Gość: Jaga IP: *.icpnet.pl 06.11.07, 21:58 Chciałabym kupić sobie dobrą kawiarkę ciśnieniową. Jaką polecacie? Jakie gatunki i marki kaw w nich parzycie? Dziękuję za cenne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amerykańska stonka Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.07, 20:16 Czy masz na myśli włoską kafeterię typu moka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.icpnet.pl 07.11.07, 22:26 Chodzi mi o urządzenie ciśnieniowe stawiane na gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: Kawiarka - jaką wybrać? 08.11.07, 07:46 Gość portalu: Jaga napisał(a): > Chodzi mi o urządzenie ciśnieniowe stawiane na gazie. To w takim razie polecam Ci firmę Bialetti, bardzo dobre włoskie kafetierki w przyzwoitych cenach. Jest nawet sklep internetowy bezpośredniego importera, tam też kupiłam swoje dwie - mniejszą i większą, ale z jednej serii i w ten sposób same w sobie stanowią ozdobę kuchni a ja mogę zrobić taką ilość kawy jaką w danym momencie potrzebuję. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykańska stonka Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.07, 08:49 Tylko Bialetti żadne chińskie wyroby. Jak lubisz kawę z mlekiem to Bialetti ma bardzo fajne rozwiązanie w postaci Mukki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ltv.se 08.11.07, 12:09 A uzywasz Mukki? Chwilowo wyleczylam sie z ekspresu cisnieniowego i rozwazam zamiast tego kupno Mukki, ale chce poznac opinie uzytkownikow.Uzywasz? jak dlugo? Czym sie rozni kawiarka Bialetti od np. tej z ikei? Ogladam rozne tego typu urzadzenia w sklepach i zdecydowana wiekszosc wyglada identycznie..taki sam material, wzornictwo, byc moze producent tez, tylko logo moze inne, oraz rozmiary... no i cena..Na czym polega roznica? Bo ja nie widze zadnej. Sama mam kawiarke z ikei od wielu lat i nie narzekam..Oswieccie ignoranta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykańska stonka Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.07, 13:47 Muuke mam już pół roku i używam jej codziennie jestem bardzo zadowolona .Dobry ekspres ciśnieniowy trochę kosztuje uważam nie nie mam sensu wydawania pieniędzy jeżeli pijesz mało kawy.Trochę potrwa zanim opanujesz najlepszą metodę parzenia kawy ale to nic trudnego. Dużo przydatnych informacji znajdziesz na forum www.caffeprego.pl/phpBB2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ltv.se 08.11.07, 14:39 Co masz na mysli, piszac, ze troche portwa, zanim opanuje sztuke korzystania z mukki? A kawy pije duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.icpnet.pl 08.11.07, 13:01 Jakby ktoś jeszcze podał jakie gatunki i marki kaw używacie do kawiarek, to byłoby super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ltv.se 08.11.07, 13:44 A kolor filizanki i ksztalt lyzeczki tez mamy podac? ;-) Kto Ci broni robic kawe, jaka lubisz, lub testowac rozne gatunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.icpnet.pl 08.11.07, 14:19 Moje pytanie miało sprowokować małą dyskusję na temat picia kawy sporządzonych w kawiarkach. Sama przymierzam się do zakupu takowej, więc wszelkie cenne rady są jak najbardziej na miejscu. A jaki model ostatecznie wybiorę i jakiej kawy użyję - to już pewnie kwestia sumy uwag i własnej intuicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykańska stonka Re: Kawiarka - jaką wybrać? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.07, 13:51 Kawa musi być odpowiedni zmielona przeznaczona do kafeterii. Ja osobiście używam kawy Kimbo Espresso Napoletano do kupienia na Allegro albo w Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś