Dodaj do ulubionych

APEL - PROŚBA O POMOC!

12.11.08, 12:42
Kochani!
Jedna z uczestniczek administrowanego przeze mnie Branżowego Forum tłumaczy, Basia Sapała, tłumaczka przysięgła języka niemieckiego z Olsztyna prosiła mnie o zamieszczenie wszędzie, gdzie się da poniższego apelu:

Pomóż zoperować serduszko mojego Maćka !

Na zdjęciu USG i34.tinypic.com/i3tk76.jpg
widać mojego synka, Maćka. Ma tu 26 tygodni. Dopóki noszę go w sobie, jest bezpieczny, ale już dziś wiem, że na świat przyjdzie ze złożoną wadą serca.
U Maćka zdiagnozowano przełożenie wielkich naczyń tętniczych i duży ubytek przegrody komorowej powodujący wspólną komorę z inwersją komór.
Życie mojego synka, a potem jego normalny rozwój będzie zależał od skutecznego leczenia operacyjnego – jedno lub wieloetapowego, w zależności od ostatecznej diagnozy.
Maciek to Dar nieoczekiwany i upragniony zarazem. Niestety tylko przeze mnie. Jestem dziś jedyną osobą, na którą on może liczyć i zrobię wszystko, co w ludzkiej mocy, żeby mój synek dostał powtórną szansę na spełnione życie.
Taką szansą jest dla niego operacja, którą - ku mojej wielkiej radości - zgodził się przeprowadzić wybitny specjalista, profesor Edward Malec z Kliniki Uniwersyteckiej w Monachium. Koszt operacji zaplanowanej na styczeń 2009 wynosi ok. 26.000 EUR, do tego dochodzą koszty porodu od 3.000 do 6.000 EUR, ponieważ Maciek musi być operowany w pierwszych dniach swojego maleńkiego życia. Nie mam takich pieniędzy, ale wierzę głęboko, że uda mi się zebrać potrzebną sumę, choć mam tak mało czasu – dwa miesiące.
Dlatego zwracam się do Państwa, do wszystkich ludzi dobrej woli z wielką prośbą o wsparcie mnie w walce o życie mojego synka. Każda, najmniejsza nawet suma, to minuta, godzina, a może cały dzień życia Maćka. I wielka wdzięczność jego matki.

Wpłat można dokonywać na rachunek:
Fundacja na rzecz dzieci z wadami serca Cor Infantis
20-701 Lublin, ul. Nałęczowska 24

Nr konta: 86 1600 1101 0003 0502 1175 2150 KONIECZNIE z dopiskiem: „Maciek Sapała"

Wiem, że na Was mogę zawsze liczyć, chociaż tak słabo się tu ostatnio udzielam. Ale to przez ten cholerny brak czasu, a nie dlatego, że o Was zapomniałam, czy przestałam kochać smile
Ściskam i serdecznie dziękuję za wszelką ewentualną pomoc, w imieniu Basi i swoim.
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 12.11.08, 14:29
      Masz wiadomość smile
      • mantra1 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 12.11.08, 14:35
        Dziękuję, Mammajko. Odpisałam.smile
    • dado11 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 13.11.08, 00:19
      Manterko, qurcze, tak chciałabym pomóc, ale mnie od kilku miesięcy ten
      cholerny kryzys dołuje...
      Za chwilę zaczniemy zjadać własny ogon..... nie jest dobrze...
      • mantra1 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 15.11.08, 00:48
        Dadziku, spokojnie. Jeśli możesz to roześlij, komu się da i też będzie cudnie.
        Słuchajcie, to idzie jak lawina!
        Wyniki całej akcji przechodzą nasze najśmielsze oczekiwania. Dziś rano, po 3
        dniach zbiórki na koncie Maćka było już 23 tysiące złotych !
        Pozwolę sobie podać również numer konta do przelewów zagranicznych, które
        otworzyła dla Basi monachijska klinika:
        Klinikum Großhadern, Bayerische Landesbank München, (Brienner Straße 18, 80333
        München) BLZ 700 500 00
        20040, Verwendungszweck: Kinderherzchirurgie, Barbara Sapala, 29.11.1974
        IBAN: DE41 7005 0000 0000 0200 40 , BIC: BYLADEMM

Wszelkie informacje o przebiegu akcji, inicjatywach, pomysłach oraz kontakt z
        Basią można znaleźć tu (dostępne bez rejestracji na BFT):

forumtlumaczy.pl/viewforum.php?f=119
        Tamże do pobrania w formacie .pdf tekst apelu w języku angielskim, rosyjskim i
        niemieckim.
        Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc! Wiem, że dotarła wink
        • mantra1 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 20.11.08, 15:28
          75000 tylko na koncie Fundacji! smile)
          • mammaja Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 20.11.08, 20:21
            Strasznie się ciesze, Mantro. Potwierdz sie, ze nawet nie wielkie
            kwoty daja w sumie sporo! napewno uzbiera sie cala kwota smile
            • mantra1 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 20.11.08, 23:00

Basia Sapała pisze:
              "Kochani!!
              Mam informacje z ostatnej chwili, ktorej, mysle, nikt nie oczekiwal - oto dzis
              na koncie Fundacji uzbieralo sie 100.000. Jest to suma, ktora pokryje koszt
              operacji!
              Oficjalne dane z konta Kliniki bede miala niestety dopiero w poniedzialek, ale
              podejrzewam, ze i tam zbiera sie juz suma potrzebna na porod.
              To jest rekord Fundacji - nie tylko ze wzgledu na krotki czas zbiorki: poltora
              tygodnia!!!, ale tez ze wzgledu na ilosc wplat. I to wszystko dzieki
              zaangazowaniu tysiecy osob, ktore uwierzyly mi na slowo honoru.
              Pewnie jeszcze dzis lub juro rano na stronie www.corinfantis.pl
              zamieszczona bedzie stosowna informacja.
              Boze, uderzylam w jakis taki oficjalny ton, ale to dla mnie chwila uroczysta.
              Powiem krotko: nie spodziewalam sie, przenigdy, w najsmielszych snach takiego
              odzewu. Bylam pelna leku, niepewnosci. Wszystko pryslo.
              DZIEKUJE!
              mam jeszcze dwie wazne informacje:
              1) wszystkie pienidze, ktore jeszcze sa w drodze, zostana na koncie pod moim
              nazwiskiem. Jak juz pisalam bede mogla przeznaczyc je na kolejne operacje, jesli
              okaza sie potrzebne (NIE i juz.), rehabilitacje, lub dla innego dzieciatka.
              2) Bede miala jeszcze jedna PROSBE. Chcialabym moc podziekowac, choc mailowo,
              osobom, ktore zaangazowaliscie w moja sprawe. Oczwiscie bede miala wydruk z
              konta i moyliwosc napisania przynajmniej do czesci osob, ktore mnie wspomogly.
              Chcialabym jednak pryzgotowc teraz nowy okólnik - juz nie z prosba, ale ze
              slowami wielkiej wdziecznosci. Zastanawiam sie jak to zrobic: Albo poprosze Was
              o rozeslanie go podobna droga jak moj poprzedni list, albo o przeslanie mi tych
              adresow. Nie wiem, mysle troche chaotycznie. Co radzicie?
              Pozdrawiamy WSZYSTKICH!
              Basia"
              www.forumtlumaczy.pl/viewtopic.php?p=298677#p298677
              smile))
              • mantra1 Re: APEL - PROŚBA O POMOC! 01.12.08, 00:10
                PODZIĘKOWANIA

Po tylko dwóch tygodniach (!) zbiórki na koncie Fundacji Cor Infantis uzbierała
                się suma potrzebna do pokrycia kosztów operacji mojego nienarodzonego jeszcze
                synka Maćka. Świadczy to tylko o wielkim zaangażowaniu w pomoc mojemu dziecku
                wielu, wielu osób. Mimo starań pewnie nie uda mi się podziękować każdemu
                ofiarodawcy osobiście, stąd też proszę o przyjęcie słów wdzięczności tą drogą.

Dziękuję moim przyjaciołom, znajomym i nieznajomym, dziękuję wszystkim Ludziom
                Dobrej Woli, którzy odpowiedzieli na moją wielką prośbę o wsparcie!

Dziękuję za okazane mi zrozumienie, za zaufanie, za Państwa wrażliwość, za
                wszystkie propozycje pomocy i sygnały mówiące: nie jesteś sama.

Dziękuję za przekazane mi środki, za każda najmniejszą nawet wpłatę. Ofiarowując
                pieniądze, daliście mi Państwo nadzieję. W tej trudnej sytuacji przywróciliście
                spokój ducha i radość z oczekiwania na synka. Tego nie da się przeliczyć na
                żadne pieniądze.

Mam nadzieję, ze za jakiś czas będę mogła pokazać Państwu – chociażby na zdjęciu
                – uśmiechnięta buźkę Maćka ze zreperowanym serduszkiem, bijącym dzięki Sercu,
                jakie mu okazaliście.

Barbara Sapała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka