Dodaj do ulubionych

piekarnik bosch czy amica?

IP: 194.213.204.* 03.10.06, 08:17
Witajcie,
prosba o Wasze opinie dotyczace piekarnikow elektrycznych tych dwoch firm.
Wiem, ze to sprzet z roznych polek cenowych, niemniej jednak, zastanawiam
sie, czy to takie oczywiste, że "bosch jest lepszy".

Napiszcie prosze, jak te dwie firmy sprawdzaja sie w eksploatacji
(awaryjność, koszt części zamiennych, trwałość elementów).

Pozdrawiam,
maja
Obserwuj wątek
    • mafilka Re: piekarnik bosch czy amica? 03.10.06, 09:01
      a dlaczego ma to być oczywiste, ze bosch jest lepszy?
      • Gość: maja Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 194.213.204.* 03.10.06, 10:28
        Właśnie pytam o prawdziwość tej opinii
        • mafilka Re: piekarnik bosch czy amica? 03.10.06, 12:23
          Powiem tak: dla mnie ważną sprawą jest cena. Jeśli w tej samej cenie mogę
          wybrać coś o wiele bardziej 'usprawnionego' to wybiorę właśnie to. Nie lubię
          płacić za nazwę firmy :-) Mam piekarnik Amiki, za chwilę będę mieć remont
          kuchni z wymiana sprzętu i wymieniam na piekarnik i płytę z Amiki. Jestem
          zadowolona, sprzęt do tej pory bezawaryjny (mam tez lodówkę i też wymienię na
          Amikę, chyba...) Z Boschem nie mam osobistych doświadczeń, ale jakoś nie
          przekonuje mnie płacenie za nazwę firmy, tym bardziej, ze sprzęt i tak
          skaładany na przykład w Turcji ;-)))
          • Gość: maja Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 194.213.204.* 03.10.06, 13:43
            Dzieki za informacje. Czy ktos jeszcze cos doda?
            • szauwiaa Re: piekarnik bosch czy amica? 03.10.06, 15:15
              Przestrzegam przed sprzętem AGD firmy Bosch mieszkańców Warszawy. Jest tu tylko
              jeden autoryzowany serwis i to daleko od centrum, mają tyle roboty,że traktują
              klientów jak intruzów. Części muszą być sprowadzane, trwa to tygodniami, a
              niestety Bosch choć świetny też się psuje.
              • Gość: maja Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 194.213.204.* 03.10.06, 15:43
                A ja wlasnie z Warszawy jestem. Wczoraj dowiedzialam sie takze, ze podobno
                czesci zamienne do boscha sa znacznie drozsze niz w przypadku amiki...
                • Gość: a Re: piekarnik bosch czy amica? IP: *.chello.pl 07.10.06, 10:27
                  amike porownal bym do dacii logan..
                  • Gość: ja Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 217.197.79.* 08.10.06, 09:30
                    Mam piekarnik Amici i po roku spałiły się wszystkie światełka. Mój znajomy ma
                    lodówkę tej firmy za 2000 i już 2 naprawy na koncie.
                    • Gość: jamajka Re: piekarnik bosch czy amica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:43
                      ja mam piekarnik, lodowke, pralke, okap marki Amica i jak dotad nic nie musialam naprawiac (piec, lodowke i okap mam 9 lat a pralka ma ok 4 lata)jak bede kiedys zmieniala sprzet to tylko na Amice
    • Gość: mmena Re: piekarnik bosch czy amica? IP: *.crowley.pl 24.10.06, 13:11
      O Boschu nic nie moge powiedziec, bo nie mam. Mam za to piecyk elektr. i plyte
      gazowa Amiki. Kupilam jakies 4 lata temu. Serwisant byl raz, na samym poczatku.
      Po zakupie okazalo sie, ze zalozono nie te drzwi i piecyk sie nie zamyka.
      Wymienil (chyba nawet poszlo mu to dosc sprawnie bo nie pamietam, zebym jakos
      dlugo czekala) i do tej pory funkcjonuje bez zarzutu.
      Korzystam z termoobiegu, podgrzewania dolnego lub/i gornego, programowania czasu.
    • Gość: ZAK Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 195.117.255.* 24.10.06, 15:42
      Jeżeli potrzebujesz opinii o tych produktach to najlepiej zapytaj w serwisie.
      Ostatnio w zwiazku z naprawą lodówki ( innej marki) usłyszałem wiele złych
      opini o Amice i jej produktach ( w tym kuchenkach). Cenne sa również uwagi
      dobrego serwisanta na co zwracać uwagę przy zakupie kuchenki ( na pierwszy rzut
      oka wszystkie wyglądaja tak samo). Ja kilka miesięcy temu kupiłem w sklepie
      internetowym kuchenkę Simensa - ze wzgledu na jakość i cenę.
    • Gość: Expert AGD Re: piekarnik bosch czy amica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:33
      uważaj na najtańsze piekarniki firmy Bosch. Są one produkowane w Rumunii w
      fabrykach BEKO. Tak naprawdę są to piekarniki BEKO, a nie Bosch. Z Boscha jest
      tylko nazwa i ... cena części...
      www.beko.com/TR/TR/default.htm
      www.beko.com.pl/
      • Gość: gubic Re: piekarnik bosch czy amica? IP: 213.192.65.* 30.10.06, 22:11
        chopie skąd Ty masz te info,weź sie lecz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka