Dodaj do ulubionych

do Zayzayer'a

11.04.07, 18:02
Mam nadziej, ze mi pomożesz. :)
W mojej zmywarcr [bosch]... jakby to określić... na tylnej ścianie idzie rura, przez którą przepływa woda do górnego ramienia i ta rura kończy się na górnej ścianie takim kółkiem które zrasza naczynia. i właśnie od górnej krawędzi /zagięcia tego przewodu/ do końca tegoż przewodu ten przewód jest krzywy tzn. nie przylega do góry tylko 5 cm se zwisa. troche mnie to wkurza przy wkładaniu długich szklanek... ale czy to normalne czyteż to jakaś wada? mam nadzieję że mogę być spokojny i srwisu wzywać nie trzeba? jeśli nie bardzo czaisz to podeślę ci zdjęcie. z góry dzięki , Artur :)
Obserwuj wątek
    • orchid11 zdjecia 11.04.07, 18:13
      poniżej linki do zdjęć:
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,588767,2,1.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,588769,2,2.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,588770,2,3.html
    • Gość: mjkmjk Re: do Zayzayer'a IP: *.ists.pl 11.04.07, 20:09
      Co prawda nie jestem Zayzayer, ale mam coś podobnego co Ty. U mnie ten element
      ściśle przylega do powierzchni górnej płyty zmywarki, a sama głowica wchodzi we
      wgłębienie i wystaje ponad nie ok. 0,5 cm. Tak więc u mnie ten element jest
      idealnie wpasowany i wystaje minimalnie (u Ciebie bez porównania bardziej).
      Patrzyłem u siebie w zmywarce i mam wrażenie, że na tej rurce biegnącej
      popowierzchni tylnej ściany, mniej więcej na jej środku, są jakieś elementy
      ruchome, może pokrętła. Nie chce mi się wyjmować górnego kosza, żeby to
      sprawdzić, ale mam wrażenie, że tym można wyregulować wysokość tego ramienia
      (spowodować, aby bardziej przylegało do górnej ściany zmywarki). Ale nie jestem
      na 100% pewny, tak mi się tylko wydaje.
      • orchid11 Re: do Zayzayer'a 11.04.07, 20:28
        no ja też zauważyłem w innych zmywarkach że ta góra jest prosta i przylega do góry... nie masz pojęcia jak wkurza to odstawanie ;)
        a te pokrętła/wystajace elementy...pomiędzy nimi jest otwór i przez ten otówr leci woda do górnego ramienia a te dwa elementy blokują głowicę do mycia blach. dzięki za odp. czekam na zayzayera ;)
    • orchid11 Re: do Zayzayer'a 15.04.07, 13:04
      Zayzayer, czekam na odpowiedź. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka