dylan2002 06.08.03, 13:16 Ja niestety nie:( Mam tylko 40 jej powiesci.Ale czy sa tu tacy szczesliwcy? Jesli tak,to jakiego wydawnictwa?Moze znacie miejsca,w ktorych mozna tanio kupic jej ksiazki? Julka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulster Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 21.12.03, 18:59 ja też niestety nie mam wszystkich, tylko 56 powieści. Jedną (Zatrute pióro) z Phantom Press, b. dużo z Wydawnictwa Dolnośląskiego oraz Prószyński i S-ka. Książka z Phantom Press szybko się rozleciała ( już po czwartym przeczytaniu ;) pozdrawiam Odpowiedz Link
j.k.l.o.s1 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 07.07.04, 17:32 Ja mam dopiero kilkanascie :( Zbieram serie Dolnoslaskiego, kupujac na allegro i w antykwariatach. Czesto kupuje tez te nowe wydania z czarnymi okladkami (ten sam format :)), sa w Geancie po 9,90. Pozdrawiam kolekcjonerow. A polke juz mam przygotowana :) Zmiesci sie na niej kolo 50, ale potem bedziemy sie martwic, co z reszta... Odpowiedz Link
yanga Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 08.01.04, 22:19 Ja też mam wszystko. Teraz Agatę wydaje tylko Prószyński i Dolnośląskie, a Hachette ma z nimi umowę. Phantom Pressu radzę unikać. Odpowiedz Link
april02 Też mam :) 13.01.04, 18:09 I uwielbiam. Z każdej podróży przywożę sobie książkę Agaty w miejscowym języku. Węgierska wersja Parkera Pyna na tropie jest interesująca :) Teraz zaczęłam zbierać Agatę w oryginale. Fantastycznie się czyta, polecam. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Też mam :) 28.01.04, 00:35 Ja posiadam prawie wszystkie. Ale cierpliwie zbieram. Znam tania skladnice ksiazek - ale w wawie. jesli ktos jest zainteresowany, to jest na Koszykowej w budynku przed sama przed Hala. Tam maja po 10 zł wydania Hachette. Trzeba polowac. Odpowiedz Link
dylan2002 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 14.02.04, 18:30 Pilnie zbieram i już jest 60! Byłam parę razy na Koszykowej, trochę się obkupiłam, ale ostatnio jest tych książek coraz mniej. Większość tomów mam z Hachette, kilkanaście Proszyński i kilka Dolnośląskiego. W przyszłości może też zacznę zbierać oryginały. Odpowiedz Link
lunatica Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 14.02.04, 20:47 ja już mam prawie wszystkie z kolekcji hachette... te których nie zdążyłam kupić dokupuję na allegro czasem udaje się coś trafić. teraz mi się marzy specjalna półeczka, a na niej tylko agatka :-) l. Odpowiedz Link
yanga Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 15.02.04, 13:56 Właśnie takową posiadam :-))). Odpowiedz Link
zzdorka Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 16.02.04, 00:31 Nooo, ja tez tak sobie marze. Juz nawet mebelek mi sie upatrzyl, bo na nim zmieszcza sie wszystkie ksiazki. Ech. Jak ja zazdrosze bogatym ludziom ich bibliotek. Takich z czasow Agaty Christie. Odpowiedz Link
malu1000 Agathę odstąpię 03.03.04, 15:50 Tak, jak w temacie. Ponieważ zbieram jej kolekcję z wydawnictwa Hachette, a wcześniej kupowałam inne wydania, troszkę mam podwójnych. Część oddałam do biblioteki, ale gdyby ktoś chciał, to dysponuję niżej podanymi tytułami: " Mężczyzna w brązowym garniturze " " Niespodziewany gość " " Czarna kawa " " Dopóki starczy światła " Wszystkie z wydawnictwa Prószyński ( starsze wersje ). Wszystkich chętnych proszę o kontakt malu1000@NOSPAM.gazeta.pl Podajcie adres, a ja Wam wyślę, w prezencie. Inaczej i tak bym oddała do biblioteki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
malu1000 Re: Agathę odstąpię 25.04.04, 15:49 Ponawiam propozycję. Dodatkowo oferuję: " Pajęczyna " " Kurtyna " Też wydawnictwa PRÓSZYŃSKI. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
anmanika Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 08.03.04, 13:41 lunatica napisała: > ja już mam prawie wszystkie z kolekcji hachette... te których nie zdążyłam > kupić dokupuję na allegro czasem udaje się coś trafić. > teraz mi się marzy specjalna półeczka, a na niej tylko agatka :-) > l. Ja juz mam 80 tytulow i stoja na specjalnej poleczce, niestety zaczyna tam byc ciasno. Czy ktos wie ile Agata napisala ksiazek??? Odpowiedz Link
lunatica do anmaniki 08.03.04, 14:14 popatrz na wątki na tym forum jest taki o liczbie książek AC Odpowiedz Link
nickowa Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 03.03.04, 21:05 ja mam dużo z różnych serii w tym jedną kupioną podwójnie z racji zmienionego tytułu w latach 70-tych w serii z jamnikiem "zło czai się wszędzie" a potem z wydawnictwa dolnośląskiego "zło, które zyje pod słońcem" ... Stary tutuł był lepszy... Odpowiedz Link
kate55 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 07.03.04, 12:18 Mam prawie wszystkie powieści Agathy Christie, proszę tego nie odebrać jako przechwałki, bo wcale nie taki mój zamiar. Mam głównie wydania dolnośląskie, 3 pozycje Iskry, Prószyński i S-ka i ten nieszczęsny Phantom Press. Mam pytanie, czy ktoś wie, czy następując tytuły "By The Pricking Of My Thumbs" z 1968r i "Murder On Board" z 1974r ukazały się na polskim rynku?? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kate55 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 07.03.04, 12:30 Ale ja gapa jestem, właśnie sprawdziłam, że ten pierwszy tytuł to "Dom nad Kanałem", ale ponawiam pytanie czy "Murder On Board" ukazało się na polskim rynku?? Odpowiedz Link
lunatica Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 07.03.04, 15:02 nie znam tego tytułu, a co najgorsze nie mogę go też zlokalizować wśród anglojęzycznych tytułów książek AC... z morderstwem znalazłam: Murder in Mesopotamia (1936) Murder in the Mews (1937, ss) Murder Is Announced, A (1950) Murder Is Easy (1939) Murder of Roger Ackroyd, The (1926) Murder on the Links (1923) Murder on the Orient Express (1934) hmm... dziwne, jesteś pewna, że tak brzmi tytuł Murder on Board? jeszcze poszperam, może coś znajdę. pozdrawiam, l. Odpowiedz Link
lunatica Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 07.03.04, 15:10 znalazlam ten tytuł :-) z tego, co widzę, nie został on przetłumaczony na język polski i wydany w naszym kraju. może ktoś się pokusi o tłumaczenia? l. Odpowiedz Link
marchewa4 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 08.03.04, 14:56 Już jest przetłumaczony: Title: Murder on Board Publisher: N.Y. Dodd Mead 1974 Three complete novels: The Mystery of the Blue Train; Death in the Air; What Mrs. McGillicuddy Saw To po prostu wspólnie wydane trzy powieści Agathy Christie, dlatego w większości jej bibliografii nie do znalezienia. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
kate55 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 10.03.04, 08:50 Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
poirot80 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 21.04.04, 11:14 A ja na razie mam jeszcze mniej, bo tylko 3. Najtaniej jest chyba w antykwariatach, np. za Tajemniczą historię w Styles zapłaciłam 12 zł zamiast 19, za Morderstwo w Boże Narodzenie: 10 zamiast 19. Odpowiedz Link
ikkala Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 08.06.04, 21:15 Mam 22 tytuły, wydawnictw prószyński i s-ka, dolnaśląskiego i Hachette. Najbardziej lubie te ostatnie, sa nieźle wydane, za to dolnaslaskie sa takie poręczne i mieszczą sie nawet w małej torebce. Mam zamiar uzbierać wszystkie, ale nie od razu, powolutku... Odpowiedz Link
agao1984 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 09.06.04, 15:45 Jetem na dobrej drodze :) Brakuje mi ok.20. Uwzięłam się na Hatchette i to jest pewien problem. Oczywiście mam też kilka książek z innych wydawnictw. Odpowiedz Link
agunia38 Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 28.06.04, 12:21 ja też! zbieram wszystkie wydania i tłumaczenia, nawet phantom pressu::P Odpowiedz Link
mroofcia Re: Kto ma kolekcje wszystkich kryminalow Agathy? 01.08.04, 23:19 Ja mam :D Ale jestem z niej dumna... ; ) Odpowiedz Link