Dodaj do ulubionych

Syfon do zlewu kuchennego

IP: *.2.pxs.pl 01.08.11, 09:20
Wczoraj zepsuł mi się syfon w kuchennym zlewie (woda zamiast lecieć do kanalizacji wylatuje do szafki).
Musze zawołać kogoś kto mi go wymieni. Niestety nie mam nikogo takiego pod ręką (męża, brata, itp.), więc muszę poprosić kogoś obcego. Tyle, że jak juz kogoś znajdę, to raczej tylko do samej wymiany syfonu, a nie do latania ze mną po sklepach.

Czy może mi ktos doradzić jaki kupić syfon (zlew dwukomorowy, narozny, bez zmywarki)?
Nie znam się za bardzo na tych sprawach, a chciałabym to (zakup) dzis załatwić.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Syfon do zlewu kuchennego 01.08.11, 11:47
      Doradzic na odleglosc?
      Przy okazji znalazlam taki link / moze byc pomocny: sama go przestudiuje /:
      www.zlotaraczka.org/58622.html
      Syfon moze byc zatkany: mam na koncie jedno calkowite odkrecenie wszystkich czesci / najwieksze znaczenie zrobil na mnie tzw. kamien, kotry zebral sie w labirycnice rurek /. Do dzis nie wiem, jak mi sie udalo wszystko prawidlowo skrecic.
      • Gość: Barbarkaa Re: Syfon do zlewu kuchennego IP: *.2.pxs.pl 01.08.11, 12:48

Nie, syfon nie jest zatkany. Rozleciał się, "puścił na szwie" że tak powiem.
      • Gość: Barbarkaa Re: Syfon do zlewu kuchennego IP: *.2.pxs.pl 01.08.11, 12:52
        > Doradzic na odleglosc?
        No niestety. Gdybym miała obok siebie kto mógłby mi doradzic to nie musiałabym szukać po necie :(
        • linn_linn Re: Syfon do zlewu kuchennego 01.08.11, 12:59
          Pytasz o rodzaj syfonu, a przeciez my w Twojej kuchni nigdy ne bylismy.
          • linn_linn Re: Syfon do zlewu kuchennego 01.08.11, 13:00
            Mozesz przeciez wymontowac i zaniesc do sklepu: tam tez powinni Ci przedstawic wszystkie mozliwosci.
    • ikaria80 Re: Syfon do zlewu kuchennego 01.08.11, 18:36
      Napisz czy zlew jest z przelewem czy bez? Jakiej średnicy ma odpływ w zlewie standard czy duży 3,5 cala? Masz korek automatyczny lub podłączony młynek ?
    • Gość: Piotr Re: Syfon do zlewu kuchennego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 09:24
      Zamiast szukać po znajomych poszukaj hydraulika. W googlu, PKT, Panoramie Firm czy w ogłoszeniach. Powiedz, że musisz wymienić syfon i chcesz, żeby on ten syfon kupił. Albo przyjedzie z gotowym uniwersalnym syfonem, albo po oględzinach wyskoczy do najbliższego sklepu i kupi odpowiedni. Tak będzie najprościej.
      • Gość: Barbarkaa Re: Syfon do zlewu kuchennego IP: *.2.pxs.pl 02.08.11, 10:57
        Nie wiem czy do takiej pracy uda się znaleźc jakeigokolwiek hydraulika.
        JAkiś czas temu potrzebowałam drobnej naprawy w dziedzinie leektryki i nikt nie chciał się zgodzic. Owszem, byli chętni ale żeby wymienić całą instalację w mieszkaniu ;) a do jakiejś drobnicy nie opłacało im sie przyjeżdżac.
        • linn_linn Re: Syfon do zlewu kuchennego 02.08.11, 11:41
          A to ciekawe... Zreszta to nie jest taka drobnica: przynajmniej sadzac po oplacie.
          Mieszkam we Wloszech i kilka miesiecy temu mialam kilka drobnych napraw w lazience / spluczka, wymiana sedesu, rurki pod umywalka /. Przyszlo 3 ! hydraulikow. Gdybym miala przerabiac lazienke, przyszloby pewnie 10. :) Oczywiscie obejrzeli, ustalili ze mna co zrobic / jakie sa mozliwosci /, kupili co trzeba i zrobili.
        • ikaria80 Re: Syfon do zlewu kuchennego 02.08.11, 18:19
          Zrób zdjęcie zlewu i syfonu.Wrzuć na forum i coś zaradzimy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka