zwyczajniak Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 21.04.05, 21:14 Kłaniam się wszystkim ! Nie chodzi mi o smak , lecz o jakieś coś bezkofeinowe co by dało lekkiego kopa rano :) Odpowiedz Link
deczi Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 25.04.05, 13:22 Kawa inka. Na niektórych pobudzająco działa zielona herbata, na innych czerwona, na jeszcze innych krótko zaparzana czarna. Polecam ciepłe śniadanie, chłodny prysznic i odrobinę niewyczerpującej gimnastyki. Ludzkość nie jest skazana na kofeinę - ja sobie daję bez niej doskonale radę, a nie jestem wyjątkiem. Jeśli masz naprawdę duże problemy z rozruchem, to może być objaw czegoś bardziej niepokojącego niż głód kofeinowy. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
zwyczajniak Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 22.04.05, 21:40 Czyżby ludzkość była skazana na kofeine ? Odpowiedz Link
mirzan Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 23.04.05, 07:09 Przeczytaj o buzdyganku ziemnym, Tribulus terrestris.Może będzie pożytek z tej rośliny,opisy preparatów wyglądają ciekawie. Mirzan Odpowiedz Link
zwyczajniak Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 25.04.05, 22:06 Dzięki wam dobrzy ludzie, za ludzkie odruchy. Jak nie wypije piwka, nie nażre się mięcha i pójdę spać o przyzwoitej porze to ranek jest nawet spoko. Ale, nie zawsze tak jest. Apeluje do wszystkich, i do siebie - nie dajmy się wciągać w kofeinową mafie ! " zapraszam na kawkę, to co - kawka czy ..." , całe regały w marketach, automaty , reklamy - machina kofeinowa ! Odpowiedz Link
deczi Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 26.04.05, 09:30 zwyczajniak napisał: > Apeluje do wszystkich, i do siebie - nie dajmy się wciągać w kofeinową mafie ! > " zapraszam na kawkę, to co - kawka czy ..." , całe regały w marketach, > automaty , reklamy - machina kofeinowa ! ;-))) Dla mnie totalna abstrakcja, ale widziałam na własne oczy, jak człowiek uzależnia się od kawy. Zaczyna się od nawyku codziennego picia i potem wydaje się, że nie można się bez tego obyć. A można. Trzeba po prostu zastąpić jeden nawyk innym - zdrowszym, np. codziennym robieniem pompek;-) Pozdrawiam ... znad kubka gorzkich ziółek;-) D. Odpowiedz Link
zwyczajniak Re: CZY JEST COŚ ZAMIAST KAWY 27.04.05, 21:00 Juz sam nie wiem co mam myśleć o tej Yerba Mate. Z opisów wynika, że zawiera bardzo mało kofeiny nawet 100 razy mniej od kawy. Ale na przykład Mate Green ma kofeiny więcej od kawy (?) Narazie pije jakąś Taragui z Argentyny - jest fajna, jak się zrobi mocną to tak fajnie cierpnie język. I w ogóle ma coś w sobie intrygującego. Dzięki dorota20 ! Jak na razie BOMBILLA ! Odpowiedz Link