Dodaj do ulubionych

tabletki do zmywarki?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 07:37
dzis kupilam zmywarke i jestem z tego powodu bardzo zadowolona tylko sie
zastanawiam jakie tabletki najlepiej kupowac, słyszałam ze calgonit jest
dobry ale wg mnie dosc drogi prosze o opinie
dz i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mjkmjk Re: tabletki do zmywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:10
      Najtaniej wyjdzie kupić wszystko osobno: sól, nabłyszczacz i proszek. Sól i
      nabłyszczacz wsypujesz/nalewasz od razu większą ilość i tylko przed każdym
      myciem wsypujesz proszek. Tak więc niewiele tracisz na wygodzie używania
      tabletek, a koszty spadają o minimum 30%. Jak nie zmywasz często, to możesz
      pozostać przy tabletkach typu 3in1 itp., ale wtedy sól i tak trzeba wsypać.
    • Gość: aaga Re: tabletki do zmywarki? IP: *.chello.pl 05.07.07, 09:23
      Jeśli masz niedaleko Lidla lub Rossmanna to polecam produkty "firmowe" z tych
      sklepów. Tanie (zwłaszcza Lidl) i działają. Wypróbowałam przez 3 lata różności
      i na razie myję chemią z Lidla. Tabletki(bo to proszek w tabletkach bez
      dodatków,a łatwiejsze w użyciu)+sól +nabłyszczacz. "Ludwik" też był w porządku,
      ale jak patrzę na cenę, to goni Calgonita. Najgorzej było z proszkiem "Robot".
      Udanych eksperymentów!
    • Gość: a Re: tabletki do zmywarki? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 05.07.07, 15:01
      lemurku, a na ktora zmywarke sie w koncu zdecydowalas?
      jezeli chodzi o tabletki, to ja (rowniez swiezy nabywca zmywarki) uzywam
      Calgonitu w wersji "wszystko w jednym", ktory kupuje na allegro, przywieziony
      z Niemiec. jest tanszy niz ten w polskich sklepach, a wszyscy mowia, ze
      zdecydowanie lepszy. nie potrzeba do nich juz nic dodawac, nawet soli, domywaja
      bardzo ladnie i ogolnie jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: mjkmjk Re: tabletki do zmywarki? IP: *.ists.pl 05.07.07, 18:31
        Sól nie jest do "domywania" tylko do zmiękczania wody. Jeżeli ktoś kupuje drogą
        zmywarkę i ma zamiar używać jej przez wiele lat, to powinien wsypywać sól
        niezależnie od jakości tabletek. No chyba, że mieszka w Krynicy Górskiej, gdzie
        woda jest najmiększa w całej Polsce, albo kupił Amicę/Beko, która i tak rozleci
        się po paru miesiącach użytkowania.
        • Gość: g Re: tabletki do zmywarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:39
          Mieszkam w warszawie, używam tabletek odkąd pojawiły się w sprzedaży.(calgonit,
          somat).NIGDY nie dosypywałam soli.
          Poprzednia zmywarka "chodziła" 13 lat(Siemens), jeszcze działa, ale już "na
          emeryturze", na działce.Nigdy nie naprawiana.
          Teraz kupiłam Boscha i też nie zamierzam sypać.Do pralki też nie sypię żadnych
          zmiękczaczy wody, grzałka wygląda jak nówka, obejrzałam sobie przy wymianie
          amortyzatora.
          Czary?
          • Gość: mjkmjk Re: tabletki do zmywarki? IP: *.ists.pl 05.07.07, 19:56
            Nie chcesz to nie syp.
            Analogia z pralką jest pozorna. Ja też uważam że nie ma sensu sypać zmiękczaczy
            do pralki o ile używa się dobrych proszków, gdyż do nich dodane są już
            odpowiednie substancje. Może własnie takich używasz i stąd pralka jest w dobrym
            stanie.
            Co do zmywarki mam inne zdanie i pozwolę sobie zostać przy nim. A Ty jak nie
            wierzysz, to zadzwoń do większego serwisu AGD i dowiesz się czy jest sens sypać
            sól do zmywarki, szczególnie gdy woda jest twarda lub średnio twarda (może u
            Ciebie jest miękka).
            • Gość: a Re: tabletki do zmywarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:18
              hmm.. ale na tych tabletkach jest napisane, zeby nie sypac soli, bo tabletki juz ja zawieraja. moze Ty uzywasz jakichs innych tabletek, ktore nie maja w sobie soli?
        • Gość: bula Nie ma takiej Krynicy n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:04
      • Gość: lemurek Re: tabletki do zmywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:54
        wybieralam wybieralam a na koncu kupilam Boscha a atbletki mialam 2 Calgonit
        5w1 w zmywarce a kupilam w Lidlu sol, nablyszczacz i tabltetki W5 i niczym nie
        odbiegaja od ww. Calgonitu oprocz ceny ktora jest duzo nizsza
        pozdrawiam
        • kowalikm Re: tabletki do zmywarki? 10.07.07, 08:24
          Podobnie ze mną też kupiłam boscha,
          przetestowałam już go kilka razy.
          Od razu kupiłam sól w lidlu i tabletki "firmowe".
          Wrzuciłam też jedną z tych, które byłe dodane do
          zmywarki. Również nie widzę różnicy.
          Jeśli chodzi o sól to moim zdaniem wsypać należy,
          natomiast zmywarka (tak przynajmniej napisano w mojej)
          w przypadku tabletek z zawrtością soli po prostu jej
          nie pobierze.
          Miłego użytkowania...
          • piokrza Re: tabletki do zmywarki? 10.07.07, 18:43
            ja używam wszystko osobno Calgonit'a bo tak najbardziej się opłaca- i co
            najważniejsze nie widzę żadnej różnicy w zmywaniu tabletkami 3w1, 4w1,
            5w1,itd...a zmywaniu zwykłym proszkiem tej firmy, więc po co przepłacać???
            Proszek kupuję ten duży 2,5kg cytrynowy lub regular raz na 1,5 roku (bo na tyle
            mi wystarcza), a nabłyszczacz i sól raz na 3-4 miesiące.
            pzdr.
    • Gość: jkl Re: tabletki do zmywarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:35
      polecam tabletki z Lidla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka