Dodaj do ulubionych

ulubiona książka??

04.08.06, 13:10
Dziewczyny pomóżcie.Wylatuję z mężem niedługo na wakacje i chciałabym zabrać jedną książkę, ale taką żeby mnie wciągnęła od początku do końca.Żebym ją przeczytała jednym tchem.Nie mam zupełnie pomysłu. Jaka jest Wasza ta jedyna ulubiona którą mogłybyście czytać nieskończenie wiele razy??Czytam prawie wszystko jedynie nie lubię fantastyki..Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • prawie.normalny.facet Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 13:18
      majac nadzieje, ze faceci tez moga cos doradzic, proponuje
      "Cień Wiatru" Zafona Carlosa Ruiz - ksiazka swietnie napisana,
      ciekawa i bardzo intrygujaca fabula co sprawia, ze trudno sie od lektury tej
      ksiazki oderwac. goraco polecam :)
      • bacha1979 Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 13:27
        Jesli książka mnie naprawdę wciągnie, to czytam ją góra 3-4 dni.
        Rekordem były ferie zimowe jakies 6 lat temu, w ciągu 2 tygodni przeczytałam
        wtedy chyba 6 albo 7 książek.
        Ostatnio bardzo dobrze mi się czytało "Wyznania gejszy".
      • marisia1 Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 13:43
        pewnie że faceci mogą doradzić:)dzięki:)
        • prawie.normalny.facet Re: ulubiona książka?? 05.08.06, 15:58
          marisiu1, nie wiem czy lubisz kasiazki o milosci ale jesli tak, to dodam
          jeszcze (bo nie podkreslilem tego w moim pierwszym poscie), ze polecany przeze
          mnie "Cień Wiatru" Zafona Carlosa Ruiz, to bardzo piekna i wzruszajaca powiesc
          z tego gatunku. Nawet jesli nie zabierzesz jej teraz na urlop, to mimo wszystko
          goraco polecam jej leture wkrotce po powrocie. Pozdrawiam i zycze milego
          urlopu :)
    • bacha1979 Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 13:36
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=151
      Tu jest forum o książkach, może oni Ci cos doradzą.
      • gospodyni2 Re: polecam 04.08.06, 15:48
        1. ballada o januszku - autora niestety nie pamietam, chyba Krzysztof Łubiński
        2. Mistrz i Małgorzata - wiadomo
        3. Królowie przeklęci - M. Druon
        4. Opętani - Gombrowicz (świetna książka)
        • gospodyni2 Re: polecam 04.08.06, 15:49
          pomyłka - sławomir Łubiński:-))
    • maya48 Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 20:54
      Mario Puzzo "Ojciec chrzestny" naprawdę świetna
      • caysee Re: ulubiona książka?? 04.08.06, 22:53
        Popieram Ojca chrzestnego. Nie ogladalam filmu, ale kojarzyl mi sie zle. Nie
        mialam jednak za duzego wyboru biorac sie za te ksiazke... a wciagnela mnie
        niesamowicie! Rewelacja...

--
        Make love, not war :)
        • kiecha3 Re: ulubiona książka? 05.08.06, 07:10
          a może Kod Leonarda.... ?!?!?!?!?!?!????

choć ja szczerze polecam klasykę.. trylogie sobie weź... może pana
          Wołodyjowskiego??
          • prawie.normalny.facet Re: ulubiona książka? 05.08.06, 07:14
            tak, potwierdzam - Kod Leonarda tez sie dobrze czyta aczkolwiek nie wiem na ile
            dobre jest polskie tlumaczenie - ja czytalem w orginalnej wersji jezykowej.
        • prawie.normalny.facet Re: ulubiona książka?? 06.08.06, 20:51
          Wprawdzie ksiazki nie czytalem ale za to ogladalem film (wszystkie trzy czesci)
          i uwazam, ze tez jest godny obejzenia - polecam.
    • domi_mikolka Re: ulubiona książka?? 05.08.06, 08:48
      ja uwielbiam Chmielewską i jej książki, szczególnie te stare, wciągają mnie na
      maksa - jeden mankament, to taki, że kończę je po 2, 3 dniach. poza tym podobał
      mi się "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego i jego opowiadania "Linia nocna",
      no i nieoceniona "Madame" Antoniego Libery. Bez końca mogę czytać "Mistrza i
      Małgorzatę" - piękna i wzruszająca książka.
    • gintaras2 Re: ulubiona książka?? 05.08.06, 18:12
      Polecam, "Pięknych dwudziestoletnich" Marka Hłaski. To jest mądra książka przy
      której można popłakać się ze śmiechu:-)
      • silgna Re: ulubiona książka?? 07.08.06, 09:59
        A ja mogę Ci szczerze polecić " Historyka" E. Kustovej. Moim skromnym zdaniem
        ksiażka o niebo lepsza od Cienia wiatru. To jest powieść którą narawdę czyta
        sie jednym tchem i nie mozna sie od niej oderwać. Poza tym polecam też " Trzy
        czerwce" też lekka i przyjemna choć dajaca do myślenia, niestety autora nie
        pamietam. Ja zaś na wakacje wyoposażyłam sie w " sprawiedliwość owiec"
        L.Swann.Zapowiada sie nieźle, we fragmentach czytaja w Trójce. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka