Dodaj do ulubionych

mikrofalówka Whirlpool

12.01.06, 12:32
witam kuchcików!!!
może ktoś z Was używa tych nowoczesnych kuchenek mikrofalowych np. whirlpool,
takich za 3 tys złotych co to niby mogą zastąpić piekarnik a dodatkowo
podgrzać i ugotować na parze??? Ja w zasadzie głównie w piekarniku piekę
mięsko, ziemniaczki, czasem ciasteczka kruch lub jakieś podstawowe ciasta ale
takie podgrzewaniwe mnie interesuje dla spóżnionych na obiad i to parowanie-
mam parowar ale chcę zmiejszyć ilość urządzeń. co myśicie jakie macie
doświadczenia na ten temat. ni znam serii ani numeru tego modelu ale koszt
ok. 3 tys poj 40 litrów wymiary takie jak piekarnik tyle że ciut niższa, do
zabudowy.
z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • hmmm Re: mikrofalówka Whirlpool 12.01.06, 12:58
      mam tę: www.topmarket.pl/kuchenki_mikrofalowe/WHIRLPOOL_JT_359_AL.php

nie jest do zabudowy, pojemność też nieco mniejsza ale wymienione przez Ciebie
      funkcje posiada.
      najrzadziej korzystamy z gotowania na parze, pewnie dlatego że i przed jej
      zakupem nie gotowaliśmy w ten sposób. ale faktycznie działa, w specjalnym
      dołączonym do niej naczyniu.
      funkcja piekarnika działa bardzo dobrze, no, może poza tym, że o ile szybko się
      nagrzewa bez produktów, to po ich włożeniu traci nieco temperaturę (ja po prostu
      znając ten 'defekt' nastawiam na wyższą); tradycyjny stary piekarnik elektryczny
      służy nam teraz jako szafka (nagrzewał się bardzo powoli);
      podgrzewanie jak to podgrzewanie, działa. 'szósty zmysł' nieco szaleje, ale jest
      możliwość zasugerowania mu nieco niższej temperatury końcowej lub rezygnacja z
      niego i sterowanie manualne.
      • jagnak Re: mikrofalówka Whirlpool 12.01.06, 13:10
        o, dzięki
        a może zdradzisz co tam przygotowujecie tzn tak ogólnie czy da się upiec i
        ciast i kurczaka na chrupko i podgrzać na drugi dzień tak zeby nie wtysechł a i
        się nie rozpadł???
        ja mam taki piekarnik też whirlpoola kupywany ze trzy lata temy taki z
        chowanymi gałkami i tako mikrofala nagrzewa się szybciej???o to Ci chodzi??
        • hmmm Re: mikrofalówka Whirlpool 12.01.06, 13:18
          przygotowujemy wszystko :) tzn. i kurczaka i ciasta i zapiekanki, po prostu przy
          funkcji piecyka nie są używane mikrofale;
          a z nagrzewaniem myślę, że problem polega na wielkości 'komory' - nagrzewanie
          samo jest turbo i nie wolno wtedy nic mieć w środku bo spali; po nagrzaniu się
          wkłada produkty i wtedy już dalej piecze bez spalania, ale ponieważ komora jest
          niewielka w porównaniu do standardowych rozmiarów piekarnika, to po jej otwarciu
          traci ciepło a i włożone do niej chłodne surowe rzeczy zmniejszają temperaturę;
          • dzenifer Re: mikrofalówka Whirlpool 12.01.06, 16:20
            ...czyli mikrofalówka moze mi zastapic piekarnik? ale super! jaka oszczednosc
            miejsca!
    • Gość: zadumana Re: mikrofalówka Whirlpool IP: 213.17.230.* 12.01.06, 13:12
      Mam od 6 lat. Mikrofala whirlpool vip34, czyli średnica talerza ma 34 cm.
      Jest grill, crisp, termoobieg. Wyrzuciłam piekarnik gazowy. Wszystko robię od
      mięsa po ciasta - w tym drożdżowe. Wszystkie ciasta mam okrągłe, bo talerz się
      kręci również przy termoobiegu.
      Trzeba się tylko nauczyć. Jak wszystkiego. Z patelnią też trzeba się nauczyć
      walczyć.
      Mikrofali używam od 16 lat. Latami jadłam odgrzewane w niej obiady... i żyję.
      Teraz są jeszcze nowsze modele. Zachęcam.
      • Gość: MarS Re: mikrofalówka Whirlpool IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:38
        Odświeżenie tematu bo właśnie jestem na kupnie i w Ikei widziałem takie cudo
        Whirlpoola do zabudowy. Czy ktoś już coś takiego nabył i jak się sprawuje? Czy
        da się w tym upiec np wysoką drożdżówkę?
        Pozdrawiam i liczę na opinie :)
        • Gość: MarS Re: mikrofalówka Whirlpool IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:50
          I pewnie nikt nie kupił ... albo nie ma odwagi się przyznać :(
          No śmielej a może inną zaproponujecie?
          Pozdrawiam
          • wojtus-fajny Re: mikrofalówka Whirlpool 26.09.06, 15:56
            Ja w końcu zdecydowałem się na osobny zakup piekarnika AMICA i dobrej kuchenki
            SHARP. Wydaje mi się, że takie uniwersalne urządzenie nie może być dobre we
            wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka