kacap_z_moskwy 29.12.06, 01:27 izvestia.ru/person/article3099903/ Mi sie bardzo podobal. A filmy z nim Brat i Brat 2 sa jedne ulubionych. Wiec chcial bym zapytac, czy wam sie podoba? Vot tak... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpieczara Banujesz?? 29.12.06, 07:56 Banujesz??) O filmach BRAT i BRAT 2 to na tym forum rozmawialiśmy dwa lata temu. Gruntownie. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Banujesz?? 29.12.06, 12:20 Печарыч, ты уже написал что-нибудь тут - inosmi.ru/forum/themes/viewthread?thread=17757 Щааас почитаем Odpowiedz Link
metelica Re: Znow o kino 29.12.06, 09:11 kacap_z_moskwy napisał: > Mi sie bardzo podobal. A filmy z nim Brat i Brat 2 sa jedne ulubionych. Wiec > chcial bym zapytac, czy wam sie podoba? Też podoba mi się Bodrow. Nie mogę powiedziec,zeby filmy "Brat" i "Brat-2" byli moimi ulubionymi, tylko jak są w TV,zawsze oglądam. www.youtube.com/watch?v=NfI3GyVzRx8 www.youtube.com/watch?v=qJ9ceQwb_Fk www.youtube.com/watch?v=aLR9E0cMXUA www.youtube.com/watch?v=m2HPWiqesks Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Znow o kino 29.12.06, 12:12 Скоро и я, благодоря тебе, научусь общаться с этим тубом... Вот только вопросик - а записывать с ютуба можно??? На самом деле ведь не только Брат'ом Бодров мл. известен. Хоть Сестры немного и слабоват по сюжету, все же тоже заслуживает внимания. Да и про войнушку с Меньшиковым фильм понравился. Мне Бодров близок, кажущейся безшабашностью и великодушием. Вот, сидели сейчас с женой, его вспоминали - поставили dvd с Братом 1. Odpowiedz Link
metelica Re: Znow o kino 29.12.06, 13:14 Не знаю, можно ли записывать на компьютер s youtube. Тоже волнует этот вопрос Бодров мне в "Кавказском пленнике" очень нравится.Кстати,ты заметил,что почти во всех передачах о Бодрове вспоминают,что его первая большая роль была на Кавказе и название фильма оказалось пророческим Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Znow o kino 29.12.06, 13:36 А ведь правда... Я даже как то не задумывался. По ТВ видел несколько дней назад репортаж про него. Как раз рассказывали, что он безумно полюбил Кавказские горы. И как судьба распорядилась... А у меня счастье привалило! Мне школьный друг написал, после 20 лет с момента как мы отпразновали выпускной и потом разлетелись по свету... Всю ночь сочинял ему письмо. Хотел рассказать про все что случилось за эти годы Потом махнул рукой и позвонил. Что оказалось проще. Новогодний сюрприз. Так что сегодня надеюсь никто и ничто не испортит мне настроения Odpowiedz Link
metelica Re: Znow o kino 29.12.06, 14:01 Вот это да!!! Люблю такие сюрпризы - встречи после стольких лет!!! У меня 2 года назад тоже на Новый год такой сюрприз был от подруги, с которой в музыкальной школе,а потом в музыкальном училище вместе учились. Воспоминаний было!!!.......Теперь я понимаю, почему ты ночью так долго сидел Ты вообще смог уснуть? Нашла страничку о фильме Бодрова "Сёстры". sisters.film.ru/ Odpowiedz Link
qubraq Re: Znow o kino 29.12.06, 18:33 Ja zapisywałem jutube normalnie - tam jest taki klik pod obrazkiem do ściagania pliku... Odpowiedz Link
demka Re: Znow o kino 29.12.06, 18:52 Andrzej, gdzie ten klik? Ciemna jakaś jestem) no nie widzę..) Odpowiedz Link
qubraq Re: Znow o kino 29.12.06, 20:08 demka napisała: > Andrzej, gdzie ten klik? Ciemna jakaś jestem) no nie widzę..) Zaraz poszukam to ci napiszę Odpowiedz Link
qubraq Re: Znow o kino 29.12.06, 20:18 demka napisała: > Andrzej, gdzie ten klik? Ciemna jakaś jestem) no nie widzę..) Przepraszam! Cos pochrzanilem! to nie z tego portalu - przebacz...sie wstydzę! Odpowiedz Link
demka Re: Znow o kino 30.12.06, 10:42 Oj, daj spokój) Każdemu może się w głowie pokiełbasić) Odpowiedz Link
yigor Re: Znow o kino 30.12.06, 17:36 Wczoraj jakos mnie tez wzielo na "Braci" i zrobilem sobie nocke filmowa. Po tych paru latach odebralem te filmy troche inaczej. Kiedys to bylo "mocne kino", a teraz zobaczylem to inaczej. Zbyt mocno dla mnie zabrzmialy te akcenty walki z "obcymi". Po tych falach zabojstw "nacmenow" w Pitere i Moskwe mam watpliwosci, czy Bogrow Danila nie stal bohaterem dla nowych nacjonalistow w Rosji. W filmie on mowi do kawkazca "czernozopyj" ale tepi go za chamskie i aspoleczne zachowanie. Natomiast wydzwiek tej sceny zacheca do walki z "kawkazcami" dla tego, ze sa tacy jacy sa a nie za konkretne zachowanie. Filmy sa mocne, ale przeslanie emocjonalne dla mnie wcale nie sprowadza sie do przedfinalowego monologu "...sila w prawdzie." Raczej jest to manifest nacjonalistyczny ktory powstal w czasach poszukiwania nowej nacjonalnej idei. A muzyka tam naprawde rewelacyjna. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Znow o kino 30.12.06, 23:44 Moze zaduzo polityki widzi sie w filmie? A ja pisalem o Bodrowie jako czlowieku. Nie chcialem wszystko skracac do tych filmow. Mi sie Bodrow podobal jako czlowiek. Mial cos w sobie, co wywoluje sympatje. Byl normalnym nie zdziczawszym czlowiekem. To imponuje. Jego spokojne spojrzenie na wszystko, brak welkich emocji na ludziach, jego styl rozmowy - budzilo zaufanie do nego. Mi sie wydaje ze w nowym pokoleniu aktorow jescze nie mamy rownych jemu. Choc to mi sie wydaje. Odpowiedz Link
yigor Re: Znow o kino 31.12.06, 00:08 Wlasciwie nie chcialem o polityce, raczej o zyciu, o relacji realnosci i tworczosci, o odpowiedzialnosci tworcy za swoje dzielo. Jaki byl w zyciu Bodrow, niestety nie mam pojecia. Ale postac Bagrowa, ktora stworzyl, naprawde jest charyzmatyczna. Jest silny i wrazliwy. Filmowo jest polaczeniem Leona oraz Matyldy w jednym Odpowiedz Link