kim5 22.11.05, 10:31 Mam pytanie nt. białej szatki do chrztu. Czy może być uszyta, czy też trzeba ją kupić w sklepie z dewocjonaliami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.b30 Re: szatka do chrztu 22.11.05, 11:17 Bezwzględnie kupić i to najdroższą, co by obrazy boskiej nie było ;) Odpowiedz Link
asia_asica Re: szatka do chrztu 24.11.05, 12:36 Szatka do Chrztu może być uszyta. Nie musisz jej kupować. VANILIOWE FORUM DLA KOBIET - Zapraszam Odpowiedz Link
thistle Re: szatka do chrztu 24.11.05, 12:54 Ślubngo niesiono w szydełkowanej - przez Chrestną (na zdjęciach śliczna,niestety, nie zachowała się ;( Nt. zona chrzestnego stwierdziła (b.poważnie) , że to"obraza boska" , ze nie kupione;)))))))))))) Teraz dziergane modne,a w zimie w takiej wełence Bobaskowi ciepło by było ;) Odpowiedz Link
isma Re: szatka do chrztu 24.11.05, 15:22 Jak najbardziej moze byc uszyta. I, biorac pod uwage chrzescijanska wymowe tego symbolu, dobrze by bylo, zeby to nie byl, za przeproszeniam, sliniak ;-))), tylko cos, co rzeczywiscie moze symbolizowac ubranie, szate, "nowego czlowieka". Odpowiedz Link
kim5 Re: szatka do chrztu 24.11.05, 15:58 Pytam, bo jestem osoba szyjącą i jako matka chrzestna chetnie bym uszyła coś maluchowi, to byłoby bardziej "ode mnie", z serca. Odpowiedz Link