• z-e-u-s Re: Kiwi 27.11.15, 01:04
      Nosmile Ale ma już chyba z dekadę.
    • mavika_88 Re: Kiwi 27.11.15, 01:07
      Nie widzialam.
      Obejrzalam i to mi si przypomnialo

m.youtube.com/?gl=PL&hl=pl#/watch?v=-ncIVUXZla8

Dobrze w pustelni ^^
    • bard-grzechu-wart Re: Kiwi 27.11.15, 02:03
      Ja dziś dorwałem w sklepie żółte kiwi, inny ma smak jak to zielone, smak bardziej słodki, taki odlotowy - więc teoretycznie do kiwi niepodobny wink

Kiwi ptak jak żółte owocowe kiwi słodkie jest zresztą, czyż nie? suspicious

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/11/f7295853235433b4b63de5b02768d8a8_original.jpeg
      • szarlotka_ja Re: Kiwi 27.11.15, 20:13
        Nom, słodziak nieprzeciętny big_grin

A ja pamiętam swoje pierwsze w życiu spotkanie z owocem kiwi wink
        To było jakoś przed świętami BN wiele, wiele, wiele lat temu. Tata zdobył, nie wiadomo jak i nie wiadomo skąd bo czasy były hmm... dość trudne.
        Powiedział nam wtedy, że to specjalna odmiana ziemniaków i można je jeść na surowo, i że w święta zjemy. Jak my mu wtedy wierzyliśmy, z jakim namaszczeniem te ziemniaki do rąk braliśmy i jacy byliśmy rozczarowani jak nam powiedział, że z tego się frytek nie da zrobić tongue_out
        Ach to dzieciństwo big_grin
        • bard-grzechu-wart Re: Kiwi 27.11.15, 23:48
          No z kiwi frytek zrobić się nie da, zastanawiam się jednak czy jeśli w przepisie na szarlotkę jabłka zamienimy na kiwi czy to nadal będzie szarlotka... wink
          • szarlotka_ja Re: Kiwi 28.11.15, 16:46
            bard-grzechu-wart napisał:

> jeśli w przepisie na szarlotkę jabłka zamienimy na kiwi czy to nadal będzie szarlotka... wink

Obawiam się, że wtedy to będzie zwykłe ciasto z owocami wink
      • mavika_88 Re: Kiwi 28.11.15, 03:13
        Widzialam dzisiaj kiwi a i emu a i... W cholere "gadow". Caly dzien lazenia. Dookola tylko obcy, ale i obcy przez moment stali sie czasem mniej obcy. Jak to obcy z obcym zgadac sie moze. Przypadkowo znalezc.sie w tym samym.miejscu i czasie.
        Yyyy. Polezli sobie niedawno obcy. Co znanymi dla znajomych. Zeszlam chyba na psy. Dopiero niedawno spalilam swoja pierwsza fajke w zyciu. Bo to jedna. Bo to tylko fajke? tongue_out
        Rzasko tak mam.... Bardzo, ze mnie trafia. Kiedys nigdy. Gdy widzialam pary nie czulam jakos swojej samotnosci. Teraz jest inaczej. Wszkaze, bycie z kims wcale nie wyklucza ze przestaniemy byc samotni. Hmmm jednak jak widzisz parki. Jak na sibie patrza, jak okazuja sobie bliskosc to mimowlnie przycjodza mysli.... Mi sie juz to nje zdarzy. A na polgwizdku nie ma sensu sie w cokolwiek bawic. I tak.... Pasuje isc spac. Za 3 godziny pobudka.
        • mavika_88 Re: Kiwi 28.11.15, 08:12
          Mysl na dzisiaj, niedokonczona wczorajsza mysl.
          Czlowiekowi to latwiej byc nieswiadomym... Bez potrzeb... Ale... Co to za zycie, bez poznania? Bez smaku, jalowe. Lepiej zeby zycie czasen porzypominalo, poszturchalo, dzieki czemu jest chec by cos zmienic, by kiedys moze wrocic do poprzedniego stanu.
          Kiwi.... Wymienilabym fajowskie "gady" i opisywanki bym do nich pododwala ale nie dodam. To jak z misiem. "prosze Panstw oto mis. Mis jest bardzo grzeczny dzis. Chetnie panstwu poda lapke. Nie poda? A to szkoda" (moze nie pokrecilam). I u mnie chec by byla ale "szkoda" ze nie podam (slow.. Ooo sowy... Jedna byla pare cm ode mnie... Gapilam si jej w oczy. Zagadkowe miala oczy. Jedno zolte drugie pomaranczowe. czasem na mnie fuczala) juz nie wystepuje.
          • mavika_88 Re: Kiwi 29.11.15, 01:24
            Hmmm takie przypadki jak ja nie czesto chodza po swiecie. Bywa ze nastepnego dnia bola miesne, ze ma sie zakwasy. Mam i ja. Czuje miesien poersiowy mniejszy. Kiedys paszki to mnie mega bolaly po jezdzie na nartach. Trzeba sie chronic przed upadkiem i utrzymywac rownowage.
            Aktulnie miesien piersiowy mnienszy odczuwam, Bicepsy, tricepsy. Ogoknie ramiona, okolice karku czy tez kapturka. Pytanie dlaczego? Z rana sama sobie to pytanie zadwalam tongue_out i odkrylam..... To przez zabawe.... Aparatem smile stad ta moja dziwnosc. Zeby miec zakwasy od robienia zdjec ? smile hehe no jakbym jakis teleskop nosila ^^ fajniusienienkie mial zblizenie. 50 x zooma. Przydawal sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka