ampolion Re: specjala blacha do PIZZY - gdzie kupić? 13.07.04, 17:14 Lepsza od blachy jest wstawka kamienna lub ceramiczna. Najlepsza pizza restauracyjna jest pieczona w piecach ceglanych Taki chleb wiejski (ten wspaniay) był pieczony w ceglanym piecu. Ta wstawka wolniej się nagrzewa - piec i płytę trzeba nagrzać przed wstawieniem pizzy, ale i piecze równiej świetną, kruchą pizzę. Kwestia tylko czy bywają w Polsce. www.sourdoughhome.com/pics/pizzastone.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica hand made 13.07.04, 19:29 bez obrazy, alr to wygląda jak duża płytka podłogowa... jeśli taką można wykorzystać, to ja mam ich mnóstwo po wykańczaniu mieszkania :-) l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: hand made IP: *.proxy.aol.com 14.07.04, 00:08 Bez obrazy, ale wszystko zależy od tego czy ta płyta ma być do pieczenia pizzy czy też do dekoracji ściany jadalni. Ta na tym zdjęciu jest przynajmniej "sprawdzona". Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica pizzastone 13.07.04, 19:34 www.europeankitchenbazaar.com/europeankitchenbazaar/pizzastone.html www.netshopsusa.com/shop/pizzastone.html www.armchair.com/store/gourmet/pizza/pizzastone1.html www.atbeverlyhills.com/gadgets/pizza_items.htm cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4312264718&category=25465 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: pizzastone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:40 myślę, że to oczywiście spektakularnie wygląda, i niewykluczam, ze ma ten maigiczny wpływ, który powoduje, że pizza będzie jeszcze lepsza, ale w warunkach domowych to chyba jednak nadmiarowa rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ampolion Re: pizzastone IP: *.proxy.aol.com 14.07.04, 00:11 No cóż, jak się po angielsku mówi: garbage in, garbage out. Wszystko zależy od tego co kto lubi. Ja takiej sparciałej pizzy nie znoszę, tylko "crisp". Odpowiedz Link Zgłoś