anatemka 12.06.04, 15:06 a jakie zioła proponujecie na poprawe nastroju, stany depresyjne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexander_82 Re: poprawa nastroju 12.06.04, 16:28 Takim ziolem jest poniekad herbatka z zen-szenia, ale poczekaj az ktos podsunie Ci lepsze ziolka, bo ze-szen slabo dziala. Mozesz tez zastosowac te "zabiegi z drzewami" opisane na forum med. naturalna. to niec nie kosztuje a po 2-3 "zabiegach" powinnas sie lepiej poczuc. dodaja spokoju i wiary w siebie, odnawiaja sily witalne. Powinno to byc duze, silne, zdrowe drzewo, rosnace w lesie i nie uszkodzone przez nature i czlowieka. dobry bylby dla Ciebie buk zwyczajny, cis pospolity, cyprys wiecznie zielony, dab, grab zwyczajny, jarzebina. Sprobowac nie zaszkodzi. Na mnie swietnie dziala. Pozdr. Odpowiedz Link
radiesteta1 Re: poprawa nastroju 12.06.04, 22:38 Oj, Aleksander! Wierzę w twoje dobre chęci, ale trochę pokory. Postudiuj jeszcze zanim będziesz polecał terapię drzewami. Cis? Człowieku, zbadaj aurę tego "drzewa". Od starożytnych czasów są znane jego silnie trujace właściwości. To drzewo rosnące w mitologicznym Hadesie. Aura drzewa działa pobudzająco i raczej destrukcyjnie a nie uspakjająco. Jonizacja powietrza w zasięgu aury dzrwa jest dodatnia, a więc nie korzystna. A poza tym jest to w naszych warunkach krzew przybierający forme pienną dopiero po ponad 100 latach. W formie piennej praktycznie nie występuje. Nad pozostałymi rodzajami drzew tez bym się zastanowił, bo wprawiają w stany nadpobudliwe. Tradycją było odbywanie narad wojennych pod dębami - bo nakręcały do agresji. A przecież dziwczynie nie o to chodziło. Odpowiedz Link
alexander_82 Re: poprawa nastroju 12.06.04, 23:34 O rany, dobrze ze mnie poprawiles. Myslalem ze to prosta sprawa i moza polecac ot tak sobie. Staralem sie wyszukac cos dobrego w tej ksiazce o energii drzew, o ktorej pialem i w ten sposob "dobralem" drzewa. Nie wiedzialem ze to taka skomplikowana sprawa. Przepraszam i jeszcze raz dzieki ze mnie poprawiles. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
puma002 Re: poprawa nastroju 13.06.04, 10:28 Na poprawę nastroju i stany depresyjne najlepszy jest intensywny wysiłek na świeżym powietrzu, np. sport albo praca w ogrodzie. Albo chodzenie boso po rosie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
anatemka Re: poprawa nastroju 13.06.04, 20:46 puma002 napisała: > Na poprawę nastroju i stany depresyjne najlepszy jest intensywny wysiłek na > świeżym powietrzu, np. sport albo praca w ogrodzie. Albo chodzenie boso po > rosie. > > Pozdrawiam:) raczej po psich odchodach pod blokiem:), ogrodu nie mam. Odpowiedz Link
puma002 Re: poprawa nastroju 14.06.04, 18:56 Anatemka, kąśliwy stosunek do świata na pewno nie poprawi ci nastroju. Więcej życzliwości. Po parku pobiegaj sobie regularnie, w butach oczywiście. Martini - chyba już ze sobą gawędziliśmy? Ostatnio bardzo brakuje mi czasu, stąd moja nieobecnośc na forum. Ale czytam większość postów. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: poprawa nastroju 13.06.04, 11:05 Puma! Powróciłaś! Ja się rozszalałam na Twoim forum, a Ciebie ani razu nie spotkałam;) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
justa_79 Re: poprawa nastroju 16.06.04, 12:03 antydepresyjnie działa dziurawiec - tylko o tej porze roku odradzam, bo działa fotouczulająco, na uspokojenie - melisa i werbena. Odpowiedz Link
anatemka Re: poprawa nastroju 21.06.04, 22:10 a lawenda i rozmaryn? przeczytałam, że swietnie działaja na przygnebienie. Odpowiedz Link
maszk74 Re: poprawa nastroju 07.08.04, 21:40 nonivita - sok z hawajskich owoców noni, zawiera potężną dawkę serotoniny czyli hormony szczęścia - polecam sama sie nonizuje ;-) Odpowiedz Link
justa_79 Re: poprawa nastroju 09.08.04, 09:57 maszk74 napisała: > zawiera potężną dawkę serotoniny czyli hormony szczęścia zawiera serotoninę? czy pobudza jej wydzielanie? a jeśli zawiera, to jakiego pochodzenia? Odpowiedz Link
luq7 Re: poprawa nastroju 10.08.04, 09:25 gdzie mozna nabyc ten specyfik, dostepny jest moze w Polskich sklepach zielarskich? Odpowiedz Link