ruska-swolocz 20.12.09, 21:30 www.nlr.ru/exib/bem/kollag.htm www.davno.ru/cards/ny-2010-1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airam.as Re: Otkrytki 20.12.09, 22:14 Piekne te pocztówki. Ja też sobie przywiozłam parę otkrytok. Miedzy innymi tę. Jak ją zobaczyłam w księgarni, to mi sie zaraz przypomniał ten występ: www.youtube.com/watch?v=GUANewh4arU&feature=related. Odpowiedz Link
lacietis Re: Otkrytki 20.12.09, 22:33 Te z drugiego adresu (przynajmniej niektóre) - to prawdziwe pocztówki!!! Na 5 stronie na dole jest taka z moskwiczem 412 - to jednak ślad epoki!!! (((-: Odpowiedz Link
ruska-swolocz Re: Otkrytki 22.12.09, 21:53 Pani Bem też robiła cudowne wzory pocztówek. Byłem w zeszłym roku na wystawie poświęconej jej twórczości. Odbywała się w moskiewskim muzeum sztuki użytkowej, ale nie w głównym gmachu, tylko tym obok, w suterenie. www.museum.ru/N32838 A dzisiaj w tym właśnie muzeum zakończyła się wystawa poświecona norweskiemu pisarzowi Hamsunowi, podsumowująca Rok Hamsuna w Rosji. W Polsce jego twórczość jest mało znana, chyba ze względu na kontrowersyjne poglądy. Ale jak widać, i jego rodacy i Rosjanie już mu wybaczyli. Nawet w opisie wystawy nie wspominają o tym zejściu na manowce. www.vmdpni.ru/news/gamsung-anons.htm Odpowiedz Link