robert.kary 15.02.19, 13:49 Zostawiłem u znajomych psa na dwa tygodnie i od tamtego trochę mu się przytyło. Karma cały czas ta sama ilość też. Weterynarz rozkłada ręce bo wszystko dobrze. Macie może pomysł o co może chodzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: Nadwaga u psa 16.02.19, 16:38 Najprawdopodobniej znajomi dokarmiali,ale boją się przyznać albo spacerki mniej intensywne :) Odpowiedz Link
robert.kary Re: Nadwaga u psa 18.02.19, 15:59 Dość aktywne i zaufane osoby, więc to bym odrzucił Odpowiedz Link
misiafisia Re: Nadwaga u psa 29.03.19, 10:24 A może jakieś składniki w karmie się zmieniły? Może wychodzi uczulenie na coś? Hmm.. Może warto kupić teraz karmę dedykowaną psom z otyłością, wprowadzić trochę więcej ruchu i obserwować go. Ja ze swojej strony mogę z czystym sumieniem polecić Bozitę, u nas już cała rodzina i znajomi karmią nią swoich pupili. Odpowiedz Link
robert.kary Re: Nadwaga u psa 24.04.19, 15:58 Tutaj bez zmian, na szczęście dodatkowy ruch w ciągu ostatniego miesiąca trochę pomógł i psina wraca do formy. Odpowiedz Link
misiafisia Re: Nadwaga u psa 27.07.19, 00:24 Jak kondycja psiaka? Udało się wrócić do odpowiedniej wagi? Próbowaliście podawać bozite? Odpowiedz Link
kozieradka Re: Nadwaga u psa 16.05.19, 10:06 Polecam zapoznać się z tym poradnikiem jak właściwie odżywiać swojego psa :) www.najlepsze-porady.pl/domiogrod/jak-karmic-psa.html Odpowiedz Link
jurek_456 Re: Nadwaga u psa 12.07.19, 15:32 Pewnie pies był dokarmiany. Wystarczy zmniejszyć ilości karmy i więcej ruchu. Odpowiedz Link
jowitaradzikowska Re: Nadwaga u psa 28.08.19, 10:33 a może psiak po prostu się starzeje i metabolizm już nie ten. my podajemy naszemu bozite dla staruszkow na poczaktku trochę na niej schudl i teraz już waga się utrzymuje Odpowiedz Link
michu123456 Re: Nadwaga u psa 25.04.22, 10:08 Za mało ruchu. trzebabylo zatrudnić dobrego petsittera który zapewnił by odpowiednią ilość specerów. wyprowadzanie psa to nie tylko siku ale również duża porcja ruchu i rozwijania się przez href="petsitter.com.pl/top10-zabaw-z-psem-2022/">zabawę</a>. Odpowiedz Link
leechu84 Re: Nadwaga u psa 06.05.22, 11:34 Ciężko dokładnie powiedzieć może to być kiepska lub źle dopasowana karma dla psa a może zbyt mało ruchu. Zerknij sobie i dobierz odpowiednio jedną z tych karm dla psów premium karma-eminent.pl/ Niech Twój pupil je ją regularnie z 2 miesiące i wtedy ocenisz czy pomogła. pozdrawiam Odpowiedz Link
ankaanioolek Re: Nadwaga u psa 01.06.22, 23:52 Nasza sunia miała nadwagę i nam weterynarz polecił zmianę karmy na josere , Teraz schudła dużo lepiej się czuje jest dobrze odżywiona i ma mnóstwo energii Odpowiedz Link
joasiakos Re: Nadwaga u psa 22.07.22, 18:58 Jak piesek po dwóch tygodniach przytył to bardzo ciekawe. Na początek sama bym poobserwowała i karmiła jak zwykle, powinien wracać do poprzedniej wagi. Jak to nie pomoże to prawdopodobne że producent zmienił skład karmy. Dużo mówi się o zbożach które nie powinny być, a na pewno nie w takich ilościach jakie są dodawane. Wtedy dobrze zmienić na coś dobrego jakościowo jak na przykład Deer Dog które ja kupuję online krainaradolin.pl/produkty/dla-psa/karma-mokra,2,4 Muszą być świetne bo moje psiny zajadają ze smakiem, mają dużo energii i są zdrowe. Odpowiedz Link
ankaanioolek Re: Nadwaga u psa 03.08.22, 08:43 Nasz psiak lubi karmę z josery teraz zamówiłam mu karmę mokra meat lovers kaczka z dynią . Jestem ciekawa jak ta mu zasmakuje Odpowiedz Link
morska-ton Re: Nadwaga u psa 16.08.22, 13:03 Może piesek ma problemy z tarczycą? Abo odkłada mu się woda? Odpowiedz Link