piotr-61 16.09.03, 19:40 Czy forsa daje szczescie? Sam nie wiem (bo za duzo jej nie mam ) ale tak sobie mysle, ze gdybym mial tego duzo to potrafilbym byc tez troche szczesliwszy. piotr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trium Re: Pieniadze 16.09.03, 19:45 Ponoc nie dają, ale... Gdybym ich miala troszke wiecej, to teraz wylegiwalabym sie na slonku w jakims egzotycznym kraju, pozniej wyskoczyla na narty na lodowiec i byloby superCzy bylabym szczesliwa? W tych konkretnych chwilach, kiedy spelniaja sie konkretne marzenia, pewnie tak. Z drugiej strony jestem jednak pewna, ze ich nadmiar ma niszczycielska moc. Zatem czekam na szostke w totka, ale nie koniecznie podczas kumulacji Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Pieniadze 16.09.03, 20:21 Pieniądze, pieniądze, pieniądze - wszystko obraca się wokół pieniędzy)) Uzasadnienie, chociaż... a niech będzie... przede wszystkim, żeby wyjść na humanitarną... kiedy je mam dają mi siłę i napewno więcej mogę dla drugiej osoby zrobić niż gdybym ich nie miała. Niech mi ktoś powie, że to nieprawda. Nie uwierzę.)) Odpowiedz Link
lablafox Re: Pieniadze 16.09.03, 20:56 Odpowiednia ich ilość dałaby mi na pewno poczucie bezpieczeństwa i uwolniłaby mnie od ciągłego dorabiania. Pozwoliłaby mi również na możliwość dawania , bez równoczesnego poczucia ,że może mi nie starczyć . Realizacja marzeń , natychmiastowa, ale czy wówczas miałabym o czym marzyc ? Mogę sobie tylko pomarzyć o ww. układzie : pieniądz i ja . Zanim weszłam na forum podliczałam wydatki ,żeby sie zorientować co się stało z zawartością mej portmonetki. hahahaha Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
piotr-61 Re: Pieniadze 16.09.03, 20:59 lablafox napisała: >.. ale czy wówczas miałabym o czym marzyc ? Przed tym mam rowniez obawy. pozdrawiam piotr Odpowiedz Link
lablafox Re: Pieniadze 16.09.03, 21:12 piotr-61 napisał: > lablafox napisała: > > >.. ale czy wówczas miałabym o czym marzyc ? > > > Przed tym mam rowniez obawy. > > pozdrawiam > > piotr Może bym wtedy marzyła o Szeszelach takim marzeniem realizującym się . Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pieniadze 16.09.03, 21:32 Szczescia nie daja,ale ulatwiaja zycie!!!!! ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Pieniadze 16.09.03, 21:33 Utopijne jest twierdzenie, że marzyć przy pieniądzach nie można. Im więcej pieniędzy tym więcej marzeń, a jak więcej marzeń to i więcej potrzeba na nie ...pieniędzy. Ich po prostu nigdy nie jest za dużo Sytuacja, w której byśmy sobie powiedzieli, że osiągnęliśmy wszystko nie zdarza się w życiu. Dużo - to pojęcie względne. Pieniądze to nie tylko szeleszczące banknoty - to jest jakaś firma, inwestycje, akcje, oszczędności... to jest jak łańcuch - jedno z drugim jest powiązane i silnie się trzyma. Jeśli natomiast wyjmie się jedno oczko, to najprawdopodobnie polecą inne. Jeśli ma się firmę, trzeba mieć na podatki, wynagrodzenie etc. masz inwestycje... spróbuj nie mieć na ich utrzymanie. Niech tylko powstaną w pewnym momencie zakłócenia w płatnościach - wszystko może ruszyć jak lawina...Byłeś na szczycie - a upadek z góry jest bardziej bolesny. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Pieniadze 16.09.03, 22:00 Nic ująć ,nic dodać. Firma to taka pończocha,z wszych młodzieńczych lat, poleci jedno oczko i d........ Odpowiedz Link
piotr-61 Re: Pieniadze 16.09.03, 23:06 iremos napisała: > Ueber Geld spricht man nicht, man hat es! Wenn man aber es nicht hat? Darf man auch nicht darüber sprechen? )) piotr Odpowiedz Link
piotr-61 Re: Pieniadze 16.09.03, 23:21 iremos napisała: > Dein Problem, wenn es fuer dich ein Problem ist. Sieht es echt, danach aus? Ich persönlich kann über alles sprechen. Ohne Probleme piotr Odpowiedz Link
lablafox Re: Pieniadze 16.09.03, 23:34 piotr-61 napisał: > iremos napisała: > > > Dein Problem, wenn es fuer dich ein Problem ist. > > Sieht es echt, danach aus? Ich persönlich kann über alles sprechen. Ohne > Probleme W dzieciństwie , gdy dziadkowie nie chcieli bym wiedziała o czym rozmawiają , mówili po niemiecku. To wspomnienie teraz wróciło . Proszę przetłumaczcie , nie każdy zna niemiecki.Pozdrawiam lablafox > > > piotr Odpowiedz Link
piotr-61 Re: Pieniadze 16.09.03, 23:43 lablafox napisała: > W dzieciństwie , gdy dziadkowie nie chcieli bym wiedziała o czym > rozmawiają , > mówili po niemiecku. Ciekawy aspekt. Interesujace dlaczego tutaj zaczyna sie rozmowy po niemiecku > Proszę przetłumaczcie , Sie robi! Mam nadzieje, ze nie bede oskarzony o lamanie praw autorskich iremos: O pieniadzach sie nie rozmawia, je sie ma. piotr-61: Ale jesli ich sie nie ma? Nie wolno rowniez o nich mowic? )) iremos: Twoj problem, jesli jest to dla Ciebie problem. piotr-61: Naprawde na to wyglada? Osobiscie mowic moge o wszystkim. Bez problemow A wiec zadne tajemnice. Takie tam sobie slowne przekomarzanie. pozdrawiam piotr Odpowiedz Link
iremos Re: Pieniadze 16.09.03, 23:46 lablafox napisała: > piotr-61 napisał: > > > iremos napisała: > > > > > Dein Problem, wenn es fuer dich ein Problem ist. > > To twój problem, jesli to jest dla ciebie problemem. > > Sieht es echt, danach aus? Ich persönlich kann über alles sprechen. Ohne > > Probleme Czy to tak naprawde wyglada? Ja osobiscie moge mówic o wszystkim. bez problemów. > W dzieciństwie , gdy dziadkowie nie chcieli bym wiedziała o czym rozmawiają , > mówili po niemiecku. To wspomnienie teraz wróciło . Proszę przetłumaczcie , > nie każdy zna niemiecki.Pozdrawiam lablafox > > > > > > piotr Droga lablafox, przepraszam, ale nie o to chodziło. w poprzednim poscie zacytowałam znane powiedzenie ( w j. niemieckim) , ze o pieniadzach się. nie mówi, pieniadze się ma. Przepraszam za polszczyzne, ale to "rybka". Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
lablafox Re: Pieniadze 17.09.03, 00:00 Kochana ja to rozumiem . To była tylko moja prośba o przetłumaczenie, bez podtekstów . Obu Wam dziękuję .Hahaha. Po polsku też tak się mówi .Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pieniadze 16.09.03, 23:59 Dolaczam sie do Lablafox,choc moja Bunia byla Niemka to "o czym Wy wogole mowicie",hm ml Odpowiedz Link
foxal Re: Pieniadze 16.09.03, 23:08 piotr-61 napisał: > Czy forsa daje szczescie? Sam nie wiem (bo za duzo jej nie mam ) ale tak > sobie mysle, ze gdybym mial tego duzo to potrafilbym byc tez troche > szczesliwszy. > > piotr Z mojej obserwacji wynika, ze sam pieniadz jako taki nie przynosi szczescia, bo szczescie jest wsrod nas samych - trzeba je tylko odkryc i tym sie kierowac w zyciu, co nas motywuje do wstawania kazdego dnia. Ja np nigdy nie gonilem za pieniedzmi, ale nie budowalem marzen na ich braku. przy takim podejsciu zawsze szukalem pracy, ktora dawala mi satysfakcje a peniadze przychodzily potem i nigdy nie cierpialem na ich brak lub nadmiar. Kiedys nawet bylem w takiej sytuacji, ze mialem w kieszeni tylko $20 dolcow w tym 15 pozyczonych i nie znalem nikogo, od kogo moglbym pozyczyc wiecej - wiec najwiekszym problemem bylo znalesc miesjce do przenocowania i jakies sniadania. I potem jakos sie wszystko ulozylo. Te dwadziescia dolarow to bylo bardzo malo, bo za dojazd taksowka z lotniska do miasta kosztowalo $15.00 - musialem znalesc bezplatmy transport i znalazlem - gorzej bylo z noclegiem, ale tez nie spalem na dworcu tylko w domu. Inaczej mowiac pieniadz nie zawsze jest miernikiem naszych mozliwosci i marzen, choc napewno pomaga isc przez zycie. Kiedys taki facet z Indii w podobnej sytuacji powiedzial mi: "pamietaj, ze jutro jest nastepny dzien i slonce i tobie moze zaswiecic", choc jemu nie bylo lepiej. Zapamietalem sobie jego optymizm, ktory cesto mi przyswieca. Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Pieniadze 18.09.03, 00:44 "Pieniądze szczęścia nie dają być może... lecz kufereczek stóweczek daj Boże" Nie należę do zachłannych na pieniądze, ale ostatnio mam dość przeciętności tym bardziej, że kiedyś żyłam na trochę, powyżej średnim poziomie. Od kiedy zdrowie wycięło mi numer, niestety się urwało Nie znoszę dokonywania wyboru na co wydać? Co ważniejsze? A jak już wydam to jak przeżyć do pierwszego? W takich momentach myślę, że jednak pieniądz jest niezbędnym dodatkiem do szczęścia. -------------------------------------- " Gdy siwy szron na głowę prószy... przynajmniej w górę trzymaj uszy " Odpowiedz Link
hr.marica Re: Pieniadze 18.09.03, 09:43 no to ja wam proponuje zabawe: u nas w totku jest ponad 10 mln. eur. trzeba "tylko" znalezc te wlasciwe 5 liczb sposród 90. moja wyobraznie porusza dopiero kwota ponad 1 miliard HUF ( w tej chwili sa prawie 3 miliardy). moim zdaniem pieniadze nie daja szczescia, ale daja mozliwosci. co tydzien wypelniam kupon i gdy dowiaduje sie, ze nie wygralam - jestem smutna ale humor porawia mi sie, gdy nastepnie slysze, ze nikt nie wygral. wtedy jest jeszcze jakas szansa czekam na propozycje Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pieniadze 18.09.03, 09:49 A ja gram w lotto amerykanskie w internecie,glupota oczywiscie,wygralam tylko raz.......10 dolarow.Mialam tez raz szczescie w "drapce"..50 euro.Nie mam szczescia do gier ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Pieniadze 18.09.03, 12:07 Moją wyobraźnę na dzień dzisiejszy poruszyłoby 2.500 zł Obiecałam dziecku zapłacić za studia Niestety na żadne gry liczbowe nie mam co liczyć Raz w życiu za rozwiazanie krzyzówki w Nowej Wsi dostałam 50 zł w bonie (który zresztą do tej pory mam) i to tyle jeśli idzie o moje szczęście do łatwych pieniędzy -------------------------------------- " Gdy siwy szron na głowę prószy... przynajmniej w górę trzymaj uszy " Odpowiedz Link
zuzaankaa Re: Pieniadze 13.03.04, 16:48 hr.marica napisała: > no to ja wam proponuje zabawe: u nas w totku jest ponad 10 mln. eur. > trzeba "tylko" znalezc te wlasciwe 5 liczb sposród 90. moja wyobraznie porusza > dopiero kwota ponad 1 miliard HUF ( w tej chwili sa prawie 3 miliardy). > moim zdaniem pieniadze nie daja szczescia, ale daja mozliwosci. co tydzien > wypelniam kupon i gdy dowiaduje sie, ze nie wygralam - jestem smutna > ale humor porawia mi sie, gdy nastepnie slysze, ze nikt nie wygral. wtedy > jest jeszcze jakas szansa > czekam na propozycje: Kiedyś udało mi się, Totolotkowcy trafili w moje numerki. Wtedy hitem był fiat 126p - tyle wygrałam. Od tego czasu w tym Totolotku beznadziejnie losują. No nie potrafią trafić w moje numerki. Odpowiedz Link
hr.marica Re: Pieniadze 18.09.03, 11:09 do mnie tylko (?) 3 razy usmiechnelo sie szczescie: raz w zamierzchlych czasach wygralam ksiazke w telewizyjnym programie dla dzieci,który prowadzil pan Czecho- wicz z gesia Malgosia (chyba?). po raz drugi w kasynie 150 dm i po raz trzeci w ubieglym roku, kiedy w totku tez byla taka zawrotna kwota udalo mi sie trafic 3 liczby i dostalam ok 10000 huf.niemniej pozostaje optymistka Odpowiedz Link
hr.marica Re: Pieniadze 18.09.03, 11:26 znad modrego dunaju, z budapestu juz sie kiedys, na innych watkach spotkalysmy. wpadam powoli w sidla sieci i ... noi, przyszedl klient koncze Odpowiedz Link
marialudwika Re: Pieniadze 18.09.03, 13:16 Myslalam tak,pozatym znam Ciebie nie tylko z innych watkow,ale i z innego forum....Wstyd,ale nie znalam skrotu forintow/?/ pozdrow piekny i modry/?/ Dunaj!!!!!! ml Odpowiedz Link
hr.marica Re: Pieniadze 18.09.03, 15:15 w tym tygodniu jest naprawde modry, bo pogoda przepiekna i odbija sie w nim caly blekit nieba. dzieki, przekaze mu twe pozdrowienie (mam do tego sposobnosc 2 x dziennie) Odpowiedz Link
zuzaankaa Re: Pieniadze 13.03.04, 16:56 Kiedyś udało mi się wygrać niezłą sumkę, Totolotkowcy trafili w moje numerki. Wtedy hitem był fiat 126p - tyle wygrałam. Od tego czasu w tym Totolotku beznadziejnie losują. No nie potrafią trafić w moje numerki. A pieniadze szczęścia nie dają - dopiero zakupy. Odpowiedz Link
ada296 Re: Pieniadze 13.03.04, 17:47 mi pieniadze daja komfort, ze gdyby cos sie ze mna stalo to moje dzieci beda w miare finansowo zabezpieczone chyba dobralo sie do mnie przesilenie wiosenne i wpadam w depresje pozdrawiam Odpowiedz Link
verbena1 Re: Pieniadze 13.03.04, 18:21 To jasne ,lepiej z pieniedzmi ni bez nich ale patrzac na to z drugiej strony.... Kiedys,kiedy brakowalo mi ich ciagle, musialam wysilac szare komorki zeby przezyc - robilam zabawki z futra i skrawkow materialu, szylam, bylam fryzjerka dla znajomych.........i tak w nieskonczonosc Zmuszalam siebie do dzialania, to bylo meczace ale ile mialam satysfakcji. Teraz mam w miare normalna sytuacje i zastoj umyslowy, nic mi sie nie chce wymyslac. Stabilizacja rozleniwia i pozbawia marzen. Odpowiedz Link