Dodaj do ulubionych

Dzisiaj IV

31.10.03, 21:00

Obserwuj wątek
    • glodn-y Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 21:03
      Mammajko ściągnij te czapke niewidke
      • lablafox Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 21:16
        Podejrzewam ,że Ty musisz zdjąć te ciemne okulary.
        Pozdrawiam Lx
        • roomtsays Re: Dzisiaj IV - do Wędrowca2 31.10.03, 21:22
          Witaj! Zaskoczony? A pozdrowiłeś Starszą Panią? ;o)))
          • mammaja Re: Dzisiaj IV - do Glodnego 31.10.03, 21:24
            Zamienilam na taka czerwona i pelerynke. I koszyczek z
            butelka wina i ciastem. I tak przemykam oplotkami naszych
            pieknych szpitali w strone "miasta" smile))))
            • lablafox Re: Dzisiaj IV - do Glodnego 31.10.03, 21:26
              No to strzeż się wilka złego , a może wilczycy z Panem w Ciemnych Okularach
              Lx
          • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV - do Wędrowca2 31.10.03, 21:30
            Starsza Pani wystepuje tutaj jako alfredka1, oczywiście pozdrowienia
            przekazywałam. Miotam się między tematami - przed chwilą pisałam o Tobie na
            wczesniejszej edycji tego tematu.
            • roomtsays Re: Dzisiaj IV - do Wędrowca2 31.10.03, 21:33
              Oczywiście że się zorientowałem co do A. i W. ;o)))
    • marialudwika Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 21:43
      Czy to prawda,ze w Poznaniu jest 18 stopni??? Jestem w szoku!!!
      ml
      • lablafox Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 22:05
        Chyba było w pełnym słońcu i okolicach południa , po 15:00 natychmiast zrobiło
        sie chłodniej a teraz jest+8.
        Lx
    • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 22:01
      Dziś Halloween, albo wigilia Wszystkich Świętych. Zostawcie trochę jadła i
      napoju dla duszyczek "dyniowych" i tubylczych, co to bieży przed nimi baranek,
      a nad nimi leci motylek.

www.photovault.com/Link/People/Holidays/Halloween/show.asp?tg=PHHVolume01/PHHV01P10_13B
      • roomtsays Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 22:22
        A ode mnie takie coś!

sugarqube.com/Ecards/CardView.cfm?CardID=1124&L1=1&L2=0&L3=0&Page=
        Przyjemnego "modelowania". ;o)))
        • marialudwika Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 23:15
          Tez bym wyslala,ale nie umiem,buuuuu!!!
          ml
          • roomtsays Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 23:23
            To proste: idziesz na adres ktory chcesz skopiowac, podswietlasz go na
            niebiesko, potem naciskasz raz prawy klawisz myszy, zaznaczasz Copy, idziesz
            tam gdzie chcesz wkleic linka, zaznaczasz kursorem miejsce (np.pole do pisania
            postow), naciskasz prawy klawisz myszy i zaznaczasz Paste. Wysylasz posta i -
            gotowe! ;o)))
            • warum Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 23:42
              Lubie takie instrukcjesmile
              • roomtsays Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 23:45
                Najdowcipniejsze w tym wszystkim jest to, ze jestem zupelnie zielony w tej
                branzy, hihihi.
                • warum Re: Dzisiaj IV 31.10.03, 23:49
                  Muzyk, artysta, masz talent pedagogicznysmile nawet jak jestes nauczyciel
                  nauczania poczatkowego - wirtualnie dla blondyneksmile
                  • roomtsays Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 00:02
                    Ku chwale ojczyzny! ;o)))
                    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 07:00
                      Ostrożnej jazdy wszystkim życzę.
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 07:14
      Zapowiadają się odpowiednie warunki pogodowe. Myślę, że do podrózy samochodem
      korzystne. Podobno temperatura osiągnie + 16 stopni.
      Wyjeżdżam zaraz - kilka cmentarzy trzeba odwiedzić w Warszawie.
      Jutro ponoć pogoda się pogorszy - zapowiadają deszcze. Czeka mnie dłuższa trasa
      na pewien cmentarzyk wiejski. Ale to dopiero jutro będę o tym myślała.
      Pozdrawiam.
      PS" Czeka mnie trochę spotkań z rodziną na cmentarzach - Czy Was również ??? -
      tak jakoś nie mamy czasu na wzajemne wizyty.
      • warum Re: do Em_em - poczta 01.11.03, 08:57
        Wyslalam do Ciebie poczte - prosze potwierdz czy dotarla. Na wschodzie pogoda
        ladna, ale bardzo silny wiatr. Zwiewa resztki lisci z drzew, i cala robota ze
        sprzataniem na cmentarzu wczesniej juz niewidoczna. Z natura nie wygrasz.
        Pozdrawiam wszystkich.
      • marialudwika Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 09:21
        Dzis jest 8 stopni,nie moge pojechac,jak Wy na cmentarze....Kazde swieto
        uzmyslawia mi,ze tesknie za Polska i tradycjami wiecej niz mi sie
        wydaje.Jedzcie ostroznie
        ml
    • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 10:53
      W Szczecinie pochmurno, wieje wiatr, ale jest stosunkowo ciepło +6 stopni.

A w Zakopanem halny. Nad Giewontem wał chmur, ciepły, południowy wiatr podniósł
      temperaturę do prawie 11 stopni.
      www.internetia.pl/pogoda/obraz.html?miasto=zakopane&skala=C
      • mammaja Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 12:57
        Slonecznie i pogodnie. Baranki na niebie podswietlone na
        zloto wygladaja niewinnie. Wiatru nie ma ,wszystko
        dookola nieruchome. Ide na cmentarz lokalny , gdzie coraz
        wiecej znajomych. Do popoludnia.
        • marialudwika Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 14:25
          Mam goscia a za Wami mi sie ckni,czy to nie jest aby PARANOJA??????
          ml
          • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 01.11.03, 22:36
            Wpadłam tylko na momencik i się zestresowałam. Jutro z samego rana wyjeżdżam,
            pozwolę więc sobie pozostawić forum bez mojego komentarza.
            Pozdrawiam
            • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 06:32
              Witam w ten jeszcze ciemny poranek.
              Ból się coraz bardziej wzmaga przy chodzeniu i staniu. Względnie jest w pozycji
              siedzącej. Lekkomyślnością było do tej pory mieć awersję na wizytę u lekarza.
              Już 2 tygodnie - wydawało mi się, że sama to zwalczę. Zawsze tyle od siebie
              wymagam...
              Muszę zaraz ruszać w trasę. Inni na mnie liczą. Chciałoby się
              powiedzieć ....>>to niech się przeliczą<<
              Moja mama nie potrafi okazać asertywności do innych i ja.... do mojej mamy i
              innych. Chyba zbyt mocno ujęłam....ból mi dokucza.
              PS' mimo wszystko wciąż pracuję nad pozytywnym myśleniemsmile
              • marialudwika Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 08:13
                Dzisiaj cos "wyrzucilo mnie" z lozka juz o 7-mej rano!!!!!!
                I mnie dokuczaja korzonki,ale w kregoslupie szyjnym,moze dlatego,ze jestem
                meteopatka,grrrrrrr!!!!! Jak nie migrena to..a,szkoda gadac.Moze to jednak te
                +++++++++ Pozdrowka
                ml
    • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 10:36
      jest piękny dzień. słońce, lekkie chmurki na niebie, ciepło. Ide odwiedzic w
      szpitalu koleżankę z pracy, ciężkie spotkanie... Wiem o jej chorobie więcej niż
      ona.
      • marialudwika Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 10:54
        Trzymaj sie Wedrowcze!!!!
        ml
        • lablafox Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 11:50
          Oj, wędrowcze to nie zazdroszczę Tobie Twej roli. dziekuje za "dlasze
          faszerowanie kota" i mam prośbę wprowadź to to , przy czasie na nasze forum .
          Dziś w Poznaniu nadal piękna słoneczna pogoda +12.
          pozdrawiam Was wszystkich serdecznie , lablafox
          • warum Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 12:33
            Na wschodzie pochmurno, bezwietrznie ,cieplo i siapi deszczsad.Wlasnie wrocilam
            z cmentarza, pelno policjantow i strnikow regulujacych ruchem , dzieki temu-
            jako taka przepustowosc i mozliwosc wyjazdu z parkingu. Syn zrobil kilka zdjec,
            bo moj tata pierwszy raz "od zawsze" nie mogl odwiedzic bliskich w ten dzien.
            Ale najbardziej rzucil mu sie w oczy "biznes"- obok szpaleru handlarzy
            kwiatkami, wiazankami i zniczami - otwarty i pelen ludzi barek szybkiej
            obslugi, tuz obok zakladu pogrzebowego.Hmmm, msza w kaplicy,nadawana z
            glosnikow dla tych moknacych, ktorzy nie zmiescili sie w srodku,... i tuz obok
            tlumy wedrujace w obu kierunkach...wszystko sie zmienia. My tez.
            • marialudwika Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 13:33
              Z podanych powyzej powodow nie moglam byc na cmentarzu."Nawiedzilam" zdjecia
              wykonane przez em-em.
              To przypomnialo mi pewne wydarzenie z dziecinstwa.Moja babunia ,ewangeliczka,
              czesto wysylala mnie i moje cioteczne rodzenstwo do pobliskiego kosciola
              katolickiego/sama zreszta do niego tez okazjonalnie chodzila/.Obok tego
              kosciola jest cerkiew a przy niej cmentarz....
              Mojego kuzyna i mnie zawsze ona szalenie fascynowala,niestety mozna bylo do
              niej tylko zagladac.Byl natomiast wstep na cmentarz prawoslawny.My,dzieci
              nudzilismy sie na mszy lacinskiej i zamiast jej sluchac wloczylismy sie po
              cmentarzu.Byl on zaniedbany a groby otoczone parkanikami,ktore mozna bylo
              otwierac i zamykac!! W tym wieku super atrakcja.Weszlam za taki parkanik,brat
              zamknal i ...tragedia,cos sie zacielo i wyjsc nie moglam.Oczywiscie
              uderzylam "w ryk",choc nie bylam raczej placzliwa.Brat uciekl a mnie uwolnil
              dobroduszny pop z dluga broda!!!!Dziwne,ze po tylu latach jeszcze to
              wspominam..
              ml
              • lablafox Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:01
                o 13:58 , na moich rękach właśnie odeszła Lizettka.Nie udało sie .jest mi tak
                przykro.
                Lx
                • iremos Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 16:58
                  Mnie też. Współczuję, to przecież też członek rodziny
              • warum Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:02
                To i mnie sie sie przypomnialo.Teraz juz laicyzacja i.. ogolnie pojeta
                tolerancja dla "innych " religii nalezy do dobrego tonu, sczegolnie w mediach i
                publicznie. 20 lat temu studiowalam w Bialymstoku, gdzie katolikow- bylo malo
                jak rodzynkow , a moze i mniej- wszyscy wokol prawoslawni. Ale nam to nie
                przeszkadzalo w kontaktach towarzyskich-dzielilismy sie informacjami, zreszta
                do tej pory kartki swiateczne- ja wysylam z okazji moich swiat, a oni ichsmile
                Bylismy zaproszeni na slub kolezanki - do cerkwi. Nigdy nie zapomne tej
                ceremonii ani... tego na poczatku groznego spojrzenia jak "innowiercy" moga
                wejsc do ich swiatyni. Ale... chyba bylismy na tyle gzrzeczni i zachowywalismy
                sie poprawnie,ze...nikt nas stamtad nie przepedzil.Teraz sa juz inne czasy-
                obiekty sakralne stanowia ciekawostke architektoniczna i... mozna je zwiedzac,
                obfotografowywac itd. Moze to swiadomosc - ze hermetycznosc nie sluzy
                krzewieniu wiedzy? A.. wszystkim religiom zalezy na "zdobywaniu" nowych dusz.
                • warum Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:03
                  Lx, jest mi takze przykro.smutne to wszystko.
                  • mammaja Re: Dzisiaj IV do L ablafox 02.11.03, 14:43
                    Biedna Lizetka , mimo takiej pomocy z Twojej strony nie
                    udalo jej sie pokonac choroby. Smutne - ale Ty zrobilas
                    co moglas i jeszcze troche . Bardzo mi zal, ze sie nie udalo.
                    Dobrze ze bylas z nia. Bardzo cie usciskuje. Mm.
                  • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:48
                    Też mi jest smutno. Lizetka poszła do swojego kociego nieba.
                    • lablafox Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:53
                      I to w taki dzień .Może kocie duchy się nad nią ulitowały.
                      Lx
                    • marialudwika Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:53
                      Bardzo mnie zmartwila ta wiadomosc,biedna kitusia....poszla za Teczowy Most.
                      Tam sa nasze wszystkie zwierzaki,ktore stracilismy,sa tam szczesliwe i nie
                      cierpia...a nam ich ciagle brak.
                      ml
                      • lablafox Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 14:56
                        Nawet mój mąż , który nie powinien sie denerwowac popłakał się.Tak mi
                        przykro . Cóż jednak zrobić , takie jest życie i taki jego koniec.
                        Lx
                        • jej_maz Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 17:12
                          Przykre. Czy uwazacie ze uspienie zwierzecia jest dopuszczalne z powodu jego
                          choroby? Moja Kropka na prawde cirepi i juz nie chodzi a czolga sie na
                          przednich lapach ciagnac tylnie. Przykry widok... ale juz z nami dwanascie
                          lat... co zrobic?
                          • felinecaline Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 17:27
                            W pewien sposob sam sobie odpowiadasz na to pytanie; piszesz, ze Kropka cierpi,
                            wiesz, ze lepiej nie bedzie...
                            Mialam dwa ukochane zwierzaki ( w calej rzeszy innych, rowniez ukochanych, ale
                            ktore miewalam przejsciowo i nie widzialam ich "odchodzenia". Za kazdym razem,
                            gdy rzecz stala sie "sama z siebie cierpialam ogromnie - rowniez dlatego, ze
                            stchorzylam i pozwolilam, by one cierpialy. tak, czy owak rozstanie jest
                            tragedia - wcale nie mniejsza, niz gdyby to byl czlowiek.
                            • warum Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 17:37
                              Sadze,ze przy chorobach przewleklych i... nie rokujacych poprawy w cierpieniu-
                              nalezy uspic zwierze. Nawet jak nas- wlascicieli to najbardziej boli, skracamy
                              mu cierpienie. Ale.... poki i zwierze chce zyc i... nie cierpi w widoczny dla
                              nas sposob, trudno jest podjac jakakolwiek decyzje, bo wciaz ludzimy sie...ze
                              przejdzie, poprawi sie stan. Zzdarzylo mi sie widziec umierajacego psa- i...
                              nie wiem jak to okreslic... pozegnal sie z kazdym z nas i odszedl po cichu.
                          • iremos Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 17:38
                            Jeśli cierpi to ulżyć, ale to bardzo trudna decyzja.
                            • bodzio49 Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 19:23
                              Też uważam, że należy ulżyć zwierzęciu jeśli cierpi i nie ma nadziei na poprawę.
                              I mi zdarzyło się kiedyś żegnać na własnych rękach przyjaciela, wyżła
                              gładkowłosego przejechanego przez tramwaj. Współczuję.
                              • marialudwika Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 19:30
                                Taka decyzja jest strasznie trudna do podjecia,w ostatnich 10 latach bylam
                                przy uspieniu moich dwoch spanieli,do ostatniej chwili.Nigdy nie zapomne jazdy
                                do weta "na smierc"...one myslaly,ze to kolejna jazda z panstwem ale mysmy
                                wiedzieli,ze nie..
                                ml
                              • lablafox Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 19:32
                                Też tak twierdzę , jeżeli nie ma nadzei , a można skrócić cierpienia to , moim
                                zdaniem należy ulżyć . Musieliśmy uśpic Kubę bo miał raka odbytu . Przeżycie
                                dla nas straszne , ale cierpienia psa byłyby większe.
                                Pozdrawiam , do tej myśli i tego czynu trzeba dojrzeć , lablafox
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 02.11.03, 20:26
      Szczęśliwe dodatarłam do miejsca zacisza domowego. Warunki do jazdy kiepskie...
      deszcz, ciemno, przy wyprzedzaniu chwilami miałam wrażenie, jakby ktoś wylewał
      mi na przednią szybę strumień wody .
      Rodzina też zadowolona. Wszystkich dowiozłam do ich własnych pieleszy domowych.
      Uściskom, dziękowańkom i pocałunkom końca nie było widać. Odrodziły się
      resentymenty rodzinne i obiecanki odnowienia naszych więzów krwismile))
      A teraz do ciepłego łóżeczka. Papańki wszystkim. Nie, jeszcze nie idę spać
      tylko się wygrzaćsmile))
      • marialudwika Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 09:41
        Po calonocnym deszczu swieci slonce a wiatr bezlitosnie wytrzasa liscie
        z "moich" topoli,jest 8 stpopni.
        ml
        • jej_maz Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 16:46
          Dzien dobry. Dzieciaki mialy szczescie; Halloweenowy wieczor byl cieply i
          pogodny a wiec doskonala okazja na spedzenie go na zewnatrz i na nazbieranie
          wiecej lakoci (czy u was tez poprzebierane dzieci chodza po domach zadajac
          slodkiego okupu? Dzisiaj pada... gdybym mila wybrac tylko trzy pory roku, to
          bylaby to jesien, zima i wiosna, a wiec jestem w swoim zywiole wink
          • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 16:57
            jej_maz napisał:

> Dzisiaj pada... gdybym mila wybrac tylko trzy pory roku, to
            > bylaby to jesien, zima i wiosna, a wiec jestem w swoim zywiole wink

Jej_mezu - mam wrażenie, że czytam własny wpis umieszczony kilka tygodni temu
            (wątek o trzech porach roku). Deszcz, szaruga, mróz, zamiec i padający śnieg to
            mój zywioł.

Odnośnie Hakkoweenowych dzieci. Widziałam na ulicach kilka przebranych
            osobników. Rozsmieszyła mnie wypowiedź mieszkanik mojego miasta zamieszczona w
            tubulczym dodatku do Wyborczej: "Przeszcepiane na siłę amerykańskiej tradycji
            Halloween jest bez sensu. Biegające po mieszkanich proszące o cukierki dzieci
            to juz przesada. Żeby chociaż były one poprzebierane"
    • marialudwika Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 17:21
      Wedrowcze Mily,
      Jak znalezc TO forum GW, o ktorym wczoraj wspominalas???? Pytalam,ale ani Ty
      ani nikt nie odpowiedzial!!Pozdro
      ml
      P.S. Marku,na Twoj post odpowiem potem bo ide jesc obiad a pozatym musze sie
      ZASTANOWIC nad odpowiedzia!!!!!
      • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 17:25
        odpisałam w tej samej minucie, gdy Ty zadawałas to pytanie (na wątku o
        Złotopolskich)
        • jej_maz Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 17:33
          To mnie podbudowalas na duchu z tymi porami roku smile)) ... juz myslalem, ze cos
          nie tak tylko ze mna smile))))))

A co do Halloween w Polsce, to nidgy tego tam nie bylo... moze maja racje ci co
          pisza o amerykanizacji.... a moze to ta globalna wioska po prostu sie rozrasta
          i obyczaje sie rozprzestrzeniaja?
          • bodzio49 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 18:20
            W moim mieście (120 tys. mieszkńców)dzieciaki chodzą i są poprzebierane.
            Chociaż bardziej robi się to sportem tych starszych, kilkunastolatków niż
            maluchów. Ale i to są dzieci.
            A ja wracając do domu około szesnastej podziwiałem zachód słońca. Z jednej
            strony wąski pasek ciemnych chmur potem drobne rozwarstwione chmurki- takie
            kolorowe ciasto półfrancuskie, (ciekawe jak we francji te ciasto nazywają) z
            drugiej czyściutkie jeszcze niebo od jasnego błękitu poprzez żółć, pomarańcz aż
            do krwistej czerwieni z takimi zabawnymi "kłaczkami" chmurek. Żałowałem, że nie
            miałem aparatu. Zanim doszedłem było po wszystkim. Pozdawiam.
            • marialudwika Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 18:26
              Pomiedzy dwoma ulewami,burza i gradem udlao mi sie odbyc dwa dlugie spacery
              nad jezioro i po "moim" parku,zachwycic cudownymi kolorami lisci i labedziami..
              ml
            • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 18:48
              Bodzio oniemiałam czytając Twój wpis o zachodzie słońca , gdyż weszłam
              aby....opisać dzisiejszy zachód słońca , a właściwie chwile po. Widocznie
              mieszkamy gdzieś niedaleko siebie.
              Wyobraźcie sobie od wschodu nachodzącą na niebo ciemnoniebieską ciemność , a
              między horyzontem a ciemnościa , pas rdzawo beżowy, jeszcze rozświetlony
              resztką posłonecznego blasku .Potem w ciągu 10 minut , komuś w niebie wylał
              się czrny atrament , który rozlewał się po niebie, wlał się między domy i
              nastała ciemność. Gdyby nie światła uliczne byłaby to czerń absolutna.
              Niesamowite wrażenie. Niesamowite odczucia .
              Pozdrawiam ,nadal zafascynowana tym widokiem,lablafox
              • mammaja Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 18:54
                Nawet nie wiem jak slonce dzis zaszlo, ale wiem,ze w
                dzien bylo slonecznie i dosc cieplo - spacerujac chlone
                swiezy zapach jesiennego powietrza ,zupelnie inny niz
                przez ostatnie lata (oczywiscie zasluga nie palenia!)
                • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 19:11
                  Mammajko ,świat bez papierosów nie tylko inaczej pachnie , ale i inaczej
                  smakuje.Tak twierdzi mój mąż. Dodam ,że i dom inaczej wygląda bez żółtych
                  firanek , papierosianych poduszek, papierosianej odzieży. Jesteśmy
                  szczęśliwi ,że mąż nie pali , oczywiście z różnych powodów On i ja.
                  Tak trzymaj , myślami, telepatycznie wspieram Cię przez cały czas.
                  Lx
              • bodzio49 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 19:30
                Zdaje się, że 135 km. Często bywam w Poznaniu. Pozdrawiam krajankę.
                • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 21:22
                  Dziękuje za pozdrowienia czyżby to był G?
                  Lx
                  • bodzio49 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 21:24
                    Zgadłaś. Gorzów.
                    • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 21:26
                      To do mnie blizej - tylko 100 km idealnie na północsmile)
                      • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 21:36
                        Mam w Gorzowie znajomych. Też tam czasami bywam.
                        Lx
                        • marialudwika Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 21:54
                          Gorzow Wielkolpolski??
                          ml
                          P.S. Moja babunia pochodzila gdziesik stamtad,to znaczy z rejonu tego..
                          A teraz zaskakujace pytanie bo ja dzis cos z lepetyna nie tak co nalezy do
                          Kujaw?????
                          • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 22:08
                            Kujawy to bardziej Mogilno -choć to Pałuki , Trzemeszno , Bydgoszcz, Inowrocław
                            Lx
                            • marialudwika Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 22:38
                              A nie moze byc bardziej przystepnie,hi,hi???
                              ml
                              • lablafox Re: Dzisiaj IV 03.11.03, 22:48
                                Moze być .To kraina między lewobrzeżna Wisłą, górną Notecią a jeziorem
                                Gopło.Teraz musiałabyś wziąć atlas i popatrzeć .
                                Pozdrawiam Cię serdecznie lablafox
                                • lablafox Re: Dzisiaj IV 04.11.03, 11:21
                                  Dzisiaj w Poznaniu +12, cieplutko , ale szroburo i wietrznie.
                                  Lx
                                  • marialudwika Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 10:44
                                    Pogoda jest bajeczna,slonce i zlota jesien,ktora szczesliwie nadal
                                    trwa.Zrobilam zdjecia z mojego okna i przed domem.Wysle je potem em_em.Moze
                                    umiesci na stonie????
                                    Taka pogoda nastraja optymistycznie do swiata i ludzi i niech trwa jak
                                    najdluzej.Pozdrawiam wszystkich a Elzbietom,jesli sa u nas sle imieninowe
                                    usciski!!!!
                                    ml
                                    • mammaja Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 13:34
                                      No co? Wszyscy tak zauroczyli sie ogladaniem nog i innych czesci ciala, ze juz
                                      glowki przestaly pracowac? Czy juz usnelismy snem zimowym? (Zaznaczam ze ja mam
                                      usprawiedliwione niepaleniem problemy z koncentracja!)
                                      • marialudwika Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 13:50
                                        Wrocilam z pieknego spaceru,woda w jeziorze blekitna az "kiczowato" i te zlote
                                        drzewa wokol.Na spokojnej tafli jeziora lodki i lodeczki,kaczki dostojnie
                                        plywaja..Moja sunia Tasia ganiala jak zwykle wrony,one mialy z tego niezla
                                        zabawe!!Moze mysla,ze ona jest wielka wrona????
                                        Mamy tutaj tego ptactwa pod dostatkiem,jest nawet niedaleko osiedle o nazwie
                                        Kraaienest=Wronie Gniazdo.
                                        Ide sobie bo jakis marazm na forum!!!!!Mamajka ma racje..Na szczescie sa
                                        inne "forumy",gdzie tetni zyciem,hi,hiPozdro
                                        ml
                                        • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 17:35
                                          Wóciłam dopiero z pracy. Naewt nie wiem jaki był dzień. Rano było ciemnawo, a
                                          poza tym rankami nie odbieram żadnych wrażeń, a teraz jest mgła. Nic to,
                                          jeszcze dwa tygodnie i koniec z popołudniowymi zajęciami.
                                          • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 17:46
                                            A ja wciąż jeszcze siedzę w pracy.
                                            • jej_maz Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 18:04
                                              Tak a propos dzisiaj i pracy; u nas co roku jest organizowany tzw; dzien dzieci
                                              w pracy rodzicow. Jest on przeznaczony dla mlodziezy klas IX. Klasny maja wolne
                                              w szkole aby isc z mama czy tata. W zakladach organizowane sa roznego rodzaju
                                              sesje informacyjne, prezentacja miejsca pracy itd itp. Trwa to pare godzin a
                                              reszte dnia taki dzieciak siedzi przy rodzicu i nudzac sie zawraca gitare...
                                              Mam dzisiaj core... rrrrrrrrr... kiedyz sie ten dzien skonczy...
                                              • warum Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 18:20
                                                A ja uwazam,ze to swietny pomysl.. tylko bardziej atrakcyjny dla mlodszych
                                                dziecismileMoje dzieci kiedys bardzo pragnely zobaczyc "jak pracuje" bo ile
                                                papierow mam to widzialy / walaly sie wszedzie,a w siatce "ze mna" wedrowaly
                                                cale segregatory buuu - to byl koszmar/ i jakiez bylo zdziwienie corki jak
                                                zobaczyla,ze w pracy mam na biurku tylko karteczki do notowania, maczkiem
                                                zapisany kalendarz i 2 non- stop dzwoniace telefony- nawet komputer mialam w
                                                pokoju obok, bo wklepywac to co wymysle, mogl ktos inny. Teraz pracuje w"
                                                biurrze" calkiem "cywilizowanym"... ale jak syn kiedys chwile posiedzial, to
                                                powiedzial,ze jestem nieurabialna- bo z internetu to tylko emaile, a reszte
                                                zalatwiam tylko na telefon/ no ale jakbym pracowala w kontakcie ze swiatem to
                                                moze?/. Moze za bardzo lubie ten "osobisty" kontakt z ludzmi? I wciaz sie
                                                zastanawiam, jak wygladaja co niektorzy ludzie, z ktorymi gadam w ciagu dnia
                                                lacznie ok godziny od 5 lat... Z niektorymi wreszcie wymienilam fotkismile)
                                                • lablafox Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 21:10
                                                  Pomysł faktycznie świetny i do spopularyzowania .
                                                  Dzisiaj w Poznaniu Uroczyste otwarcie Starego Browaru własności "pary
                                                  królewskiej" Kulczyków.W jego ramach koncert muzyki elektronicznej Klausa
                                                  Schuzle (20 mni)i pokaz świetlny Gerta Hofa ( oswietlał Akropol , Mur Chinski
                                                  i pare pomniejszych budowli) - 12 min .W związku z tym zamknięto prawie
                                                  centrum miasta. Korki okropne i trasę , którą normalnie przejeżdżam w 8 min
                                                  jechałam godzinę .Wszystko po to by "przejezdżając popatrzyć sobie "hahaha.I
                                                  tak nic nie widziałam , bo musiałam patrzeć czy komuś nie wjadę w tyłek.
                                                  Więc dobrze mi tak .Pozdrawiam lablafox
                                                  • marialudwika Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 21:28
                                                    Pytanie czrgo ten Kulczyk jeszcze nie ma???Chyba MA cala Polske....
                                                    ml
                                                  • warum Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 21:36
                                                    Spoko! nie ma naszych nog, naszych postow i naszych dusz!!!!i jeszcze wielu
                                                    innych rzeczy, ktorych nie mozna kupic. On nawet nie wie ile traci?smile)))
                                                  • lablafox Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 21:58
                                                    Za to córka big_grinominika Kulczyk-Lubomirska, tworzy się nowa dynastia.
                                                    Faktycznie Warum , nie wszystko można mieć za pieniądze , nieśmiertelności tez
                                                    sobie nie kupi .
                                                    Lx
                                                  • lablafox Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 21:59
                                                    Spoko , na pewno nie ma takich problemów jak My .
                                                    Lx
                                                  • warum Re: Dzisiaj IV 05.11.03, 22:17
                                                    Czasem sie zastanawiam, czy te "partie do wziecia" z rodowym nazwiskiem, maja
                                                    szanse na normalna milosc? Toz przeciez - dla utrzymanai dynastii nalezaloby
                                                    dbac o biznes, a nie o uczucia? z samego hrabiostwa sie nie wyzyje, a i
                                                    dzietnosc wsrod mlodych jakby przyhamowana zwyklym wygodnictwem, wiec coraz
                                                    rozwazniej nalezy dobierac kto z kim. No ale faktycznie to nie moje
                                                    zmartwieniesmile
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 06:39
      Kiedy wychodziłam na spacer ... było kompletnie ciemno, a kiedy z niego
      wracałam zaczęło się rozwidniać. Wracając do domu zauważyłam piękno moich
      modrzewi - drzewo z zielonych kolek zmieniło kolor na złociste. Szkoda, że
      modrzwie niedługo je stracą.
      W tej chwili przez okno widzę piękny kolor nieba od różowego po granatowy.
      Milutkiego dnia nastawiana optymistycznie ewelina.
      • lablafox Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 09:49
        Dzisiaj w Poznaniu +7 , słonecznie i przyszedł czas na zbursztynnienie brzóz .
        Lx
        • mammaja Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 10:09
          Na Mazowszu pochmurno ale cieplo.Przyroda jakas dzis
          ospala i nieruchawa.Tylko ptaszyska od rana halasuja kolo
          sloninki
          sikorek. Ptaszyska caly czas kombinuja jak ja porwac w
          calosci i uciec (ptaszyska to sroki, kawki, jakies
          kuzynki gawronow).
          • marialudwika Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 13:15
            A "u nas' brzozy sa bursztynowo-koralowe,wszystkie drzewa zloca sie i
            czerwienia na tle nadal cudownie kiczowatego blektnego nieba!!Bylam na 2
            godzinnym spacerze,wdychalam powietrze bez dymu,spalin etc,zrobilam mase zdjec
            by uwiecznic te cudenka..no i moja sforke.Mialam spotkanie z pieknym
            labedziem,ktory lypal na mnie zza sitowia..kaczki i kurki wodne oczekiwaly
            smakolykow..no wogole bylo fajnie a teraz jesc sie chce....
            ml
            • lablafox Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 17:03
              Dzisiaj zginął pierwszy polski żołnierz w Iraku
              Lx
              • marialudwika Re: Dzisiaj IV 06.11.03, 17:20
                Wspolczuje jego najblizszym,ale niestety to jest los zolnierza.Pozatym
                uwazam,ze Polska nie powinna sie tam mieszac i wprowadzac "porzadku i
                ladu"!!!!!Najpierw ten lad wprowadzmy u siebie..Jestem zdecydowana
                pacyfistka.Moze to nie jest modne,ale trudno.Zawsze tak jest,ze politycy
                wysylaja zolnierzy i ich narazaja-dla swoich interesow....
                ml
                • marialudwika Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 09:22
                  Pogoda nadal jest bajeczna.Az wierzyc sie nie chce,ze trwa tak dlugo.W zeszlym
                  roku o tej porze tylko i wylacznie padalo..Wszystkie cebulki i bulwy
                  powsadzane aby zakwitly na wiosne..zgnily.W tym roku niz nie robilam w tym
                  kierunku a szkoda.
                  Wczoraj sluchalam Millera w tv.To czlowiek z miedzianym czolem i brzmi
                  wybitnie nieszczerze/kondolencje rodzinie zolnierza/.Powinien odejsc bo
                  kompromituje Polske..
                  ml
                  • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 11:09
                    A ja tęsknię za duetem mammai & popay-e, popa-ye & reszta.
                    Dyskusje były bardziej treściwe - dłuższe i nie można im było zarzucić, że są
                    nudne. A ile było w nich polotu, wigoru, czasem zażartości, dowcipu i zawsze
                    swoim tematem przyciągały.
                    • marialudwika Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 16:44
                      To fakt,ale Po obrazil sie a Mm nie ma energii..A swoja droga i Ciebie bylo
                      wiecej na forum!!!!
                      Ostanio forum jakos sie "rozmywa" i stracilo spontanicznosc,jaka mialo na
                      poczatku!!!!!!Niedlugo na nim usne...
                      zmartwiona
                      ml
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 11:15
      A tak poza tym ....nic się nie dzieje. Wszyscy też jakby wyciszeni. Co nieco
      się przejadło...
      A z angielska .... u nas też piękna pogoda. Dobrze, że deszcze nie pada.
      • wedrowiec2 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 12:08
        Też tęsknię, ale niestety nie mamy wpływu na decyzje i czyny innych osób.
        Szkoda, że coś na naszym forum zakonczyło życie. Mimo to ciągle mam nadzieję na
        zmartwychwstanie
        • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 12:35
          Dzisiaj naszła na mnie "nostalgia forumowa"
          Postać popa_ya jest naprawdę dla mnie wyjątkowa. Tęsknię za tym jego
          wyszukanym humorem, który wydobywał uśmiech na mojej twarzy nawet wtedy, gdy
          było mi daleko do dobrego nastroju.... za jego wysublimowanym stylem
          pisania, który mnie przykuwał z nosem do monitora........
          Czasami się zapędził w pisaniu nie panując nad swymi emocjami, ale wiedziałam,
          że zaraz będzie wszystko łagodził. Ten jego urok pisania, jego erudycja
          przyćmiewała jego porywczy charakter, który czasami dawał znać o sobie smile))
          Ale cóż to byłyby za dyskusje bez tych emocji ???
          • wybredna3 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 13:48
            Witam Was wszystkich na tym jakze innym forum niz to, jakie odwiedzilam w
            zeszlym tygodniu. Ewelino, dzis skladam tu wizytke specjalnie z mysla o Tobie:
            wyjasnij mi, jaki cel toba kieruje, kiedy wylewasz tutaj slozy po odejsciu
            twojego kumpla, rozpaczasz z powodu jego nieobecnosci, piejesz hymny pochwalne
            na jego czesc - moglby ktos pomyslec: nieutulona w zalu wdowa.
            A za chwilke wdowa zdejmuje czarny woal i klik: przenosi sie o dziesiec latek
            dalej, na swoje forum, by tam w najlepsze dyskutowac z hm waham sie pomiedzy
            nieboszczykiem a dezerterem.
            • monia.i Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 14:24
              I teraz to ja dopiero nic nie rozumiem...i nie mam na myśli Twojego postu,
              Wybredna.
          • jej_maz Re: Dzisiaj IV 08.11.03, 15:23
            ewelina10 napisała:

> Dzisiaj naszła na mnie "nostalgia forumowa"
            > Postać popa_ya jest naprawdę dla mnie wyjątkowa. Tęsknię za tym jego
            > wyszukanym humorem, który wydobywał uśmiech na mojej twarzy nawet wtedy, gdy
            > było mi daleko do dobrego nastroju.... za jego wysublimowanym stylem
            > pisania, który mnie przykuwał z nosem do monitora........
            > Czasami się zapędził w pisaniu nie panując nad swymi emocjami, ale
            wiedziałam,
            > że zaraz będzie wszystko łagodził. Ten jego urok pisania, jego erudycja
            > przyćmiewała jego porywczy charakter, który czasami dawał znać o sobie smile))
            > Ale cóż to byłyby za dyskusje bez tych emocji ???

... a ja nie tesknie. Wrecz przeciwnie; uwazam ze zrobilo sie zdecydowanie
            przyjemniej. Nie mam tu tylko siebie na mysli - jest jednen uczestnik a tym
            forum, ktorego wypowiedzi traktuje jak barometr nastrojow i wierzcie mi;
            wskaznik wystrzelil w gore wink. Mam nadzieje, ze przynajmniej raz ten pan
            dotrzyma slowa, a ci co tesknia - to jak slusznie Wybredna zauwazyla - z
            pewnoscia go gdzies tam znajda.
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 14:21
      Po co zadajesz pytanie. Odpowiedź znasz. A tak w ogóle, jeśli chcesz poważniej -
      musisz spełnić jeden warunek .... być sobą. Mam wrażenie, że znowu coś mi
      zabrzęczało i poleciało.
      • lablafox Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 15:05
        Dzisiaj w Poznaniu szaro i ponuro choć ciepło +9.W domu palę światła od rana
        by rozjaśnić panujacy półmrok.
        Lx
        • marialudwika Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 16:50
          To w Poznaniu jest zupelnie,jak na naszym forum!!!! Ponuro.Moze czas zapalic
          swiatla?????
          Nie wiem w zasadzie czemu Po sie obrazil,ale fakt,ze inicjowal dyskusje i
          umial sprowokowac do polemiki a nawet pewnych klotni..
          Pozdrawiam i wiem,ze nic nie wiem !!!!
          ml
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV 07.11.03, 15:47
      Uwielbiam piątki, ale zaznaczam, że dopiero po południu, kiedy jest
      już "warczącym odkurzaczu"
      Nawet nie odrzucam piątków .... mglistych, deszczowych, deszczowo-śniegowych,
      wietrznych, mroźnych, dżdżystych, jesiennych.....
      Jeszcze tylko tyciu, tyciu te służbowe poubijam kolanem do szuflad i..... już
      weekend smile)))))))))))))
    • ewelina10 Re: Dzisiaj IV do glodnego 07.11.03, 15:49
      Zakończyłam pełną setką. Poproszę o dalszą turę >>Dnia dzisiejszego<<
      Chyba do wieczora poczekamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka