Dodaj do ulubionych

Moje staruszki whippety

08.01.13, 10:33
Nie wiem, czy to wyjątkowy czy przeciętny wiek, ale na pewno poważny :) Moje whippety, brat i siostra z jednego miotu, wczoraj skończyły 15 lat. Obydwa są w niezłej formie, suka trochę bardziej leniwa, przeważnie śpi na kanapie pod kocykiem, ale nieraz ma chęć na bieganie i zabawy, dokazuje wtedy jak szczeniak. Pies bardziej wytrzymały, chętniej chodzi na częste i dłuższe spacery.
Obydwa siwiutkie i prawie kompletnie głuche, z ogromnym apetytem, na co trzeba uważać, bo z trawieniem nieraz miewają problemy.
A jak funkcjonują Wasze "seniory" ?
Obserwuj wątek
    • a_na Re: Moje staruszki whippety 08.01.13, 12:43
      Oooo..zazdroszczę...chciałbym,żeby moje psy dożywały takiego wieku. U nas to zazwyczaj 13 lat...jak dla mnie zdecydowanie za mało.
      Nasz najstarszy pies skończył 12 lat i ma się dobrze,śpi więcej niż zwykle,ale potrafi się też bawić jak szczeniak z naszą najmłodszą (obezcnie 7 miesięcy).
    • puma002 Re: Moje staruszki whippety 08.01.13, 18:09
      Whippety są długowieczne :) życzę 100 lat w zdrowiu i radości !!!
      Znam whippeta Ptysia z Warszawy, który dwa dni temu w niedzielę skończył 15 lat, też trzyma się nieźle.
      Moja greyhoundka Zuzanka odeszła w 2010 w wieku 14 lat i 3 miesięcy.
    • pierozek_monika Re: Moje staruszki whippety 08.01.13, 21:35
      2 seniory
      na razie 9,5 letnie - owczarkowaty i cocker spaniel angielski

póki co nie jest źle,
      myślę, że jeszcze trochę pożyją
      śnieg jest, to brykają jak dzieci.

Owczarkowaty cały w guzach, stawy w złym stanie,
      ale jakoś tam sobie radzi, wyniki dobre...

chciałabym aby dożył 15 lat :)
      ale nie wiem czy tak będzie.

Już spanielek ma na większe szanse.

Reszta załogi - 7 lat, 6 lat
      i kot 10 lat ale ten to będzie żył a żył... :)

• lameal Re: Moje staruszki whippety 09.04.13, 18:48
      Mój Bernardyn skończył 12 lat i jak na razie funkcjonuje dobrze, większych problemów zdrowotnych nie ma :) całe szczęście i niech żyje jak najdłużej

alfamatik.pl
      • moonalisa Re: Moje staruszki whippety 17.04.13, 00:13
        Moje zacne stado to:
        8-letnia labradorka-żywa,zdrowa,radosna,druga ok.12-letnia cudowna malizna mix-(znaleziona więc wiek może być inny):głucha,ślepa,ciągle śpiąca,ale apetyt spory,na spacerach idzie za każdym,myśląc że to ja;
        dwa koty, 18 i 19 letnie-wspaniali moi towarzysze ,na dwór wychodzą tylko na krótki rekonesans,zaczynają spadać z foteli i półek na które chcą się wspiąć,lubią przede wszystkim święty spokój.
        Czasami sprawdzam czy żyją,budząc je...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka