kesi6 23.03.10, 15:37 Planuje zakup lodówki do zabudowy. Rozważam dwie propozycje,tj. LIEBHERR ICS 3113 lub SIEMENS KI38SA60 - prosze o poradę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: liebherr czy siemens 23.03.10, 17:18 nie przygladajac sie wcale podanym przez ciebie modelom z cala stanowczoscia optuje za liebherrem, ktory w dziedzinie lodowek jest w najscislejszej czolowce swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kesi6 Re: liebherr czy siemens 24.03.10, 08:22 dziękuję za odpowiedź - chyba chyba zaczynam się skłaniac do liebherra ale jest jedna sprawa, tj. siemens jest bardziej energooszczędny Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: liebherr czy siemens 25.03.10, 10:56 a jaka jest roznica w zuzyciu pradu konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozania energooszczednosc... IP: 91.206.65.* 02.05.10, 20:20 Moj maz (techniczny, no, inzynier :-)) liczyl kiedys z kolegami,ze zeby sie zwrocila roznica w zuzyciu pradu przy kupowaniu energooszczednego urzadzenia klasy A zamiast B to trzeba 30 lat. Wierzysz ze jakas wspolczesna lodowka tyle wytrzyma?Poza tym do testowania energooszczednosci "picuje" sie te urzadzenia tak,jak nigdy nie beda w stanie zejsc z tasmy,bo by producent poszedl z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Re: liebherr czy siemens 25.03.10, 15:44 Mam liebherra,co prawda nie do zabudowy,ale stoi juz przeszlo rok,i jestem baardzo zadowolona.Wcale nie slysze tej lodowki,poza tym fantastycznie rozprowadza temperature.Wszystko jest jak nalezy.Moze moglaby byc troche wiekasza,no ale taka wybralam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: liebherr czy siemens IP: *.74.194-77.rev.gaoland.net 28.03.10, 13:33 mam Liebrherra od 7 lat. Cisza. I spokoj. Polecam. Na dzialce mamy starego z drugiej reki pewnie ma z 15 lat. Nie mozna nic mu zarzucic. Brac, nie zastanawiac sie. Reszta nie bedzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Kupuj Polskie ... 19.04.10, 14:12 Ciekawa strona na temat lodówki liebherr liebherr.fm.interia.pl/ niestety całe współczesne agd jest produkowane na podobnych zasadach tzn. redukcja kosztów najlepiej wychodzi w chinach ;-) Więc najlepiej kupić produkt Polski np. polar, amica, czy mastercook niż przepłacać za zachodnie marki produkowane w chinach i zachwalane przez opłaconych ludzi na porównywarkach cen i forach. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Kupuj Polskie ... 20.04.10, 10:50 ja niestety do polskich produktów nie mam zaufania... Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Re: Kupuj Polskie ... 20.04.10, 12:51 loola_kr napisała: > ja niestety do polskich produktów nie mam zaufania... Rozumiem że masz zaufanie do produktów chińskich,słoweńskich, rumuńskich itp. bo tam są teraz produkowane "renomowane marki" zresztą w Polsce też są produkowane urządzenia "zachodnich firm" w tych samych fabrykach i przez tych samych ludzi co robią Polar, Mastercook itp. ale konsument woli zapłacić za napis ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Kupuj Polskie ... 20.04.10, 14:03 tak, zdecydowanie wolę zapłacić za napis :) i mam nadzieje, że pod napisem kryje się choć minimalny dozór nad całością. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: liebherr czy siemens 20.04.10, 10:48 Z tych dwóch konkretnych lodówek wybrałabym Siemensa - ma lepsze wnętrze, ładniej wykończone i jedna więcej szufladę w zamrażalniku. Sama mam Liebherra do zabudowy, tez sie zastanawiałam nad innymi ale z wybranych modeli akurat Liebherr miał najlepsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
stylwdomu.pl Re: liebherr czy siemens 20.04.10, 14:03 Liebherr ICS 3113: klasa A+, 231 litrów pojemności, model na rok 2007, zamrażarka 57 litrów, wymuszona cyrkulacja powietrza, która oznacza, że jedzenie jest dłużej świeże. Siemens KI38SA60: klasa A++, 222 litry pojemności, model na rok 2009, zamrażarka 63 litry, dodatkowa płytka szuflada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: liebherr czy siemens IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 18:08 mam liebherra już od 10 lat,cicha,energooszczędna,łatwa w utrzymaniu, zamrażalnik (dwie szuflady- tak chciałam) rozmrażałam dwa góra trzy razy,polecam Odpowiedz Link Zgłoś