Dodaj do ulubionych

kwiaty od mezczyzn

01.09.06, 09:37
czesc dziewczyny, mam pytanie a raczej problem ktory spedza mi sen z powiek,
powiedzcie mi co o tym sadzicie: jestem z chlopakiem juz pol roku, jest nam
dobrze, mowi ze mnie kocha, ja chyba tez go kocham, cudownie siie rozumiemy,
ogolnie jest wszystko ok, tylko.... ze nie dostalam od niego ani razu
kwiatow, nie chodzi o kase,(bo ma duzo) nie chodzi o przyzwyczajienia(bo
wczesniejszym dziweczynom dawal) wiec pytam co jest nie tak ze ja nie
dostaje??pozdr, panow tez prosze o opinnie
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:10
      Niestety, większość facetów nie rozumie, po co nam te kwiaty w ogóle. Jeśli
      matki ich nie nauczyły i jeśli ojcowie dawali matkom kwiaty tylko na imieniny,
      to raczej facet bedzie też tak się zachowywał. Oni po prostu okazują miłość w
      inny sposób.
      Kiedyś miałam partnera, który non stop mnie obdarowywał kwiatami i prezentami,
      aby tym zacierać swoje winy. Od męża dostaję rzadko, ale za to poda mi obiad,
      gdy wracam zmęczona po pracy, zrobi zakupy czy przyniesie mi lekarstwa.
      Zastanów się, co jest ważniejsze.
      • bacha1979 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:12
        O agnrek, Ty tu też sie udzielasz. :)
        • agnrek Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:44
          Bo temat mi podpasował!
      • brydza86 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:18
        no tak, niby wiem, co jest wazne, te buziaki w srodku nocy, albo jak On sie
        budzi zeby na mnie popatrzec, ja naprawde czuje sie kochana, tylko te kwiaty...
        • agnrek Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:45
          Kiedyś zazdrościłam siostrze, że mąż jej potrafi kupić stokrotki za 2 pln na
          ulicy. Ale... na co dzień już mniej jest romantycznie - mąż raczej do prac
          domowych się nie dotyka.
      • sol_bianca Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 11:51
        agnrek napisała:

> Niestety, większość facetów nie rozumie, po co nam te kwiaty w ogóle.

a po co?
        • agnrek Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 16:02
          :) :) :)
          żeby wazony puste w domu nie stały, nie?
    • dorcik_wk Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:26
      No a ja czekam aż mój maz się wykaze 5 września i kupi mi kwiaty na imieniny. O
      ile w ogóle nie zapomni o moich inieninach... :-(
    • caysee Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 10:26
      Powiedz prosze, ze zartujesz :) Jak moze ci spedzac sen z powiek taki banal?!

Co z tego, ze ci nie daje kwiatow, skoro jest swietnie poza tym? A ty mu dajesz
      kwiaty albo cos fajnego od siebie typu slodycze schowane w torbie czy jakas
      fajna karteczka? A nie mozesz mu po prostu powiedziec, ze brakuje ci czasami
      kwiatow od niego?
      • brydza86 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 12:58
        naszczescie nie mam innych problemow, ale skoro jest dobrze czemu nie moze byc
        jeszcze lepiej?? a u was jak to jest z tymi kwiatami??
        • caysee Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 13:21
          Ja dostaje sporo kwiatow. Np. teraz stoi przede mna bukiet z 7 roz i 5 malych
          gerberow :) Ale czasami caly miesiac kwiatow nie dostaje, nie ma to dla mnie
          jednak zadnego podtekstu.
          • dagps caysee 06.09.06, 15:00
            jakbym dostawala choc raz w miesiacu to tez bym nie widziala zadnego podtekstu;)
    • chiara76 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 12:59
      a ja tam wolę konkretne kwiaty, jak na przykład bezprzewodową myszkę do
      komputera, którą właśnie niedawno dostałam w ramach prezentu bez okazji.
      Inna sprawa, że ja jestem trochę przeciwniczką kwiatów ciętych i jeśli już
      dostawać to wolę doniczkowe, a na te już nie bardzo jest miejsce.
      Jeśli jedyną jego wadą jest to, że nie daje kwiatów, to nie jest to duża wada.
      Bardziej zastanowiło mnie, co napisałaś, że "chyba go kochasz". Może on czuje
      to "chyba" i dlatego nie daje Ci kwiatów na przykład.
      • brydza86 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 13:27
        bardziej to chyba zeby na idiotke na forum nie wyjsc ze niby taka zakochana a
        kwiatow nie dostaje, kocham go bardzo i zyc bez niego nie moge, a praktyczne
        prezenty to sa dobre, bo duzo ludzi ma zwyczaj kupowania bibelotow ktore tylko
        stoja i kurz zbieraja, nienawidze tego, ale kwiaty takie zwykle za 2 zlote,
        czemu nie dostalam?? wiem czepiam sie moze macie racje ze lepiej miec
        fantastycznego faceta, ktory posprzata, naostrzy noz w kuchni(nienawidze tepych
        nozy) i cos dobrego ugotuje, i jest z nim fantastycznie, podobno mnie strasznie
        rozpiescil, te buziaki w srodku nocy zeby sprawdzic czy jestem, kocham cie
        bogus, bez zadnego chyba
    • angelika206 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 13:28
      Znam ten temat , na poczatku zwiazku z moim mezczyzna , tez ciagle chodzilam
      naburmuszona o te kwiaty(a raczej ich brak).Kiedys przeprowadzilam z nim
      powazna rozmowe na ten temat , ze dlaczego jego sympatie przede mna dostawaly
      kwiaty a ja nie.On wtedy zaczal sie usmiechac , przytulil mnie i
      powiedzial "inne dziewczyny dostawaly kwiaty , a Ty jako jedyna z nich
      wszystkich dostaals cos piekniejszego-moje serce,one tego nie mialy".Takze ile
      ludzi tyle rozumowan ,a ty sie nie przejmuj.
      • brydza86 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 13:38
        angelika206 moj tez chyba tak mysli, bo jak cos zaczynam marudzic na ten temat
        to mnie przytula i caluje i mowi ze kocha, hmmm... musze z nim porozmawiac, czy
        dac spokoj i poprostu czekac??

• miezekatze_78 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 16:30
          Ja przez 3,5 roku związku nie dostałam od najlepsiejszego ani jednego kwiatka
          (nawet larwy kwiatka)
          Nie przywiązuję do tego aż tak dużej uwagi, bo na kwiatach ciętych średnio mi
          zależy.

Zresztą kwiaty to dostaję od mamy, która na kwiatkach z własnej działki,
          sprzedawanych na targu zarabia całkiem niezłą kasę.
          Jak sobie pomyślę, że ona te kwiatki dla mnie wiezie 300 km pociągiem , to aż
          mi się miło robi na sercu i wiele jestem w stanie jej wybaczyć.

A co do faceta, to ostatnio się wykazał aż miło:)
          Wyjeżdzałam już z nim kilkakrotnie, więc wiem, iż on nigdy nie przywozi żadnych
          pamiątek z podróży, ani dla siebie, ani tym bardziej dla kogoś innego.
          Po prostu nie uznaje czegoś takiego.

A ostatnio, dostałam od niego fantastyczny prezent przywieziony z Teneryfy.
          Pamiętał o tym, że kolekcjonuję kubki, że mam fisia na tym punkcie.
          No i od 2 dni do mojej kolekcji dołączył piękny kubek. Ilekroć na niego patrzę,
          zawsze myślę ciepło o najlepsiejszym.
          Że dla mnie potrafił złamać swoje zasady.

........
          Morgen wirst du sein was du heute denkst
          ........
          Byłam Daschą
          • miezekatze_78 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 16:49
            A oprócz tego ściąga dla mnie Lost, Prison Break, no i po kolei wszystkie serie
            Friends, oraz głębokie, psychologiczne filmy, których serdecznie nie cierpi :)

I właśnie w ten sposób pokazuje mi uczucie, bo robi coś wbrew sobie, tylko po
            to, bym ja była zadowolona.

.......
            .......
            Byłam Daschą
    • malutki_kwiatusek Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 18:58
      Myślę, że powinnaś z nim szczerze porozmawiać, że jest Ci smutno z tego powodu.
      Albo dać mu wyraźnie do zrozumienia, że chciałabyś dostać od niego kwiatuszka ;)
      A ja jestem taki malutki kwiatusek więc Ci daje lozycke ode mnie:
      @-->--
      :) Szczescia zycze, i nie ma się czym przejmować! Najlepiej szczerze
      porozmawiać!
      Pozdrawiam!
    • mikams75 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 19:10
      bo moze on nie wie, ze ty lubisz kwiaty i chcialabys je dostawac?
      Zapewne aluzje na temat kwiatkow nie dotra, facetom trzeba mowic wprost co sie chce.
      • miezekatze_78 Re: kwiaty od mezczyzn 01.09.06, 19:39
        A swoją drogą, to co te baby tak bez kwiatów żyć nie mogą? Osobliwe to dla mnie
        trochę :)

Tak zamyśliłam się nad tą kwestią i przypomniałam sobie, jak przed paroma laty
        zdarzyło mi się iść do łóżka z fajnym facetem na pierwszej randce.
        Na drugi dzień wpadł bez zapowiedzi, trzymając w ręku jakiś ogromny wiecheć,
        owinięty papierem.
        Ponieważ pora była przedświąteczna, pomyślałam z przerażeniem - o Boże, choinkę
        mi przywlókł!

Okazało się, iż była to niewyobrażalna wprost ilość róż. Nie mogłam nigdzie
        upchnąć tego cholerstwa, bo w żadne wiaderko się nie mieściło.
        W końcu, rada nie rada, poszłam pożyczyć wiadro od sąsiada :)

Następnego dnia wyjechałam do rodziców na święta, a gdy po tygodniu wróciłam,
        kwiaty były już do wyrzucenia.
        Tak oto skończył się mój romans z kwiatami.

.........
        .........
        Byłam Daschą
    • domi_mikolka Re: kwiaty od mezczyzn 02.09.06, 16:53
      ja walę prosto z mostu:) "kochanie, zobacz jakie ładne kwiaty facet niesie. a
      ja kiedy dostanę jakieś kwiatki?" ja osobiście uwielbiam cięte kwiaty, ale mój
      mąż jakby o tym zapomina - nie bardzo się tym jednak przejmuję, bo co to za
      zmartwienie? jak chcę dostać kwiatki, to się o nie "upominam" :)
    • marcela1985 Re: kwiaty od mezczyzn 05.09.06, 11:22
      brydza86 nie ma się czym przejmować mężczyźni są różni np. mój były dawał mi
      kwiaty tylko z powodu jakiejś okazji np. urodziny walentynki itp... a od
      teraźniejszego dostaje bukiet na każdym spotkaniu... twój facet dawał poprzednim
      kwiatuszki tobie nie... a mój poprzednim dawał rzadko a mnei obsypuje co
      spotkanie... więc tak naprawde to nigdy nie wiadomo co siedzi w głowie facetowi
      • marlena.k1 Re: kwiaty od mezczyzn 05.09.06, 12:09
        tak duzo zalezy od faceta na jakiego trafisz,moj obecny mezczyzna daje mi
        kwiatki...no wlasnie praktycznie mi ich nie daje,a byly zawsze co najmniej raz w
        tygodniu byl z roza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka