mammaja 09.11.06, 20:09 Dzisiejki gnaja jak i czas, ktory trudno dogonic. Za chwilke beda ich juz dwie setki, narazie wrocila jesien, jeszcze troszeczke kolorow i lisci. Milych pogaduszek! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 20:12 Strasznie bylam dzisiaj zajeta, ledwo wieczorem dopadam kompa - a tu juz dzisiejki wylewaja sie z setki! To mile, ze tyle jest do powiedzenia o pogodzie i codziennych zdarzeniach Ja wreszcie przewalilam wazna sprawe w urzedzie, byl swietny wyklad w UTW, bank byl dla mnie sympatyczny, jednym slowem dobry dzien! (Jak na garbatego to prosty ) Odpowiedz Link
skynews Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 21:54 Joujou, specjalnie dla Ciebie - dzisiaj (09-Nov-2006 12:46:22) takie niebo widziałem, jak wracałem do domu, nawet samolocik zostawił białą smugę)) img297.imageshack.us/my.php?image=skyoh2.jpg Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 22:21 Piękne Dziś sama też gapiłam się w niebo,zresztą robię to bardzo często.Moje niebo też przybierało przeróżne barwy,ale zdjęcie cyknęłam stojąc w oknie więc efekt jest gorszy. img64.imageshack.us/img64/8639/pb090311ew4.jpg Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 22:26 Jou, Sky, piekne zdjecia robicie Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 22:33 Zdjecia piekne, a swoja droga niebo bylo dzisiaj niesmowite! Popoludniu chmury wisialy tuz, tuz nad ziemia posepne i granatowe, a gdzies nad niemi przeswitywal blekit. Zalowalam ze nie mam aparatu Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 22:35 Kitty z tym gapieniem się w niebo chyba zaraziłam już wszystkich wokół siebie.Dzwonię dziś do pracy i pytam kolegę,jak minął dzień, czy wszystko w porządku,a on mi opowiada jaki piękny wschód słońca dziś widział i szkoda,że aparatu nie miał-normalna szajba(to chyba zarażliwe Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 22:41 Wszyscy czytalismy opis chmur i oblokow w Panu Tadeuszu i tak nam zostalo podziwianie tego niebisklonu Odpowiedz Link
skynews Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 10.11.06, 03:11 Ooo, to tu więcej Niebiańskich)) Joujou, cudne zdjęcie nieba - dostrzegam u Ciebie dużą wrażliwość i umiejętność dostrzegania piekna)) Niebo o tej porze roku jest szczególnie urocze ze względu na ostry kąt padania promieni słonecznych co powoduje ze powstaje bardzo zróżnicowana gra światła i intensywność kontrastów. Nie łatwo jest fotografować niebo, chmury, obłoki ponieważ aparat widzi je jako źródło światła a nie jak oświetlony motyw. Enjoy it ! Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 23:18 Łysy przykryty stadem półprzezroczystych baranków, świeci jak szalony, na płd-wschodzie trzy jednakowe gwiazdy ustawione w idealnej prostej, ciekawe - co to? - zimno i wieje, noc jest naprawdę jesienna, tzn. niezbyt przyjemna... czwartek był dramatycznie przyziemny, standardowe czynności, standardowe myślenie... ciężko podnieść intelekt na następny schodek... Gdzieś, na skraju szarej komórki tęsknota za odmianą, za epokowym odkryciem, za niespotkaną życzliwością... Nowe doznania "pilnie poszukiwane", nowa jakość ...poproszę no tak, tak czasem mnie weźmnie... i cóż uśmiechy, itd... D. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 23:28 Dado, nie pierwszej swiezosci (bo juz od dawna) i moze jakosc ta nie najwyzszej proby, ale bardzo, bardzo serdecznie i zyczliwie o tobie mysle Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 23:39 mammaja napisała: > Dado, nie pierwszej swiezosci (bo juz od dawna) i moze jakosc ta nie najwyzszej proby, ale bardzo, bardzo serdecznie i zyczliwie o tobie mysle *********** Tutaj zaprotestuje! Swiezosc i jakosc pierwszego sortu, i nie widze inaczej, ament! Nio! PS. Jak mozna o Dado inaczej? )) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 23:56 Jutko, przeziez to chodzilo o moje uczucia, nie o Dado, czy nie dosc precyzyjnie buduje zdania zlozone????? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 09.11.06, 23:59 Mammajko, pierwszy akapit byl do Ciebie, ps. bylo (d)o Dado ))) Widac to ja musze popracowac nad budowa zdan zlozonych Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 10.11.06, 00:02 Mm, nic się nie martw, zdania złożone są ok. przesyłam świeżo rozmrożone wisienki na osłodzenie wszystkiego i wybacz, że gadam głupoty))) img299.imageshack.us/img299/8287/wisienkibz4.jpg Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 10.11.06, 00:03 jutka1 napisała: > mammaja napisała: > > > Dado, nie pierwszej swiezosci (bo juz od dawna) i moze jakosc ta nie > najwyzszej proby, ****** > Tutaj zaprotestuje! Swiezosc i jakosc pierwszego sortu, i nie widze inaczej, > ament! Nio! **************** To bylo do tego.... > ale bardzo, bardzo serdecznie i zyczliwie o tobie mysle ****> > PS. Jak mozna o Dado inaczej? )) ***************** A tu do tego ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 10.11.06, 00:10 No juz dobrze, dobrze, o tej pory roznie bywa ze zrozumieniem tekstu, najwazniejsze ze wiemy o co chodzi Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 10.11.06, 00:13 mammaja napisała: > No juz dobrze, dobrze, o tej pory roznie bywa ze zrozumieniem tekstu, > najwazniejsze ze wiemy o co chodzi ************** Ufffff. )) Dobranoc, Mammajko, do jutra (dzisiaj) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Piatek wiosenno - wietrzno- zlocisty 10.11.06, 03:17 Przyszedl wiatr z polnocy, od rownika, i zrobilo sie pogodnie. Za oknem kolysze sie zlocisty w sloncu las, poruszany cieplym wiatrem. Koncze dzis prace wczesniej, juz za niecala godzine i usmiecha mi sie perspektywa wyjscia na zewnatrz. Od jutra ma sie zrobic jeszcze cieplej, powyzej 30 stopni przez kilka dni, wiec weekend spedzimy pewnie gdzies w buszu nad woda... O, jak fajnie! Posylam Wam nieco ciepla, bo zlocistosci i wiatr juz macie Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
fedorczyk4 Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 08:44 Wracając ze szkoły Dziecinki o mało nie oślepiło mnie kompletnie. Suka wyprowadziła mnie dwa razy nocą i jestem kompletnie nieprzytomna. I jako nieprzytomna idę otworzyć nowy watek Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 08:55 Ze zdziwieniem zobaczylam slonce i blekitne niebo za oknem. Ciekawe, jak dlugo bedzie nam dane... Dzis na tapecie troche pracy, poczta, zakupy. Nic takiego, dzien jak codzien. Milego piatku Odpowiedz Link
oktoberka Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 09:26 Chciałam się tylko szybciutko przywitać, bo szponiasta rzeczywistość się o mnie upomniała,chyciła i mocno trzyma) I nawiązać do pasji oglądania niebioskłonu - mieszkam na X p., a wokół są niższe budynki - i choć mieszkam tam prawie tyle lat co mam), chyba nigdy nie znudzi mi się oglądanie wschodów i zachodów słońca nad miastem...Potrafię rano pić kawę gapiąc się przez okno i potem spóźniać się do pracy; uwrażliwiłam też męża na takie zjawiska za co jest mi wciąż i nieustająco niewymownie wdzięczny)) Wschody słońca są szczególnie piękne właśnie teraz; niebo jest wyjątko kolorowe różnymi odcieniami szarości,różu i błękitu; a chmury wyglądają przeważnie jak rozciągnięta wata cukrowa, położona na szklanych taflach rozłożonych nad nami na kilku poziomach (wiecie o co mi chodzi? jak na zdjęciach Joujou i Skaya; widać to faktycznie taka uroda listopadowego nieba przy dobrej pogodzie - oby trwała jak najdłużej). U mnie słońce,czego i wam życzę,pa) O. Odpowiedz Link
mammaja Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 12:21 Slonecznie chociaz rzezko, juz po zakupach na bazarku, wizycie u mlodej ktora wlasnie pojechala do Poznania, zostawiajac psy na mojej opiece, teraz ide na spotkanie Wspolnie Spiewajacych, juz zaczal sie weekend - to mile, ale dla mnie niewiele zmienia.Co jest do zrobienia i tak trzeba zrobic. Nie mniej milego weekendu zycze - la,la,la ! Odpowiedz Link
skynews Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 12:34 Jest pięknie, listopadowe zjawiska imponują fascynującą grą świateł, trzeba to piękno dostrzegać i delektować się nim - Oktoberko, trafnie to oddałaś: "jak cukrowa wata...")) Dzisiejsza noc była wyjątkowo jasna - plenia księżyca - moze uda sie utrwlic grę świateł inaczej)) Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 16:23 Witam piątkowo.Muszę uczciwie przyznać,że nie napracowałam się dzisiaj-w pracy luzik,a teraz już się zaczął weekend i oby był jak najlepszy dla nas wszystkich. Dzień był słoneczny,niebo błękitne,tylko wiatr dość zimny. Wieczorkiem sauna-może humor mi się poprawi,bo chyba zaczynam łapać niż. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 18:13 Słoneczny dzionek, swobodnie jeździło mi się po mieście, na basenie woda cieplutka w porównaniu do temperatury wód morza śródziemnego o tej porze, zrobiłam bez trudności swój dystans. Po raz piewszy, tak wcześnie przed "gwiazdką", kupiłam prezent dla malucha, obym tylko wcześniej z nim nie wystartowała, bo jest on dosyć "ciekawy" i nie mogę się doczekać reakcji brzdąca Odpowiedz Link
lablafox Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 18:22 Ciepło , słonecznie , spokojnie i dobre wiadomości dot. Kasi. Żyć się chce. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 18:29 Lx, sprecyzuj jakie są dobre wieści. Ciekawiśmy bardzo. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 21:54 Le mąż wrócił z wojaży z nowym kompem dla siebie. Dzięki temu ja mogę zawłaszczyć jego "stary". I dobrze mi tak, wreszcie nie będzie mnie rodzina mogła przegonić. Tylko mi jeszcze własnego pomieszczenia brak Odpowiedz Link
mammaja Re: Piatek wiosenno - słoneczno- zlocisty 10.11.06, 22:25 Niancze dwie bestie, ktore zreszta sa bardzo grzeczne i smutne z powodu nieobecnosci swojej pani. Niemniej chyba mi przyjdzie nocowac przy nich na kanapie na dole, zeby nie czuly sie samotne, a zmieszczenie sie z niemi (i z kotam) w sypialni graniczy z niemozliwoscia Nawet przy kompie nie moge posiedziec. Fed, gratuluje wlasnego sprzetu Odpowiedz Link
joujou Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 07:47 Pozdrawiam porannie życząc miłego wypoczynku Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 07:50 Serwus Joujou, czyżbyś też pracowała? Oj biedne my biedne kobiety sobotniopracujące)) Dobrego dnia Tobie, Wam i mnie. Odpowiedz Link
joujou Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 07:56 Nie ja mam dziś wolne,tylko mnie się na starość coś z tym spaniem poprzestawiało. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 08:28 To wypoczywaj w domowym ciepełku, a ja lecę z Krowisią, a potem do roboty z pieśnią na ustach. Nie bardzo wprawdzie mi się chce, ale mus to mus. Jutro wybory, może zgłosuję na Romana i niech mi płaca za siedzenie w domu i wychowywanie dzieci. Ech, rozmarzyłam się, zapomniałam ze baby w moim wieku to już tylko mogą się im przydać jako Sobeckie. I do mnie trafiła ich kampanijna karta pocztowa z białą różą. Co ten biedny kwiatek zrobił żeby sobie na to zasłużyć? Swoją drogą wyobraźcie sobie. Poranek w łazience, a tu w lustrze Sobecka. Brrrr Odpowiedz Link
jutka1 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 09:02 Dziendobrybardzo Dzien wstal prawie sloneczny OK, przesadzam, ale nie jest ciemno-szaro-buro tylko jasno-szaro-buro. Oprocz przygotowan do wieczornych gosci nie mam specjalnych planow, moge wiec leniwie czytac i szwaledac sie po domu. Spac pojde wczesnie(j), bo jutro dzien wyborczy i bladym switem trzeba wstac, zeby obowiazki spelniac. Milej soboty! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 09:43 Jak na "wolny" dzień, jesteście ranne ptaszki. Mnie się coś poprzestawiało i ciągle spać się chce, starość jakowa a może jesień Fed, nie ma to jak "osobisty" komputer na własny użytek i nikt do niego nie zagląda, dostępny dla nas o każdej porze -- Ew. Odpowiedz Link
joujou Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 09:10 Powoli się rozkręcam,planuję dzień.Jeszcze za wcześnie,by z odkurzaczem latać(niech se ludziska śpiom Zaraz do kuchni ruszam o jakimś obiedzie pomyśleć.Po południu idę na przedstawionko "Powróćmy jak za dawnych lat..."-piosenki filmowe z lat trzydziestych w wykonaniu aktorów teatru "Baj Pomorski" w Toruniu. >a Ty Fedziu cicho siedż,bo cisza już obowiązuje-chyba nie chcesz by Cię w jakiejś ciemnej piwnicy zamknęli >Witaj Jutko radosna Odpowiedz Link
mammaja Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 09:49 Witam pracujacych i odpoczywajacych! Chlodno, ale slonecznie. Urgusia spala ze mna na kanapie, Trusz. na drugiej. Dzieki nim poszlam dosc wczesnie spac.Od rana zabawa w wilka koze i kapuste, czyli nasza Balbina wychodzi - psy zamkniete, Balbi je - wypuszczamy psy corki - wpuszczamy kota, psy jedza - zamykamy Balbine,kot na gore itd.Nic to, wieczorem corka wroci z Poznania i zabawa sie skonczy. O 15 tej mamy lokalne obchody Swieta Niepodleglosci, przedtem chyba podzialam w ogrodku. Milego dnia Odpowiedz Link
mammaja Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 12:30 Z przyjemnoscia donosze, ze pieski rasy podenki naszej znajomej i sasiadki wygraly w Poznaniu tytul "championa swiata". Zadzwonilysmy do wlascicielki z gratulacjami, a ona powiedziala : "jestescie pierwszymi osobami z Polski, ktore do mnnie zadzwonily, a z calego swiata mam telefony Widocznie "rodzimy sukces" staje koscia w gardle Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 13:50 Dziwne jak rozne sa nasze organizmy. U na ja tez nie spie dluzej niz do 7 a zona moze i do poludnia. Ale dzisiaj wstala nieco wczesniej zrobila mi masaz taki z relaksacyjną muzyką i pachnacymi olejkami. Super. Miłego łykendu wszystkim zyczę. Odpowiedz Link
skynews Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 14:26 Dzień_Dobry w południe)) W sobotę to odpowiednia pora do wstawania zwłaszcza ze za oknem "November rain", który właściwie też może nastroić bardzo czule i romantycznie: "When I look into your eyes I can see a love restrained Guns but darling when I hold you don't you know I feel the same And nothing lasts forever and we both know hearts can change and it's hard to hold a candle in the cold November rain..." www.youtube.com/watch?v=EIgb4eCjYlM&mode=related&search= Enjoy the Music ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 16:50 Witam Wszystkich wczesnym wieczorem Powolutku, pomalutku odespalam zaleglosci w spaniu, wczorajsze "babeczkowanie" i szykuje sie na dzisiejsze spotkanie przyjacielskie. Listopad ma swoje uroki mimo, a moze wlasnie dlatego, ze oferuje nam dluuuuugie jesienne wieczory Odpowiedz Link
lablafox Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 16:56 mammaja napisała: > Z przyjemnoscia donosze, ze pieski rasy podenki naszej znajomej i sasiadki > wygraly w Poznaniu tytul "championa swiata". Zadzwonilysmy do wlascicielki z > gratulacjami, a ona powiedziala : "jestescie pierwszymi > osobami z Polski, ktore do mnnie zadzwonily, a z calego swiata mam telefony > Widocznie "rodzimy sukces" staje koscia w gardle Pogratuluj ode mnie też .Wybeirałam się z Paulą na wystawę ,ale niestety fizycznie mnie unieruchomiło , wiec spędzam czas w okolicach łoża boleści. Zmieni sie pogoda , poprawi mi się ,a we wtorek jadę do magika to poprawi mi sie na 100%. Odpowiedz Link
dado11 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 19:51 Lx, kuruj się i chuchaj i dmuchaj na siebie, bo przecież, najwyraźniej los ci przeznaczył jeszcze trochę pracy do wykonania)) Mm gratulacje dla psich zapaleńców i "mistrzów" Moja sobota była taka, jaką lubię: okutana w ciepłą kurtkę i rękawiczki wygrabiłam wszystkie złośliwe klonowe "noski" z trawy, śmigające z wiatrem resztki liści i wszystko to, wraz z wyciętymi floksami, uschniętymi gałązkami róż, powędrowało do ogniska, które kopciło i kopciło, aż przyszedł zmierzch i przy puszeczce Beck'sa powędziłam się w dymie. Teraz twarz ogorzała od wiatru i dymu, pała rumieńcami, a pyszny obiadek grzeje wnętrze Zewnętrznemu psu zdjęłam na cały dzień klosz ze łba i oczywiście rozpaprała sobie ranę, więc znowu gencjana i klosz, do jutra... Jamniki wprawdzie łaziły za nami cały dzień, ale jak padły to spały jak laleczki img144.imageshack.us/img144/999/mojepanienkill0.jpg pod wieczór wiatr rozgonił na chwilkę chmury i zrobił tak ładnie: img390.imageshack.us/img390/7766/zachodjesiennyyq9.jpg img236.imageshack.us/img236/8434/zachodwdadoogrodzierb2.jpg jutro zaś, całą rodzinką jedziemy spełnić nasz obywatelski obowiązek, a potem jakiś obiadek na mieście??? Pozdr. D. Odpowiedz Link
joujou Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 20:08 Po kolei: -Kityy i Jutce życzę przyjemnego spotkania w przyjacielskim gronie -Lx szybciutkiego powrotu do dobrej formy,no i w ogóle jak najwięcej dobrych wiadomości -Mammajce smacznych rogali -Nam wszystkim fajnego wieczoru ! Dado mówią,że wędzone dłużej trzyma Jamniczki pięknoty! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 21:24 Spotkanie bylo krotkie z powodu moich jutrzejszych obowiazkow ))))) Ale przemile! Dobranoc, wstaje jutro o piatej Odpowiedz Link
mammaja Re: Świąteczna sobota. 11.11.06, 22:41 No i mnie dostalo, chyba bede musiala jutro sie troche pomeczyc jako maz zaufania i popilnowac jak to te glosy sa liczone. A niech to... A mowilam, ze jestem asertywna Mloda juz w domu, rogale dostane jutro) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 03:16 Goraco, 34 stopnie, duszno i pochmurno, blee, niedlugo czas pojechac na basen. Zatrudnilam Buszmena przy cieciu nadmiernie rozrosnietych bambusow (niezwykle przydatne jako podporki pod fasole i do konstrukcji roznych ogrodowych kratek) a sama siedze i robie wielkie plany rozbudowy ogrodu i mysle, skad wziac na to pieniadze :o) Co mam Wam mowic: jest dobrze, mimo braku swietomarcinskich rogali. Pozdrawiam i zycze pomyslnych wynikow glosowan wszelakich a Jutce i Mammai zeby liczba glosow sie zgadzala i nie musialy siedziec przez dwa dni! Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 05:59 Mammajko, ciesz sie, ze "tylko" wieczorem bedziesz zaangazowana )) Dzindobrybardzo wszystkim. Wstalam o piatej, o dziwo bez problemow. Za godzine przyjedzie przedstawiciel Kom. Wyborczego i pojedziemy w trase wizytowac punkty wyborcze. Poza tym, ze cel jest interesujacy, jest to tez bardzo fajna wycieczka, bo w niektorych wsiach nigdy nie bylam. Biore aparat )) Kolo poludnia powinnam wrocic, zdrzemne sie "na zapas", a potem znowu dyzur. Mammajko, zycze Ci (i sobie), zeby nie bylo problemow, i zeby nasza "praca u podstaw" skonczyla sie jak najszybciej. Milej niedzieli! Idzcie glosowac prosze... )) Odpowiedz Link
joujou Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 07:16 Dzieńdoberek Chyba całą noc padało,jest pochmurno i mokro, a marzyła mi się wyprawa do lasu.Chciałam trochę sobie połazić,podobno są jeszcze gąski. Przyjemnego dnia wszystkim:pracusiom i leniuchującym! Odpowiedz Link
skynews Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 07:17 Dzień Dobry Nie wiem czy iść glosować bo pewnie nie można zakreślić "przeciw wszystkim" co odbiera mi prawo do wyrażenia własnego poglądu dając innym możliwość decydowania za mnie a ja lubię się rządzić sam)) Po tym porannym anarchistycznym wykładzie idę najpierw do piekarza po croissants i do apteki po aspirynę na ból głowy a że pada ze oknem to pewnie wkrótce ponownie znajdę się tam gdzie w taka pogodę najprzyjemniej. Popołudnie i wieczór jeszcze niezaplanowane wiec jak ktoś ma jakieś propozycje... Enjoy your stay ! Odpowiedz Link
joujou Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 07:19 Sky,czyżby Cię główka bolała po kolejnej balandze? Odpowiedz Link
skynews Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 07:24 Otóż to Joujou, strasznie boli ale uśmiecham się bo po polaniu będę już znowu fit, mam nadzieje przynajmniej)) Enjoy your stay ! Odpowiedz Link
skynews Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 07:26 ...po południu miało być a nie po polaniu Enjoy it ! Odpowiedz Link
skynews Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 08:35 Jak dobrze spacer robi - głęboko wciągnięte w płuca powietrze czyni cuda Przejaśnia się - takie niebo widziałem po wyjściu z apteki: img176.imageshack.us/img176/8977/skytodaybk6.jpg Enjoy it ! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 10:48 Jutce i Mammajce życzę powodzenia w wizytowaniu, pilnowaniu i liczeniu głosów oraz szczerze podziwiam optymizm i wiarę, a najbardziej zaangażowanie. Zaraz pójdę oddać głos z poczucia obowiązku, i cieszę się, że wreszcie kampania wyborcza dobiega końca. Nudna, kłamliwa, sporo kosztuje dla jednych, chociaż dla innych stanowi niezły biznes Potem zrobię sobie małą przyjemność jakiś obiad na mieście, kawka, spacerek po mieście. Na razie niedzielka wygląda pogodnie Odpowiedz Link
jutka1 Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 13:02 Dzien dobry, Ew. Wrocilam z wizytacji, jestem padnieta. Musze czesc popoludnia przespac, bo noc dzis bedzie zarwana: nawet jak nie bedzie problemow to spac bede mogla pojsc najwczesniej o 5:00 rano. Najpierw jednak musze sie ogrzac, bo zmarzlam jak przyslowiowy pies. Milego popoludnia Odpowiedz Link
mammaja Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 14:45 Ja tez wpadlam na obiadek oraz zebrac sily na wieczor i byc moze nocke Ale jednak potrzebna jest ta obecnosc, nie macie pojecia do czego zdolni sa niktorzy kandydaci, byle tylko "wygrac". No coz, nie bede tego komentowac. Pozdrawaiam. Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 14:49 Witam Wszystkich Pracowita ta niedziela, jak widze. Nie mowiac juz o tym, ze sa tacy, co to ich bez zadnej widocznej przyczyny wyrzuca z lozka bladym switem Ide spelnic sie obywatelsko za chwile. Poczekam az gradobicie sie skonczy. Odpowiedz Link
skynews Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 12.11.06, 16:08 Praca w niedzielę i w nocy musi być wyjątkowo opłacalną, kasa zadzwoni ? Kitty, kto rano wstaje, etc. itp. oraz inne bla, bla...przyczyna nie musi być widoczna, wystarczy ze jest odczuwalna Jak gradobicie się skończy to może już być ciemno a wówczas spełnianie się obywatelsko może być prawdziwym aktem bohaterstwa)) Enjoy it ! Odpowiedz Link
mammaja Re: Odlotowa niedziela po Swietym Marcinie 13.11.06, 00:26 He,he - moja praca byla calkowicie spoleczna. Wlasnie wrocilam do domu niedoczekawszy konca licznia. Wyjatkowo niekompetentna komisja - niemniej wyniki troche beda inne niz podaje gazeta (w tym okregu wyborczym). Sa niespodzianki, ale szczegoly okaza sie jutro. Te cholerne zblokowane komitety wezma jedank wiecej niz powinny. Za to ich lider raczej malo. Zobaczymy raniutko. Dzien byl w kazdym razie ciekawy Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 00:51 Nadal goraco (33 stopnie) i pochmurno, po poludniu ma przyjsc zimne powietrze z poludnia i sie ochlodzi do 23 stopni. Pracuje dzis na pol gwizdka, odpoczywajac po weekendzie i zagladam na rozne stronki internetowe. Salutujac pracujacym w niedziele - oby z pozytkiem dla spoleczenstwa - odmeldowuje sie na razie. Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
skynews Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 07:56 Zimno, pada od rana i wieje ale za to świeżo jest i do tego jeszcze zobaczyłem na dzisiejszym granatowo-szarym niebie coś co rozbudza marzenia, chęci i sprawia ze pogoda się poprawia - będzie cieplej w tym tygodniu)) img180.imageshack.us/img180/590/rainau7.jpg Dzień_Dobry - miłego dnia i tygodnia Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 10:21 Piekny odlot - rzeczywiscie wzbudza marzenia Pochmurno, ale jakos milo. Od rana telefony, komentarze po wczorajszych wyborach, fajnie jest. Mam sporo spraw, do poczytania potem! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 11:22 Witam w poniedzialek 13-go! Rano troszke padalo, ja okurat sobie biegalam, teraz jest bardzo pieknie, z nadzieja na duze przjasnienie! Sky, powtarzam za MM, zaiste odlot! Odpowiedz Link
jutka1 Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 11:50 Po 31 godzinach na nogach (minus jedna godzina drzemki wczoraj po poludniu) wlasnie dowleklam skonany zezwlok do domu. Minie troche czasu, zanim zrelaksuje sie z tego "zakrecenia" na tyle, zeby moc pospac choc troche. Jestem zmordowana jak kon po westernie, a raczej stado koni z wojownikami na grzbietach. Reszta na watku Mammajki. Ledwie mam sily na usmiech, ale milego dnia Odpowiedz Link
joujou Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 17:03 Witam Dzień taki sobie,nic szczególnego.13 to nie jest moja ulubiona cyfra więc zawsze odczuwam niepokój tego dnia ) Pozdrawiam serdecznie. Jutko odpoczywaj! Odpowiedz Link
lablafox Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 23:38 joujou napisała: > Witam Dzień taki sobie,nic szczególnego.13 to nie > jest moja ulubiona cyfra więc zawsze odczuwam niepokój > tego dnia ) > Pozdrawiam serdecznie. > Jutko odpoczywaj! > Zawsze wierzyłam ,że 13 są dla mnie szczęśliwe , zwłaszcza te w piątek . 13 poniedziałkowa z dużymi perypetiami ,ale teraz już się pod nosem uśmiecham. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Poniedzialek trzynastego 13.11.06, 11:46 A u nas kompletny brak zainteresowania wyborami, a panów wspólników, wbrew pozorom, pochłonęły dzisiaj inne sprawy niż firmowe i jak weszli na temat synów tak nie mogą zaprzestać, no bo i czasy nie te same, i szacunek inny, znaczenie słowa też niejasne, na ile sami byli kiedyś niezależni, a ile jeszcze muszą inwestować w swoje dzieci, że jak święta to nie takie jak kiedyś i stół jakiś pusty i smutniejszy ... Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 13.11.06, 17:56 Dobry wieczór. Tak?... no_no Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 198 - jesienno - wietrzno- zlocis 13.11.06, 18:06 Jasne,że dobry bo spokojny,leniwy i kawa pięknie pachnie Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Zakrecony wtorek 13.11.06, 23:48 Niby spokojnie siedze w biurze patrzac na sloneczny, acz chlodnawy, las za oknem (tylko 23 stopnie), ale mam tyle papierow i spraw urzedowych do zalatwienia ze nie wiem, od czego zaczac. A poniewaz nie wiem, od czego zaczac, laze po forum odwlekajac moment rozpoczecia dzialan papierkowych. Coz, trzeba bedzie sie przemoc... Dzwonilam wczoraj do Mamy, byla zaglosowac, ale mowila, ze chyba sie nic nie zmieni i ze malo ludzi glosuje. Kiedy beda wyniki? Pozdrawiam i lece dalej Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
mammaja Re: Zakrecony wtorek 13.11.06, 23:53 Luizo, nie byla to mala frekfencja, a wyniki oficjalne to pewnie jutro. Nieoficjalnie - to ja juz wiem na swoim podworku Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Zakrecony wtorek 13.11.06, 23:56 Mammajo, ja tylko mowie co Mama powiedziala o swoim podworku. Im wieksza frekwencja, tym lepiej. Moze ludzie wreszcie wyrwa sie z tego marazmu! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
skynews Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 08:47 Niesamowite, błękit nieba i 15°C na termometrze - lato chyba wraca na kilka dni a złota jesień już na pewno - mam nadzieje żen się taka pogoda utrzyma do końca tygodnia)) Jeszcze chyba nie jadłem śniadania na tarasie i to wlasnym o tej porze roku Miłego dnia)) Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 08:59 U mnie jakos "blekitnego nieba" nie widac, ale jest calkiem przyzwoita temperatura. Popoludnie znowu zapracowane. Trzymajcie sie Wszyscy, a wtorek niech nie bedzie taki bardzo "zakrecony" Odpowiedz Link
skynews Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 10:12 Kitty, od jutra i u Ciebie będzie błękit - takie przynajmniej są prognozy pogody Enjoy it ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 10:33 Wtorek mniej zakrecony niz niedziela i poniedzialek, to na pewno. Za oknem jasno-szaro, przede mna dzien (i tydzien) "pracujacy". Zadnych planow "na zewnatrz" oprocz powyborczego spotkania wieczorem. Milego wtorku. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 13:19 Z okazji rocznicy slubu postanowilismy z ukochanym mezem milo spedzic popoludnie. Najpierw idziemy do kina na komedie Burat, o ktorej juz duzo dobrego slyszalam (opowiem po powrocie) a potem do knajpki na jakies dobre jedzenie. Mam nadzieje ,ze to bedzie udany wieczor. Pozdrawiam zapracowanych,zakreconych i przemeczonych)) Odpowiedz Link
mammaja Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 13:38 Verbeno, najlepsze zyczenia z okazji rocznicy! Oby nastepne lata przynosily same radosci! Od rana posiedzialam w przychodni, zmuszona przez rodzine Zrobilam ekg, dostalam skierowanie na wszystkie rutynowe badania, itd. Grzecznie poddaje sie terrorowi "zadbania o siebie". A tak naprawde to tego niecierpie Pogoda jakby lepsza, cieplej ale chmurno i gorno. Od roboty do roboty mnie rzuca. W ogole ten tydzien bedzie pelen atrakcji Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 13:50 Wszystkiego najlepszorocznicowego) A ja odmówiłam łażenia po lekarzach i jak dzisiaj przyznałam się przyjaciółce do metody leczenia zbuntowanego na dobre kręgosłupa, to powiedziała że zamówi mi odpchlanie, odrobaczanie i szczepienie na wściekliznę. Bo z dyskopatii leczy mnie wet. Krowisi i specjalny motocyklowy pas le mężą. Zresztą wet leczy całą rodzinę ze wszystkiegoPani magister w aptece koło domu, na mój widok rży radośnie i mówi: o to ta pani której pies ma depresję wegetatywną, bezsenność, trądzik młodzieńczy, zapalenie okostnej i wirusowe zapalenie spojówek, bóle kręgosłupa i uzywa tabletek antykoncepcyjnych. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 14:17 A to ci flotek, ta data też mi coś mówi Verbenko, wszystkiego naj naj i co sobie sama zażyczysz i twój ślubny oby się Wam spełniło, no i udanej randki ze ślubnym Przypomniałyście mi, że w lodówce czeka na mnie wykupiona wcześniej, jeszcze przed wyjazdem, szczepionka przeciw żółtaczce, ale najpierw trzeba iść do lekarza buuu Odpowiedz Link
mammaja Re: Fed 14.11.06, 19:44 My tez korzystamy z recept weta, tylko ze wszystkie sa pelnoplatne Psy nie maja zadnych ulg, niestety Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Fed 14.11.06, 20:18 I ja tak jak psy, też nie mam ulg, bo nie jestem ubezpieczona. Odpowiedz Link
mammaja Re: Fed 14.11.06, 21:23 Zdrowia zycze, Fed, nieustajaco Ale przeciez ktos w rodzinie jest chyba )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 14:30 Wszystkiego najlepszego, Verbeno! Bawcie sie dobrze, milej randki z malzonkiem. )) Odpowiedz Link
joujou Re: Zakrecony wtorek 14.11.06, 15:26 Witam w ten męczący i baaardzo zakręcony wtorek, zakręcony pod każdym względem: -pogodowo:dzień cieplutki,ale szary,pochmurny -zawodowo:miałam niby dobry dzień,ale bardzo pracowity i myślenie sprawia mi już ból -a tak poza tym to jakoś radości mieszają mi się dziś ze smuteczkami i chyba najlepszym wyjściem będzie wskoczyć pod kocyk i uciąć sobie małą drzemkę Dobrego i mniej konfliktowego popołudnia wszystkim forumowiczom życzę! Odpowiedz Link
joujou Re: Verbeno 14.11.06, 15:35 Z okazji Rocznicy chyba nie zaśpiewam Wam "Sto lat", bo to byłaby przesada ale wielu lat przeżytych w jak najmilszej atmosferze,zdrówka dla Was obojga i wspaniałych wspólnych podróży! Niech Twój dom zawsze będzie ciepły i barwny tak jak obrazy, które malujesz Odpowiedz Link
verbena1 Sprawozdanie z randki 14.11.06, 21:23 Poszlismy ,jak juz wspominalam do kina. Kino nowo wybudowane, z ogromnym ekranem,wspanialym dzwiekiem i wygodnymi fotelami. Kupilismy bilety, weszlismy do sali a tu....pusto zupelnie.No tak,przyszlismy za wczesnie,pomyslalam. Do godz 16 nikt wiecej nie przyszedl.Ogladalismy film zupelnie sami w wielkiej sali,prywatne kino i wszystkie fotele nasze)) Teraz o filmie pt.Burat. Odradzam stanowczo,komedia na poziomie tak zalosnym ,ze powinnam wyjsc juz na poczatku. Nie chcialam robic przykrosci operatorowi ,ktory puscil film specjalnie dla nas Knajpka z dobrym jedzeniem i winem poprawila mi humor. Dziekuje wszystkim za mile zyczenia,jestescie nieocenieni))) Odpowiedz Link
skynews Re: Sprawozdanie z randki 14.11.06, 22:07 Dzisiaj znowu musiałem do warsztatu zmienić kola z oponami zimowymi na ...letnie bo zimowe piszczały na zakrętach przy tych temperaturach - letnie temperatury mają być jeszcze co najmniej przez tydzień. Nie znalem jeszcze czegoś takiego w listopadzie)) Enjoy it ! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 14.11.06, 23:08 Sroda, powinien byc relaksujacy dzien, bo to srodek tygodnia i joga, ale mam tyle do zalatwienia... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 15.11.06, 06:49 Witajcie, Mammajko ubezpieczony jest le Mąż, ale we Francji, niby to działa, ale jeszcze nam nie zpłacili za gorset Dziecinki robiony 2 lata temu. Od tego czasu ma już 2 nowe. Więc to takie czysto teoretyczne ubezpieczenie. Za oknem jeszcze szaro, najchętniej zakopałabym sie pod kołdrą, ale muszę wrócić do świata żywych mimo że kręgosłup jeszcze boli. Roboty mam wyżej uszew. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 15.11.06, 06:58 No wreszcie ktos wstal! Dzien dobry, Fed, witaj w srode, juz za chwile tydzien z gorki i kregoslup sie Tobie wyprostuje... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
bystra2000 Re: Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 15.11.06, 07:07 Dzień dybry. Owocnych rozmów,udanych zakupów i pociechy z dzieci. Sympatycznego dzionka. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 15.11.06, 08:40 Szaro i listopadowo. Sporo mam dzis pracy, zarowno zawodowej, jak i "logistycznej". Inne plany odstawiam na polke, do czasu wyslania skonczonej roboty. Milego dnia Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Sroda, powinien byc relaksujacy dzien 15.11.06, 09:21 Dzien powinien byc relaksujacy! Postuluje, zeby kazdy dzien byl choc w malej swojej czesci - relaksujacy Omijac szerokim lukiem prosze ( jesli tylko sie da), wszystkie "miny" i "zasadzki" Milego dnia zycze Wszystkim razem i Kazdemu z osobna! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Relaksujacy wieczor z kubkiem kakao 15.11.06, 11:40 Wlasnie koncze relaksujacy wieczor kubkiem kakao i zaraz ide spac, tylko sprawdze jakiego zamieszania narobilam na forum Polonia. Mammaju, przelewa sie... otworzysz nowe? Dobranoc Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link