Gość: misiekz IP: *.is.net.pl 08.01.07, 08:57 witam serdecznie, proszę o opinie może ktoś używa takiej lodówy?? www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rl41hcis.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: djcheckout Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.acn.waw.pl 09.01.07, 14:05 ja ma lodówkę RL39EBNS - nie polecam bo huczy niemiłosiernie Z tego co zdążyłem się zorientować to raczej Samsung nie robi dobrych lodówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiekz Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.is.net.pl 11.01.07, 23:23 właśnie, też mi się obiło o uszy ale lodówki to chyba niezbyt popularny produkt samsunga bo niewiele ludzi ją ma Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 12.01.07, 14:17 Gość portalu: djcheckout napisał(a): > ja ma lodówkę RL39EBNS - nie polecam bo huczy niemiłosiernie Mam podobny model i zaniepokojona wydawanymi dzwiekami (właśnie głośna, buczaca praca) wezwałam serwis. Pan stwierdził, że jakaś rurka przez którą wyletuje powietrze wpada w wibracje (cos jak przy wypuszczaniu powietrza z balonika) i po prostu ja przyciął. Powiedzial, że jakby nadal huczała, to mozna odkręcić taka płytę-maskownice z tyłu na dole, bo tez może wibrować. Ale to przycięcie pomogło, może u Ciebie jest podobnie? Ja generalnie z lodówki jestem zadowolona. No ta twistowa kostkarka nie jest idealna, ale jakoś od razu wydała mi się podejrzana. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.is.net.pl 13.01.07, 07:54 >Pan stwierdził, że jakaś rurka przez którą wyletuje powietrze wpada w wibracje (cos jak przy wypuszczaniu powietrza z balonika) i po prostu ja przyciął. hmm kupując sprzęt za 2500 zł dobrze by było żeby nic nie trzeba było poprawiać po producencie... zresztą nie ważne za ile się kupuję.. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 15.01.07, 12:26 > hmm kupując sprzęt za 2500 zł dobrze by było żeby nic nie trzeba było poprawiać > po producencie... > zresztą nie ważne za ile się kupuję.. Masz rację, ale jak ktos na forum napisał, że mu się poważnie zepsuła lodówka Liebherra, to jakos inaczej na kwestię wężyka spojrzałam :-) Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: 80.50.201.* 19.01.07, 11:50 A ja też mam lodówkę Samsunga i w ogóle nie mam problemów, ani z hałasowaniem ani z innymi rzeczami. A kostkarka twistowa to cudowne urządzenie!!! Ogólnie jestem z lodówki bardzo zadowolona. No i nie muszę jej rozmrażać, co niestety musiałam wielokrotnie robić z lodówkami Mińsk (wynajmowane mieszkania....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek_Szcz Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:20 Jestem posiadaczem Lodówki Rl 44 SCIS i jak na razie jestem zadowolony, jedyna wada to jet to, że jest za głośna 41dB. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaz75 Re: czy ktoś ma taką lodówkę - samsung RL-41HCIS 24.01.07, 18:46 Witam Mam od dwóch lat podobną lodówkę Samsunga, nie pamiętam modelu, ale taka z podajnikiem na zimną wodę [bardzo użyteczne latem, choć nie można tam wlewać napojów gazowanych]. Sprzęt spisuje się bez zarzutu, nie trzeba w ogóle rozmrażać [choć ze względów higienicznych należy ją umyć co jakiś czas]. Polecam. P.S. Jeśli chodzi o kostkarkę tweedową , to najlepiej jest wlewać do niej zimną przegotowaną wodę, wtedy kostki odchodzą bardzo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek do Hanki i Kasi 25.01.07, 14:26 > P.S. Jeśli chodzi o kostkarkę tweedową , to najlepiej jest wlewać do niej zimną > przegotowaną wodę, wtedy kostki odchodzą bardzo łatwo. Skoro chawlicie tę kostkarke, to może faktycznie ja cos źle robię. Juz położyłam na niej krzyzyk, ale może zbyt wczesnie. Będę próbowac :-) pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do Hanki i Kasi IP: 80.50.201.* 25.01.07, 14:40 Też mam taką kostkarkę i lodówkę Samsunga. Wystarczy ją dobrze umyć i dokładnie wysuszyć przed włożeniem do zamrażarki. No i pewnie odpowiednia woda też coś daje, chociaż ja nigdy nie próbowałam wlewać kranówy... W końcu mam sobie potem kostkę lodu wrzucić do drinka ;) Odpowiedz Link Zgłoś