Dodaj do ulubionych

czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS ?

IP: *.is.net.pl 08.01.07, 08:57
witam serdecznie,
proszę o opinie może ktoś używa takiej lodówy??
www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rl41hcis.asp
Obserwuj wątek
    • Gość: djcheckout Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 14:05
      ja ma lodówkę RL39EBNS - nie polecam bo huczy niemiłosiernie
      Z tego co zdążyłem się zorientować to raczej Samsung nie robi dobrych lodówek
      • Gość: misiekz Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.is.net.pl 11.01.07, 23:23
        właśnie, też mi się obiło o uszy ale lodówki to chyba niezbyt popularny produkt
        samsunga bo niewiele ludzi ją ma
      • zielony_listek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 12.01.07, 14:17
        Gość portalu: djcheckout napisał(a):

> ja ma lodówkę RL39EBNS - nie polecam bo huczy niemiłosiernie

Mam podobny model i zaniepokojona wydawanymi dzwiekami (właśnie głośna, buczaca
        praca) wezwałam serwis.
        Pan stwierdził, że jakaś rurka przez którą wyletuje powietrze wpada w wibracje
        (cos jak przy wypuszczaniu powietrza z balonika) i po prostu ja przyciął.
        Powiedzial, że jakby nadal huczała, to mozna odkręcić taka płytę-maskownice z
        tyłu na dole, bo tez może wibrować.
        Ale to przycięcie pomogło, może u Ciebie jest podobnie?

Ja generalnie z lodówki jestem zadowolona. No ta twistowa kostkarka nie jest
        idealna, ale jakoś od razu wydała mi się podejrzana.

Pozdrawiam
        zielony_listek
        • Gość: misiek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.is.net.pl 13.01.07, 07:54
          >Pan stwierdził, że jakaś rurka przez którą wyletuje powietrze wpada w wibracje
          (cos jak przy wypuszczaniu powietrza z balonika) i po prostu ja przyciął.

hmm kupując sprzęt za 2500 zł dobrze by było żeby nic nie trzeba było poprawiać
          po producencie...
          zresztą nie ważne za ile się kupuję..
          pozdrawiam:)
          • zielony_listek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 15.01.07, 12:26
            > hmm kupując sprzęt za 2500 zł dobrze by było żeby nic nie trzeba było
            poprawiać
            > po producencie...
            > zresztą nie ważne za ile się kupuję..

Masz rację, ale jak ktos na forum napisał, że mu się poważnie zepsuła lodówka
            Liebherra, to jakos inaczej na kwestię wężyka spojrzałam :-)
            Pozdrawiam
            zielony_listek
        • Gość: hanka Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: 80.50.201.* 19.01.07, 11:50
          A ja też mam lodówkę Samsunga i w ogóle nie mam problemów, ani z hałasowaniem
          ani z innymi rzeczami. A kostkarka twistowa to cudowne urządzenie!!!
          Ogólnie jestem z lodówki bardzo zadowolona. No i nie muszę jej rozmrażać, co
          niestety musiałam wielokrotnie robić z lodówkami Mińsk (wynajmowane
          mieszkania....)
          • Gość: Maciek_Szcz Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:20
            Jestem posiadaczem Lodówki Rl 44 SCIS i jak na razie jestem zadowolony, jedyna
            wada to jet to, że jest za głośna 41dB. Polecam
    • kasiaz75 Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 24.01.07, 18:46
      Witam
      Mam od dwóch lat podobną lodówkę Samsunga, nie pamiętam modelu, ale taka z
      podajnikiem na zimną wodę [bardzo użyteczne latem, choć nie można tam wlewać
      napojów gazowanych].
      Sprzęt spisuje się bez zarzutu, nie trzeba w ogóle rozmrażać [choć ze względów
      higienicznych należy ją umyć co jakiś czas]. Polecam.
      P.S. Jeśli chodzi o kostkarkę tweedową , to najlepiej jest wlewać do niej zimną
      przegotowaną wodę, wtedy kostki odchodzą bardzo łatwo.
      • zielony_listek do Hanki i Kasi 25.01.07, 14:26
        > P.S. Jeśli chodzi o kostkarkę tweedową , to najlepiej jest wlewać do niej
        zimną
        > przegotowaną wodę, wtedy kostki odchodzą bardzo łatwo.

Skoro chawlicie tę kostkarke, to może faktycznie ja cos źle robię.
        Juz położyłam na niej krzyzyk, ale może zbyt wczesnie. Będę próbowac :-)

pozdrawiam
        zielony_listek
        • Gość: gość Re: do Hanki i Kasi IP: 80.50.201.* 25.01.07, 14:40
          Też mam taką kostkarkę i lodówkę Samsunga. Wystarczy ją dobrze umyć i dokładnie
          wysuszyć przed włożeniem do zamrażarki. No i pewnie odpowiednia woda też coś
          daje, chociaż ja nigdy nie próbowałam wlewać kranówy... W końcu mam sobie potem
          kostkę lodu wrzucić do drinka ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka