wieje nawet do 250 km/h (09.11/15:05) - Dzisiaj w Polsce mamy porywisty wiatr, który na wybrzeżu osiąga już 95 km/h, a na nizinach 80 km/h. Im wyżej nad powierzchnią ziemi, tym silniejszy jest wiatr. Na Kasprowym Wierchu przekracza 100 km/h, a na Śnieżce aż 115 km/h. Ale to jeszcze nie największa prędkość jaką notuje się w atmosferze nad Polską. Na wysokości 10 kilometrów nad powierzchnią ziemi wiatr przekracza aż 250 km/h. Dzisiaj właśnie nad naszym krajem znalazł się najsilniejszy przepływ mas powietrza. Nazywany jest on prądem strumieniowym i występuje w górnej części troposfery oraz dolnej części stratosfery. Formuje się na granicy między sąsiadującymi masami powietrza o znacznej różnicy temperatur. Najsilniejsze prądy strumieniowe osiągały prędkość nawet 400 km/h. Ogólnie zjawisko to wykorzystywane jest w lotnictwie. Przelatujące dzisiaj nad Polską samoloty mogą dzięki wykorzystaniu prądu strumieniowego zwiększyć prędkość i dolecieć do celu nawet pół godziny wcześniej. O sile wiatrów wiejących wysoko nad ziemią możemy się przekonać na własne oczy spoglądając na przykład na chmury, które dzisiaj przemieszczają się z olbrzymią prędkością, przekraczającą 100 km/h. Jutro prąd strumieniowy przesunie się bardziej na wschód, a w Polsce wiatr osłabnie. Źródło: Twoja Pogoda. Odpowiedz Link
lablafox Re: Już wiem dlaczego F16 doleciały z opóźnieniem 09.11.06, 19:24 Mamy juz na Krzesinach 2 samoloty i jednego polskiego pilota umiejącego na nich latać - wyszkolenie go kosztowało 5mln$) Odpowiedz Link
lablafox Re: Już wiem dlaczego F16 doleciały z opóźnieniem 09.11.06, 19:29 Tu relacje na żywo.Elementy humorystyczne tez były, a jakze. wiadomosci.onet.pl/1430962,11,item.html Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Wystawa psów 08.11.06, 22:55 LX, uwielbialam jako nastolatka chodzic na coroczna wystawe psow na MTP. Musi byc teraz znacznie wieksza niz wowczas. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
lablafox Re: Wystawa psów 09.11.06, 19:30 Jest zdecydowanie większa i większa różnorodność psów. Odpowiedz Link
mammaja Re: Wystawa psów - do Lx 09.11.06, 20:25 Mam pytanie - zamowilam u corki rogale marcinskie, ktorych (takich prawdziwych) nigdy nie jadlam. Napisz mi prosze, czy jakies miejsce szczegolnie polecasz i czy maja dwa rodzaje nadzienia i jakie? Odpowiedz Link
mammaja Re: Wystawa psów - do Lx 10.11.06, 12:23 Podnosze watek w nadzieji, ze Lx odpowie przed powrotem mlodej z Poznania Odpowiedz Link
lablafox Re: Wystawa psów - do Lx 10.11.06, 18:03 Juz biegnę z odpowiedzia Mammaju - najlepsze Córka kupi w Elite na ul Ratajczaka -29,00zł za kilogram Odpowiedz Link
lablafox Re: trzymajcie za nas jutro kciuki. 10.11.06, 18:18 Nadzienie jest jedno - biały mak migdały bakalie , na wierzchu pamada posypana orzechami.bardzo dobre maja tez w merkurym ale hotelowa cukiernia wyceniła go na 35 zł za kilogram. Rogale kupuje się na wagę . Odpowiedz Link
lablafox rogale marcinskie , dla Mm 10.11.06, 18:39 wiadomosci.onet.pl/0,69,kategoria.html Odpowiedz Link
mammaja Re: rogale marcinskie , dla Mm 10.11.06, 19:24 Dzieki, Lx, zaraz wydam telefoniczne polecenia Odpowiedz Link