Dodaj do ulubionych

Okap kuchenny

IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.11, 21:13
Jakiej marki okap kuchenny najlepiej kupić? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Zastanawiam się nad tym z Gorenje www.kupujemy.pl/dkg600m-cena-sklep.html chciałabym żeby sprzęt działał bardzo długo, więc mogę wydać na okap nawet 1000 zł. Co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • anabilis90 Re: Okap kuchenny 16.08.11, 19:19
      Mogę ci polecić okap amica www.promoceny.pl/detail/mix-electronics-amica-okap-okc-6726-58864/ ma kilka przydatnych funkcji. Trochę droższy niż możesz wydać, ale na sprzęcie się nie oszczędza, więc warto dołożyć.
    • gorenje1 Re: Okap kuchenny 23.08.11, 14:41
      Przy kupowaniu okapu przede wszystkim weź pod uwagę dwa parametry: 1) jaka jest głośność urządzenia na najwyższym biegu? 2) jaka jest jego wydajność? Oba te parametry należy "dopasować" do wielkości pomieszczenia oraz do tego, czy jest zamknięte czy otwarte (kuchnia w pełnym tego słowa znaczeniu czy aneks kuchenny połączony z salonem). Jeżeli kuchnia i pokój dzienny stanowią jedno pomieszczenie, to obowiązkowo okap powinien chodzić jak najciszej (żeby np. nie zagłuszać telewizora lub rozmów przy stole) i być jak najbardziej wydajny. Do skutecznej wentylacji pomieszczenia o powierzchni około 50 m² wystarczy okap o wydajności przynajmniej 300 m³/h. Poziom hałasu można dodatkowo obniżyć dzięki zastosowaniu pary sprytnych sztuczek :) Tutaj więcej na ten temat: www.gorenje.pl/kuchnia/okapy/wlasciwosci-okapow/poziom-halasu
    • kasandra888 Re: Okap kuchenny 15.09.11, 11:02
      Ja oprócz głośności i wydajności zwracałam jeszcze uwagę na design okapu. Mam nowocześnie urządzoną kuchnię i chciałam, żeby okap pasował do całości. Wybór i tak był trudny, ale skorzystałam z pomocy pracowników sklepu www.okapykuchenne.pl Mają tam naprawdę fachowych konsultantów. Z nich pomocą wybrałam okap firmy Globalo, zapłaciłam ponad 1000zl za niego, ale było warto. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka