Dodaj do ulubionych

Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX

30.01.07, 17:41
Przymierzam się do zakupu lodówki. Zależy mi na sprzęcie pojemnym, cichym,
oczywiście mało awaryjnym i niedrogim. Co sądziecie na temat tej lodówki? Czy
warto? Co sądzicie na temat lodówek no frost-jakie są plusy i minusy?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • kulka85 Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 30.01.07, 22:39
      Ogladałam tą lodówkę w kilku sklepach-w 3 miała połamane plastiki wewnatrz-nie
      rokuje to chyba najlepiej. Poza tym znalazłam tu kilka wypowiedzi na temat
      pekajacych ścianek lodówek Whirpoola.Cos chyba jest na rzeczy jeśli chodzi o
      jakośc. Też mi sie podobała bo duza i fajnie zaprojektowane wnetrze ale sobie
      odpuściłam.
      pzdr Kulka
      ps teraz wogóle podobno sprzęt agd to jednorazówki:(
      • gosiagab Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 30.01.07, 23:39
        A znalazłaś jakąś inną? Ja zastanawiam się jeszcze nad Elektroluxem-niestety ze
        względu na szerokość nie sa tak pojemne jak Whirlpool.
        pozdrawiam
        • misiekzzz Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 31.01.07, 08:54
          witam, ja też przymierzam się do zakupu lodówki i napaliłem się na tego
          whirpoola super wygląda z zewnątrz i w środku, ale słyszałem sporo negatywnych
          opinii i zrezygnowałem, kupie chyba SAMSUNGA RL 41 HCIS, ma bardzo niskie
          zużycie energii ale nie ma tak ciekawego wnętrza jak whirpool
          • gosiagab Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 31.01.07, 12:16
            Gdy tak czytam na temat Whirlpoola, mam coraz mniejszą ochotę na zakup. Ale nie
            mogę znależć lodówki, która miałaby taką pojemność (bardzo mi na tym zależy)
            oczywiście w sensownej cenie. Side by side nie kupię, bo po pierwsze za droga,
            po drugie za szeroka. Nie zależy mi na dwóch agregatach, bo mam je w starej
            lodówce i nigdy nie wykorzystałam. A może ktoś słyszał o takiej lodówce
            www.maximedia.pl/?c=lodowki&p=liebherr_cnes_38030
            Caly czas zastanawiam się też nad Elektroluxem ENB 3851 X lub ERZ 3600 X.
          • kulka85 Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 31.01.07, 12:31
            Witam
            znalazłam w necie siemensa 70cm szer-ale okazało sie ze juz go nie produkuja.
            Zalezy ile masz miejsca i ile pieniedzy. Ja niestety nie mam wiecej niz 72 cm
            na lodówke bo są b. fajne liebherra 75 cm szerokie w wersji białej w sklepie
            internetowym kosztuja ok 3000 w inoxie troche drozej:
            www.ceneo.pl/productInfo.aspx?productID=268268&longDesc=true
            Z duzych lodówek węższe(60cm)robi jeszcze elektrolux modele 400 l pojemnosci-
            ale są 200cm wysokie. ja zastanawiałam sie nad ERB 4052.
            W końcu zdecydowałam sie na Sharpa- nie są specjalnie polecane na tym forum,
            ale rozmiary mi najbardziej pasowały model SJP-47-NBE2. Nie jestem do końca
            zadowolona z wyboru ale duzych lodówek zbyt wielu nie ma a na side by side nie
            mam miejsca i aż tak wielkiej nie potrzebuje.
            Pzdr Kulka
    • wenecka Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 05.02.07, 22:47
      trochę prawdy o lodówkach Whirlpool
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=54508223&v=2&s=0
    • gosiagab Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX 06.02.07, 17:06
      Dzięki za informacje, z lodówki Whirlpool już zrezygnowałam.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Antałek Re: Lodówka Whirlpool ARC 8140 IX IP: *.czuby.org 02.05.07, 20:01
      Po 6 latach wyrzuciłem Whipoola. Okazuje się, że rozklejają się tylne ścianki i
      lodówka do wyrzucenia. Według majstrów to typowa usterka nie uznawana w ramach
      reklamacji. Ponadto nowe lodówki Whirpoola są stosunkowo głośne. Ja kupiłem
      pełny no frost i lodówkę LG. Tam nie ma nawet takiego systemu, bo to jest w
      zasadzie klimatyzator bez szronu w lodówce i zmarażarce. Nie wiem czy jest to
      najlepszy wybór ale popytałem i niektórzy znajomi znajomych mają takie kilka
      lat i chwalą sobie. Ja jestem zadowolony z tej lodówki. Główna zaleta obok
      braku szronu to wędliny nie stają się 3 dnia niejadalne (obślizgłe) tutaj są ok
      co najwyżej po kilku dniach się zeschną, ale napewno nie zepsują. Jest wydajna
      w lodówce na jedynce (z 8 ustawień) daje 6 stopni (przy trójce dawała tylko 1
      stopień celsjusza, czyli zdecydowanie za niska temp.) Zatem wszystko OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka