lachelis Re: zioła na cellulit 06.11.07, 13:18 A czym jest cellulit wg ciebie? "(...)Badania ostatnich lat wykazały, że na obraz tak niewinnie wyglądającej "skórki pomarańczowej" składa się szereg poważnych zaburzeń. Zaburzenia te dotyczą równowagi hormonalnej (za dużo estrogenów), funkcjonowania krążenia żylno- limfatycznego oraz nieprawidłowości obejmujących tkankę tłuszczową i łączną." A wiec podsumowujac tabletki hormonalne wplywaja na rozwoj cellulitu, brak ruchu, gimnastyki poszczegolnych partii ciala itp. Na poczatki cellulitu dobry jest mocny masaz taka oto szczotka i3.ebayimg.com/04/i/000/7e/ab/44ba_1.JPG (pierwsza z lewej, można też wykorzystac olejki eteryczne np. geranium, koper, paczuli, grejpfrut. Odpowiedz Link
mela45 Re: zioła na cellulit 08.11.07, 20:41 Strasznie mi żal tych wszystkich z cellulitem ale muszą pogodzić się z tym, że nie ma żadnego środka, który likwidowałby czy nawet zmniejszał tę dolegliwość. Tak jak nie ma cudownej diety odchudzającej. Cellulit to sprawa genów. Mój dziadek zmarł w wieku 86lat i nie miał sladów cellulitu choć jadł to na co miał ochotę, nie należał do najszczuplejszych.Moja 77 letnia mama nie ma cellulitu chociaż były okresy, że tyła i chudła naprzemian. Ja mam 51 lat i nie mam ani centymetra ciała z cellulitem chociaż jestem "przy kości" i jem niezgodnie z wszelkimi zasadami. To samo z rozstępami. W ciąży utyłam prawie 30 kg i nie mam nigdzie rozstępów skóry.Na tych co wierzą w cudowne środki zbija tylko kasę przemysł kosmetyczny i farmaceutyczny. Trzeba zaakceptować siebie i cieszyć się ze zdrowia póki jest. Pozdrawiam. mela Odpowiedz Link
livy Re: zioła na cellulit 12.12.07, 11:08 na różnych forach dziewczyny chwalą sobie peeling kawowy czyli nacieranie się mocno zaparzoną kawą z fusami wymieszaną z cukrem. Tylko zeby kofeina zawarta w kawie zdążyła zadziałać na komórki tłuszczowe tpo raczej należałoby nieco dłużej potrzymać np. nasmarować się i zawinąć folią. Jeśli masz ochotę to możesz też przejrzeć te wątki o przepisach na kosmetyki antycellulitowe, suplementach itp laboratoriumurody.pl/forum/cellulit-przepisy,t438.html?highlight=cellulit laboratoriumurody.pl/forum/kofeina,t913.html?highlight=cellulit laboratoriumurody.pl/forum/search.php?mode=results Odpowiedz Link