wichrowe_wzgorza 02.10.09, 00:26 Odmiana rzeczowniki odmieniają się przez przypadki czasowniki przez osoby ludzie odmieniają się: przez przypadki przez osoby przez siebie czasem dla siebie czasem z powodu.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raf.1 Re: odmiana 02.10.09, 21:01 h2o zgadnij kto? szymborska? zaraz sprawdzę.. i poproszę o cudzysłowy, bo nie toleruję tu przywłaszczania.. nawet jeśli pozwala na to ustawa. P.S. czasem pewne słowa powstały w sposób, który zasługuje na szacunek.. ja poproszę. Odpowiedz Link
uny Re: odmiana 02.10.09, 21:30 ten brak tolerancji -szczególnie tutaj. tak sobie pomyślałem Odpowiedz Link
raf.1 Re: odmiana 02.10.09, 21:31 no i co mi zrobisz, jak mnie złapiesz? obciągniesz mi? Odpowiedz Link
raf.1 Re: odmiana 02.10.09, 21:42 a może o tolerancji i o powiedzeniu: "kurwie szczysz (niektórzy mówią/piszą: szczasz) na twarz, a ona mówi, że ciepły deszcz pada?" Uny.. to nie tak i zawarłem to w Peesie.. wierz mi.. mam powody i słuszne racje.. Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza Re: odmiana 03.10.09, 00:02 Raf, nie Szymborska to Szanuje i cenie bardzo - bo to Poetka Myśli. Stalam pod tablica, jako nauczyciel, powtarzając któryś raz o przypadkach i odmianach - i tak ten wierszyk przyszedł... Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza Re: odmiana 03.10.09, 00:04 żądam przeprosin w sprawie przywłaszczenia )) Odpowiedz Link
raf.1 Re: odmiana 03.10.09, 09:20 "żądam przeprosin w sprawie przywłaszczenia " Mógłbym przysiąc.., że.. gdzieś go słyszałem, czytałem.. hmm.. i skoro jest tak jak jest, bo jakoś nie szukałem zbyt uporczywie, to chyba Ci wierzę, a co najważniejsze wyrażam "zachwyt" Bardzo ładne.. bardzo.. przeprosiny w takim przypadku uważam za zbędne, choć jeśli się uprzesz to je otrzymasz. Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza zachwyt 03.10.09, 16:47 zachwyt za chwyt poniżej i powyżej pasa dziękuję 11.06.2005 powstało w tej samej serii, co odmiana )))) Muszę przyznać Raf, że kiedy to się urodziło w moich myślach ( Odmiana), też wertowałam i szperałam, podejrzewając, że to "nie ja" Marini już wiele wieków temu mawiał - wszystko już zostało powiedziane, problem w tym, jak to powiedzieć ( na nowo) Odpowiedz Link
raf.1 Re: zachwyt 03.10.09, 17:11 kurde.. co jest, że kilka prostych wyrazów, a tak do mnie trafia? Pisz Waćpanna, Pisz, masz nieufnego, lecz "wielbiciela".. Kwestia number two: Problem w tym, że jeśli wyrazić się prosto i w jasnej oczywistości, to niewielu łapie takie wibrato. Im bardziej skomplikowane, tym bardziej na czasie i na topie itp. Bo przecież tyle jest kombinacji, prawda? Prawdy nie piszemy na nowo, łapiemy ją wchłaniamy, jesteśmy nią i jakąkolwiek miarę przykładając, w Twoich słowach brzmi coś, co wydaje się tak nieosiągalne, tak pogubione.., a jednak aż otarłem się o Oczywistość. Lubię tak nawet Bardzo. myślę, że już Cię "udobruchałem" na dobre Odpowiedz Link
wichrowe_wzgorza Re: zachwyt 03.10.09, 21:59 Nieufność dokuczliwa jest przede wszystkim dla nas samych, tak a propos Komplikuje nam, właśnie nam samym tak zwane życie. To, co proste jest najtrudniejsze, gdyż staramy się szukać rzeczywistości - oczywistości w chmurach, gdzieś poza nami A ona jest, wypływa z nas... Więcej, jest w nas. W każdym Taka anegdota. Moja koleżanka pisała pracę - matematyka. Zrobiła rzecz prostą na magisterce, zjechały się autorytety, chcą kupić to dla siebie. Nie mogli wyjść z podziwu, że " to takie proste", a oni szukali tak daleko)) Ona jest praktykiem, widzi i chyba o to chodzi. Też lubię Oczywistość. Odpowiedz Link