Dodaj do ulubionych

Super robot kuchenny

19.01.05, 16:49
Byłam ostatnio na prezentacji Thermomixa i nawet mi się podobał. Nie podobała mi się jego cena. Za 1000 zł bym wzięła, ale prezenterzy proponowali cztery razy więcej.
Poszperałam za to trochę po sieci i znalazłam wiele ofert robotów kychennych - takich co wszystko zrobią, od pokrojenia ziemniaków na frytki, poprzez zrobienie surówki i sałatki, wyciśnięcie soku, a na wyrobieniu ciasta drożdżowego skończywszy. Możecie polecić jakiś kombajn? Byle nie był za duży i dobrze wyrabiał ciasto oraz sok wyciskał.
Obserwuj wątek
    • pan.chuligan Re: Super robot kuchenny 19.01.05, 17:49
      Braun Multisystem - mam takowy od 10+ lat. Nie wyciska sokow, ale ciasta
      (drozdzowe tez), koktajle, kartofle na placki, chrzan na swieta, i przez Ciebie
      wymieniona reszta to zabawa dla tej maszyny. Latwy w obsludze i myciu. Moj
      model ma silnik 600W (i wystarcza), obecny - 950W. Zobacz tez Braun CombiMax -
      cos tam wspominaja o sokach.

www.braun.com/global/products/fooddrink/foodpreparation/kitchenmachines.html

Powodzenia.

P.S. Nie pracuje dla Brauna ani nie mam ich akcji ;-)
      • dziuunia Re: Super robot kuchenny 19.01.05, 18:06
        Też polecam Brauna tyle że CombiMax,bo sama taki posiadam:)
        Niedawno był wątek nt robotów,warto go przeczytać:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18967423&v=2&s=0
    • Gość: sławek Re: Super robot kuchenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:55
      Nie wiem czy jest super,ale w euro agd bardzo go polecali:
      www.avans.pl/sklep/product_info.php?cPath=108_180_181&products_id=478
      • Gość: churros Re: Super robot kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:06
        Kasia firmy MPM swietnie sprawdza sie od 2 lat- ma blender, wyciskarkę do soku (nie korzystałam), nasadke do ubijania ciasta, trzepaczke do piany, 3 rodzaje tarki (mozna ucierac ziemniaki na placki), nóż do siekania. I kosztuje około 500 zł.
        • Gość: pepa Re: Super robot kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:12
          Mam w domciu Philipsa Essence.Bardzo poręczna rzecz.
        • Gość: eeetam Re: Super robot kuchenny IP: 149.250.252.* 19.01.05, 18:27
          Ale bitej smitetany Kasia nie zrobi - ma za niskie obroty, a jak poubijasz
          dluzej, to robi sie z tego maslo. Kasi nie polecamy.
          • Gość: churros Re: Super robot kuchenny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:52
            Ja nie mam najmniejszego problemu z robieniem bitej smietany. Zakres obrotów jest b. duży- 8 stopniowy. Ubija sie normalnie trzepaczka do piany. Potrzeba tylko wyczucia, kiedy nalezy przestać ;)
    • narcyza5 Re: Super robot kuchenny 19.01.05, 18:22
      Ja polecam zelmera phenomen. Wyciska soki, miele/sieka mięso, warzywa, uciera
      ziemniaki na placki, wyrabia ciasta (włącznie z kruchym i drożdżowym). Nie
      potrafi jednynie wejść do zlewu, umyć się i wskoczyć do pudełka, ale tego chyba
      żaden nie potrafi.
      • szekielka Fenomen jest the best 19.01.05, 18:34
        Tez mam tego zelmerowego fenomena (880/1000watt)i on jest prawdziwie
        fenomenalny. Odkad go mam moge wymyslac i wykonywac najbardziej zlozone potrawy
        nie wprawiwszy sie przy tym w kuchni w stan lecenia na nos. Bardzo polecam.

A! Akcji Zelmera tez nie posiadam i dla zelmerowcow nie pracuje. ;-))
        • kwik Re: Fenomen jest the best 19.01.05, 18:35
          to kup, juz w sprzedazy :)
          • szekielka Re: Fenomen jest the best 19.01.05, 18:48
            Ani mowy nie ma! Zadnych akcji zelmerowych!
            Nie moglabym z czystym sumieniem piac z zachwytu nad miom "sprzetem", bo ktos
            moglby zaczac doszukiwac sie w tym tzw. drugiego dna...
            • brzydka_kasia Re: Fenomen jest the best 19.01.05, 22:09
              W opisie na stronie zelmera jest napisane, że ten fenomen ma obieraczkę do ziemniaków. Czy mam rozumieć, że wrzucam do niego (robota) ziemniaki, a on je obiera???
            • brzydka_kasia Re: Fenomen jest the best 20.01.05, 10:28
              Kurcze, napaliłam się trochę na tego Zelmera Fenomena, ale widzę, że on nie wyciska cytrusów :((( A nie chcę kupować oddzielnej sokowirówki. Buuuuuu. Robicie w nim soki owocowe mimo wszystko?
              • szekielka Re: Fenomen jest the best 20.01.05, 10:32
                Soki robimy, a obieraczki nie ma. W sensie obieraczka do tego zestawu istnieje,
                ale nie jest w standardzie - musisz ja sobie dokupic osobno.
    • Gość: Wicio Re: Super robot kuchenny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:02
      Potrzebuję robota, który oprócz tradycyjnego siekania pokroi na plasterki (najlepiej kilka grubości), z ziemniaków zrobi frytki, uprzednio ziemniaki obrawszy, zagniecie przynajmniej kilogram ciężkiego ciasta no i wyciśnie sok z owoców. Który to potrafi??
      • Gość: maciej Re: Super robot kuchenny IP: *.telia.com 09.02.05, 16:36
        i jeszcze jakby zupe w nim mozna bylo zrobic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka