rojew84 13.11.05, 20:20 jakie sa jego najwazniejsze własiwosci? Na co go pijecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosica37 Re: dziurawiec 13.11.05, 23:06 Zastosowanie dziurawca: Zmniejsza objawy depresji u ludzi z łagodną i umiarkowaną formą choroby. Stosowany jest przy lekkiej bezsenności. Pomaga w migrenie. Działa żółciopędnie. Ma działanie przeciwzapalne i dezynfekcyjne - jest stosowany zewnętrznie na rany i do płukania gardła. www.prometeusze.pl/dziurawiec.php Odpowiedz Link
fiosna Re: dziurawiec 04.12.05, 20:57 tylko trzeba uważać z piciem dziurawca w dni słoneczne, może wywołać uczulenie Odpowiedz Link
sueann23 Re: dziurawiec 11.12.05, 21:21 z tego co sie orientuje to ta substancja co uczula na swiatlo w dziurawcu jest aktywna tylko w roztworze ale na alkoholu. Wodny roztwor ponoc nie dziala w ten sposob. Ja go pije na tradzik - mam/mialam z nim problemy. Ma dzialanie antyseptyczne, dziala na bakterie gram(+). Ja czuje chyba poprawe:), pije go juz dobrze ponad miesiac okolo 3 torebek dziennie... Odpowiedz Link